OXACO VOLLEYBAL CLUB, AFGEKORT : OXACO V.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : OXACO VOLLEYBAL CLUB, AFGEKORT : OXACO V.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.417.784

Publication

17/08/2015
ÿþ MOD2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



lB3il~lliailli xdn Ils©phandel

Antwerpen

Q S AUG. 2015

afdel eri#tº%leierpen

~~-

Iu1iiAw~u~~~uy~iuui

" 1511 05"

1111

Ondernemingsnr : 0475.417.784

Benaming

(voluit) : Oxaco Volleybal Club

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Boechout, [3tirs b exit.,s e softe A w 5 f S, 2 Ç3e 'Q oe f-2,0

Onderwerp akte : gecoördineerde statuten en bestuurswijziging

Op de buitengewone Algemene Vergadering van 29 juni 2015 werd besloten tot statutenwijziging. Volgende gecoördineerde statuten zijn thans van toepassing.

TITEL I - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging wordt genoemd "OXACO BVC Antwerpen", en is een vereniging zonder winstoogmerk,

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Borsbeeksesteenweg 45, 2530 Boechout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het aanmoedigen en het bevorderen van de sportbeoefening, in hoofdzaak de volleybalsport, culturele activiteiten en ontspanning en het leven in open lucht. Zij zal deel uitmaken van maatschappijen en vennootschappen wier doel met het hare verband houdt. AI wat rechtstreeks of onrechtstreeks tot haar doel leidt valt in haar bevoegdheid. Zij zaI alle onroerende goederen die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

Art. 4. De vereniging is voor een onbepaalde duurtijd opgericht. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden.

De werkende leden dragen door hun bijzondere bevoegdheid of hun bedrijvigheid rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Zij alleen hebben stemrecht op de algemene vergadering.

De toegetreden leden dragen alleen moreel en financieel bij. Hun rechten en verplichtingen worden door een reglement van inwendige orde bepaald.

Art. 6, De algemene vergadering besluit zonder beroep over de aanneming en uitsluiting van nieuwe werkende leden. Kandidaat-leden geven zich op bij de raad van bestuur, die alle kandidaturen voorlegt aan de eerstvolgende algemene vergadering. Nieuwe werkende leden moeten worden aanvaard door 2/3 van de aanwezige leden op de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

a t 1

,+

MQD 2.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. Elk werkend lid van de vereniging staat het vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur, die het zal voorleggen aan de algemene vergadering. Elk lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand van een per gewone post toegestuurde herinnering, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen uitgesproken worden.

Art. 8. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

Art.9. De jaarlijkse bijdrage bedraagt maximum E 500,00, te indexeren op basis van het indexcijfer der consumptieprijzen, met als basisindex de maand mei 2015. De jaarlijkse bijdrage wordt ieder jaar vastgesteld door de raad van bestuur.

TITEL III  Bestuur en dagelijks bestuur

Art, 10. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en te allen tijde door haar afstelbaar.

Art. 11. Wanneer een bestuurder door de algemene vergadering wordt afgezet, voorziet de algemene vergadering in diens vervanging. Bij gebreke daaraan blijft de bestuurder zijn mandaat behouden tot in zijn vervanging is voorzien.

Art. 12. De raad van bestuur kiest onder zijn leden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, en bepaalt eventueel andere mandaten binnen de raad van bestuur. De functie van secretaris en penningmeester mag door één bestuurder uitgeoefend worden. Bij ontstentenis of verandering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de eventuele ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door de bestuurder het hoogste aantal jaren in functie. De raad van bestuur beslist als college.

Art. 13. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend. Zij worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders steeds onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van bestuur.

Art. 14. De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen. In die zin kan hij o.m. alle betalingen doen en ontvangen , alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar, alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, alle contracten, verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten, alle Ieningen met of zonder waarborg sluiten, toestemmen in de hypotheken op de onroerende goederen van de vereniging, pleiten als eiser of als verweerder voor alle rechtbanken. De raad benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht het personeel van de vereniging en stelt ze af, hij bepaalt hun werkzaamheid en bezoldiging. Voor alle verbintenissen van meer dan £ 5.000,00 zal de vereniging slechts geldig verbonden worden dan door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders.

Art. 15. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur der vereniging overdragen aan één of meer van zijn leden. Hij kan een bijzonder mandaat verlenen aan elk mandataris naar keuze.

TITEL IV  Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.9

Art. 16. De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden. Alleen de werkende Ieden hebben stemrecht, Behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering :

I.De wijzigingen aan de statuten van de vereniging.

2.De benoeming en de afstelling van de bestuurders.

3.De goedkeuring van de begroting en rekeningen.

4.Het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

5.De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

6.De aanvaarding en uitsluiting van de leden.

7,A1 de beslissingen die de statutaire of wettelijke bevoegdheden van de raad van bestuur te buiten gaan.

Art. 17. De gewone algemene vergadering wordt ieder jaar in de Ioop van het eerste hamaar gehouden. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist. Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvragen. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de oproepingsbrief. Al de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Art. 18, De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan bij een schrijven dat tenminste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. De oproeping kan ook elektronisch gebeuren, bv. via e-mail. De oproeping maakt melding van de agenda. De vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda werden ingeschreven.

Art. 19. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze door de ondervoorzitter, en bij ontstentenis van deze, door de bestuurder met het hoogste jaren in functie.

Art. 20. De werkende leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een mandataris die zelf werkend lid is. Geen mandataris mag echter over meer dan één mandaat beschikken, Ieder werkend lid beschikt over één stem.

Art. 21. In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld welk ook het getal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of de bestuurder die hem vervangt beslissend.

Bij afwijking van de eerste alinea van dit artikel worden de beslissingen van de vergadering welke wijzigingen aan de statuten, uitsluiting van een Iid of vrijwillige ontbinding van de vereniging medebrengen, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid door artikelen 8, 12 en 20 van de wet vereist. Voor de aanvaarding van een nieuw lid is de instemming van 2/3 van de aanwezige leden vereist.

Art. 22, De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in processen-verbaal, getekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders, steeds onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van bestuur. Een verslag van de algemene vergadering wordt aan de leden verzonden.

TITEL V- Begroting en rekeningen

Art. 23. Het dienstjaar/boekjaar loopt van 1 januari tot 3I december.

~ , " Y

MOD 2.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 24. De rekeningen van het dienstjaar en de begroting van het volgende jaar, zullen onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

Art. 25. De gewone algemene vergadering zal een commissaris aanduiden belast met het nazicht van de rekeningen en het overleggen van een jaarverslag terzake. Hij wordt benoemd.voor één jaar en is herkiesbaar.

TITEL VI  Ontbinding en vereffening

Art. 26, In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 27. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan één of meerdere verenigingen met soortgelijk doel en voorwerp als de onderhavige vereniging, door de algemene vergadering aangeduid.

Art. 28. Voor de niet in onderhavige statuten voorziene punten en voor de clausules, die met de gebiedende bepalingen van de wet zouden strijden, zullen de leden zich beroepen op de wet van 27 juni 1921. Zij dienen deze wet volledig na te leven.

Tevens werden volgende bestuursleden ontheven van hun functie

- Luc DENKENS

- Luc COOLS

- Peter PEETERS

- Werner THEUNS

- Kurt NEUTEN

- Joeri DECOSTER

- Lue MOLS

Als nieuw bestuurslid werd verkozen :

- Koen DERMAUT

Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld :

- Werner VLEUGELS, voorzitter

- Hervé FEYS, secretaris

- Koen DERMAUT, ondervoorzitter

MOD 2.1

Luik B - Vervolg

Gedaan bij beslissing van de buitengewone Algemene Vergadering te Boechout, op 29 juni 2015

Werner VLEUGELS Koen DERMAUT

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik Q vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.. c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

" '`Voorbehouden aan het Belgisch .etaatsblad

Coordonnées
OXACO VOLLEYBAL CLUB, AFGEKORT : OXACO V.C.

Adresse
BORSBEEKSESTEENWEG 45 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande