OXFAM WERELDWINKEL MORTSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : OXFAM WERELDWINKEL MORTSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 446.166.247

Publication

17/12/2013
ÿþMOD 2.2

ln de belagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte

fe= r l*, `F P; A ll i-:

KOOI'HiâMDEL.

~ '.5 DE. n3

_

AtdT Ire ERPEN

rime

i I Mill19141',191.1 i II

Ondernemirigsnr : 446.166.247

Benaming

(voluit) : Oxfam Wereldwinkel Mortsel

(verkort) : OWW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Edegemsestraat 103, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Wijziging Statuten

Op de Algemene Vergadering van 23 oktober 2013 werd besloten de statuten van de vereniging als volgt te' wijzigen en werd ook de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur goedgekeurd. De maatschappelijke zetel wordt gewijzigd van Edegemsestraat 103, 2640 Mortsel naar Antwerpsestraat 62, 2640 Mortsel.

Art, 1. De vereniging zonder winstoogmerk wijzigt haar naam in: "Oxfam-Wereldwinkel Mortsel" en heeft tot doel:

_ bij te dragen tot het verspreiden van informatie over en verwerven van inzicht in de problemen van de (wereld )samenleving;

- vormingsactiviteiten op te zetten die het verwerven van betreffend inzicht kunnen bevorderen;

- acties te stimuleren, zelf te organiseren en te helpen coördineren om de bevolking gevoelig te maken voor, deze problemen;

- via de verkoop van producten, de bedoeling en werkwijze van de producenten ervan bekend te maken;

- fondsen te verzamelen voor groepen die op onze, solidariteit beroep doen;

- alternatieven die in de plaats kunnen komen van de huidige houdingen en structuren te zoeken, te steunen en bekend te maken.

Om deze doelen te bereiken kan de vereniging vomiings- en educatie-initiatieven ontplooien, informatie verschaffen, verkoopacties opzetten en inzamelingen organiseren en aile middelen aanwenden die door de, Raad van Bestuur daartoe geschikt bevonden warden, De vereniging streeft deze doelen na, los van elke, politieke partij en van elke vakbond, en is niet gebonden aan een bepaalde filosofische of religieuze overtuiging. De vereniging is gebonden door de gemeenschappelijke intentieverklaring van "Oxfam International"

Art. 2. De vereniging telt enkel effectieve leden. loet aantal leden is onbeperkt en beloopt ten minste drie.; Naast de oprichters kan iedereen lid worden, die blijk heeft gegeven van betrokkenheid bij de Derde-. wereldproblematiek en die door de algemene ledenvergadering met een tweederde meerderheid wordt; aangenomen.

Art. 3. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Antwerpsestraat 62, 2640 Mortsel, in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen, De algemene vergadering is gemachtigd hem naar een andere; plaats in België over te brengen.

Art. 4. Men kan ontslag nemen als lid van de vereniging door een mededeling aan de Raad van Bestuur. Dit: ontslag heeft onmiddellijk uitwerking. Nochtans, indien het aantal leden hierdoor beneden het wettelijk minimum zou dalen, wordt het ontslag opgeschort totdat er een nieuw lid zal zijn toegelaten.

Art. 5. De oproeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de Raad van Bestuur en schriftelijk, minstens 14 dagen voor de vergadering plaats vindt. De Algemene Vergadering komt samen binnen de eerste zes maanden volgend op het einde van het boekjaar (31 december). Naast deze statutaire vergadering, kunnen: bijzondere ledenvergaderingen worden gehouden, zo dikwijls als de vergadering daar zelf toe beslist, of telkens' wanneer de Raad van Bestuur het nodig acht. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd waarbij elk punt dat door minstens 20% van de leden, ten laatste vijf dagen voor de vergadering schriftelijk t.a.v.' het bestuur aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door: een ander lid dat slechts over één volmacht mag beschikken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 6. De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer ten minste één vijfde van de leden daar schriftelijk om verzoekt. Zo een aanvraag is maar verbindend wanneer de punten erin worden opgegeven die de aanvragers op de dagorde vernield willen zien. Tussen de datum van inkomen van de laatste brief die nodig is om dit quorum te bereiken en de vergadering zelf, mag ten hoogste één maand . verlopen. In de dagorde worden dan minstens de punten vermeld die door de aanvragers zijn aangebracht en die worden bij vporrang behandeld op andere punten.

Art. 7. De beslissingen van de Algemene Vergadering en van dè Raad van Bestuur worden onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur ingeschreven in een register dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden en waarvan alle leden inzage hebben. Zij warden door ten minste één lid van de raad ondertekend. Deze bepaling geldt niet voor beslissingen van louter uitvoerende aard of van dagelijks bestuur.

Art. 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, die door de algemene ledenvergadering worden verkozen met gewone meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Over deze verkiezing kan slechts geldig worden beslist indien het punt op de agenda was vermeld. De bestuurders worden voor onbepaalde tijd verkozen, tenzij de algemene vergadering bij hun verkiezing uitdrukkelijk een termijn bepaalt. De bestuurders worden niet bezoldigd en zij beslissen gezamenlijk bij gewone meerderheid van stemmen. Zij `verdelen onderling hun uitvoerende bevoegdheden, Verbintenissen die 5.000 euro te boven gaan, vereisen in alle gevallen een voorafgaande beslissing van de raad. Tegenover derden is de vereniging,. ongeacht het aantal bestuurders, verbonden door de handtekening van twee leden van de Raad van Bestuur. Betalingsorders en schuldbekentenissen of kwijtingen tot een bedrag van 5.000 euro, met inbegrip van de ontvangst van alle poststukken, zijn echter geldig, ook al zijn ze slechts door één bestuurder onderte-kend.Bestuurders wiens opdracht eindigt, tenzij door afzetting, blijven ze verder vervullen totdat in hun vervanging is voorzien, indien door hun ontslag het getal der bestuurders beneden drie zou vallen. De Raad van Bestuur bepaalt zelf zijn agenda en werkwijze. Er kan slechts geldig worden beslist wanneer ten minste de helft van de bestuurders tegenwoordig zijn. Zij mogen zich niet laten vertegenwoordigen.

Art. 9. Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden,

Art. 10. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende zaken:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de kwijting aan de bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art. 11, De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden die de wet toelaat. Hij kan onder meer alle roerende en onroerende goederen verwerven of vervreemden, dadingen en compromissen sluiten, de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser of verweerster, en tot de instelling van alle rechtsgedingen beslissen

Art. 12. De algemene ledenvergadering ken over de wijziging van de statuten alleen dan geldig vergaderen wanneer het voorwerp daarvan uitdrukkelijk is vernield in de oproepingsbrief en mits twee derden van de leden ;tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. De wijziging is goedgekeurd indien zij minstens twee derde van de uitgebrachte stemmen haalt. Gaat het om de wijziging van het doel van de vereniging, dan moet 4/5 van de op

de vergadering tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, vóár stemmen. -~

Art. 13, Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen inzake verenigingen zonder winstoogmerk. Bij ontbinding van de vereniging zal het eventuele saldo worden overgedragen aan een andere vereniging of organisatie, wier werking aanleunt bij het doel van onderhavige vereniging.

Bestuurders bevoegd de vereniging te vertegenwoordigen zijn

Henk Vandenhoeck, Mortsel

Stefan Van Gaens, Lier

Mieke Proost, Mortsel

Els Augustyns, Mortsel

Patrick Verschueren, Mortsel

Nieuwe benoeming als bestuurder:

Natascha De Hauwere, Steenakker 10, 2640 Mortsel; geboren 24/06/1979 te Deurne

Henk Vandenhoeck Els Augustyns

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgil;ch Staatsblad

27/01/2015
ÿþM0p 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

l achtbar van koophsri Antwerpen

15 JAN. 2015

afdeling Antwerpen

Griffio

i i



Ondernemingsnr : 446.166.247

Benaming

(voluit) : Oxfam Wereldwinkel Mortsel

(verkort) : OWW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Antwerpsestraat 62, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 15 oktober 2014 werd de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur goedgekeurd.

Bestuurders bevoegd de vereniging te vertegenwoordigen:

Natascha De Nauwere, Mortsel

Patrick Verschueren, Mortsel

Stefan Van Gaens, Lier

Ontslagnemende bestuurders:

Els Augustyns

Henk Vandenhoeck

Mieke Proost

Nieuwe benoeming als bestuurder:

Kaat Boudolf, Kleinmijlveld 30, 2547 Lint, geboren 04/05/1962 te Oostende

Diane Van de Geest, Deurnestraat 82, 2640 Mortsel, geboren 10/06/1949 te Antwerpen

Maria Adelaida Uribe, Lindenleï 44/3, 2640 Mortsel, geboren 09/05/1969 te Medellín, Colombia

Natascha De Rauwere, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

06/02/2012
ÿþpv10D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

pp te  i

KOOP BAND R i

IN~UI~~NI~I~IIMI~VI~I~uW

" izo3a3io

On dernern ngsnr : 446.166.247

tvzlu?t) : Oxfam Wereldwinkel Mortsel-Edegem

(verkort; OWW

Rechtsvorm : VZW

Zetei : Edegemsestraat 103, 2640 Mortsel

s: Wijziging Statuten

Op de Algemene Vergadering van 18 november 2004 werd besloten de statuten van de vereniging als volgt te wijzigen. Dit besluit werd opnieuw bevestigd tijdens de Bijzondere Ledenvergadering van 15 januari 2012 waarop ook de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur werd goedgekeurd.

Artikel 1 tot en met 13 van de statuten worden als volgt gewijzigd.

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk wijzigt haar naam in: "Oxfam-Wereldwinkel Mortset" en heeft tot doel:

- bij te dragen tot het verspreiden van informatie over en verwerven van inzicht in de problemen van de (wereld-)samenleving;

- vormingsactiviteiten op te zetten die het verwerven van betreffend inzicht kunnen bevorderen;

- acties te stimuleren, zelf te organiseren en te helpen coördineren om de bevolking gevoelig te maken voor deze problemen;

- via de verkoop van producten, de bedoeling en werkwijze van de producenten ervan bekend te maken;

- fondsen te verzamelen voor groepen die op onze solidariteit beroep doen;

- alternatieven die in de plaats kunnen komen van de huidige houdingen en structuren te zoeken, te steunen en bekend te maken.

Om deze doelen te bereiken kan de vereniging vormings- en educatie-initiatieven ontplooien, informatie verschaffen, verkoopacties opzetten en inzamelingen organiseren en alle middelen aanwenden die door de Raad van Bestuur daartoe geschikt bevonden worden. De vereniging streeft deze doelen na, los van elke politieke partij en van elke vakbond, en is niet gebonden aan een bepaalde filosofische of religieuze overtuiging. De vereniging is gebonden door de gemeenschappelijke intentieverklaring van "Oxfam International" .

Art. 2. De vereniging telt enkel effectieve leden. Het aantal leden is onbeperkt en beloopt ten minste drie. Naast de oprichters kan iedereen lid worden, die blijk heeft gegeven van betrokkenheid bij de Derde-wereldproblematiek en die door de algemene ledenvergadering met een tweederde meerderheid wordt aangenomen.

Art. 3. De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt overgebracht naar: Edegemsestraat 103, 2640 Mortsel, in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. De algemene vergadering is gemachtigd hem naar een andere plaats in België overte brengen.

Art. 4. Men kan ontslag nemen als lid van de vereniging door een mededeling aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag heeft onmiddellijk uitwerking. Nochtans, indien het aantal leden hierdoor beneden het wettelijk minimum zou dalen, wordt het ontslag opgeschort totdat er een nieuw lid zal zijn toegelaten.

Art. 5. De oproeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de Raad van Bestuur en schriftelijk, minstens 14 dagen voor de vergadering plaats vindt. De Algemene Vergadering komt samen binnen de eerste zes maanden volgend op het einde van het boekjaar (31 december). Naast deze statutaire vergadering, kunnen bijzondere ledenvergaderingen worden gehouden, zo dikwijls als de vergadering daar zelf toe beslist, of telkens wanneer de Raad van Bestuur het nodig acht. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 20% van de leden, ten laatste vijf dagen voor de vergadering schriftelijk t.a.v. het bestuur aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid dat slechts over één volmacht mag beschikken.

Op de ;aatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedenigheid van de i^strumeoterende notaris hetzij van de aersoio)n(an) bevoegd de vereniging. stichtirg cf organisre ten aarz'.a' van derden te vertegen.vcord;gen Versa : Na^rn en hendtelcening

2 ik zeil

Bijlagen -bij-het Iteigisch-Stantsbtad _ 06/02/20tZ _ Annexe-g du Moniteur bute

ILA 11NiáRR'~-,~'~

~~..

" Vaor- ba:,oudan aan ret Be,.c,iwch Staabtwzi:

MOD 2.2

L6.C:°S - VEriolg

Art. 6. De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer ten minste één vijfde van de leden daar schriftelijk om verzoekt. Zo een aanvraag is maar verbindend wanneer de punten erin worden opgegeven die de aanvragers op de dagorde vermeld willen zien. Tussen de datum van inkomen van de laatste brief die nodig is om dit quorum te bereiken en de vergadering zelf, mag ten hoogste één maand verlopen. In de dagorde worden dan minstens de punten vermeld die door de aanvragers zijn aangebracht en die worden bij voorrang behandeld op andere punten.

Art. 7. De beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur worden onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur ingeschreven in een register dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden en waarvan alle leden inzage hebben. Zij worden door ten minste één lid van de raad ondertekend. Deze bepaling geldt niet voor beslissingen van louter uitvoerende aard of van dagelijks bestuur.

Art. S. De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, die door de algemene ledenvergadering worden verkozen met gewone meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Over deze verkiezing kan slechts geldig worden beslist indien het punt op de agenda was vermeld. De bestuurders worden voor onbepaalde tijd verkozen, tenzij de algemene vergadering bij hun verkiezing uitdrukkelijk een termijn bepaalt. De bestuurders worden niet bezoldigd en zij beslissen gezamenlijk bij gewone meerderheid van stemmen. Zij verdelen onderling hun uitvoerende bevoegdheden. Verbintenissen die 5.000 euro te boven gaan, vereisen in alle gevallen een voorafgaande beslissing van de raad. Tegenover derden is de vereniging,. ongeacht het aantal bestuurders, verbonden door de handtekening van twee leden van de Raad van Bestuur. Betalingsorders en schuldbekentenissen of kwijtingen tot een bedrag van 5.000 euro, met inbegrip van de ontvangst van alle poststukken, zijn echter geldig, ook al zijn ze slechts door één bestuurder onderte-kend.Bestuurders wiens opdracht eindigt, tenzij door afzetting, blijven ze verder vervullen totdat in hun vervanging is voorzien, indien door hun ontslag het getal der bestuurders beneden drie zou vallen. De Raad van Bestuur bepaalt zelf zijn agenda en werkwijze. Er kan slechts geldig worden beslist wanneer ten minste de helft van de bestuurders tegenwoordig zijn. Zij mogen zich niet laten vertegenwoordigen.

Art. 9. Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Art. 10. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende zaken:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de kwijting aan de bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art. 11. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden die de wet toelaat. Hij kan onder meer alle roerende en onroerende goederen verwerven. of vervreemden, dadingen en compromissen sluiten, de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser of verweerster, en tot de instelling van alle rechtsgedingen beslissen.

Art. 12. De algemene ledenvergadering kan over de wijziging van de statuten alleen dan geldig vergaderen wanneer het voorwerp daarvan uitdrukkelijk is vermeld in de oproepingsbrief en mits twee derden van de leden tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. De wijziging is goedgekeurd indien zij minstens twee derde van de uitgebrachte stemmen haalt. Gaat het om de wijziging van het doel van de vereniging, dan moet 4/5 van de op de vergadering tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, v& r stemmen.

Art. 13. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen inzake verenigingen zonder winstoogmerk. Bij ontbinding van de vereniging zal het eventuele saldo worden overgedragen aan een andere vereniging of organisatie, wier werking aanleunt bij het doel van onderhavige vereniging.

Bestuurders bevoegd de vereniging te vertegenwoordigen zijn

Henk Vandenhoeck, Mortsel

Stefan Van Gaens, Lier

Mieke Proost, Mortsel

Els Augustyns, Mortsel

Ontslagnemende bestuurders:

Lut De Kimpe

Myriam Van Meensel

Nieuwe benoemingen:

Verschueren Patrick, Armand Segerslei 17 , 2640 Mortsel, geboren 27/09/1961 te Mortsel

Bijlagen hij het Belgisch Staatsblad

Op de !aatsta olz van Luik B vermelden ' Recto Naam en hosdanigheid van de ,nstrumenierends natags, hetzij van de perso,o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of orderisme ten aanzien van darden te vertegenwoordigen

Verso : NcGm en handtekening

Coordonnées
OXFAM WERELDWINKEL MORTSEL

Adresse
ANTWERPSESTRAAT 62 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande