OZEWIEZEWOOZE

Association sans but lucratif


Dénomination : OZEWIEZEWOOZE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.843.523

Publication

18/04/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1 - Naam, zetel en duur

Artikel 2 - Doel

Artikel 3 - Vermogen

De stichting is genaamd: Ozewiezewooze vzw.

Zijn zetel is gevestigd te : Schoetersstraat 18, 2270 Herenthout, arrondissement Turnhout.

De stichting is opgericht voor onbepaalde tijd.

De stichting stelt zich ten doel: Door middel door het geven van animaties, workshops, feesten willen we de sociale contacten tussen mensen stimuleren. We willen normaal begaafde mensen in contact brengen met mensen met een beperking, want ook hier staan wij voor open. Op deze manier willen we mensen met een beperking mee betrekken in de maatschappij zodat ook zij gelijke kansen krijgen. Op deze manier leren mensen zonder beperkingen omgaan met deze doelgroep. Op aanvraag verhuren we ook spelmateriaal, waar ook instellingen beroep op kunnen doen. Jongeren creatief bezighouden met hun handen in plaats van multimedia.

De stichting tracht haar doel te bereiken door: Het geven van workshops, animaties, feesten, het verhuren van spelmateriaal en het verkopen van handgemaakte items om zo ook instellingen waar mensen met beperkingen verblijven een kans te geven om beroep op ons te doen.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige winstgevende en commerciële activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten alle tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstellingen.

De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel, we doen het uit idealisme. We kennen de sector en willen ons steentje er in bijdragen. We vinden dat vooral mensen met beperkingen te weinig kansen krijgen. We vinden het een leuk idee dat deze 2 doelgroepen elkaar op een creatieve manier leren kennen.

Statuten Van Ozewiezewooze vzw

Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door: het stichtingskapitaal; 400 euro geleend door de bestuursleden

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Ozewiezewooze VZW

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302401*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Schoetersstraat 18

0526843523

2270

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Herenthout

Griffie

Neergelegd

16-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

subsidies en donaties;

erfstellingen, legaten en schenkingen;

eventuele andere verkrijgingen en baten.

Artikel 4 - Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest een voorzitter,een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5 - Bestuursvergadering en bestuursbesluiten

De bestuursvergaderingen worden gehouden te Schoetersstraat 18 2270 Herenthout of omgeving, of indien alle bestuursleden daarmee instemmen elders.

Ieder Jaar wordt tenminste één vergadering gehouden.

Vergaderingen zullen voorts worden gehouden, wanneer de voorzitter dit wenselijk vindt of indien één der andere bestuursleden daartoe schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van de te behandelen punten aan de voorzitter het verzoek richt. Indien de voorzitter aan een dergelijk verzoek geen gevolg geeft, dat de vergadering kan worden gehouden binnen drie weken na het verzoek, is de verzoeker bevoegd zelf een vergadering bijeen te roepen met inachtneming van de vereiste formaliteiten.

De oproeping tot de vergadering geschiedt behoudens het in lid 3 bepaalde door de voorzitter, voor zover mogelijk tenminste zeven dagen tevoren, de dag van de oproeping en die van de vergadering niet meegerekend, door middel van oproepingsbrieven. In geval van spoedeisendheid kan oproeping ook telefonisch of per e-mail plaatsvinden.

De oproepingsbrieven vermelden, behalve plaats en tijdstip van de vergadering, de te behandelen onderwerpen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit ten drie effectieve leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering.

Elk effectief lid kan uit de vereniging treden. Het ontslag moet via brief of e-mail aan de raad van bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag kan onmiddelijk ingaan met instemming van beide parijen.

De volgende oprichters zijn de effectieve leden en dus ook de bestuurders:

:

Leen Molenberghs, wonende te Hoogveld 53 te Westerlo

Nelle Wyckmans, wonende te vervlietstraat 21 te Lier

Bart Govaerts, wonende te vervlietstraat 21 te Lier

Zolang in een bestuursvergadering alle in functie zijnde bestuursleden aanwezig zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen over alle aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de door de statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en houden van vergaderingen niet in acht genomen. De vergaderingen worden geleid door de voorzitter van het bestuur; bij diens afwezigheid wijst de vergadering zelf haar voorzitter aan.

Van het verhandelde in de vergaderingen worden notulen gehouden door de secretaris of door één der andere aanwezigen, door de voorzitter daartoe aangezocht. De notulen worden vastgesteld en getekend door degenen, die in de vergadering als voorzitter en secretaris hebben gefungeerd.

Het bestuur kan ter vergadering alleen dan geldige besluiten nemen indien de meerderheid van de in functie zijnde bestuursleden ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurslid kan zich tijdens een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vergadering door een medebestuurslid laten vertegenwoordigen onder overlegging van een schriftelijke, ter beoordeling van de voorzitter der vergadering voldoende, volmacht. Een bestuurslid kan daarbij slechts voor één medebestuurslid als gevolmachtigde optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het bestuur kan ook buiten vergadering besluiten nemen, mits alle bestuursleden in de gelegenheid zijn gesteld

schriftelijk, telegrafisch, per telex/telefax of e-mail hun mening te uiten. Van een aldus genomen besluit wordt

onder bijvoeging van de ingekomen antwoorden door de secretaris een relaas opgemaakt, dat na

medeondertekening door de voorzitter bij de notulen wordt gevoegd.

Ieder bestuurslid heeft het recht tot het uitbrengen van één stem. Voorzover deze statuten geen grotere

meerderheid voorschrijven worden alle bestuursbesluiten genomen met volstrekte meerderheid der geldig

uitgebrachte stemmen.

Alle stemmingen ter vergadering geschieden mondeling, tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst

acht of één der stemgerechtigden dit vóór de stemming verlangt. Schriftelijke stemming geschiedt bij

ongetekende, gesloten briefjes.

Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht.

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

  de wijziging van de statuten

  de benoeming en de afzetting van de bestuurders

  de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

  de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

  de goedkeuring van de begroting en van de rekening

  de ontbinding van de vereniging

  de uitsluiting van een lid

  de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

  alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 6 - Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordiging

Artikel 7 - Bestuursverdeling

Het bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte. De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt mede toe aan de voorzitter tezamen met de secretaris, of de voorzitter tezamen met de penningmeester, en bij hun belet of ontstentenis hun daartoe door het bestuur uit zijn midden aangewezen plaatsvervanger.

Het bestuur is belast met het besturen van de stichting.

Het bestuur is bevoegd tot het sluiten van overeenkomsten, tot het kopen, vervreemden of bezwaren van registergoederen.

Het bestuur is niet verantwoordelijk, waar de stichting zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, voor een derde of tot zekerheidsstelling voor een schuld van een derde.

de raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet van de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Artikel 8 - Einde bestuurslidmaatschap

Het bestuurslidmaatschap eindigt:

door overlijden van een bestuurslid;

bij verlies van het vrije beheer over zijn vermogen;

bij schriftelijke ontslagneming (bedanken);

alsmede bij ontslag op grond van artikel 298 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 9 - Boekjaar en jaarstukken

Het boekjaar van de stichting loopt van één januari tot en met eenendertig december van het zelfde jaar. Per het einde van ieder boekjaar worden de boeken der stichting afgesloten. Daaruit worden door de penningmeester een balans en een staat van baten en lasten over het geëindigde boekjaar opgemaakt, welke jaarstukken binnen twee maanden na afloop van het boekjaar aan het bestuur worden aangeboden.

Artikel 10 - Statutenwijziging

1. Voorzitter:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 - Ontbinding en vereffening

Artikel 13 - Slotbepalingen

In alle gevallen, waarin zowel de wet als deze statuten niet voorzien, beslist het bestuur.

Voor de eerste maal als bestuursleden zullen optreden:

Het bestuur is bevoegd deze statuten te wijzigen. Het besluit daartoe moet worden genomen met algemene stemmen in een vergadering, waarin alle bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zonder dat in het bestuur enige vacature bestaat.

De leden van het bestuur zijn verplicht een authentiek afschrift van de wijziging, alsmede de gewijzigde statuten neer te leggen ten kantore van het Openbaar Stichtingenregister, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken, binnen welker gebied de stichting haar zetel heeft.

Nelle Wyckmans met burgerservicenummer: 84030229473, geboren op: 02/03/1984,wonende te: Vervlietstraat 21, 2500 Lier

Het bestuur is bevoegd de stichting te ontbinden.

In het geval van ontbinding gaat het vermogen naar een zelfgekozen goede doel.

2. Secretaris:

Leen Molenberghs met burgerservicenummer: 85101128279, geboren op: 11/10/1985 ,wonende te: Hoogveld 53, 2260 Westerlo

3. Penningmeester:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Bart Govaerts met burgerservicenummer: 84020633304, geboren op: 06/02/1984,wonende te: vervlietstraat 21, 2500 Lier

Coordonnées
OZEWIEZEWOOZE

Adresse
SCHOETERSSTRAAT 18 2270 HERENTHOUT

Code postal : 2270
Localité : HERENTHOUT
Commune : HERENTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande