PAGAN DANCE

Association sans but lucratif


Dénomination : PAGAN DANCE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.813.359

Publication

10/06/2013
ÿþer\ m( .51-) " "

I1,GdIinS In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie rta neerlegging van de akte ter griffie



11111111111.11g11 j1g1111111111

Ondernemingsnr. : C)

SLQ , 3 . Sc'

Benaming vzw PAGAN DANCE

(voluit) :

(afgekort) : PAGAN DANCE

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Groenenborgerlaan 88 bus 3, 2610 Antwerpen (Wilrijk) Onderwerp akte : Oprichting

; De ondergetekenden

- Ysebaert Joseph, wonende te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Groenenborgerlaan 88 bus 3;

- Aerts Maria, wonende te 2600 Antwerpen (Berchem), Smaragdstraat 37 bus 4;

- Verschueren Cindy, wonende te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Boomsesteenweg 267 bus 4;

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

TITEL 1 : naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam:'vzw Pagan Dance' of afgekort 'Pagan Dance',

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Groenenborgerlaan 88 bus 3 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. De vereniging heeft als doel: ondersteunen, bijdragen, bevorderen en uitdragen van de belevingswereld van de zogenaamde alternatieve en (neo)paganistische 'subculturen'. Belangrijkste waarden hierbij zijn de wereldvisie dat de mens wezenlijk onderdeel uitmaakt van de natuur en het levensmotto 'do as you will, harm none'.

Zij tracht deze doelen te bereiken via initiatieven van educatieve en (re)creatieve aard, waarbij muziek (zoals new age, new wave, gothic, early music, folk , metal etc.) en bijhorende dansen, al dan niet samengaand met het uitbeelden van passende historische en imaginaire taferelen (zoals reënactment, fantasy, rollenspel, games, etc.) centraal staan.

In de geest van deze doelstellingen kan tevens samengewerkt worden met gelijkaardige verwante verenigingen.

De vereniging Kan, zij het bijkomstig, handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt aangewend voor haar doel.

Artikel 4, De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 : leden

Artikel 5, De vereniging moet minstens 3 effectieve leden tellen.

Artikel 6, Van de werkende leden wordt geen jaarlijkse bijdrage gevraagd. Het lidgeld voor de toegetreden leden wordt jaarlijks vastgelegd door de raad van bestuur en mag niet meer dan 100¬ per jaar bedragen.

Artikel 7. Een kandidaat lid moet zijn kandidatuur schriftelijk aan de voorzitter richten, De raad van bestuur beslist over de toetreding zonder gehouden te zijn, zijn beslissing te motiveren, en zonder dat hierover enig verhaal bestaat. Leden die uit de vereniging willen treden, moeten hun ontslag schriftelijk bij de voorzitter indienen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het t' ; Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Lulii D - uer-oia

Artikel 8. De activiteiten van de vereniging zijn slechts toegankelijk voor effectieve leden en toegetreden leden. Voor deelname aan de activiteiten kan een bijdrage in de kosten gevraagd worden, Toegetreden leden worden ingeschreven in het register van toegetreden leden. Toegetreden leden die gedurende meer dan een jaar geen activiteiten van de vereniging hebben bijgewoond kunnen worden uitgeschreven uit het register.

TITEL 3 : raad van bestuur

Artikel 9. De algemene vergadering kiest onder haar leden een raad van bestuur, minstens bestaand uit het

aantal bestuurders door de wet vereist. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor

een termijn van bepaalde of onbepaalde duur.

De raad wordt bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter of degene die hem vervangt.

Enkel de raad kan besluiten om leden en toegetreden leden uit te sluiten.

Beslissingen in de raad warden genomen met 2/3 meerderheid, behalve wanneer de raad uit slechts 2 leden

bestaat. In dat geval is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL 4 : dagelijks bestuur

Artikel 10. De raad benoemt onder zijn leden een afgevaardigd bestuurder, belast met het dagelijks bestuur. Deze verzorgt de lopende zaken en de briefwisseling en tekent als enige geldig namens de vereniging bij de Post, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

TITEL 5 : huisreglement

Artikel 11. De raad van bestuur kan een huisreglement opstellen, dat door de algemene vergadering met 3/4 meerderheid van de stemmen dient goedgekeurd.

TITEL 6 : algemene vergadering

Artikel 12. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen. Zij vindt plaats binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter of degene die hem vervangt. Zij heeft volgende bevoegdheden: wijzigen van de statuten, benoemen en ontstaan van de bestuurders, goedkeuren van jaarrekening en begroting, ontbinding van de vereniging. Enkel de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

TITEL 7 : ontbinding van de vereniging

Artikel 13. Bij de ontbinding van de vereniging zal het vermogen van de vereniging overgedragen worden aan een of meer verenigingen die de zelfde of nauw verwante doelen nastreven.

TITEL 8 : statuten : wijzigingen en wettelijke bepalingen

Artikel 14. Wijzigingen aan deze statuten kunnen slechts geschieden door de algemene vergadering bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van 3/4 van de leden en bij 4/5 meerderheid van de stemmen.

Artikel 15. Voor alles waarin door onderhavige statuten niet nadrukkelijk werd voorzien, blijven de wettelijke bepalingen terzake van toepassing.

Tijdens de oprichtingsvergadering van 21 mei 2013 van de vzw Pagan Dance werden volgende leden tot bestuurder verkozen :

voor een termijn van onbepaalde duur : Dhr. Joseph Ysebaert, wonende te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Groenborgerlaan 88 bus 3, geboren te Mortsel op 6 januari 1956;

voor een termijn van onbepaalde duur: Mevr. Cindy Verschueren, wonende te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Boomsesteenweg 267 bus 4, geboren te Wilrijk op 18 augustus 1986.

Tot voorzitter-penningmeester werd benoemd, voor een termijn van onbepaalde duur : Dhr Joseph Ysebaert. Tot secretaris werd benoemd, voor een termijn van onbepaalde duur: Mevr. Cindy Verschueren.

De raad benoemt tevens tot afgevaardigd bestuurder, voor onbepaalde duur : Dhr. Joseph Ysebaert.

Deze staat in voor het dagelijks bestuur van de vereniging en verzorgt de lapende zaken en de briefwisseling en tekent als enige geldig namens de vereniging bij de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Antwerpen, 21 mei 2013

Joseph Ysebaert, voorzitter-penningmeester, tevens afgevaardigd bestuurder

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAGAN DANCE

Adresse
GROENENBORGERLAAN 88, BUS 3 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande