PARC DU HAMOIR

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PARC DU HAMOIR
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 875.340.866

Publication

06/09/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behoudE

aan he'

Befgisc

Staatsbli

in 111111.1,111eIfif

Neergelegd fer griffie van do Rechtbank van Koophandel fe Antwerpen, op

28 AR 2013

Griffie

Ondernemingsnr : 0875.340.866

Benaming

(voluit) : Parc du Hamoir

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : de Keyserlei 5 bus 20, 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders en commissaris

Uittreksel uit de notulen van de jaarlijkse algemene vergadering dd. 13 juni 2013:

"De Voorzitter zet uiteen dat het mandaat van AMCOH BVBA, A-bestuurder van de Vennootschap, vast vertegenwoordigd door Alon Amar en het mandaat van ESV Ventures BVBA, C-bestuurder van de Vennootschap, vast vertegenwoordigd door Edward Verté, een einde nemen na onderhavige algemene vergadering.

De aandeelhouders beslissen derhalve unaniem om:

1. Op basis van een lijst met kandidaten die worden voorgedragen door Project2 NV (de A-aandeelhouder), de vennootschap AMCOH BVBA, met maatschappelijke zetel te Eugeen Van de Vellaan 85, 2970 Schilde, België (ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0894.062.361) te herbenoemen tot A-bestuurder. Voor deze vennooschap zal de heer Alon Amar wonende te Eugeen Van de Vellaan 85, 2970 Schilde, België, optreden als vaste vertegenwoordiger.

2. Op basis van een lijst met kandidaten die worden voorgedragen door Reichmuth & Co (de B-aandeelhouder), de vennootschap ESV Venures, met maatschappelijke zetel te Lindeboslaan 4, 2630 Aartselaar, België (ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0878.978.663) te herbenoemen tot C-bestuurder, voor deze vennootschap zal de heer Edward Verté wonende te Lindeboslaan 4, 2630 Aartselaar, België optreden als vaste vertegenwoordiger.

Beide mandaten worden toegekend voor een periode van 3 jaar en zullen een einde nemen onmiddellijk na de algemene vergadering van de Vennootschap die zal worden gehouden in het jaar 2016.

Beide bestuurders hebben de bevoegdheden zoals voorzien in de statuten van de Vennootschap. De bestuursmandaten worden niet bezoldigd.

De Voorzitter zet uiteen dat het mandaat van PricewaterhouseCoopers Bedrijfsrevisoren als commissaris van de Vennootschap een einde neemt na onderhavige algemene vergadering.

De aandeelhouders beslissen derhalve unaniem om PricewaterhouseCoopers Bedrijfsrevisoren, een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met maatschappelijke zetel te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, vertegenwoordigd door dhr. Filip Lozie, te herbenoemen als commissaris van de Vennootschap voor een periode van drie jaar, welke een einde zal nemen onmiddellijk na de algemene vergadering van de Vennootschap die zal worden gehouden in het jaar 2016.

De jaarlijkse vergoeding voor de uiteoefening van het mandaat is 4.500,00 euro.

De aandeelhouders kennen aan Mazars Accountants BVBA, vertegenwoordigd door dhr. Raf Danneels, gedomicilieerd te Bellevue 5 bus 1001, 9052 Gent, met de bevoegdheid om alleen te handelen en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, de bevoegdheid toe om (i) al het nodige te doen teneinde de goedgekeurde jaarrekeningen neer te leggen bij de Nationale Bank van België en (ii) alle handelingen te stellen en alle documenten te ondertekenen in naam en voor rekening van de Vennootschap die nodig off nuttig zijn om de bovenvermelde besluiten uit te voeren, met inbegrip van alle wettelijke formaitelten die moeten vervuld worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de raatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel, het ondernemingsloket of de Kruispuntbank van Ondernemingen. "



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2013 - Annexes du Moniteur belge Raf Danneels

Bijzonder gevolmachtigde



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

05/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 13.06.2013, NGL 31.07.2013 13376-0264-021
17/12/2012
ÿþra t mod 11.1



--~<I i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

t

t~ z,

Ne. rg&grid tar griffie van de Rechtbank van KocsOandej te Antwerpen op

Griffie I 0 Lia:' lil?

Ondernemingsnr: 0875.340.866 Benaming (voluit) ; PARC DU HAMOIR

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : de Keyserslei 5 bus 20

2018 ANTWERPEN

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld op achtentwintig november tweeduizend en twaalf, door Meester! Peter VAN MELKEBEKE, Geassocieerd Notaris, vennoot van "Berquin Notarissen", burgerlijke vennootschap: met handelsvorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 1000; '; Brussel, Lloyd Georgelaan, 11 en ondernemingsnummer 0474.073.840 (RPR Brussel),

dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap; "PARC DU HAMOIR", waarvan de zetel gevestigd ís te 2018 Antwerpen, de Keysersteí 5 bus 20,

volgende beslissingen genomen heeft:

1° Wijziging van artikel 5 van de statuten met betrekking tot de gebruikte begrippen in de statuten.

2° Wijziging van artikel 6 van de statuten ais volgt:

"Het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap bedraagt twaalf miljoen driehonderd veertienduizend tweehonderdtachtig euro achtenzestig cent (12.314.280,68 1 en wordt vertegenwoordigd door twaalfduizend; driehonderdveertien (12.314) aandelen zonder nominale waarde.

De Aandelen zijn en blijven op naam en zijn verdeeld in Aandelen van klasse A, Aandelen van klasse B en; Aandelen van klasse C."

" 3° Wijziging van artikel 10 van de statuten betreffende de onbeperkte overdrachten, en in het bijzonder; paragraaf 10.1. 4° Wijziging van artikel 11 van de statuten betreffende de voorkooprechten verbonden aan de aandelen, en wijziging in het bijzonder van (i) paragraaf 11.1 en invoeging van (ii) een nieuwe paragraaf 11.7.

5° Wijziging van artikel 14 van de statuten betreffende de samenstelling van de raad van bestuur.

Derhalve luidt de tekst van artikel 14 van de statuten voortaan ais volgt:

" 14.1.De Vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens twee bestuurders indien de Vennootschap slechts twee Aandeelhouders heeft, en minstens drie bestuurders indien, de Vennootschap drie of meer Aandeelhouders heeft. De bestuurders worden aangeduid door de Algemene Vergadering, waarbij ieder van de klassen van Aandelen (zijnde voor de goede orde: de Aandelen van klasse A, de Aandelen van klasse B en Aandelen van klasse C) beschikt over een bindend voordrachtrecht voor de: :, aanduiding van één bestuurder dit bindend voordrachtacht kan door een klasse van Aandeelhouders worden: uitgeoefend indien de Aandeelhouder van deze klasse (of ingeval er meer dan één Aandeelhouder is binnen ;; deze klasse: minstens één van deze Aandeelhouders) daartoe de wens uitdrukt.

Indien de Aandeelhouder(s) van de klasse van Aandelen conform het voorgaande het aan hun klasse van: Aandelen verbonden bindende voordrachtrecht wenst uit te oefenen, zal de Algemene Vergadering één; bestuurder aanduiden uit een lijst van minstens twee kandidaten voorgedragen door.

(a) ingeval er maar één Aandeelhouder is binnen de desbetreffende klasse van Aandelen: deze; Aandeelhouder, en

(b) ingeval er meer dan één Aandeelhouder is binnen de desbetreffende klasse van Aandelen: al deze;. Aandeelhouders gezamenlijk of, bij gebreke aan een dergelijke gezamenlijke voordracht, door de meerderheid;; van de stemrechten verbonden aan de desbetreffende klasse van Aandelen.

Een bestuurder die conform het voorgaande wordt benoemd op bindende voordracht van de,: Aandeelhouder(s) van de Aandelen van klasse A, wordt hierin aangeduid als "A-Bestuurder", een bestuurder': die conform het voorgaande wordt benoemd op bindende voordracht van de Aandeelhouders) van de;: Aandelen van klasse B, wordt hierin aangeduid als "B-Bestuurder" en een bestuurder die conform voorgaande wordt benoemd op bindende voordracht van de Aandeelhouder(s) van de Aandelen van klasse C, wordt hierin aangeduid als "C-Bestuurder"

14.2. De bestuurders worden steeds benoemd voor een hemieuwbare termijn van maximaal vierjaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

11

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

14.3. Indien een Aandeelhouder of een groep van Aandeelhouders die overeenkomstig onderhavig artikel gerechtigd is om een lijst van kandidaat-bestuurders voor te dragen nalaat om zijn rechten in dat opzicht ten volle uit te oefenen, zal dit geen afstand of vermindering van zulke rechten meebrengen en zal die omstandigheid dergelijke Aandeelhouder of groep van Aandeelhouders evenmin verhinderen om de bedoelde rechten op een later tijdstip alsnog ten volle uit te oefenen. Indien aldus geen kandidaten worden voorgedragen voor één of meer van de bestuurdersfuncties van de Vennootschap, zal de Algemene Vergadering naar eigen goeddunken het recht doch niet de verplichting hebben om (een) bestuurder(s) aan te duiden voor de openblijvende functie(s).

Indien een Aandeelhouder of een groep van Aandeelhouders, die overeenkomstig onderhavig artikel gerechtigd is om een lijst van kandidaat-bestuurders voor te dragen, tijdelijk zou hebben nagelaten om overeenkomstig onderhavig artikel een lijst van kandidaat-bestuurders voor te dragen, maar die, middels een kennisgeving aan de Voorzitter en/of de Raad van Bestuur, zijn voornemen daartoe zou uiten met betrekking tot enige toekomstige bijeenkomst van de Raad van Bestuur, zal op een buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zo snel mogelijk is te houden nadat de betrokken Aandeelhouder of groep van Aandeelhouders zijn bedoelde voornemen heeft geuit, gestemd worden teneinde te bewerkstelligen dat de Raad van Bestuur zal worden samengesteld overeenkomstig het hierboven bepaalde. In dat geval zal de Raad van Bestuur geen handelingen stellen tot hij alzo is samengesteld.

14.4. Indien één of meer van de overeenkomstig onderhavig artikel benoemde bestuurders) zijn (hun) functie niet zouden willen of kunnen opnemen of door afzetting, ontslag of anderszins zouden ophouden hun functie te vervullen, zal (zullen) het (de) vacante bestuursmanda(a)t(en) conform het voorgaande worden ingevuld op een buitengewone Algemene Vergadering die zo snel mogelijk na het openvallen van de bedoelde manda(a)t(en) met dat doel zal worden gehouden. Met uitzondering van lopende en/of hoogdringende zaken zal de Raad van Bestuur geen handelingen stellen totdat hij geldig is wedersamengesteld overeenkomstig onderhavig artikel.

14.5. De A-Bestuurder is van rechtswege de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien er geen A-Bestuurderis, kiest de Raad van Bestuur in zijn midden de Voorzitter.

74.6. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt als bestuurder, benoemt deze een vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen."

6° Wijziging van artikel 16 van de statuten betreffende de vergaderingen van de raad van bestuur.

7° Wijziging van artikel 17 van de statuten betreffende het aanwezigheidsquorum van de raad van bestuur. 8° Wijziging van artikel 18 van de statuten betreffende het stemmingsquorum in de raad van bestuur.

9° Wijziging van artikel 27 van de statuten betreffende de aanwezigheidsquorum van de algemene vergadering.

10° Wijziging van artikel 29 van de statuten betreffende het stemmingsquorum in de algemene vergadering. 11° Wijziging van artikel 32 van de statuten betreffende de winstbestemming.

Derhalve luidt de tekst van artikel 32 van de statuten voortaan als volgt:

"De te bestemmen winst van het boekjaar wordt met inachtneming van toepasselijke dwingende wettelijke bepalingen en gebeurlijk tussen Aandeelhouders gesloten overeenkomsten, besteed ais volgt :

(i) Van de nettowinst wordt elk jaar vijf procent voorafgenomen tot vorming van een wettelijk reservefonds. Wanneer dit fonds een omvang gelijk aan een tiende van het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap heeft bereikt, is deze voorafneming niet meer verplicht. De voorafnemingen moeten hernomen worden wanneer de wettelijke reserve aangetast wordt en daalt onder een tiende van het maatschappelijk kapitaal.

(ii) Het saldo van de nettowinst krijgt de bestemming die er, op voorstel van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering aan wordt gegeven.

De Raad van Bestuur stelt in voorkomend geval de plaats en het tijdstip vast waarop dividenden worden uitbetaald,

Het recht van de Aandeelhouders om in voorkomend geval cie betaling van de hen toegekende dividend te eisen verjaart na een periode van vijf jaar te rekenen van de datum van de toekenning, waarna zulke dividenden van rechtswege toekomen aan het reservefonds van de Vennootschap."

12° Schrapping van de artikelen 30bis en 35 van de statuten en hernummering van de artikelen van de statuten.

3° Bijzondere volmacht werd verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Mazars Accountants", vertegenwoordigd door de heer Raf Danneels, gedomicilieerd te Bellevue 5 BI001, 9052 Gent, met de bevoegdheid om alleen te handelen en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van het proces-verbaal, twee volmachten, de

gecoördineerde tekst van de statuten).

Dit uittreksel werd afgeleverd vôôr registratie bij toepassing van artikel 173,1° bis van het Wetboek der

Registratierechten,

Peter VAN MELKEBEKE

Geassocieerd Notaris



mod 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/08/2012
ÿþ Mod Word t 1.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iiitg119,1111!1

bel ai

Sta

bandage! ter gai van de lieue 4~n Koapksteele; fa ,~rr~r~tpe~ sge

26,ü1.12@l2

Griffie

Ondernemingsnr : 0875.340.866

Benaming

(voluit) : Parc Du Hamoir

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : De Keyserlei 5 bus 20 20~$

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders - bijzondere volmacht Uittreksel uit de eenparige en schriftelijke besluiten van aandeelhouders van 29 mei 2012:

"De aandeelhouders nemen schriftelijk en met eenparigheid van stemmen kennis van het feit dat:

- ESV Ventures BVBA, met als permanente vertegenwoordiger de heer Edward Verte, haar ontslag heeft

ingediend als B-bestuurder van de vennootschap, met ingang vanaf 29 mei 2012;

- Steven Callewaert BVBA, met als permanente vertegenwoordiger dhr. Steven Callewaert, haar ontslag

heeft ingediend als C-bestuurder van de vennootschap, met ingang vanaf 29 mei 2012.

De aandeelhouders beslissen schriftelijk en met eenparigheid van stemmen om op basis van een lijst met kandidaten die werd voorgedragen door de C-Aandeelhouder, met ingang vanaf 29 mei 2012, ESV Ventures BVBA, met maatschappelijke zetel te Lindenboslaan 4, 2630 Aartselaar, ingeschreven onder nummer 0878.978.663 RPR Antwerpen, en met als permanente vertegenwoordiger de heer Edward Verte, met de Belgische nationaliteit, wonende te Lindenboslaan 4, 2630 Aartselaar, te benoemen tot C-bestuurder van de vennootschap

Dit mandaat zal lopen tot na het einde van de jaarvergadering van de Vennootschap van het jaar 2013.

De bestuurder heeft de bevoegdheden zoals vermeld in de statuten van de Vennootschap. Het bestuurdersmandaat wordt niet bezoldigd.

De aandeelhouders beslissen schriftelijk en met eenparigheid van stemmen om bijzondere volmacht te verlenen aan Mazars Accountants BVBA, vertegenwoordigd door dhr. Raf Danneels, gedomicilieerd te Bellevue 5 B1001, 9052 Gent, bevoegd om afzonderlijk te handelen en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de Vennootschap te vertegenwoordigen op (i) de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, (ii) de BTW-diensten, (Iii) het ondememingsloket, (iv) de Kruispuntbank van Ondernemingen en alle andere overheidsinstanties, teneinde (a) de voornoemde beslissingen uit te voeren, (b) alle wettelijke formaliteiten, verklaringen, inschrijvingen, wijzigingen en eventuele doorhalingen te verrichten, en, in het algemeen, (c) alles te doen dat nodig of nuttig zou zijn voor de uitvoering van het huidig mandaat, alsook van eventuele vorige en latere mandaten."

Raf Danneels

Bijzonder gevolmachtigde

Bij lagen b4het Belgisch Staatsblad- 610812012 A-nnexes du-Moniteur-belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.05.2012, NGL 27.07.2012 12355-0232-017
07/10/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bel a. Bi Ste 1111111 llhI IIII llhI IIII 11111 II1 11111111 III Reergelegtl ter griffie van d®

*11151470* Reckbank van Koophandel te Antrerpen

OP 7 1 SEP. 2-11

D® Griffier, Griffie



Ondernemingsnr : 0875.340.866

Benaming

(voluit) : Parc du Hamoir

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : De Keyserlei 5 bus 20, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders - bijzondere volmacht

Uittreksel uit de eenparige en schriftelijke besluiten van de aandeelhouders van 2 september 2011:

"De Aandeelhouders nemen schriftelijk en met eenparigheid van stemmen kennis van het feit dat de heer Stefan Ulrich zijn ontslag heeft ingediend als B-bestuurder van de Vennootschap, met ingang vanaf 5 augustus 2011.

De Aandeelhouders beslissen schriftelijk en met eenparigheid van stemmen om op basis van een lijst met; kandidaten die werd voorgedragen door de B-Aandeelhouders, met ingang vanaf 2 september 2011, ESV Ventures BVBA, met maatschappelijke zetel te Lindenboslaan 4, 2630 Aartselaar, ingeschreven onder nummer' 878.978.663 RPR Antwerpen, en met als permanente vertegenwoordiger de heer Edward Verté, met de, Belgische nationaliteit, wonende te Lindenboslaan 4, 2630 Aartselaar, te benoemen tot B-bestuurder van de: Vennootschap.

Dit mandaat zal lopen tot na het einde van de jaarvergadering van de Vennootschap van het jaar 2013.

De bestuurder heeft de bevoegdheden zoals vermeld in de statuten van de Vennootschap. Het. bestuurdersmandaat wordt niet bezoldigd.

De Aandeelhouders beslissen schriftelijk en met eenparigheid van stemmen om bijzondere volmacht te; verlenen aan Mazars Accountants BVBA, vertegenwoordigd door dhr. Raf Danneels, gedomicilieerd te Bellevue 5 81001, 9050 Gent, bevoegd om afzonderlijk te handelen en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de' Vennootschap te vertegenwoordigen op (i) de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, (ii) de B1W-diensten, (iii) het ondernemingsloket, (iv) de Kruispuntbank van Ondernemingen en alle andere overheidsinstanties,' teneinde (a) de voornoemde beslissingen uit te voeren, (b) alle wettelijke formaliteiten, verklaringen, inschrijvingen, wijzigingen en eventuele doorhalingen te verrichten, en, in het algemeen, (c) alles te doen dat nodig of nuttig zou zijn voor de uitvoering van het huidig mandaat, alsook van eventuele vorige en latere mandaten."

Raf Danneels

Bijzonder gevolmachtigde

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso hevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

o)n

en)

19/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 30.06.2011, NGL 12.08.2011 11405-0301-019
17/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 27.05.2010, NGL 14.06.2010 10174-0554-021
29/01/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 18.12.2009, NGL 14.01.2010 10014-0344-023
08/08/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 12.06.2008, NGL 31.07.2008 08525-0281-020
01/08/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 22.06.2007, NGL 26.07.2007 07480-0378-019

Coordonnées
PARC DU HAMOIR

Adresse
DE KEYSERLEI 5, BUS 20 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande