PATRIRONSE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PATRIRONSE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 540.933.762

Publication

21/10/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

van bijvoorbeeld planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie en efficiëntie (onder andere case study), het verlenen van adviezen op het gebied van beheer in het algemeen;

- het tussenkomen in het dagelijks bestuur en het vertegenwoordigen van bedrijven door onder meer het uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar;

- studie-, organisatie en raadgevend bureau inzake juridische, sociale, financiële, handels-, bedrijfseconomische, technische, industriële of commerciële aangelegenheden met inbegrip van alle handelingen die verband houden met advies, documentatie en publicatie over problemen die verband houden met voormelde aangelegenheden.

d) Overige diverse zakelijke dienstverlening in het algemeen aan zowel bedrijven als particulieren onder meer maar niet uitsluitend op het gebied van management, coördinatie, logistiek en marketing.

e) De verwerving voor eigen rekening van participaties, titels, rechten of roerende waarden, onder welke

vorm ook, naar aanleiding van de oprichting, ontwikkeling, omvorming en controle van om het even welke ondernemingen, Belgische of buitenlandse, commerciële, industriële of andere vennootschappen, mits deze een maatschappelijk doel nastreven dat gelijkaardig, analoog, aansluitend of gewoon nuttig is tot de verwezenlijking van het geheel of een deel van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

f) Het toestaan van leningen en kredietopening aan vennootschappen of particulieren onder om het even

welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, alsmede haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen en dit zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft; alsmede mag zij alle financiële operaties verrichten, behalve deze welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

g) De productie, de verkoop en het verdelen van de energie geproduceerd door energieprojecten.

Dit alles in niet limitatief en in de meest ruime zin te beschouwen en voor zover de eventueel benodigde

vergunningen en toelatingen bekomen zijn.

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks noch

onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

Aangaande al het voorgaande handelt de vennootschap voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon

of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen,

groeperingen of organisaties.

Zij mag de functie van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen

uitoefenen.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het

handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en

andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Duur:

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Toegestaan kapitaal:

De raad van bestuur kan in de gevallen zoals voorzien in het desbetreffende verslag, het kapitaal van de

vennootschap gedurende vijf jaar te rekenen van de bekendmaking van de oprichtingsakte in de bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad, verhogen in één of meerdere malen met twee miljoen euro (¬ 2.000.000,00).

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om in het kader van het toegestane kapitaal converteerbare

obligaties en warrants uit te geven.

De raad van bestuur kan van de bevoegdheid gebruik maken om over te gaan tot:

1. kapitaalverhogingen of uitgiften van converteerbare obligaties of van warrants waarbij het voorkeurrecht van de aandeelhouders wordt beperkt of uitgesloten;

2. kapitaalverhogingen of uitgiften van converteerbare obligaties waarbij het voorkeurrecht van de aandeelhouders wordt beperkt of uitgesloten ten gunste van één of meer bepaalde personen, andere dan personeelsleden van de vennootschap of van haar dochtervennootschappen;

3. kapitaalverhogingen die geschieden door omzetting van reserves.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de statuten van de vennootschap te wijzigen in overeenstemming met de kapitaalverhogingen die binnen het kader van het toegestane kapitaal werden beslist. Bestuur/controle:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur waarvan de leden worden benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Er moeten ten minste drie bestuurders zijn. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. De statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, houdt van rechtswege op gevolg te hebben tot de raad opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De aandeelhouders/oprichters die zijn verschenen in de oprichtingsakte en die alleen of samen op enig ogenblik minstens één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, hebben het recht om alleen of samen als groep van aandeelhouders, beslissend met gewone meerderheid van stemmen op basis van hun respectieve participaties, één lijst met kandidaat-bestuurders voor te dragen voor de meerderheid van de bestuurdersmandaten, waaruit de algemene vergadering dan verplicht de meerderheid van de bestuurders dient te kiezen. Ingeval van beëindiging van het mandaat van een aldus aangestelde bestuurder, herneemt deze groep van aandeelhouders/oprichters die hem voordroeg, het recht om een nieuwe lijst in te dienen. De voorwaarde of de betrokken aandeelhouders/oprichters minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, dient te worden beoordeeld op het ogenblik van de benoeming van de bestuurders.

Ook ingeval van coöptatie zal de raad van bestuur dienen te kiezen uit een kandidatenlijst ingediend door de aandeelhouders/oprichters die de bestuurder voordroegen wiens mandaat vacant is geworden.

Wanneer de aandeelhouders/oprichters gerechtigd zijn om kandidaat-bestuurders voor te dragen voor de aanstelling van de meerderheid van de bestuurders en wanneer zij gebruik wensen te maken van hun voordrachtrecht, dient de door hen voorgestelde en ondertekende lijst met kandidaat-bestuurders uiterlijk bij het begin van de vergadering die over een benoeming moet besluiten, te worden neergelegd. Ingeval van onenigheid over de samenstelling van de lijst en indiening van aparte lijsten door de betrokken aandeelhouders/oprichters, zal de vergadering dienen te kiezen uit de lijst ondertekend door de aandeelhouder/oprichter die alsdan de meeste aandelen bezit.

Wanneer de aandeelhouders/oprichters gerechtigd zijn om kandidaat-bestuurders voor te dragen voor de aanstelling van de meerderheid van de bestuurders en er wordt door hen geen of geen geldige lijst ingediend, dan kan de vergadering alle bestuurders vrij kiezen. De aandeelhouders/oprichters behouden alsdan evenwel steeds het recht op voordracht zoals hierboven beschreven met dien verstande dat zij, mits zij samen minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, in voorkomend geval het recht hebben om de raad van bestuur te verzoeken een algemene vergadering bijeen te roepen met op de agenda het ontslag van alle bestuurders in functie en de benoeming van nieuwe bestuurders van wie de meerderheid te kiezen is uit de kandidaten voorgedragen door deze aandeelhouders/oprichters uit de door hen geldig ingediende lijst als hoger gezegd. De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan; zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter; hij kan echter voor de eerste maal benoemd worden bij de akte van oprichting van de vennootschap. Indien de voorzitter op een vergadering verhinderd is of bij gebreke aan de benoeming van een voorzitter, wordt de functie van voorzitter op die vergadering waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder. Desgevallend zal, indien één of meer bestuurders rechtspersonen zijn, de leeftijd van de vaste vertegenwoordiger die de bestuurder-rechtspersoon vertegenwoordigt, determinerend zijn. Wanneer er bestuurders zijn aangesteld op voordracht van de aandeelhouders/oprichters als hoger gezegd, dan dient de voorzitter verplicht te worden gekozen uit deze bestuurders en wordt bij zijn ontstentenis de functie van voorzitter op een bepaalde vergadering waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder van deze bestuurders.

Aan de bestuurders kan, naast de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend door een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering.

Eveneens kan de algemene vergadering aan de bestuurders tantièmes toekennen te nemen uit de beschikbare winst van het boekjaar.

Iedere bestuurder kan de raad van bestuur samenroepen telkens hij oordeelt dat de belangen van de vennootschap het vereisen.

Elke bijeenroeping geschiedt minstens vijf werkdagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

Van de vastgestelde en meegedeelde agenda kan op de vergadering van de raad van bestuur slechts worden afgeweken mits alle bestuurders persoonlijk aanwezig of door hun vaste vertegenwoordiger vertegenwoordigd zijn en zij allen instemmen met de voorgestelde wijziging.

Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder; een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten.

De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

De besluiten worden bij proces-verbaal vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden.

Afschriften of uittreksel van die notulen worden ondertekend door twee bestuurders samen of door een gedelegeerde bestuurder alleen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De eventuele verdeling van de taken door de bestuurders overeengekomen, kan niet aan derden worden tegengeworpen, ook al is die beperking of verdeling openbaar gemaakt.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van deze comités, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van deze comités alsmede de inhoud van hun takenpakket, worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

door de raad van bestuur bepaald bij de installatie ervan en kunnen later ook door de raad van bestuur worden gewijzigd.

Het dagelijks bestuur van de vennootschap mag worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet aandeelhouders, die alleen of gezamenlijk optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag en bevoegdheid.

Indien een bestuurder wordt belast met het dagelijks bestuur, dan zal hij deze functie uitoefenen onder de titel van gedelegeerd bestuurder. Indien een niet-bestuurder wordt belast met het dagelijks bestuur, dan zal hij deze functie uitoefenen onder de titel van algemeen directeur.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen is het de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze opdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, de vennootschap tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door een gedelegeerd bestuurder of de voorzitter van de raad van bestuur, alleen optredend, alsook door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

Wanneer er een directiecomité is ingesteld, kan de vennootschap binnen de perken van de bevoegdheden van het directiecomité tegenover derden tevens geldig vertegenwoordigd en verbonden worden door twee leden van het directiecomité samen optredend, of door de voorzitter van het directiecomité, alleen optredend.

De organen die overeenkomstig het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmacht voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering daartoe besluit door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de derde dinsdag van de maand mei om veertien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar:

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Verdeling winst/reserves:

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de netto-winst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overige zal de algemene vergadering jaarlijks soeverein besluiten mits inachtneming van de bepalingen van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

Liquidatiebonus:

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Overname verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap.

Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, verklaren de verschijners, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze laatste de rechten en verplichtingen overneemt die

voortvloeien uit de overeenkomst houdende verkoopbelofte, gesloten tussen de openbare instelling met rechtspersoonlijkheid  HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS en de naamloze vennootschap  TRIAMANT , optredend ondermeer voor de nv in oprichting  PatriRonse , aangaande een perceel grond met gebouw, voormalig schoolgebouw, te Ronse, eerste kadastrale afdeling, sectie B, nummer 667/F/deel.

Slot en/of overgangsbepalingen.

1. Het eerste boekjaar en het tijdstip waarop de vennootschap begint te werken loopt vanaf het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid, onverminderd hetgeen bepaald onder de hoofding "Overname verbintenissen

Luik B - Vervolg

aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting" tot 31 december 2014. De eerste

jaarvergadering zal gehouden worden in mei 2015.

2. De oprichtingsvergadering beslist het aantal bestuurders te bepalen op twee en het aantal commissarissen

op nul.

Tot de functie van bestuurders worden benoemd:

1. de heer ROBRECHTS Jozef, wonende te 2300 Turnhout, Parklaan 86.

2. de heer DE BAETS Dirk, wonende te 9850 Nevele, Doornbosstraat 9 bus A.

Voornoemde bestuurders verklaren de opdracht van bestuurder te aanvaarden, voor een periode ingaand

op heden en eindigend zes jaar na heden.

Het mandaat van voornoemde bestuurders is onbezoldigd, behoudens toekomstige andersluidende

beslissing van de algemene vergadering.

3. Volmacht met machtiging tot indeplaatsstelling wordt verleend aan CONFInANCES BVBA, vertegenwoordigd door de heer Gerbrand Van Zeebroeck, teneinde alle formaliteiten met de diensten van de kruispuntbank van ondernemingen en de ondernemingsloketten, de diverse belastingadministraties, waaronder de BTW-administratie en de sociale wetgeving, te regelen naar aanleiding van onderhavige oprichting, alsook naar aanleiding van wijzigingen zich terzake voordoende in de toekomst.

AANSTELLING GEDELEGEERD BESTUURDER.

De oprichtersvergadering besluit vervolgens tevens de voorzitter en de gedelegeerd bestuurder aan te stellen en ze besluit:

1. tot voorzitter te benoemen: de heer Robrechts Jozef, voornoemd, dewelke verklaart te aanvaarden.

2. tot gedelegeerd bestuurder te benoemen: de heer De Baets Dirk, voornoemd, dewelke verklaart te

aanvaarden.

De gedelegeerde bestuurder wordt belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee

neergelegd: expeditie der akte en volmachten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
PATRIRONSE

Adresse
PARKLAAN 55, BUS 24 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande