PAUWELS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : PAUWELS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 842.315.633

Publication

16/01/2012
ÿþ~

s '

~- -~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod 2 1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELF( D

GRIFFIE RECHTBANK VAN

Cee . 3-15.6'33

Pauwels

=.t. ,..., -. Vof

Hazenhout 13, 2440 Geel

: Oprichting

Tussen de ondergetekenden,

1. Pauwels Dirk, wonende te 2440 Geel, Hazanhout 13 67.07.21.067.80

2.Hermans Peggy, wonende te 2440 Geel, Hazenhout 13 71.08.16.270.21

wordt bij deze onderhandse akte, een vennootschap onder firma opgericht, onder de benaming "Pauwels

Vof " met zetel te 2440 Geel, Hazenhout 13

en waarvan het kapitaal duizend vijfhonderd (1500,- ¬ ) euro bedraagt.

De vennootschapsovereenkomst wordt aangegaan onder de volgende voorwaarden, welke als statuten der

vennootschap gelden.De comparanten verklaren een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van

een vennootschap onder firma.Het kapitaal van de vennootschap dat geheel en onvoorwaardelijk geplaatst is,

bedraagt 1500,-¬ het is gelijk aan het vaste gedeelte van het kapitaal.

Het geplaatst kapitaal is verdeeld in 100 aandelen met een waarde van 15,00 ¬ per aandeel.

Op deze aandelen werd ingeschreven in geld als volgt:

" Pauwels Dirk 99 aandelen

" Herens Peggy 1 aandeel

Alle aandelen waarop in geld werd ingeschreven zijn volgestort.

De vennootschap beschikt dus vanaf heden over een bedrag in geld van 1500,-¬ .

Artikel 1 De vennootschap is een handelsvennootschap en heeft de rechtsvorm van een vennootschap

onder firma. Zij wordt opgericht onder de naam: "Pauwels".

Artikel 2 De zetel van de vennootschap is gevestigd te Geel, Hazenhout 13

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan kan de zetel verplaatst worden naar gelijk welke plaats in

hetzelfde taalgebied in België of in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van het bestuursorgaan, administratieve zetels, agentschappen en

bijhuizen vestigen zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 De vennootschap heeft tot doel:

-Handelsbemiddeling in premierechten EEG

-Handelsbemiddeling in mest- en productierechten

-Vertegenwoordiger van de landbouwsector

-Handelsbemiddeling in landbouwproducten, levende dieren en textielgrondstoffen en halffabricaten

-Handelsbemiddeling in meststoffen, verdelgingsmiddelen en chemische producten voor de landbouw

-Handelsbemiddeling in goederen, algemeen assortiment

-Groothandel in granen en zaden

-Groothandel in andere akkerbouwproducten

-Groothandel en bloemen en planten

- Groothandel in machines, werktuigen en toebehoren voor de landbouw

-Groothandel in kustmeststoffen , chemische producten en andere agrochemische produkten voor de landbouw

- Detailhandel in bloemen, planten, zaden en kunstmeststoffen

-Kleinhandel in zaden, kunstmeststoffen, sproeistoffen enz

-Kleinhandel in een uitgebreid gamma van tuinbouwproducten en tuinbouwbenodigdheden voor particulier

gebruik

-Verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding enz

- Verlenen van adviezen op het gebied van het beheer, zoals de argonomen en landbouweconomen ten behoeve van landbouwbedrijven enz

0 3 JAN, 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier

1111111Iii HI

*12012129*

-:~

~- tIb 'o!z. :

waJ;egG ti81FC, ~1>M: v1. _ -_ _ _ 'JR



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Uitvoeren van studies en verlenen van adies ivm stedebouwkundige planning en landschapsarchitectuur -Overige zakelijke dienstverlening

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle industriële, handels-, roerende, onroerende-en financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks dienstig zijn om haar activiteiten uit te breiden. Deze opsomming is niet beperkend. Zij mag haar doel zowel rechtstreeks als door bemiddeling van derden verwezenlijken. De vennootschap kan door middel van inbreng, inschrijving, fusie of op gelijk welke andere manier belangen verwerven in elke onderneming, vereniging, bestaande of op te richten vennootschap, waarvan het doel gelijkaardig, analoog, aansluitend of gewoon nuttig is tot de verwezenlijking van het geheel of een deel van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag de functies van bestuurder of vereffenaar waarnemen in aile rechtspersonen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen ais investeringen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch cnrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap. De vennootschap mag zekerheden stellen voor alle rechtspersonen waarbij zij rechtstreeks of onrechtstreeks belangen heeft.

Artikel 4 De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur vanaf heden; zij verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging van de statuten.

Artikel 5 Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt 1500,-¬ . Het wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met een waarde van 15,00 euro per aandeel. Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst.

Naast de bij de oprichting onderschreven aandelen, kunnen tijdens het bestaan van de vennootschap, op grond van een met gewone meerderheid van stemmen genomen beslissing van de algemene vergadering, andere aandelen uitgegeven worden. Die vergadering bepaalt dan ook de uitgifteprijs, het bij de inschrijving nog te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen waarop de nog te storten bedragen eisbaar worden alsook de op die bedragen verschuldigde intrest. Het stemrecht van de aandelen, waarop de verschuldigde eisbare stortingen niet werden verricht, zal van rechtswege geschorst worden tot de vereiste stortingen uitgevoerd zijn.

Artikel 6 Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met een waarde van 15,00 ¬ per aandeel. Daarbuiten bestaan er geen andere effecten die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst. De aandelen zijn op naam.

Artikel 7

Vennoten zijn:

- de oprichters;

- de natuurlijke en rechtspersonen die door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen als vennoot aanvaard worden, en die minstens één aandeel onderschreven hebben, waardoor zij impliciet ook de statuten van de vennootschap en al de door haar getroffen beslissingen onderschrijven. Wordt de aanvaarding geweigerd, dan moet het bestuur deze beslissing niet verantwoorden.

Artikel 8 De vennootschap wordt bestuurd door één of meer natuurlijke personen, al dan niet bezoldigd, al dan niet vennoten en benoemd in de statuten. Wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap -Pauwels Dirk

Zijn opdracht kan slechts om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen.

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. De statuten kunnen de bevoegdheid van de zaakvoerder beperken. Zodanige beperkingen kan aan derden niet worden tegengeworpen, ook al is ze openbaar gemaakt.

Artikel 9 De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de in de jaarrekening weergegeven verrichtingen, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Het hoofdstuk betreffende de controle op de jaarrekening is niet van toepassing op de kleine vennootschappen in de zin van artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen.

Indien geen commissaris moet worden benoemd heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van deze accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd of indien deze vergoeding door haar ten laste moet worden genomen krachtens een rechterlijke beslissing.

Artikel 10 De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnamen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om tot geldige besluiten te komen, zijn nageleefd. De vennoten worden in buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist of nog wanneer de vennoten die tenminste één/vijfde van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, hierom verzoeken. In dit laatste geval dient de vergadering gehouden te worden binnen de maand volgend op het verzoek. Het bestuursorgaan en de commissarissen, indien er zijn, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen. De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda, de plaats, dag en uur van de bijeenkomst. De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt minstens vijftien dagen voor de vergadering bij aangetekende brief ondertekend door het bestuursorgaan.ledere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gemachtigde die geen vennoot moet zijn. Het bestuur mag de vorm van de volmacht bepalen.De zaakvoerder, of bij zijn afwezigheid, de oudste vennoot, zit de algemene vergadering voor. De voorzitter stelt een secretaris aan die geen vennoot moet zijn. De vergadering kiest twee

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

stemopnemers indien zij dit nuttig of nodig acht. De voorzitter, de secretaris en de stemopnemers vormen het bureau. Het bureau onderzoekt de geldigheid van de samenstelling van de vergadering en bepaalt, aan de hand van de aanwezigheidslijst, het aantal stemmen waarmee iedere vennoot deelneemt aan de stemming.Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden. De vennoten of hun volmachtdragers moeten de aanwezigheidslijst ondertekenen om toegang tot de vergadering te krijgen. De voorzitter leidt de vergadering waarbij elk op de agenda geplaatst voorstel na beraadslaging ter stemming wordt gebracht. Het bestuur heeft het recht de vergadering, ongeacht de onderwerpen opgenomen in de agenda en zonder dit besluit te moeten motiveren, één enkele maal voor drie weken uit te stellen. Door dit uitstel vervallen alle reeds genomen besluiten. Op de vergadering gehouden als gevolg van de uitgestelde vergadering wordt dezelfde agenda volledig hernomen en afgehandeld. Met uitzondering van de besluiten welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe za! door het bestuur een rondschrijven per brief, fax of e-mail met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en de commissaris, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden de voorgestelde beslissingen geacht niet te zijn genomen; hebben bepaalde voorstellen wel doch andere niet de unanieme goedkeuring van de vennoten gekregen, dan zijn enkel de unaniem goedgekeurde voorstellen aangenomen en de andere verworpen. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Het stemrecht verbonden aan niet volgestorte aandelen waarvan de opgevraagde stortingen niet gedaan zijn is geschorst. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door de zaakvoerder.

De jaarvergadering wordt gehouden op eerste vrijdag van de maand mei.

Vijftien dagen voor de algemene vergadering mogen de vennoten ter zetel van de vennootschap kennis nemen van de volgende stukken:- de jaarrekening;- in voorkomend geval, de geconsolideerde jaarrekening; -de lijst der openbare fondsen, aandelen, obligaties en andere effecten van vennootschappen die de

portefeuille uitmaken;- het jaarverslag en het verslag van de commissarissen.

Iedere vennoot kan tegen overlegging van zijn aandeel vanaf vijftien dagen voor de algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een afschrift van deze stukken bekomen.

De jaarvergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en behandelt de jaarrekening. Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan het bestuursorgaan en commissarissen te verlenen kwijting. Behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten een bijzonder quorum of een bijzondere meerderheid voorschrijven, beslist de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Artikel 11 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuur een inventaris op alsmede een jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. De kleine vennootschappen kunnen hun jaarrekening opmaken volgens een verkort schema dat door de Koning wordt vastgesteld. Het bestuur zorgt voor de neerlegging van de jaarrekening bij de Nationale Bank van België binnen de dertig dagen na de goedkeuring en ten laatste zeven maanden na datum van afsluiting van het boekjaar. In het jaarverslag geeft het bestuur rekenschap van zijn beleid. Het bevat tevens onder meer een commentaar op de jaarrekening en informatie omtrent belangrijke gebeurtenissen die na het einde van het boekjaar hebben plaatsgevonden. Het is niet van toepassing op de kleine vennootschappen. Over de bestemming van de winst wordt beslist door de jaarvergadering op voorstel van het bestuur.

Artikel 12 Bij de ontbinding van de vennootschap benoemt de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars, wier mandaat te allen tijde door haar kan herroepen worden. Gaat de algemene vergadering niet over tot deze benoeming, dan is de zaakvoerder, die op dat ogenblik van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Behoudens anders besluit van de algemene vergadering zijn de vereffenaars bevoegd om alle vereffeningsverrichtingen te stellen die de wet opsomt.

Artikel 13 Het bestuursorgaan dat zijn woonplaats in het buitenland heeft worden geacht voor de duur van hun mandaat woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hem alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid van zijn bestuur. Verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 19 december tweeduizend en elf. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, eventueel aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eenmaal de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd.

Artikel 14 Alle bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, waarvan niet op geldige wijze is afgeweken, worden geacht in de statuten te zijn ingeschreven. Het eerste boekjaar neemt aanvang op datum van de neerlegging van de statuten en wordt afgesloten op 3111212012. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2013. De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de

vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, eventueel aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eenmaal de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd. Pauwels Dirk, voornoemd, hier aanwezig, handelend in zijn hoedanigheid van zaakvoerder (onder voorbehoud van de neerlegging van het uittreksel van deze akte op de Griffie van de bevoegde Handelsrechtbank en de daaruit voortvloeiende verkrijging van rechtspersoonlijkheid voor de bij deze opgerichte vennootschap), verklaart bij deze volmacht te verlenen, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan IBA bvba, Zandberg 59 te 2260 Westerlo om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (aanvraag van een ondernemingsnummer en eventueel vestigingseenheidsnummer). De lastgever verklaart bovendien dat hij voldoende werd ingelicht over de prijs van de dienstverlening, voorwerp van voorgaande volmacht.

Gedaan te Westerlo, 19/12/2011

Pauwels Dirk Hermans Peggy Zaakvoerder

.," .. 'C'n .r2'" 1 rs' ,_.. c

,

" .1.-~ i_LS?~` gr. ^~" ~`._

0. _«" fr '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PAUWELS

Adresse
HAZENHOUT 13 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande