PB70

Divers


Dénomination : PB70
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 504.937.656

Publication

27/02/2013
ÿþ3

Mod Word 11.1

ln de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtsvorm : Economisch samenwerkingsverband

Zetel : Prins Boudewijnlaan 70, 2610 WiLRIJK

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting en benoemingen

De burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "CENTORE", met maatschappelijke zetel te Prieelstraat 32, 2610 Wilrijk, ondernemersnummer 0895.658.408 vertegenwoordigd door de zaakvoerder Elke Speelman, en de burgerlijke vennootschap onder vorm van_ besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ENFACE", met maatschappelijke zetel te Prins Boudewijnlaan 18, 2600 Berchem, ondernemersnummer 0859,916,282 vertegenwoordigd door haar, zaakvoeder Dany Speelman. richten bij onderhandse akte een Economisch Samenwerkingsverband op met de> naam "PB70".

De statuten luiden als volgt:

Naam: Het samenwerkingsverband wordt opgericht onder de naam "¬ B70".Deze naam moet voorkomen in

alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van het:

samenwerkingsverband voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Economisch Samenwerkingsverband' of, door 'ESV', met aanwijzing van de zetel en onder toevoeging van het ondernemingsnummer.

Zetel: Het samenwerkingsverband is bij de oprichting gevestigd te Prins Boudewijnlaan 70, te 2610 Wilrijk.; De zetel kan zonder statuutwijziging verplaatst worden bij besluit van de zaakvoerder of zaakvoeders.

Duur: Het samenwerkingsverband is opgericht voor onbepaalde duur.

Doel:Het samenwerkingsverband heeft tot doel:

Het vergemakkelijken van de professionele werkzaamheden van haar leden; Het verschaffen van; ondersteuning aan de activiteiten van de leden; Het verzamelen van de erelonen die door de leden in de uitoefening van de tandheelkunde in de breedste zin van het woord voor gemeenschappelijke rekening worden: geïnd en het herverdelen van deze erelonen, na aftrek van de gemeenschappelijke kosten volgens regels bepaald in het intern reglement. In dit kader kan het samenwerkingsverband de volgende activiteiten ontplooien: Het ter beschikking stellen van aile nodige middelen aan de leden die tot het samenwerkingsverband toegetreden zijn met het oog op adequate uitoefening van de tandheelkunde door de leden; Het inrichten van algemene diensten zoals onder andere een medisch secretariaat, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening; van voornoemde activiteiten; De aankoop, de huur, de in- en uitvoer of het leasen en invoeren van alle` medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor de uitoefening van de praktijk van de leden; Het aanleggen van reserves, teneinde alle nodige apparatuur en gebouwen, die noodzakelijk zijn om de` bovenvermelde medische disciplines uit te voeren, aan te schaffen; Het scheppen van mogelijkheden om de leden toe te laten werkverdelingen en vakantieregelingen uit te werken, zich verder te bekwamen en wetenschappelijk onderzoek te doen.

Het samenwerkingsverband mag alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die vari aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en dit zowel in België: ais in het buitenland, Het doel kan gewijzigd worden bij besluit van de algemene vergadering overeenkomstig; de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Vermogen:Het vermogen van het samenwerkingsverband bedraagt bij de oprichting ¬ 0,

Het vermogen kan verhoogd worden door nieuwe inbrengen van bestaande leden of bij toetreding van, nieuwe leden. Het vermogen kan verminderd worden door uitkering aan de leden, in voorkomend geval bij: uittreding of uitsluiting van een lid.

Het ESV erkent als leden de huidige deelnemende rechtspersonen. Het vermogen wordt bij aanvang verdeeld in twee deelnemingen. De deelnemingen kunnen slechts geheel of gedeeltelijk overgedragen worden onder levenden, aan één of meerdere andere leden van het samenwerkingsverband of aan één of meerdere toetredende personen of rechtspersonen.

Waardering: Bij uittreding, om welke reden ook, of uitsluiting van een lid, vindt een waardering van het vermogen plaats, teneinde zijn rechten en verplichtingen te bepalen, of deze van zijn erfgenamen. Het lid, of`

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Neergelegd ter grif11e van de Rechtbe

van Koophandel te Antwerpen, op

13039

Ondernemingsnar :

Benaming

(voluit) : PB70

(verkort) :

0504" 97.656

15 fa Te

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

zijn rechtsopvolger, heeft tenminste recht op de uitkering van zijn inbreng onder aftrek van hetgeen hij aan het samenwerkingsverband verschuldigd is. De waarde van de rechten en plichten van een uitredend lid mag niet forfaitair worden vastgesteld. indien de vennoten geen akkoord bereiken over de waardering, wordt deze waardering gedaan door een bedrijfsrevisor, in gemeen overleg gekozen, of indien geen, overeenstemming wordt bereikt, op verzoek van de gerede partij, aangeduid door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar het ESV zijn zetel heeft. In het intern reglement kunnen waarderingsregels opgenomen worden.

Toetredingsvoorwaarden: Kunnen enkel deelnemen aan het samenwerkingsverband, met uitsluiting van elke derde: -tandartsen die hun beroep op actieve wijze uitoefenen, -Professionele vennootschappen opgericht door tandartsen die hun beroep op actieve wijze uitoefenen, Elk lid zal de andere leden inlichten over elke beslissing van disciplinaire, burgerrechtelijke, strafrechtelijke of administratieve aard. die enige weerslag heet op hun professionals relatie.

Rechten van de leden: De leden van het samenwerkingsverband zijn gerechtigd om gebruik te maken van alle diensten van het samenwerkingsverband, op last bij te dragen in alle werkingskosten. De verdeling wordt bepaald in het intern reglement.

Toetreding van nieuwe leden: Over de toetreding van nieuwe leden, beslissen de leden van het samenwerkingsverband met eenparigheid van stemmen. Elk nieuw lid zal vanaf zijn toetreding deelnemen in de kosten, ook al vloeien die kosten voort uit verbintenissen die werden aangegaan door het samenwerkingsverband voor de toetreding van het lid, overeenkomstig de regeling bepaald in het Intern Reglement,

Uittreding van leden: Efk lid van het samenwerkingsverband kan slechts uitreden mits het zijn verbintenissen ten aanzien van het samenwerkingsverband volledig is nagekomen en met een besluit genomen met een meerderheid van de door de overige leden uitgebrachte stemmen.

De aanvraag tot uitreding moet gebeuren bij aangetekend schrijven gericht aan de zaakvoerder of zaakvoerders. en dit minstens zes maanden op voorhand. Het uittreden van een lid heeft niet tot gevolg dat het samenwerkingsverband tussen de overige leden wordt ontbonden.

Uitsluiting van leden: Een toegetreden lid kan worden uitgesloten wanneer hij ernstig tekort schiet in zijn verplichtingen, of de werking van het samenwerkingsverband ernstig verstoort of dreigt te verstoren. De uitsluiting kan slechts geschieden bij unaniem besluit van de overige leden.

Uitsluiting van rechtswege: Een lid houdt van rechtswege op deel uit te maken van het samenwerkingsverband: 1) Bij overlijden 2) Bij onbekwaamheidsverklaring 3) Wanneer het niet meer voldoet aan de voorwaarden om lid van het samenwerkingsverband te kunnen zijn. 4) Wanneer het lid het recht verliest de tandheelkunde of geneeskunde uit te oefenen voor een periode langer dan één jaar. 6) Wanneer het gedurende een ononderbroken periode van meer dan 12 maanden geen beroep meer doet op de diensten van net samenwerkingsverband. 7) Door ontbinding van een lid-vennootschap.

Zaakvoerders: Het samenwerkingsverband wordt bestuurd door één of meer natuurlijke personen, zaakvoerders genoemd. Elk lid heeft het recht één zaakvoeder voor te dragen. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college dat beraadslaagt en besluit op de wijze bepaald in deze statuten. Over ontslag en benoeming van de zaakvoeders wordt beslist door de vergadering van de gezamenlijke leden bij gewone meerderheid van stemmen. De zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd. Onverminderd de bepalingen van art 855 van het Wetboek van Vennootschappen, kan de opdracht van een zaakvoerder om gewichtige redenen worden herroepen bij besluit van de algemene vergadering die beslist met een gewone meerderheid van stemmen.

Bestuur: De zaakvoerder of het college van zaakvoerders Is bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking die nodig zijn tot verwezenlijking van het doel van het samenwerkingsverband, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergaderingen van de gezamenlijke leden bevoegd is en de beperkingen opgelegd door het intern reglement.

Algemene Vergadering van de gezamenlijke leden: De gezamenlijke leden van het samenwerkingsverband vormen de vergadering. Zij komt ten minste één maal per jaar en meer bepaald op de eerste maandag van de maand april om 20.00 uur bijeen op de zetel van het samenwerkingsverband of op een andere plaats vermeld in de oproeping. De oproepingen vermelden de agenda en worden tenminste vijftien dagen voor de vergadering aan de leden gericht bij aangetekend schrijven tenzij de leden een ander middel van oproep verkozen hebben. De vergadering wordt verplicht samengeroepen op verzoek van een zaakvoerder of van twee leden.

Boekjaar - Inventaris en jaarrekening: Het boekjaar van het samenwerkingsverband gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar gaat in bij de aanvang van de vennootschap en eindigt op 31 december van het volgende volledige kalenderjaar.

Verdeling van winst en verlies: De winst die uit de werkzaamheid van het samenwerkingsverband ontstaat, wordt beschouwd als winst van de leden, en onder hen verdeeld overeenkomstig de bepalingen van het intern reglement, tenzij de vergadering van de gezamenlijke leden, bij gewone meerderheid van stemmen, besluit tot reservering. De leden dragen bij tot de aanzuivering van het bedrag waarmee de uitgaven de inkomsten overtreffen. In het intern reglement wordt een regeling inzake voorschotten uitgewerkt.

Ontbinding: Het samenwerkingsverband wordt ontbonden door het wegvallen van zijn doel;door een besluit van de leden, bij eenparigheid van stemmen; bij rechterlijke beslissing in de gevallen bepaald in de wet; wanneer het samenwerkingsverband nog slechts één lid telt.

Vereffening: De zaakvoerders, op het ogenblik van ontbinding in functie zijn van rechtswege vereffenaar met de bevoegdheden bepaald door de vergadering van gezamenlijke leden. Externe vereffenaars moeten tandarts zijn.

Geschillen.: bevoegde rechtbank: Behoudens andersluidende-bepalingen van het intern reglement is de s

rechtbank van het rechtsgebied waarin het samenwerkingsverband haar zetel heeft, bevoegd om kennis te

nemen van alle geschillen.

Intern reglement: Een intern reglement regelt al het voorgaande nader waar nodig

Opgemaakt te Berchem op 2 februari 2013 in zoveel exemplaren als er leden zijn en één exemplaar voor

regitratie,

Onmiddellijk na de oprichting werd een eerste Algemene Vergadering gehouden waarop de zaakvoerders

werden aangesteld. De AV van 2 februari 2013 heeft de volgende personen als zaakvoerder aangesteld.

Dany Speelman, wonende Prins Boudewijnlaan 18 te 2600 Berchem

Elke Speelman, wonende Prieelstraat 32, te 2610 Wilrijk

Getekend Elke Speelman

Dany Speelman

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

.fi

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
PB70

Adresse
PRINS BOUDEWIJNLAAN 70 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande