PEER EN BOOM

Association sans but lucratif


Dénomination : PEER EN BOOM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.784.293

Publication

22/11/2013
ÿþ MOD 22

r~- .711L. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : !C]5 ~l pli C-? , 293

Benaming

(voluit) ; PEER EN BOOM

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : De Meere 40 2460 Kasterlee

Onderwerp akte oprichting vzw

Bij algemene bijzondere vergadering dd 6 november 2013 is beslist over te gaan tot de oprichting van vzw

"PEER EN BOOM"

(Vereniging zonder winstoogmerk)

De MEERE 40

2460 KASTERLEE

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1.Lieve Pichal RR58.05.03-520.61, wonende te De heide 13 2560 Kessel

2.Hilde Peeters RR 60.06.04-444.59, wonende te Callebeekstraat 261 2620 Hemiksem

3.Luk Segers RR 58.07.08-107.47, wonende te De Meere 40 2460 Kasterlee

4.Louis Marien RR64.09.10-187.47, wonende te Brouwerstraat 2 2360 Oud-Turnhout

5.Inge Bulens RR65.09.17-246.90, wonende te Doopput 19 2550 Kontich

zijn overeengekomen op 6 november 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, de vereniging zonder winstoogmerk "PEER EN BOOM" op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "PEERENBOOM"

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Kasterlee De Meere 40, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout,

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel het creëren, het organiseren en het verspreiden van culturele manifestaties en producten.

Zij stelt zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren in het binnen- en het buitenland zowel voor zichzelf als voor derden. Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden ais uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, multimedia, dans, letterkunde, plastische kunsten, fotografie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen zoals het zoeken naar

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen " klaam an hahritalrastiinn

" ERGELEGD GRIFFIE RECHTBANK VAN

12 NOV. 2013

KoopuiNEL TURNHOUT

De griffier

111111

>13175694+

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

en het verwerven van financiële middelen voor de verwezenlijking van de gestelde doelen, samenwerkingen opzetten met andere stichtingen, verenigingen en ondernemingen, expertise en materialen uitwisselen en ter beschikking stellen, het uitbaten van een geluid- en of beeldopnamestudio, het opzetten van merchandising, het aanmaken van geluidsdragers.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als In buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het mag echter niet minder dan vier bedragen.

De oprichters zijn de eerste leden van de vereniging.

Art. 6. De natuurlijke of rechtspersonen die het doel van de vereniging onderschrijven en die worden voorgedragen door ten minste 2 leden van de raad van bestuur, kunnen door de leden van de algemene vergadering ais leden aanvaard worden.

Art. 7. De aanvragen tot lidmaatschap worden aan het secretariaat van de vereniging gericht. Zij worden voor advies aan de raad van bestuur overgemaakt. De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen over de aanvraag. Zij heeft geen verplichting haar besluit ten opzichte van de kandidaat te rechtvaardigen.

Art. 8. Indien de algemene vergadering zou beslissen een lidgeld te vragen, mag deze de som van honderd euro niet overtreffen.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan het secretariaat ter kennis te worden gebracht, Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering welke hem per post of e-mail werd toegezonden, wordt geacht ontslag te hebben genomen.

Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. Haar beslissingen verbinden evenzeer de leden die niet of tegen stemmen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis van de voorzitter door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk aanwezig effectief lid heeft één stem. Het kan zich echter door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

De algemene vergadering bestaat uit personen die het algemene belang van de vereniging kunnen dienen.

Zij keurt al dan niet de jaarbalans, de begroting en de beleidslijnen die door de raad van bestuur voor het volgend jaar zijn uitgezet goed.

Art 11. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en de onderhavige statuten.

Art. 12 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens ais het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de kwijting aan de bestuurders. Deze jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats op de eerste vrijdag van juni. De bestuurders zijn bovendien verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen telkens ais minstens één vijfde van de leden daarom verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MM 2,2

Art. 13 Alle effectieve leden worden per gewone post of e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering minstens acht dagen voor de datum waarop ze plaatsvindt. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, vastgelegd door de raad van bestuur. Eventueel mogen er op de algemene vergadering met goedkeuring van één vijfde van de stemmen nog bijkomende punten aan de agenda toegevoegd worden.

Art 14. De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigende leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 15. Tot wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid of tot ontbinding van de vereniging kan slechts besloten worden wanneer de bijzondere geldende wettelijke bepalingen werden voldaan.

Art. 16. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en/of de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende derden mondeling of bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste 3 bestuurders. Zij worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering. De algemene vergadering zet de algemene beleidslijnen uit. De bestuurders worden benoemd voor 6 jaar. Na het verstrijken van hun mandaat zijn zij onmiddellijk herkiesbaar. Een bestuurdersmandaat eindigt door het verstrijken van de termijn waarvoor het was verleend, door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van lidmaatschap,

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn desgevallend automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan delen van zijn bevoegdheid op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. De raad van bestuur kan taken delegeren aan een dagelijks bestuur.

Art. 19. De vzw is voor alle rechtshandeling verbonden door de handtekening van ofwel de voorzitter ofwel van twee andere bestuurders.

Art. 20. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De raad van bestuur is een college.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Begrotingen en rekeningen

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze warden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

MOD 2,2

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Ontbinding en vereffening

Art. 22. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in art. 15.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 23. In geval van ontbinding warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, door de algemene vergadering bepaald, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft.

Art. 24. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, ais gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 6 november 2013 tot 31 december 2013.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Oud-Turnhout op 6 november 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout

Getekend door de oprichters:

1.Lieve Fichai RR5B.05.03-520.61, wonende te De heide 13 2560 Kessel

2.Hilde Peeters RR 60.06.04-444.59, wonende te Callebeekstraat 261 2620 Herniksem

3.Luk Segers RR 58.07.08-107.47, wonende te De Meere 40 2460 Kasterlee

4.Louis Marien RR64.09.10-167.47, wonende te Brouwerstraat 2 2360 Oud Turnhout

5.inge Bulens RR65.09.17-246.90, wonende te Doopput 19 2550 Kontich

Overgangsbepaling

Conform artikel 17 benoemt de algemene vergadering de volgende bestuurders voor 6 jaar vanaf 06/11/2013 als volgt

1. Luk Segers RR 58.07.08-107.47, wonende te De Meere 40 2460 Kasterlee als voorzitter en afgevaardigde-bestuurder

2. Hilde Peeters RR 60.06.04-444.59, wonende te Callebeekstraat 261 2620 Hemiksem als penningmeester

3. Inge Bulens RR 65.09.17-246.90, wonende te Doopput 19 2550 Kontich als secretaris Bovenstaande bestuurders bevestigen hun mandaat te aanvaarden.

Conform artikel 18 benoemt de algemene vergadering Luk Segers RR 58.07.08-107.47, wonende te De Meere 40 2460 Kasterlee en Hilde Peeters RR 60.06.04-444.59,

wonende te Callebeekstraat 261 2620 Hemiksem ais volmachtdrager van de rekeningen van de vzw.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PEER EN BOOM

Adresse
DE MEERE 40 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande