PEETERMANS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PEETERMANS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 425.017.673

Publication

20/02/2014
ÿþMod Word 11.1

L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

I 111111 lIIl Il1I II l Il1l IIiI Il1I liii 1111 11I

*14047282k

wc rgeiega ter grl e van Je

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 1 FEB, 2014

TURNHOUT

DeQli#fffler,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0425.017.673

Benaming

(voluit) : N.V. PEETERMANS

(verkort) :

Rechtsvorm : N.V.

Zetel : 2230 Herselt, Oude Baan 21

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verhoging kapitaal - aanpassing zetel - herwerking en herschrijving der statuten - benoemingen

Uit een akte verleden voor Meester BART VAN THIELEN, Notaris te Herselt, op 17 december 2013, waarvan een uitgifte werd afgeleverd voor registratie enkel om te dienen voor de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, BLIJKT DAT de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap "N.V. PEETERMANS", volgende besluiten heeft genomen:

EERSTE BESLUIT

Omzetting van het kapitaal in euro.

TWEEDE BESLUIT

Kapitaalverhoging ais gevolg van dividenduitkering bij toepassing van artikel 537 WIB

Volgens de notulen van de buitengewone algemene

vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap gehouden op 13 december 2013 besloten werd

over te gaan tot uitkering van een tussentijds dividend aan de aandeelhouders ten bedrage van vierhonderdveertigduizend euro (¬ 440.000) bruto uit de beschikbare reserves, Het dividend werd betaalbaar gesteld op 13 december 2013.

Tijdens voormelde buitengewone algemene vergadering hebben

de aandeelhouders beslist het verkregen bedrag aan dividenden onmiddellijk in te brengen in de vennootschap bij middel van een kapitaalverhoging overeenkomstig de bepalingen van artikel 537 van het wetboek van inkomstenbelastingen ingevoerd bij de programmawet van 28 juni 2013.

Opdracht werd gegeven aan de raad van bestuur voor inhouding en betaling van de roerende voorheffing.

De aandeelhouders hebben beslist het kapitaal te verhogen met een bedrag van negentig procent van het uitgekeerde dividend zijnde een bedrag van driehonderdzesennegentigduizend euro (¬ 396.000,00).

Kapitaalverhoging met driehonderdzesennegentigduizend euro (¬ 396.000,00), om het kapitaal te brengen van tweehonderdvijfendertigduizend vierhonderd achtennegentig euro vijfentachtig cent (¬ 235.498,85) op zeshonderdéénendertigduizend vierhonderd achtennegentig euro vijfentachtig cent (¬ 631.498,85), zonder uitgifte en creatie van nieuwe aandelen.

De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent van het uitgekeerde dividend, zijnde' driehonderdzesennegentigduizend euro (tr 396.000,00), om het kapitaal te brengen van tweehonderdvijfendertigduizend vierhonderd achtennegentig euro vijfentachtig cent (¬ 235,498,85) op zeshonderdéénendertigduizend vierhonderd achtennegentig euro vijfentachtig cent (¬ 631.498,85), zonder, uitgifte en creatie van nieuwe aandelen.

Inschrijving

Alle aandeelhouders verklaren deel te nemen aan deze kapitaalverhoging in verhouding tot hun huidig aandelenbezit.

Op de kapitaalverhoging wordt volledig in geld ingeschreven als volgt:

1/ De heer Peetermans Dirk, schrijft in op de kapitaalsverhoging door inbreng in geld van een bedrag van tweehonderdenvierduizend tweehonderd tweeënvijftig euro vierenzestig cent (¬ 204.252,64), volledig volstort, gelijk aan het netto-dividend door hem ontvangen;

2/ De heer Peetermans Jeffrey, schrijft in op de kapitaalsverhoging door inbreng in geld van een bedrag van vijfennegentigduizend achthonderd drieënzeventig euro achtenzestig cent (¬ 95.873,68), volledig volstort, gelijk aan het netto-dividend door hem ontvangen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

h ti

9,

3/ Mevrouw Peetermans Britt, en vertegenwoordigd zoals gezegd, schrijft in op de kapitaalsverhoging door inbreng in geld van een bedrag van vijfennegentigduizend achthonderd drieënzeventig euro achtenzestig cent (¬ 95.873,68), volledig volstort, gelijk aan het netto-dividend door haar ontvangen.

Bewijs van deponering

De verschijners verklaren en erkennen dat een globaal bedrag van driehonderdzesennegentigduizend euro (¬ 396.000,00) werd gestort, welk bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap bij de ING nummer BE69 3631 2822 8178

Ondergetekende notaris verklaart dat voornoemd bankattest aan hem werd overhandigd waaruit blijkt dat het bedrag van driehonderdzesennegentigduizend euro (¬ 396.000,00) bij storting of overschrijving gedeponeerd werd op de voornoemde bijzondere rekening.

Ondergetekende notaris bevestigt dus de deponering van het gestorte kapitaal ten bedrage van driehonderdzesennegentigduizend euro (¬ 396.000,00).

Vaststelling verwezenlijking kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast dat voorgaande kapitaalverhoging effectief verwezenlijkt is zodat het kapitaal van de vennootschap thans zeshonderdéénendertigduizend vierhonderd achtennegentig euro vijfentachtig cent (¬ 631.498,85) bedraagt, vertegenwoordigd door in het totaal vijfennegentigduizend (95.000) aandelen op naam.

DERDE BESLUIT

Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 01 september 2011, gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 28 september daarna, onder nummer 20110928/0146380 werd de zetel verplaatst naar 2230 Herselt, Oude Baan 21,

De algemene vergadering beslist bij deze de statuten in overeenstemming te brengen met voormeld besluit tot zetelverplaatsing.

VIERDE BESLUIT

De algemene vergadering bepaalt dat de jaarvergadering, die steeds gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand juni, om 20 uur zal plaatsvinden.

VIJFDE BESLUIT

Aanpassing van de statuten aan de beslissingen te nemen omtrent voormelde agendapunten, aan de vigerende wetgeving, in het bijzonder aan het Wetboek Vennootschapsrecht, volledige herwerking, herschrijving en hernummering van de statuten alsmede vaststelling van een nieuwe tekst der statuten. Volgende tekst zal voortaan gelden als de enige nog vigerende tekst der statuten

Artikel 1

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een naamloze vennootschap aanneemt en als naam heeft : "N.V. PEETERMANS".

Bij gebruik zal deze naam steeds dienen gevolgd te worden door de woorden "naamloze vennootschap" of in het kort "NV".

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 2230 Herselt, Oude Baan 21.

De raad van bestuur kan - zonder statutenwijziging - de zetel binnen het Vlaamse gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen en waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel : het fokken van pluimvee, zowel slachtvee als leghennen, de handel in eieren en zuivelproducten, zowel import ais export; de handel in pluimvee; verder de handel in andere producten die rechtstreeks of onrechtstreeks tot het maatschappelijk doel behoren,

De vennootschap kan alle handels-, financiële, industriële, roerende en onroerende verrichtingen doen die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel rechtstreeks of onrechtstreeks in de hand werken. Zij kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen, zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, wier maatschappelijk voorwerp gelijk is, verwant, verknocht of analoog aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. Zij kan zich ten gunste van dezelfde vennootschappen borg stellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, krediet verlenen, hypothecaire en andere zekerheden verstrekken.

Deze opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap aile handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel,

Het doel kan gewijzigd worden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 4

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf 29 december 1983,

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zeshonderdéénendertigduizend vierhonderd achtennegentig euro

vijfentachtig cent (¬ 631.498,85).

Het wordt vertegenwoordigd door vijfennegentigduizend (95.000) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/ vijfennegentigduizendste (1/95.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 9

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

r Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

J Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vast vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaar-making alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt, De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst,

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is zij verplicht één of meer natuurlijke personen aan te duiden die individueel dan wel gezamenlijk bevoegd zullen zijn om haar te vertegenwoordigen voor alle handelingen die dit bestuur betreffen.

Artikel 12

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of ais verweerder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap bij alle rechtshandelingen jegens derden en in rechte verbonden door een gedelegeerd bestuurder die alleen optreedt.

De gedelegeerd bestuurder aan wie deze algemene vertegenwoordigingsmacht is toegekend,wordt benoemd door de Raad van Bestuur bij beslissing, genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, * vertegenwoordiging van dagelijks bestuur

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht toegekend aan bepaalde leden van de Raad van Bestuur, krachtens voorgaande alinea's, kan de raad van bestuur het dagelijks bestuur evenals de vertegenwoordiging ervan opdragen aan één of meer personen die individueel, gezamenlijk dan wel als college moeten optreden.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle hande'lin-gen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodza-'kelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Bijzondere volmachten

Het orgaan dat de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoorde-lijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 15

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand juni om 20 uur,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schrifte-iijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 28 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Artikel 29

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar,

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze dokumenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een bestuurder of door

een persoon belast met het dagelijks bestuur, of hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek' van vennootschappen De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 30

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 32

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 35

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in funktie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de aandeelhouders. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering.De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Aile activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Notaris Bart VAN THIELEN, te Herseit, Herentalsesteenweg 33.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Uitgifte van de akte statutenwijziging verleden voor Meester Bart VAN THIELEN, Notaris te Herselt, op 17

december 2013, afgeleverd voor registratie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 07.06.2013, NGL 11.06.2013 13171-0182-015
13/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 29.06.2012, NGL 06.08.2012 12394-0390-015
02/07/2012
ÿþASod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van d

2 t JUNI 2012

TURNHOUT

De Griffier,

Griffie

b(

e

st *13116000*

fegeIegd ter griffie van de

RFCHTBANNK vAN KOOPHANDFJ

Ondernemingsnr : 0425.017.673

Benaming

(voluit) : Peetermans

(verkort)

Rechtsvorm : N.V.

Zetel : 2230 Hersep, Oude Baan 21

(volledig adres)

Onderwerp akte : Omzetting aandelen aan toonder naar aandelen op naam - herwerking en herschrijving der statute

Uit een akte verleden voor, Meester Bart VAN THIELEN, Notaris te Herselt, op eenendertig december tweeduizend en elf, met volgend registratierelaas: "Geregistreerd twee bladen, negen verzendingen, te Herentals, Registratie de 11 JAN 2012, boek 5/161, blad 26, vak 14. Ontvangen vijfentwintig euro. De Ontvanger (get.) V. GISTELYNCK"

BLIJKT DAT de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap "PEETERMANS", volgende beslissingen heeft genomen:

EERSTE BESLUIT

De effecten aan toonder worden omgezet in effecten op naam.

Onmiddellijk overhandigen de algemene vergadering en de raad van bestuur aan de notaris het

aandelenregister.

De notaris stelt vast en notuleert bij deze dat alle aandelen zijn ingeschreven in het aandelenregister en dat

bijgevolg de aandelen aan toonder reeds werden omgezet.

TWEEDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist het volgende

Teneinde aan een algemene vergadering te kunnen deelnemen, dienen de eigenaars van de aandelen op

naam, ten minste 5 werkdagen v66r de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk

in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te nemen, alsook het aantal aandelen waarmee zij aan

de stemming wensen deel te nemen.

DERDE BESLUIT

Vervolgens besluit de vergadering de statuten aan te passen aan de genomen besluiten.

Zij beslist tot volgende statutenwijzigingen:

- Artikel 9 wordt vervangen door wat volgt:

"Alle aandelen zijn op naam, zij zijn voorzien van een volgnummer,

Zij worden ingeschreven in een register van aandelen op naam dat op de vennootschapszetel wordt

bijgehouden en waarvan iedere aandeelhouder kennis kan nemen."

- Alinea 1+ 2 van artikel 25 wordt vervangen door de volgende tekst:

"Teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen, dienen de eigenaars van de aandelen op naam, ten minste vijf werkdagen véér de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te nemen, alsook het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen."

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit opdracht te geven aan de notaris tot coördinatie van de statuten, overeenkomstig de genomen besluiten.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge







VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f " I .4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Notaris Bart VAN THIELEN, te Herseit, Herentalsesteenweg 33.



Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte van de akte houdende statutenwijziging verleden voor, Meester BART VAN THIELEN, Notaris te Herselt, op 31 december 2011;

- gecoördineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vande perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/09/2011 : TU051552
05/08/2011 : TU051552
03/08/2010 : TU051552
28/07/2009 : TU051552
01/08/2008 : TU051552
03/08/2007 : TU051552
02/08/2006 : TU051552
02/08/2005 : TU051552
15/07/2004 : TU051552
03/07/2003 : TU051552
26/07/2002 : TU051552
15/07/2000 : TU051552
01/01/1986 : TU51552

Coordonnées
PEETERMANS

Adresse
OUDE BAAN 21 2230 HERSELT

Code postal : 2230
Localité : HERSELT
Commune : HERSELT
Province : Anvers
Région : Région flamande