PEOPLE ON STAGE

Association sans but lucratif


Dénomination : PEOPLE ON STAGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 893.293.388

Publication

05/06/2014
ÿþ4.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerleg ging van de akte t r riffie

Voor-

behoud.

aan he

Belgisc

Staatsbl



*14112720*

Ondernemingsnr : 0893.293.388

Benaming

(voluit) People On Stage

(verkort):

Rechtsvorm vzw

Zetel: YewI110

Onderwerp akte: Nieuwe statuten, ontslag en benoeming bestuurders

De algemene vergadering Is overeengekomen op 06 februari 2014 de bestaande statuten op te heffen en te vervangen door onderstaande statuten , overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Uittreksel uit de statuten:

voorafgaandelijke definitie: bij gebreke aan uitdrukkelijke bijkomende specificatie, dient onder iedere eenvoudige omschrijving "lid" te worden verstaan, zowel de effectieve leden, toegetreden leden, de ereleden, de steunende, beschermende ais de begunstigde leden.

Hoofdstuk 1. Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1 De vereniging draagt de naam "People On Stage".

Artikel 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2440 Geel, Domein straat 5 gelegen in het gerechtelijke arrondissement Turnhout. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement, de raad van bestuur is bevoegd te beslissen over het oprichten van kantoren en filialen.

Artikel 3 De vereniging stelt als doel het organiseren van pedagogische, culturele, muzikale, en (re)creatieve activiteiten voor al haar leden. Om dit doel te bereiken, kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. De vereniging kan zo ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten affuiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefen die haar doel rechtvaardigen. De vereniging is eveneens bevoegd handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doei omschreven in het eerst artikel en/of voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Hoofdstuk 2, Leden Artikel 5

De vereniging bestaat in hoofdorde Ut twee categorieën van leden, zijnde de effectieve en de toegetreden leden. Met effectieve leden worden bedoeld, de leden van de algemene vergadering omschreven in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. De volheid van het lidmaatschap zoals dit blijkt uit de wet, statuten en huishoudelijk reglement, komt bijgevolg uitsluitend toe aan deze effectieve leden. Het aantal effectieve leden is beperkt tot 12 personen maximum, het mag echter niet minder bedragen dan 3.

Als effectief lid kan iedereen worden toegelaten wiens kandidatuur wordt gesteund door.

- eenparigheid van stemmen van de leden van de raad van bestuur;

minstens 2/3 van de stemmen van de algemene vergadering;

- na betaling van de jaarlijkse bijdrage;

- na aanvaarding van de statuten, waarbij de aanvaarding van de statuten eveneens de aanvaarding van het huishoudelijk reglement inhoudt.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

aic.totkag TURNII0In

PAel.1.0.1,1.1Nolhee

RECEMAI%re 17A r ler+nteTiA)y,IDEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal toegetreden leden is niet beperkt. Als toegetreden lid kan worden toegelaten iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die uitdrukkelijk te kennen heeft gegeven deel te willen nemen aan één of meerdere activiteiten georganiseerd door de vereniging, onder de voorwaarden en modaliteiten zoals vastgesteld in het huishoudelijk reglement en/of zoals voor die activiteit(en) bepaald door de raad van bestuur. De eenvoudige uitdrukking van de wil tot deelname sluit alsdan automatisch aanvaarding van de statuten evenals aanvaarding van het huishoudelijk reglement in en/of de voorwaarden en modaliteiten zoals voor die activiteit(en) bepaald door de raad van bestuur. Daarnaast kan de raad van bestuur op de door hen te bepalen voorwaarden, andere personen als erelid, steunend, beschermend of begunstigend lid toelaten. De toegetreden leden, ereleden, steunende, beschermende of begunstigende leden beschikken echter enkel over die rechten welke aan hen uitdrukkelijk worden toegekend hetzij in de wet, door de statuten of in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6 Van de leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door hetzelfde orgaan wordt vastgesteld. De door de leden verschuldigde bijdrage mag echter niet hoger zijn dan 300 euro (drie honderd euro). De bijdrage is opeisbaar veertien dagen nadat zij door de raad van bestuur is vastgesteld. Van de ereleden, steunende, beschermende of begunstigende leden kan door een beslissing van de raad van bestuur eveneens een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door hetzelfde orgaan het bedrag wordt vastgesteld. De maximumbijdrage voor deze categorie leden is 2500 euro (tweeduizend vijfhonderd euro). Al deze bijdragen zijn ondeelbaar. Eenieder kan kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Artikel 7 Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. leder lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

Al de overige leden (zo o.m. niet beperkend opgesomd, de toegetreden leden) kunnen te allen tijde onmiddellijk worden uitgesloten door een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, alsmede zodra het lid niet langer voldoet aan de vereisten onder de voorwaarden en modaliteiten zoals vastgesteld in de statuten, in het huishoudelijk reglement en/of zoals voor bepaalde activiteit(en) bepaald door de raad van bestuur. Uittredende leden of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van de gestorte bijdrage, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen. Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel kan worden teruggevorderd. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der verenging op het opmaken van een inventaris verlangen.

Hoofdstuk 3. Algemene vergadering

Artikel 8 De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al haar leden; haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen, Enkel effectieve leden zijn lid van, en hebben stemrecht in, de algemene vergadering,

Slechts in zoverre de algemene vergadering hun aanwezigheid goedkeurt, mogen ook toegetreden leden en zelfs derden de algemene vergadering bijwonen. De algemene vergadering beraadslaagt en besluit over die aangelegenheden die expliciet aan haar zijn voorbehouden in de wet en de statuten.

De exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering zijn;

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen, in de gevallen waarin de wet de aanstelling van een commissaris vereist, en het bepalen van het bedrag van hun vergoeding;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- de ontbinding van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- de uitsluiting van een effectief lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 9 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het doel of belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal in het jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het bel* van de bestuurder, in de loop van het eerste kwartaal. Vergaderingen hebben plaats in het kantoor of op de plaats die in de uitnodiging is vermeld. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp agenda toegevoegd.

Artikel 10 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter. De voorzitter van de vergadering wijst een secretaris aan. Alle leden hebben gelijk stemrecht in vergadering. Elk effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet zijn opgenomen in de agenda kunnen met eenparigheid der stemmen worden toegevoegd en behandeld. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal getal der effectieve leden, zoals dit blijkt uit de laatste griffie neerlegde aanvullende lijst, moet op de agenda worden vernield.

Artikel 12 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de effectieve leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Leden, die van belang doen blijken, hebben recht om, op hun kosten enter plaatse inzage van de notulen te vragen; dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Hoofdstuk 4. Raad van Bestuur

Artikel 13 De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie en ten hoogste zeven bestuurders. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt door overlijden, ontslag of afzetting en het verlies van het lidmaatschap. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door de voorzitter daarvan schriftelijk op de hoogte te brengen. De voorzitter doet dit met een aangetekend schrijven op het adres van de secretaris. De raad van bestuur zal het ontslag onderzoeken, de algemene vergadering beslist over de vervanging van de

bestuursfunctie.

Bestuurders zijn onmiddellijk herbenoembaar na het verloop van hun mandaat. Van iedere benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van de bestuurder, zomede elk einde van een mandaat wordt opgenomen in akte. De neerlegging van de akte en de geijkte formulieren op de griffie is vereist, en dit zo snel mogelijk, ter publicatie in de bijlage van het Belgisch Staatsblad. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Elke bestuurder die aldus benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot dat mandaat voltooid is. Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan, de algemene vergadering bijeengeroepen om nieuwe bestuurders te doen benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter (dit ambt is cumuleerbaar), secretaris en een penningmeester.

Artikel 14 De raad van bestuur beschikt over de residuaire volheid van bevoegdheden dit is, zij is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet expliciet door de wet of statuten zijn voorbehouden voor de algemene vergadering. De raad van bestuur leidt zo de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in een buiten rechte. De raad kan aile handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijk reglementen. De raad kan bovendien aile daden van beschikking verrichten, die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en onder meer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlengen van hypotheken en alle zakelijke waarborgen; voorts afstand doen van aile rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders, of zelfs aan een persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Door de bestuurders wordt geen persoonlijk verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van een vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten en tot de tekortkomingen in hun bestuur

Artikel 16 De raad kan uit zijn leden een gemachtigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Er is slechts sprake van een handeling van dagelijks

Vool-

' behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

bestuur, indien hef éërï-hdricrélkig of verrichting van gering belang betreft, en deze handeling tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter, de secretaris of van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad optreden, moeten t.a.v, derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 16 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter, De raad van bestuur gaat enkel door als er tenminste drie bestuursleden aanwezig zijn.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als college.

Elk bestuurslid beschikt over één stem. De besluiten worden bil gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de helft van de bestuursleden, met een minimum van 3 bestuurders, moet daarbij aanwezig zijn. Bij gebreke aan dit quorum, dient binnen de veertien dagen een tweede raad van bestuur te worden bijeengeroepen met eenzelfde agenda, welke raad alsdan, ongeacht het aantal aanwezige leden, rechtsgeldig kan beslissen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Het mandaat van een bestuurder is een persoonlijk mandaat, dat bijgevolg niet kan worden overgedragen aan een andere bestuurder bij afwezigheid.

De raad van bestuur stelt zijn huishoudelijk reglement vast. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad.

Hoofdstuk 7. Ontbinding, vereffening

Ingeval van ontbinding gaan de ter beschikking gestelde goederen terug naar de eigenaars, krachtens de modaliteiten van de gesloten overeenkomst. Het overige wordt overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting die hetzelfde doel ais deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan doet de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur, een keuze of verdeelt de activa naar goeddunken. Zijn er geen zodanige verenigingen, dan worden de goederen overgedragen aan die vereniging of stichting of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 20

" Na het goedkeuren van de statuten heeft de algemene vergadering van 06 februari 2014 unaniem benoemd tot bestuurders:

- De heer LUYCKX, Steven, Rooyaerde 31, 2275 Lille-Poederlee, Belg,

- De heer MAES Herwig, Domeinstraat 5, 2440 Geel, Belg,

- De heer MOONS, Raf, Lakstraat 11a, 2431 Ueda!, Belg,

- De heer VLEUGELS, Tom, Lijsterstraat 8, 2440 Geel, Belg,

Onmiddellijk na de ledenvergadering heeft de raad van bestuur zich in vergadering verenigd. De bestuurders hebben in het kader van hun functieverdeling aangesteld als volgt:

Voorzitter Tom Vleugels

Ondervoorzitter Raf Moons

Secretaris Steven Luyckx

Penningmeester Herwig Maes

Geel, 06 februari 2014

MOD 2.2

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

21/03/2013
ÿþv beh

aa

Be Sta:

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N C

CIE r

GRIFFIE RECHTBANK VAN "

12 MII Z 1:i

KOOPHANDEL, TURNHOUT Griffiepa griffier s

MOD 2,2

Ondernemingsnr : 0893.293.388

Benaming

(voluit) : People On Stage

(verkort) :

Rechtsvorm ; vzw

Zetel : Veldhoven 27, 2200 HERENTALS

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, ontslag en benoeming bestuurders

De algemene vergadering is overeengekomen op 07 februari 2013 de bestaande statuten op te heffen en te vervangen door onderstaande statuten , overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Uittreksel uit de statuten:

Voorafgaandelijke definitie: bij gebreke aan uitdrukkelijke bijkomende specificatie, dient onder iedere eenvoudige omschrijving lid" te worden verstaan, zowel de effectieve leden, toegetreden leden, de ereleden, de steunende, beschermende als de begunstigde leden.

TITEL I. - Naam, zetel doel en duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "People On Stage".

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2200 Herentals, Veldhoven 27 gelegen in het gerechtelijke arrondissement Turnhout. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement, de raad van bestuur is bevoegd te beslissen over het oprichten van kantoren en filialen.

Artikel 3. De vereniging stelt als doel het organiseren van pedagogische, culturele, muzikale, en (re)creatieve activiteiten voor al haar leden. Om dit doel te bereiken, kan de vereniging aile initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. De vereniging kan zo ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefen die haar doel rechtvaardigen. De vereniging is eveneens bevoegd handelsdaden.te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerst artikel en/of voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

TITEL I I. - Leden

Artikel 5. De vereniging bestaat in hoofdorde uit twee categorieën van leden, zijnde de en de toegetreden leden. Met effectieve leden worden bedoeld, de leden van de algemene vergadering omschreven in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. De volheid van het lidmaatschap zoals dit blijkt uit de wet, statuten en huishoudelijk reglement, komt bijgevolg uitsluitend toe aan deze effectieve leden, Het aantal effectieve leden is beperkt tot 9 personen maximum, het mag echter niet minder bedragen dan 3,

Als effectief lid kan iedereen worden toegelaten wiens kandidatuur wordt gesteund door:

eenparigheid van stemmen van de leden van de raad van bestuur;

minstens 2/3 van de stemmen van de algemene vergadering;

na betaling van de jaarlijkse bijdrage;

- na aanvaarding van de statuten, waarbij de aanvaarding van de statuten eveneens de aanvaarding van het huishoudelijk reglement inhoudt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal toegetreden leden is niet beperkt. Als toegetreden lid kan worden toegelaten iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die uitdrukkelijk te kennen heeft gegeven deel te willen nemen aan één of meerdere activiteiten georganiseerd door de vereniging, onder de voorwaarden en modaliteiten zoals vastgesteld in het huishoudelijk règlement en/of " zoals voor die activiteit(en) bepaald door de raad van bestuur. De eenvoudige uitdrukking van de wil tot deelname sluit alsdan automatisch aanvaarding van de statuten evenals aanvaarding van het huishoudelijk reglement in en/of de voorwaarden en modaliteiten zoals voor die activiteiten) bepaald door de raad van bestuur. Daarnaast kan de raad van bestuur op de door hen te bepalen voorwaarden, andere personen als erelid, steunend, beschermend of begunstigend lid toelaten. De toegetreden leden, ereleden, steunende, beschermende of begunstigende leden beschikken echter enkel over die rechten welke aan hen uitdrukkelijk worden toegekend hetzij in de wet, door de statuten of in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6. Van de leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door hetzelfde orgaan wordt vastgesteld. De door de leden verschuldigde bedrage mag echter niet hoger zijn dan 300 euro (drie honderd euro) De bijdrage is opeisbaar veertien dagen nadat zij door de raad van bestuur is vastgesteld. Van de ereleden, steunende, beschermende of begunstigende leden kan door een beslissing van de raad van bestuur eveneens een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door hetzelfde orgaan het bedrag wordt vastgesteld. De maximumbijdrage voor deze categorie leden is 2500 euro (tweeduizend vijfhonderd euro). Al deze bijdragen zijn ondeelbaar. Eenieder kan kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Artikel 7. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Ieder lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist. Al de overige leden (zo o.m. niet beperkend opgesomd, de toegetreden leden) kunnen te allen tijde onmiddellijk worden uitgesloten door een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, alsmede zodra het lid niet langer voldoet aan de vereisten onder de voorwaarden en modaliteiten zoals vastgesteld in de statuten, in het huishoudelijk reglement en/of zoals voor bepaalde activiteit(en) bepaald door de raad van bestuur. Uittredende leden of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van de gestorte bijdrage, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen. Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel kan worden teruggevorderd. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der verenging op het opmaken van een inventaris verlagen.

TITEL III. - Raad van Bestuur

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie en ten hoogste vijf bestuurders, die effectief lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Zij worden benoemd voor tien jaar. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat, door overlijden, ontslag of afzetting en het verlies van het lidmaatschap. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door de voorzitter daarvan schriftelijk (kan via email) op de hoogte te brengen. De voorzitter doet dit met een aangetekend schrijven op het adres van de maatschappelijke zetel. De raad van bestuur zal het ontslag onderzoeken, de algemene vergadering beslist over de vervanging van de bestuursfunctie.

Bestuurders zijn onmiddellijk herbenoembaar na het verloop van hun mandaat, Van iedere benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van de bestuurder, zomede elk einde van een mandaat wordt opgenomen in akte. De neerlegging van de akte en de geijkte formulieren op de griffe is vereist, en dit zo snel mogelijk, ter publicatie in de bijlage van het Belgisch Staatsblad. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Elke bestuurder die aldus benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot dat mandaat voltooid is. Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan, de algemene vergadering bijeengeroepen om nieuwe bestuurders te doen benoemen, Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter (dit ambt is cumuleerbaar), secretaris en een penningmeester.

Artikel 9. De raad van bestuur beschikt over de residuaire volheid van bevoegdheden dit is, zij is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet expliciet door de wet of statuten zijn voorbehouden vocr de

ra

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

algemene vergadering. De raad van bestuur leidt zo de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in een buiten rechte. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijk reglementen. De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten, die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en ondermeer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlengen van hypotheken en alle zakelijke waarborgen; voorts afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en

taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders, of zelfs aan een

"

persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Door de bestuurders wordt geen

persoonlijk verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van een vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 10. De raad kan uit zijn leden een gemachtigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. er slechts sprake van een handeling van dagelijks bestuur, indien het een handeling of verrichting van gering belang betreft, en deze handeling tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de veréniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad optreden, moeten t.a.v. derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 11. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter. De raad van bestuur gaat enkel door als er tenminste drie bestuursleden aanwezig zijn.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als college.

Elk bestuurslid beschikt over één stem. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de helft van de bestuursleden, met een minimum van 3 bestuurders, moet daarbij aanwezig zijn. Bij gebreke aan dit quorum, dient binnen de veertien dagen een tweede raad van bestuur te worden bijeengeroepen met eenzelfde agenda, welke raad alsdan, ongeacht het aantal aanwezige leden, rechtsgeldig kan beslissen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Het mandaat van een bestuurder is een persoonlijk mandaat, dat bijgevolg niet kan worden overgedragen aan een andere bestuurder bij afwezigheid..

De raad van bestuur stelt zijn huishoudelijk reglement vast. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Uittreksels en afschriften warden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad.

TITEL IV. - Algemene vergadering

Artikel 12, De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al haar leden; haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen. Enkel effectieve leden zijn lid van, en hebben stemrecht in, de algemene vergadering.

Slechts in zoverre de algemene vergadering hun aanwezigheid goedkeurt, mogen ook toegetreden leden en zelfs derden de algemene vergadering bijwonen. De algemene vergadering beraadslaagt en besluit over die aangelegenheden die expliciet aan haar zijn voorbehouden in de wet en de statuten.

De exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering zijn: de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen, in de gevallen waarin de wet de aanstelling van een commissaris vereist, en het bepalen van het bedrag van hun vergoeding;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

4

Voor-be oûdenr

het

Belgisch Staatsblad

tuiOD 2.2

Luik B - Vervolg

de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 13. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het doel of belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal in het jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurder, in de loop van het eerste kwartaal. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Vergaderingen hebben plaats in het kantoor of op de plaats die in de uitnodiging is vermeld. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp agenda toegevoegd.

Artikel 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter. De voorzitter van de vergadering wijst een secretaris aan. Alle leden hebben gelijk stemrecht in vergadering. Elk effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet zijn opgenomen in de agenda kunnen met eenparigheid der stemmen worden toegevoegd en behandeld. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal getal der effectieve leden, zoals dit blijkt uit de laatste griffie neerlegde aanvullende lijst, moet op de agenda worden vermeld.

Artikel 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de effectieve leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Leden, die van belang doen blijken, hebben recht om, op hun kosten en ter plaatse inzage van de notulen te vragen; dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

TITEL VII. - Ontbinding, vereffening

Artikel 20.ingeval van ontbinding gaan de ter beschikking gestelde goederen terug naar de eigenaars, krachtens de modaliteiten van de gesloten overeenkomst. Het overige wordt overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting die hetzelfde doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan doet de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur, een keuze of verdeelt de activa naar goeddunken. Zijn er geen zodanige verenigingen, dan worden de goederen overgedragen aan die vereniging of stichting of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Na het goedkeuren van de statuten heeft deze algemene vergadering het ontslag als bestuurder aanvaard van: - De heer VENNEKENS, Yves, Broekstraat 23 bus 1, 2490 Olmen, Belg.

De algemene vergadering heeft geen nieuwe bestuurders benoemd, de andere mandaten blijven gewoon doorlopen. De volledige raad van bestuur ziet er vanaf 07 februari 2013 als volgt uit:

- De heer LUYGKX, Steven, Veldhoven 27, 2200 Herentals, Belg,

- De heer MAES Herwig, Domeinstraat 5, 2440 Geel, Belg,

- De heer MOONS, Raf, Lakstraat I la, 2431 Laakdal, Belg,

- De heer VLEUGELS, Tom, Lijsterstraat 8, 2440 Geel, Belg,

Onmiddellijk na de ledenvergadering heeft de raad van bestuur zich in vergadering verenigd. De bestuurders hebben in het kader van hun functieverdeling aangesteld ais volgt:

Voorzitter Steven Luyckx

Ondervoorzitter Raf Moons

Secreataris Herwig Maes

Penningmeester Tom Vleugels

Geel, 07 februari 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PEOPLE ON STAGE

Adresse
VELDHOVEN 27B 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande