PETER HOUTMEYERS

Société en commandite simple


Dénomination : PETER HOUTMEYERS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 598.719.731

Publication

27/02/2015
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



,NNeergoieg'u 4t;a g'i'1111t1 Vam. Ut, RECHTBANK NTAN KOOPHANDEL

17 FEB. 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

C 'tier



11J1J131211141

*

i oi

1

D

u

Ondernemingsnr : CDGeg

Benaming

(voluit) : Peter Houtmeyers

Rechtsvorm : GCV

Zetel : Spoorwegstraat 49, 2460 Kasterlee

Onderwerp akte : OPRICHTING

Het jaar 2015

Op 5 januari

De verschijners zijn :

1) Houtmeyers Peter, Spoorwegstraat 49, 2460 Kasterlee, NN 71.04.20-141.02

2) Meynen Chantal, Spoorwegstraat 49, 2460 Kasterlee, NN 72.07.10-140.64

Artikel 1

De gewone commanditaire vennootschap (Comm.V.) wordt opgericht onder de benaming "Peter

Houtmeyers G.C.V,". De vennootschap zal als uithangbord/commerciële benaming de naam "PBAD"

gebruiken.Deze benaming zal op aile officiële stukken uitgaande van de vennootschap dienen opgenomen

te worden.

Artikel 2

De heer Peter Houtmeyers, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde of werkende

vennoot voor de duur van de vennootschap. Mevrouw Chantal Meynen treedt op als stille vennoot voor de

duur van de vennootschap.

Artikel 3

Het doel van de vennootschap wordt bepaald als volgt:

De vennootschap heeft tot doel, in eigen naam of als tussenpersoon, dit zowel in België als in het

buitenland:

"De bouw en oprichting van speel- en sportterreinen, de installatie en het onderhouden van zwembaden en

sauna's, en het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en het groene gedeelte van sportvelden;

" Het plaatsen en vervaardigen, van allerlei constructies en dit overwegend van metaal zoals er zijn geprefabriceerde gebouwen, bouwketen, modulaire tentoonstellingselementen, telefooncellen, etc...;

" De installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk, hekken, geblindeerde en brandwerende deuren, al dan niet verplaatsbare tussenwanden, de bekleding van wanden, plafonds en de montage van binnen- en buitenschrijnwerk in metaal;

" Het installeren van stores en zonneschermen;

"Het plaatsen van tussenwanden van gipsplaten;

" Verder zal de vennootschap ook allerlei reinigings- en saneringswerken gaan uitvoeren dewelke in de

meest ruime zin dienen geïnterpreteerd te worden:

-Ruimen van waterlopen, sloten en grachten

-Het ruimen en gebruikkiaar maken van bouwterreinen meer bepaald graven, ophogen, egaliseren en nivelleren, graven van sleuven en geulen, verwijderen van rotsen, grondverzet, draineringswerken -Het verlagen van het grondwaterpeil en drainage van bouwterreinen

-Het reinigen van nieuwe gebouwen en bouwterreinen bij het beëindigen van de werkzaamheden -Het reinigen van het interieur van gebouwen en andere algemene reinigingswerken

"De verwezenlijking van alle onroerende verrichtingen, waaronder onder meer het verwerven, vervreemden, beheren, uitbaten, valoriseren, verkavelen, ordenen, huren en verhuren, het doen bouwen of doen verbouwen, promotie van onroerende goederen evenals de onroerende transacties in de meest brede zin, van welke aard ook, met inbegrip van de onroerende leasing,

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreekse of onrechtstreekse belangen nemen in andere ondernemingen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak,

De vennootschap kan eveneens optreden ais bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt evenwel beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning en/of attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn, zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunningen en/of attesten ter beschikking zullen zijn of aan de desbetreffende voorschriften zal voldaan zijn.

Bovenstaande opsomming is niet beperkend en dient in de ruimste zin geïnterpreteerd te worden. Artikel 4

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Spoorwegstraat 49, 2460 Kasterlee, België. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden door een beslissing van de zaakvoerders naar gelijk welke plaats in hetzelfde taalgebied in België of in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

De raakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland op te richten.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt vastgesteld op 1.000 euro, volledig volstort en vertegenwoordigd door 100 aandelen.

Het kapitaal wordt als volgt onderschreven:

" door de heer Peter Houtmeyers, comparant sub 1, ten belope van 990 euro, wat 99 aandelen

vertegenwoordigt,

.door mevrouw Chantal Meynen, comparant sub 2, ten belope van 10 euro, wat 1 aandeel

vertegenwoordigt, '

Artikel 6

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap kan verhoogd of verlaagd worden, in één of meerdere

keren, mits éénparige beslissing van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7

De rechten en verplichtingen van vennoten.

a) Gecommanditeerde of werkende vennoten

De gecommanditeerde of werkende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile

verbintenissen van de vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van aile registers en maatschappelijke

geschriften en controle uitte oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen marktrente.

Artikel 9

Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen. Artikel 10

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Aan de zaakvoerders en aan de andere vennoten kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een verloning worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

De heer Peter Houtmeyers, voornoemd, wordt tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap. De beer Peter Houtmeyers verklaart uitdrukkelijk het hem toegekende mandaat te aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

De jaarvergadering van de vennoten wordt op de maatschappelijke zetel gehouden op de derde vrijdag van de maand juni om 20.00 uur.

indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 12

Ieder boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar.

Artikel 13

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in hun bezit.

De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten, Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 14

Bij beslissing van de vennoten met gewone meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

Artikel 15

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 16

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen, Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen váór de vergadering in de post afgegeven moet hebben,

Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door Peter Houtmeyers of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Iedere aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 17

De ontbinding van de vennootschap zal door elke Vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 18 hierna. Artikel 18

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd vô6r het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen.

Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 12 en 13 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden. Artikel 19

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 20

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 18.

Artikel 21

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen

inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming vande algemene vergadering hoeven te vragen. Artikel 22

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 13 en 14.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten. Slot- en overgangsbepalingen

Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de Gecoördineerde Wetten op de Handelsvennootschappen.

De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van één of meerdere artikelen van onderhavige statuten, zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden warden op 17 juni 2016.

Verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting.

De vennootschap neemt bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen over die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf één januari tweeduizend vijftien. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, De verbintenissen, eventueel aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eenmaal de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd.

Volmacht,

De heer Peter Houtmeyers, voormeld, hier aanwezig, handelend in zijn hoedanigheid van zaakvoerder (onder voorbehoud van de neerlegging van het uittreksel van deze akte op de Griffie van de bevoegde Handelsrechtbank en de daaruit voortvloeiende verkrijging van rechtspersoonlijkheid voor de bij deze opgerichte vennootschap), verklaart bij deze volmacht te verlenen, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Boekhouding en Bedrijfsconsult", met maatschappelijke zetel te 2300 Turnhout, Campus Blairon 466 om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (aanvraag van een ondernemingsnummer en eventueel vestigingseenheidsnummer), alsook bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (aangifte van aanvang van activiteit) en verder om alle formaliteiten te verrichten bij de bevoegde autoriteiten ingevolge onderhavige oprichting.

Aldus opgesteld en overeengekomen te Kasterlee, op 05 januari 2015, in vier exemplaren, één voor elke comparant, één voor de publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad en één voor de registratie.

Waarvan akte

Verleden op plaats en datum als hoger vermeld.

Mens Els, B&B bvba, gevolmachtigde

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PETER HOUTMEYERS

Adresse
SPOORWEGSTRAAT 49 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande