PETIT GRENOUILLE

Association sans but lucratif


Dénomination : PETIT GRENOUILLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.541.883

Publication

21/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akt ter~ griffie

NEERGELEGD

GRIFFIE CH`T'P,ANK VAN

0 8 .FEB, 2011

KOOPT-ENDEL TURNHOUT

De griffier

Griffie

R 1111101111 IIII 1 l 11111 11ffl I l I1

*11028534*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

a 833.~ 4.1. 883

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Petit Grenouille

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wilgorenstraat 21 ,2460 Lichtaart

Onderwerp akte :

VZW Petit Grenouille

Oprichtingsacte

De hiervolgende natuurlijke personen hebben op 6 februari 2011 beslist over te gaan tot de oprichting van een entiteit met rechtspersoonlijkheid, zijnde: 'vereniging zonder winstoogmerk' (vzw).

Lia Constant Jozefa De Groot, Wilgorenstraat 21, 2460 Kasterlee, ° 22 juli 1962 te Mortsel

Sanne Huysmans, Wilgorenstraat 21, 2460 Kasterlee, ° 28 juli 1988 te Lichtaart Philip Marynissen, Wuytsbergen 123, 2200 Herentals, ° 28 maart 1986 te Herentals Geert Van Heertum, Volksstraat 11, 2000 Antwerpen, ° 4 september 1985 te Turnhout Niels Van Heertum, Hofeinde 66, 2350 Vosselaar, ° 25 april 1990 te Turnhout

En dit overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 (BS 1/7/1921), gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De vereniging heeft de volgende statuten:

Statuten

Titel 1: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1: Naam

§1 De vereniging draagt de naam 'Petit Grenouille vzw'. Deze naam zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk. En hij zal onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan worden door de precisering 'vereniging zonder winstoogmerk' of 'vzw'.

' Artikel 2: Zetel

" §1 De vereniging heeft haar zetel te Lichtaart, 2460, Wilgorenstraat 21, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Turnhout.

§2 De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen volgens de regels van een

statutenwijziging, zoals beschreven in deze statuten.

Artikel 3: Doel

§1 De vzw stelt zich tot doel sociale, maatschappelijke en culturele werken te initiëren, ondersteunen, verspreiden en promoten. Enkele van de maatstaven die hierbij gehanteerd worden zijn: oog voor diversiteit, het. stimuleren van sociaal engagement, inter- en intra-culturele ontmoetingen, enzovoort.

§2 Hiervàor kan de vereniging alle initiatieven nemen die direct of indirect met voorgenoemde doelstellingen in verband staan of deze helpen te realiseren.

" §3 De vereniging kan onder meer handelingen stellen in alle culturele genres en subgenres, zoals podiumkunsten, letterkunde, muzikale en audiovisuele kunsten, dans, en andere. Alsook kan zij handelen rond: culturele diversiteit en sociale bewogenheid, hieronder wordt onder meer verstaan: gastronomie, ecologie en biodiversiteit, interculturalitejt, culturele en ecologische recreatie, filosofische en intellectuele bijeenkomsten, " enzovoort.

§4 De vzw kan hierrond evenementen organiseren, promoten en ondersteunen.

§5 Ze kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

. MOD 2.2

§6 Ze kan eigendommen of zakelijke rechten verwerven, huren en verhuren, personeel aanwerven en alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen. Tot het bereiken van `haar doelstelling, mag de vereniging alle wettelijke middelen aanwenden.

§7 De vereniging mag deelnemen aan en samenwerken met alle activiteiten en organisaties die voor de realisatie van haar doelstellingen nuttig zijn.

§8 De vereniging kan tevens daden van koophandel stellen, mits deze ondergeschikt en bijkomstig zijn, en de winsten uitsluitend besteed worden aan de doelstellingen van de vereniging.

§9 Zij zal ook kunnen beschikken over eventuele overheids- en privé-subsidies, alsook giften en legaten. Zij

zal ook leningen en kredieten kunnen aangaan ter realisering van haar doelstellingen.

Artikel 4: Duur

§1 De vereniging zonder winstoogmerk is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden

worden.

Titel 2: Lidmaatschap

Artikel 5: Werkende leden

§1 Het aantal werkende leden is onbeperkt, met een ondergrens van drie. Werkende leden zijn van rechtswege de stichters, gemandateerden van aangesloten verenigingen met rechtspersoonlijkheid en natuurlijke personen die door de Raad van Bestuur in die hoedanigheid werden aangewezen.

§2 De werkende leden zijn omwille van hun engagement tot geen enkele bijdrage verplicht, met uitzondering van representatieve verenigingen die de doelstellingen van Petit Grenouille vzw onderschrijven en een gemandateerde willen afvaardigen ais werkend lid, de Raad van Bestuur bepaalt hiervoor de jaarlijkse aansluitingskost, met een bovengrens van 2000 euro.

§3 De wettelijke rechten, en plichten zijn alleen op de werkende leden van toepassing, voor gewone leden zijn deze bepaald in een huishoudelijk reglement.

§4 Alle" werkende leden gaan de verbintenis aan zich in te zetten voor de doelstellingen en de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw na te. leven. Ze kunnen nooit persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor verbintenissen door de vzw.

§5 Werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, inclusief stemrecht in de Algemene Vergadering. Toegetreden leden hebben krachtens de wet geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

§6 Zoals bepaald door de wet, zal elke wijziging in de ledenlijst van werkende leden, neergelegd worden bij

de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 6: Toegetreden leden

§1 Elke natuurlijke of rechtspersoon kan toetreden tot de vereniging. Hiervoor is toestemming nodig van de Raad van Bestuur. Deze beslist soeverein over deze kwesties.

§2 Gewone toegetreden leden kunnen geacht worden een jaarlijkse bijdrage te betalen. De Raad van Bestuur beslist hier elk jaar over, met een bovengrens van 100 euro.

§3 Elk toegetreden lid kan zich kandidaat stellen als werkend lid. Hiervoor moet schriftelijk, elektronisch of telefonisch een verzoek gericht worden aan de Raad van Bestuur waarin de vraag tot toetreding geformuleerd wordt. De Raad beslist over de toetreding.

Artikel 7: Einde lidmaatschap

§1 Elk lid kan op elk moment uit de vereniging treden, dit gebeurt volgens de bepalingen van artikel 12 in de wet van 27 juni 1921. Hiervoor stuurt de persoon in kwestie een schriftelijke of elektronische brief naar de Raad

van Bestuur. "

§2 Gedwongen uittreding verloopt volgens de bepalingen in hetzelfde artikel van de wet van 27 juni 1921.

§3 Indien de Algemene Vergadering stemt over de uitsluiting van een lid, dient dit punt op de agenda voor te komen en moet het lid per brief worden uitgenodigd om in zijn verdediging te voorzien.

§4 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bedragen of gedane inbrengingen.

Titel 3: Controle, bestuur

Artikel 1: Algemene Vergadering

§1: De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden. Ook toegetreden leden kunnen op eigen verzoek de vergadering bijwonen, maar ze hebben slechts een adviserende stem.

§2: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid door oudste van de aanwezige werkende leden.

§3 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter. Ook wanneer minstens 1/5 van de werkende leden erom vraagt, wordt de vergadering binnen de 15 werkdagn bij elkaar gebracht.

§4 De Algemene Vergadering is enkel bevoegd voor

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissaris(sen), en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging werd toegekend;

-het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het uitsluiten van een lid;

-alle gevallen waarin de statuten of de wet dit vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

§5 De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar bij elkaar om de rekeningen van het ,afgelopen jaar en de begroting voor het volgende jaar goed te keuren. Dit gebeurt maximum 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar.

§6 De Algemene Vergadering wordt gehouden op de plaats, de dag en het uur vermeld op de oproepingsbrief. De oproeping moet minstens 7 werkdagen voor de vergadering de leden bereiken. Hierin wordt ook de agenda van de vergadering opgenomen. Elk schriftelijk voorstel tot agendering van ten minste 1/20 van de leden, moet behandeld worden volgens de dagorde. Dit voorstel moet ten minste 2 dagen voorafgaand aan de vergadering bij de voorzitter worden ingeleverd.

§7 Ook onderwerpen die niet in de agenda zijn opgenomen, kunnen behandeld worden, mits hierover unanimiteit bestaat onder de aanwezige leden van de Algemene Vergadering.

§8 Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten afvaardigen door een ander lid, indien daar een getekende, schriftelijke verklaring van voorgelegd kan worden. Eén lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§9 Alle werkende leden hebben stemrecht. Elke stem weegt evenveel. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij anders vermeld in de statuten. Beslissingen omtrent een wijziging van de statuten, het uitsluiten van leden en het ontbinden van de vereniging gebeurt bij bijzondere meerderheid, namelijk met minstens 2/3 van de stemmen en met de aanwezigheid van minstens 2/3 van de werkende leden. Voor een wijziging van het doel van de vereniging moet minstens 2/3 van de leden aanwezig zijn en moet de beslissing met eenparigheid van stemmen genomen worden.

§10 Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

§11 Bij elke stemming van de Algemene Vergadering geldt dat indien het vereiste aantal aanwezigen om geldig te kunnen stemmen niet bereikt wordt, een tweede vergadering kan worden bijeengeroepen, waarbij een geldig besluit zal kunnen genomen worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede oproeping zal per brief of per mail gebeuren. Beslissingen omtrent ontbinding der vereniging, een wijziging van de doelstellingen of de statuten, zal door de bevoegde rechtbank van koophandel bekrachtigd worden.

§12 Van elke Algemene Vergadering worden de notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, deze worden bijgehouden in het notulenboek op de maatschappelijke zetel en zijn vrij te consulteren door werkende en toegetreden leden.

Artikel 2: Raad van Bestuur

§1 De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 3 personen, die allen werkend lid zijn van de vereniging. Wanneer de Algemene Vergadering slechts 3 leden heeft, bestaat de Raad uitzonderlijk uit slechts 2 bestuurders.

§2 De bestuurders voeren hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de Algemene Vergadering anders bepaalt.

§3 De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur, maar zijn ten allen tijde door deze afzetbaar (bij 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden). De bestuurders kunnen eveneens ten allen tijde zelf ontslag nemen, ze moeten hiervoor een ondertekende, schriftelijke of elektronische brief aan de Raad van Bestuur richten. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van Raad van Bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, gemeld bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

§4 Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot hun vervanging is voorzien.

§5 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Daarnaast kunnen andere functies in het leven geroepen worden, indien die bijdragen tot de goede werking van de vereniging.

§6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door 2 andere bestuurders. Dit gebeurt zo vaak als nodig is voor de goede werking van de vzw. De voorzitter leidt ook de vergadering, in afwezigheid van de voorzitter wordt deze taak overgenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

§7 Beslissingen door de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid en bij aanwezigheid van minstens de helft plus één van de bestuurders. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter of van zijn/haar vervanger doorslaggevend. Wanneer er niet voldoende bestuurders aanwezig zijn, volgt een tweede bijeenkomst waar het aantal aanwezigen geen voorwaarde is voor beslissing.

§8 Elke bestuurder kan zich op de Raad van Bestuur laten afvaardigen door een andere bestuurder, indien daar een getekende, schriftelijke verklaring van voorgelegd kan worden. Eén bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

§9 Oproepingen voor een bijeenkomst van de Raad van Bestuur kunnen mondeling; telefonisch, schriftelijk of elektronisch gebeuren. Indien een tweede bijeenkomst nodig blijkt, zoals beschreven in paragraaf 7 van dit artikel, gebeurt de oproeping via schriftelijke of elektronische brief. Oproepingen moeten minstens 24 uur voor de aanvang van de vergadering bekendgemaakt worden.

§10 Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden de notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, deze worden bijgehouden in het notulenboek op de maatschappelijke zetel en zijn vrij te consulteren door werkende en toegetreden leden. Ook andere uitreksels en akten die dit vereisen, moeten ondertekend worden door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

§11 De Raad Van Bestuur treedt op als collage. De Raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwàordelijkheid overdragen aan één der bestuurders of zelf aan een persoon die geen lid is. van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011= Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Luik B - Vervolg

§12 De Raad van Bestuur leidt de dagelijkse werking van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten ,rechte, en is bevoegd om alle daden van intern bestuur te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezelijking van het doel van de vzw. ,

§13 De Raad van Bestuur is bevoegd voor:

-alle aangelegenheden die door de statuten of door de wet niet aan de Algemene Vergadering zijn

:toegekend;

-het eisen en verweren in rechtsgedingen, alsook beslissen tot het aanwenden van rechtsmiddelen;

-het benoemen en ontslaan van personeelsleden en het bepalen van hun bezoldiging;

" -het uitbesteden van taken aan een individuele bestuurder of aan een onafhankelijk persoon (dit laatste enkel met machtiging van de Algemene Vergadering);

-het uitvaardigen en amenderen van alle huishoudelijke reglementen die de Raad nuttig acht (nieuwe en gemodifieerde reglementen moeten steeds voor goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd worden).

§14 Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige machtiging of enig besluit.

§15 Bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot verbintenissen die de vereniging aangaat. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

§16 Bij de oprichting van de vzw werden de volgende bestuurders aangeduid:

-Lia Constant Jozefa De Groot, Wilgorenstraat 21, 2460 Kasterlee, ° 22 juli 1962 te Mortsel -Geert Van Heertum, Volksstraat 11, 2000 Antwerpen, ° 4 september 1985 te Turnhout -Philip Marynissen, Wuytsbergen 123, 2200 Herentals, ° 28 maart 1986 te Herentals

Titel 4: Diverse bepalingen

Artikel 1: Rekeningen en begroting

§1 Het boekjaar van de vereniging verloopt van 1 januari tot en met 31 december.

§2 De Raad van Bestuur stelt een financieel verslag op van het afgelopen jaar en stelt de begroting van het komende jaar op. Deze zaken worden vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Artikel 2: Ontbinding en vereffening

§1 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de ontbinding van de vereniging slechts besloten worden door de Algemene Vergadering.

§2 De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid bepaald in Titel 3, artikel 1, paragraaf 9 van deze statuten.

§3 ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, duidt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

§4 Na vereffening zullen de resterende netto-activa overgedragen worden aan een vereniging met een gelijkaardig of verwant doel.

§5 Op alles wat niet nader bepaald wordt in de statuten, wordt de wet (wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 2 mei 2002) toegepast.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in 8 exemplaren. Hiervan ontvangt elk stichtend lid één exemplaar en worden er 3 neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel te Turnhout.

Lichtaart, 6 februari 2011

Lia Constant Jozefa De Groot, voorzitter

Geert Van Heertum, penningmeester

Philip Marynissen, secretaris

Niels Van Heertum, lid

Senne Huysmans, lid

,Voor-

.

behouden

aarí het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PETIT GRENOUILLE

Adresse
WILGORENSTRAAT 21 2460 LICHTAART

Code postal : 2460
Localité : Lichtaart
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande