PLANTENTUIN 'DE KLEINE BOEDERDERIJ' MERKSPLAS

Association sans but lucratif


Dénomination : PLANTENTUIN 'DE KLEINE BOEDERDERIJ' MERKSPLAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.900.233

Publication

12/12/2014
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad be

e , : ci ter griffie van de

KOOPHANDEL

0 3 OCC' 20%

ANTWERPEN atdeltng TURNHOUT

De Gritner

MOP 22

n kopie

'fl11





na neerlegging ter griffie

Griffie

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Plantentuin 'De Kleine Boerderij' Merksplas vzw

(afgekort) : Plantentuin De Kleine Boerderij' Merkspias

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ossenweg 1 B

2330 Merksplas

België

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichters:

Jan Oprins

Christian Vermander

Geert Potters

Wout Oprins

Harry van Trier

Ain De Borger

Monique Quirynen

Jozef Pelkmans

Catherine Van Lierde

STATUTEN

Art. 1. De benaming van de vereniging luidt :."PLANTENTUIN 'DE KLEINE BOERDERIJ' MERKSPLAS vzw".

Art. 2, De maatschappelijke zetel is gelegen in de Ossenweg 1B, 2330 Merkspias, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Hij zal bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kunnen gewijzigd worden.

Doelstellingen van de vereniging

Art. 3. De vereniging heeft tot doei, kennis en kunde te ontwikkelen aangaande planten in het algemeen en hun impact op de samenleving. Tevens wil de vereniging deze expertise ter beschikking stellen van geïnteresseerde partners in de breedste zin van het woord, zoals commerciële organisaties, de non-profit sector, onderzoeksinstellingen, overheden, zelfstandigen en industriëlen. De vereniging kan aile daden verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Art. 4, De vereniging zal de onroerende goederen mogen bezitten en exploiteren welke noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Zij zal alle mogelijke rechten mogen uitoefenen, en roerende goederen mogen bezitten.

Art, 5. Wijzigingen aan het patrimonium van domein De Kolonie' dienen steeds te gebeuren in consensus met de beheerder van De Kolonie BVBA.

Art. 6. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte tijd. Ze zal op elk ogenblik, in de voorwaarden '` " " voorzien door de statuten, kunnen worden ontbonden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t ; 'p..li

' 3" r'

(0 900..Lni

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

i

~ - í

Luik B -vervolg M0D22

Lidmaatschap

Art. 7, De vereniging is samengesteld uit werkende en niet-werkende leden. De vereniging dient ten allen tijde ' minstens uit drie leden te bestaan.

Art. 8,1. Zijn werkende leden: le de ondertekenaars van de akte; 2e elke actieve en gekwalificeerde medewerker, waarvan de kandidatuur door een werkend iid aan de raad van bestuur zal voorgedragen worden en die door de raad van bestuur bij stemming zal aanvaard zijn met een meerderheid van twee derden van de stemmen, Elke kandidatuur zal op de dagorde van de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur voorkomen. De beslissing van de raad van bestuur dient niet te worden gemotiveerd. Elke geweigerde kandidatuur kan opnieuw voorgesteld worden.

8.2. Zijn niet-werkende ieden: elke persoon, vereniging of rechtspersoonlijkheid die wil bijdragen, op welke wettelijke wijze dan ook, aan de realisatie van de doelstellingen van PLANTENTUIN 'DE KLEINE BOERDERIJ' MERKSPLAS vzw zoals omschreven in Art.3, van zijn statuten. Niet-werkende leden kunnen geen lid zijn van de algemene vergadering en hebben derhalve ook geen stem bij de beslissingen hiervan.

Art, 9. Het ontslag, de schorsing en de afzetting van de leden geschiedt overeenkomstig de beschikkingen van het artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002.

Voobe behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 10, Het ontslagnemend of afgezet lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, afgezet of overleden lid, kunnen geen rechten op het maatschappelijk kapitaal doen gelden en mogen de terugbetaling van de gestorte bijdragen niet vorderen.

Art. 11, De leden betalen een jaarlijkse bijdrage, waarvan het bedrag 1000 euro per jaar nooit zal mogén overschrijden.

Art. 12. De leden kunnen In geen enkel geval verantwoordelijk worden verklaard voor de verbintenissen van de vereniging, indien voldaan is aan de voorwaarden van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002.

De Algemene Vergadering

Art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt geleid door de voorzitter van

de raad van bestuur. ei

"

Art, 14. De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten het recht

1. de statuten te wijzigen overeenkomstig artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002;

2. de leden van de raad van bestuur te benoemen en te herroepen;

3. jaarlijks de budgetten en de rekeningen goed te keuren;

4, vrijwillig de vereniging te ontbinden;

5. het adviseren van de raad van bestuur waar dit nodig geacht wordt; 't " !!'c''

6, een lid af te zetten in de voorwaarden voorzien bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002.

Art. 15. De werkende leden worden voor de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van Bestuur bijeengeroepen. De vergadering moet bijeengeroepen worden door de raad van bestuur Indien aangevraagd door ten minste één vijfde van de werkende leden Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, dient op de dagorde te worden geplaatst. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, dag en uur, vastgesteld door de raad van bestuur. De bijeenroeping geschiedt bij schriftelijke of elektronische uitnodiging ten minste acht dagen voor de vergadering en houdt de dagorde in. Mits toestemming van de raad van bestuur,

kunnen in dringende gevallen, beslissingen getroffen worden buiten deze dagorde. Er zal minstens één "

algemene vergadering per jaar gehouden worden, welke zal plaatsvinden vóór 1 april van het werkjaar.

4 : , :r " +3n "

Art. 16.1. De algemene vergadering is regelmatig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of ' i vertegenwoordigde werkende leden is, behoudens de uitzonderingen voorzien door deze statuten of door de Wet. Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden behoudens de' uitzonderingen voorzien door de statuten of door de wet. In geval van staking der stemmen Is de stem van de voorzitter beslissend.

16.2. De algemene vergadering mag zich ook uitspreken via elektronische stemming (via e-mail gericht aan de voorzitter of de secretaris, naargelang wat er bij de oproep tot stemming is meegedeeld). Elektronische stemmingen kunnen gehouden worden op vraag van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste één vijfde,, van de werkende leden. Dit vervangt geenszins de benodigde éne algemene vergadering per jaar zoals' vMC rzldrí', in de wet. In geval van overmacht kunnen leden van de algemene vergadering ook op afstand (via telefoon, internet, ...) deelnemen aan de vergadering, of zich via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ader, lid. Een vertegenwoordigend lid kan maximaal één volmacht laten gelden.

Op de kaatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) v.

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i; ,

VooN behouden aan het Belgisch Staatsblad

4,

Luik B -vervolg MOD 2.2

Art, 17. De beslissingen van de algemene vergadering worden bijgehouden in een register van processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en één ander lid van de Raad van Bestuur, Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, waar alle leden en derde belanghebbenden ervan kennis kunnen nemen, zonder, verplaatsing van het register. Elke wijziging van de statuten moet in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden, binnen de maand van wijziging. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslag of herroeping van bestuurders.

De Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 18. Bestuurders worden gekozen na een periode van kandidaatsstelling door de algemene vergadering voor een termijn van twee jaar. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art, 19. De raad van bestuur duidt onder zijn leden, voor een termijn van twee jaar, hernieuwbaar, een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan,

Art. 20. De raad van bestuur vergadert telkens wanneer de noden van de vereniging dit vereisen. De vergadering is rechtsgeldig enkel wanneer er minimaal drie leden effectief aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van twee derde der aanwezige leden. De beslissingen van de raad van bestuur worden bijgehouden in een speciaal register, ln geval van overmacht kunnen leden van de raad van bestuur ook op afstand (via telefoon, internet, ...) deelnemen aan de vergadering, of zich vla een volmacht laten

vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordigend lid kan maximaal één volmacht laten gelden.

Art. 21, De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden wat de administratie en het beheer van de vereniging betreft. Hij kan, onverminderd artikel 5 van deze statuten, onder meer en zond r dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd alle andere bevoegdheden voortvloeiend uit de wet of c e statuten, alle akten en contracten opstellen en verlijden, dadingen treffen, een compromis aangaan, alld roerende en onroerende goederen verkrijgen, omruilen, verkopen, hypothekeren en ontlenen, huurovereenkomsten van om het even welke duur aangaan, alle legaten, subsidies, schenkingen en overschrijvingen aanvaarden, aan alle rechten verzaken, alle bevoegdheden aan lasthebbers van zijn keuze toekennen."Hij kan eveneens het personeel van de vereniging benoemen en herroepen, alle sommen en waarden ontvangen, alle rekeningen bij de banken, en de dienst der postchecks openen en op voormelde rekeningen alle verrichtingen uitvoeren. Voor de normale gang van zaken binnen de vereniging beschikt de voorzitter over volmachten voor administratieve

aangelegenheden, en beschikken de voorzitter en de schatbewaarder elk over volmachten met betrekking tot

I. .

financiële aangelegenheden,

Art. 22. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging aan één van zijn leden of aan een derde, al dan niet lid, overdragen.

Art. 23. De bestuurders gaan ingevolge hun functies geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn 'slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun lastgeving.

Art, 24. De raad van bestuur stelt de rekeningen van de uitgaven en ontvangsten der vereniging welke betrekking hebben op het verlopen jaar op, alsmede de begroting die vervolgens ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

Ontbinding van de vereniging Ier{ ti

Art. 25. Op het ogenblik van ontbinding der vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) aandi idan, hun bevoegdheden bepalen en de bestemming van het maatschappelijk bezit vaststellen. Eventuele I I ' overschotten dienen te worden overgedragen aan een organisatie met gelijklopende inhoudelijke doelstellingen. Deze beslissingen zullen in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Varia

Art, 26. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 27, Wat niet in deze statuten gespecifieerd wordt, dient te worden behandeld in een huishoudelijk reglé T r , op te maken door de raad van bestuur.

Art. 28. Op de algemene statutaire vergadering van 21 november 2014 werd de raad van bestuur van de' vereniging als volgt samengesteld:

Jan Oprins, bedrijfsleider, Sint Lenaartsesteenweg 91, 2310 Rijkevorsel, geboren te Sint Lenaarts op 03 februari 1955, rijksregister 55.02.03-277.26

Geert Potters, docent Hogere Zeevaartschool Antwerpen, Van Eycklei 44, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 04 mei 1976, rijksregister 76.05.04-369.75

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1Ci

14

Í

llt~

'

Vac1/4 behou en aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Map 2.2

Christian Vermander, Landschapsarchitect, Visserij 51, 900 Gent, geboren te Gent op 21 februari 1945, " rijksregister 45.02.21-227.05

Wout Oprins, Kerkstraat 57, 2960 Sint-lenaarts, geboren te Turnhout op 09 maart 1981, rijksregister 81.03.09-, 223.65

Harry van Trier, redacteur, auteur, docent, Zittaart 5, 2275 Poederfee, geboren te Goirle ( Nederland ) op 22 december 1954, rijksregister 54.12.22-027.46

Monique Quirynen, Steenweg op Rijkevorsel 28, 2330 Merksplas, geboren te Turnhout op 06januari 1965, rijksregister 65.01.06-256.63

Jozef Pelkmans, Steenweg op Rijkevorsel 28, 2330 Merksplas, geboren te Turnhout op 09 januari 1953, rijksregister 53.01.09-183.85

Ain De Borger, Otterdaelstraat 8, 2310 Rijkevorsel, geboren te Leuven op 12 mei 1988, rijksregister 88.05.12- . 162.03

Jan Geypen, Stafmedewerker, Langenberg 54, 2323 Hoogstraten, geboren te Turnhout op 3 februari 1985, rijksregister 85.02.03-207.47

Litsa Bogaerts, auditor bij het CTIB-TCHN, Lipsefnde 35; 2330 Merksplas, geboren te Ekeren op 29 augustus 1985, rijksregister 85,0829-366.23

Maria Breugelmans, Sint-Lenaartsesteenweg 91, 2310 Rijkevorsel, geboren te Wuustwezel op 4 november 1955, rijksregister 55.11.04-342.91

Cindy Wuyts, Kerkstraat 57, 2960 Sint-Lenaarts, geboren te Brasschaat op 11 mei 1979, rijksregister 79.05.11218.79

De raad van bestuur heeft onderling aangesteld tot

Jan Oprins, voorzitter

Wout Oprins, secretaris

Jozef Pelkmans, penningmeester

Jan Geypen, ICT-verantwoordelijke

" r~" {,~ ~1~2,~;r..

,

Op de laatste blz, van j, ji B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PLANTENTUIN 'DE KLEINE BOEDERDERIJ' MERKSPLAS

Adresse
OSSENWEG 1B 2330 MERKSPLAS

Code postal : 2330
Localité : MERKSPLAS
Commune : MERKSPLAS
Province : Anvers
Région : Région flamande