PLUIM

Société en commandite simple


Dénomination : PLUIM
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.415.414

Publication

16/09/2014 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
12/12/2011
ÿþ _----- - ~- -- ~ Moe 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

l6leergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

3 0 NOV 1~~9

Griffie

11

" 11186293"

be

B

St:

0841" 415.414

PLUIM

gewone commanditaire vennootschap

Boekenberglei 232 - 2100 Antwerpen

Onderwerp akte : oprichting - statuten - benoeming

Het blijkt uit een onderhandse akte op datum van 21 november tweeduizendenelf, dat er een commanditaire vennootschap werd opgericht met volgende kenmerken

1. De Heer EMS KLAAS (69.11.16-375.89), geboren te Hoogeveen (Nederland) op 16/11/1969 wonende te Ankerrui 48 in 2000 Antwerpen als werkend vennoot,

2. De Heer KOSTER JOHAN (70.02.11-555.17) geboren te Hoogeveen (Nederland) op 11/02/1970: wonende te Ankerrui 48 in 2000 Antwerpen als stille vennoot

3. Mevr. MEULEMAN ANN (63.09.03-410.13), geboren te Antwerpen(Deume) (Belgie) op 03/09/1963

wonende te Vrijdagmarkt 4 in 2000 Antwerpen als werkend vennoot,

een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de naam "PLUIM", en de maatschappelijke

zetel te vestigen te Boekenberglei 232 in 2100 Antwerpen (Deume).

De vennoten verrichten de volgende inbreng:

1. als stille vennoot: Koster Johan, voornoemd, een geldsom ten bedrage van 490 euro waarvoor 49 aandelen worden toegekend;

2. als werkend vennoot: Ems Klaas voornoemd, een geldsom ten bedrage van 500 euro , waarvoor 50 aandelen worden toegekend.

3. als werkend vennoot Meuleman Ann voornoemd, een geldsom ten bedrage van 10 euro en de inbreng

van haar arbeid en kennis, waarvoor 1 aandeel worden toegekend;

De statuten van de vennootschap worden als volgt vastgesteld:

STATUTEN

Artikel 1: Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap (Comm. V.) en is

opgericht onder de naam "PLUIM".

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2100 Antwerpen, Boekenberglei 232.

De zetel kan zonder statutenwijziging naar gelijk welke plaats in België verplaatst worden, bij eenvoudige,

beslissing van de werkende vennoten-zaakvoerders. De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door

bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- De inrichting en de uitbating van één of meerdere drank en/of eetgelegenheden, restuarants, spijshuizen,

snackbars, pitta-en/of pizzahuis,verbruikerssalons, thee-rooms, cafes, bars, bodega's, frituren en tavernes,:

traiteursdiensten en catering, alsmede het leveren van snacks bereide spijzen aan huis, evenals van alle:

drankgelegenheden allerhande met al of niet alcohol houdende dranken, kortom alle activiteiten in'

horecabedrijven en aanverwante in de ruimste zin van het woord.

- Groot- en kleinhandel algemene voedingsmiddelen

De vennootschap mag bovendien alle handelingen stellen van roerende en onroerende, burgerlijke,:

financiële, industriële en commerciële aard, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met het:

doel van de vennootschap verband houden of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken en/of

uitbreiden.

Het beheer van alle roerende goederen en waarden, het nemen van belangen onder gelijk welke vorm in

andere vennootschappen en ondernemingen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur, vanaf de datum van oprichting.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000 euro.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen-bij-het Belgisch Staatsblad -12/1212011- Annexer du-Moniteur-belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

"

gewone

-

Artikel 6: Aandelen - overdracht

6.1. Aandelen

Het maatschappelijk vermogen wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met gelijke stemrechten, verdeeld onder de oprichters zoals supra vermeld. De aandelen zijn op naam en zijn ondeelbaar.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkel persoon. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel, of behoort de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten exclusief uitgeoefend door de betrokken oprichter.

In geval laatstgenoemde overleden is, zijn de betreffende rechten van rechtswege geschorst tot één enkel persoon is aangewezen en aanvaard, die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent.

De overlevende vennoot-oprichter heeft het recht deze aanvaarding uit te stellen tot en met de vijfde jaarvergadering, volgend op het overlijden.

6.2. Overdrachtsregeling

De aandelen kunnen niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan bij overlijden dan met éénparige goedkeuring van de vennoten. Deze goedkeuring is evenwel niet vereist voor de verwerving van aandelen van de mede-oprichters. De vennootschap wordt niet van rechtswege ontbonden door het overlijden of faillissement van een vennoot.

6.3. Aandelenregister

In de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van de aandelen, waarin wordt opgenomen de gegevens betreffende de persoon van elke aandeelhouder, het getal van zijn aandelen, de gedane stortingen, alsook alle wijzigingen betreffende het aandelenbezit. De eigendom van het aandeel wordt bewezen door de inschrijving in dit register en gedagtekend en ondertekend door alle vennoten.

6.4. Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten, met name stille en werkende vennoten.

Een stille vennoot verbindt alleen zijn inbreng en houdt zich niet bezig met de werking van de vennootschap.

e Een werkend vennoot daarentegen is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, zowel deze ontstaan tijdens zijn bestuur als voorheen, en dit tot zijn ontslag als werkend vennoot. Dit ontslag wordt door de vennootschap onverwijld bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

e Artikel 7: Overlijden - prijsbepaling

7.1. Overlijden

CU " De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot

CU " " worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zij mogen de afkoop ervan vragen door een per post aangetekende brief, die gericht wordt aan de zaakvoerder op de zetel van de vennootschap, die hiervan onmiddellijk een afschrift toezendt aan de onderscheiden vennoten. Behoudens

' overeenstemming wordt de prijs vastgesteld zoals bepaald in de statuten. De vennootschap kan beslissen de aandelen zelf in te kopen.

N 7.2. Waardering aandelen

De waarde van elk aandeel wordt door de vennoten conventioneel bepaald door de economische waarde van de vennootschap te delen door het totaal aantal aandelen. Deze waarde is gelijk aan de reële en realiseerbare waarde van de activa, verminderd met alle schulden en vermeerderd met een goodwill, gelijk aan

' de som van de winst van de drie laatste boekjaren, voor vergoeding aan vennoten en na latente belastingen. Artikel 8: Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere werkende vennoten-zaakvoerders, te benoemen door de algemene vergadering, die eveneens de duur van hun mandaat bepaalt.

De zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Zijn er meerdere zaakvoerders, dan beslissen zij collegiaal. Iedere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Bij iedere benoeming van een zaakvoerder beslist de algemene vergadering voor welke duur de zaakvoerder wordt aangesteld. Deze duur kan zowel beperkt zijn als gelden voor onbepaalde termijn.

De vergoeding van de zaakvoerder(s) wordt bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 9: Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 10: Onbekwaamverklaring, overlijden of faling van een vennoot

: In geval van faling, kennelijk onvermogen, burgerlijke of geestelijke onbekwaamheid of overlijden van één der vennoten, of een verklaring van één der vennoten dat hij de vennootschap wil verlaten, zal de vennootschap niet ontbonden worden of de ontbinding niet kunnen veroorzaakt worden, maar worden verder gezet tussen de andere vennoten en gebeurlijke afstandhouders of overnemers van de aandelen of erfgenamen van de overleden vennoot.

Artikel 11: Algemene vergadering

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om, binnen de perken gesteld door de wet en de statuten, te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij omvat alle vennoten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen, waarbij elk aandeel recht heeft op één stem. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber door middel van een schriftelijke volmacht.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot, komt uitsluitend toe aan haar of hem, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk of het gemeenschappelijk vermogen.

Jaarlijks, op de 1ste maandag van de maand juni te 14.00 uur, wordt de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of op de plaats aangeduid in de oproeping. Is deze dag een wettelijke feestdag, dan wordt de vergadering op hetzelfde uur gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Artikel 12: Boekjaar - jaarrekening - bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerders een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

In het jaarverslag geeft/geven de zaakvoerder(s) verantwoording over het gevoerde beleid. Het verslag bevat tevens een commentaar op de jaarrekening, alsmede de informatie voor de vennoten omtrent alle belangrijke ontwikkelingen die zich in en recent na het boekjaar hebben voorgedaan. De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

Artikel 13: Ontbinding - vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij tengevolge van een rechterlijke beschikking of ingevolge een

besluit van de algemene vergadering. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s) of door één of meerdere vereffenaars aangeduid door de algemene vergadering. Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Artikel 14: Aanvullende bepaling

Voor al wat niet in de statuten voorzien werd, verklaren de vennoten te verwijzen en zich te houden aan de

gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering

Ten uitzonderlijke titel loopt het eerste boekjaar vanaf de oprichting tot 31 december 2012. De eerste

jaarvergadering wordt gehouden in 2013.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

En onmiddellijk zijn de vennoten in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen, en hebben zij

volgende besluiten genomen:

Benoeming van de zaakvoerder

De Heer Ems Klaas en Mevr. Meuleman Ann voornoemd, worden benoemd als zaakvoerder. Hun mandaat

geldt voor onbepaalde termijn. Op de jaarvergadering der aandeelhouders zal hun bezoldiging bepaald

worden.

De aangestelde zaakvoerders verklaren hun aanstelling te aanvaarden.

Zij verklaren niet getroffen te zijn door wettelijke of gerechtelijke bepalingen of maatregelen die de

uitoefening van een mandaat in een handelsvennootschap verbieden.

Bijzondere volmacht

Bijzondere volmacht wordt verleend aan:

- Dhr. Ludo Gijsen, wonende te ltalielei 217- b4 in 2000 Antwerpent

niet mogelijkheid van indeplaatsstelling, teneinde het nodige te doen voor de inschrijving en alle latere

wijzigingen in het handelsregister en bij de diensten der BTW en de Kamer van Ambachten en Neringen.

Aldus opgesteld te Antwerpen op 21 november 2011 in 4 exemplaren. Elk der vennoten erkent een

ornineel exemplaar ontvangen te hebben.

EMS KLAAS

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Billagen bit het Beigisehátaatsblad _ 12t12/2fl1.i - Annexes -du-Moniteur-belge

Op de laatste blz. van Lik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/10/2015 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
PLUIM

Adresse
BOEKENBERGLEI 232 2100 DEURNE(ANTW)

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande