POKERTEAM KEMPEN, AFGEKORT : PTK

Association sans but lucratif


Dénomination : POKERTEAM KEMPEN, AFGEKORT : PTK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.292.354

Publication

06/02/2015
ÿþiP4 11-1 In de bijlagen bij het B na neerlegging van d

aid%têidgaif r

ECHTBANK VAN KOOPHANDEL

271M1,201

ANTWERPEN asdeling TURNHOUT

De Griffier

Griffie

1 1 1 1 1 1 1

1 I I 1 1 I 1 I I 1

" 151ZiW2"

Moa 2.2

dJ maken kopie

Ondernemingsnr : 0844.292.354

Benaming

(voluit) : POKERTEAM KEMPEN

(verkort) : PTK vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schansstraat 12 te 2300 Turnhout

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering van 13 november 2014 wordt met meerderheid van stemmen het ontslag als bestuurder aanvaard van de heer Driesen Kris en van mevrouw Segers Ann. Zij krijgen kwijting voor hun beheer.

Vervolgens wordt met éénparigheid van stemmen de benoeming goedgekeurd van de heer Oerlemans Robin, wonende te 2300 Turnhout, Frans Andelhofstraat 9, en van de heer Van Gils Kris, wonende te 2350 Vosselaar, Disselstraat 4. Zij aanvaarden hun mandaat.

De functies worden als volgt verdeeld:

de heer Moelans Paul : voorzitter

de heer Oerlemans Robin : ondervoorzitter

de heer Verhagen Bart: secretaris

de heer Van Gils Kris : penningmeester.

Gedaan te Turnhout, 13 november 2014..

MOELANS Paul

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

21/03/2012
ÿþMOD 2.2

i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter .3ri#ie

NEERGELEGD

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de ver-niging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verte " woor''een

Verso : Naa handtekening.

0 9 MAO 2012

L I 111111 lL I 11111 III( I 111(1 I lI IIl

" iaosos9i*

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier

Criffi

GRIFFIE RECHTBANK VAN

Ondernemingsnr : o g y q- 2,92.. 3,5".!

Benaming

(voluit) : Pokerteam Kempen vzw.

(verkort) : PTK vzw.

Rechtsvorm : vzw.

Zetel : Schansstraat 12, 2300 Turnhout

Onderwerp akte : Statuten

Op 01 januari 2012 besluiten de hierna vernoemde personen:

Dhr. Paul Moelans, Schansstraat 12 te 2300 Turnhout, gebdat, 23.11.1976 Dhr, Bart Verhagen, Mesesstraat 23 te 2300 Turnhout, gebdat. 21/01/1971 Dhr. Kris Driesen, Bolk 117 te 2350 Vosselaar, gebdat. 7.7,1972

Mevr. Ann Segers, Duivenstraat 64 te 2350 Vosselaar, gebdat. 24.01.1977

in de hoedanigheid van oprichters, een vzw op te richten overeenkomstig de wet van 27/06/1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten alsvolgt worden bepaald:

TITEL I - Naam, zetel, doel

Artikel 1. Naam - Duur

De vereniging draagt de naam "Pokerteam Kempen vzw." of afgekort (PTK, vzw.). De vereniging behoudt zich net recht voor om in al de akten, aankondigingen, brieven , uitgaven, en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "PTK" te gebruiken, De afkorting dient voorafgegaan of gevolgd te worden met "vereniging zonder winstoogmerk" of "VZW"Y De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten alle tijde ontbonden worden.

Artikel 2, Maatschappelijke zetel

De vereniging is gevestigd te 2300 Turnhout, Schansstraat 12. Deze ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout, rechtbank van Koophandel. Deze kan slechts verplaatst worden door de Algemene vergadering onder de voorwaarden voorzien vcor statuutwijzigingen zoals beschreven in deze statuten.

Artikel 3, Doel

De vereniging heeft als doel:

het promoten en het organiseren van activiteiten op gebied van culuur, sport, enz. , zowel in het binnenland

als in het buitenland, voor eigen rekening maar ook voor rekening van derden. Deze opsomming is niet-

limitatief. Voor de verwezenlijking van dit doel kan de vereniging alle middelen aanwenden waaronder:

- het organiseren van sportactiviteiten voor eigen rekening of voor rekening van derden.

- het organiseren van thema-avonden, evenementen, culturele - en andere activiteiten voor eigen rekening of voor rekening van derden.

- het deelnemen in clubverband aan activiteiten, georganiseerd door derden.

- daarnaast kan de vzw, alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

- het huren of verwerven van roerende en onroerende goederen voor dit doel.

TITEL Il - Leden

Artikel 4 Leden



Bijiagen-bij hetBelgiseh Staatsblacl =21/03f2012 = Arirlëxeni"n"Moniteur belge

Moo 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De vereniging bestaat uit vaste leden, toegetreden leden en ereleden. De stichtende leden zijn de eerste vaste leden en tevens de eerste Raad Van Bestuur, Het lidgeld van de toegetreden leden bedraagt maximaal 35 E,

Artikel 5 vaste leden

Beslissingen over toetreding van vaste leden behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Vast lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Vaste leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie vast lid wenst te worden, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid. De Vaste leden zijn diegenen waarvan de naam is vemeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden , en waarvan een kopie , ingevolge art 26, novies $1, 3" van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel, Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de vaste leden van toepassing.

Artikel 6 Toegetreden leden

De vereniging heeft ook "toegetreden leden". Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men

aan volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 18 jaar bereikt hebben en een jaarlijks lidgeld

betaald hebben. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet meer voldoen aan de

lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door hun binnenhuisreglement wat telkens voorgelegd kan worden op een clubactiviteit, Het bestuur kan , indien twijfel over de leeftijd, vragen om een paspoort of een legitimatiebewijs voor te leggen van het lid; indien het lid dit weigert kan het bestuur weigeren een lidkaart te verschaffen aan deze.

Artikel 7 ereleden.

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de

vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun lidgeld, hun rechten en hun plichten.

Artikel 8

Een [id kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

TITEL III - Raad van Bestuur en Algemene Vergadering

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een Raad Van Bestuur van tenminste drie leden, De Raad van Bestuur dient steeds te bestaan uit een aantal dat lager is dan het aantal leden van de algemene vergadering. Om te kunnen toetreden bij de Raad Van Bestuur dient het lid minstens 1 jaar vast lid te zijn geweest. Over hun benoeming wordt soeverein beslist met de helft+1 van de uitgebrachte stemmen op de algemene vergadering.

Artikel 10

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 2 jaar, doch zijn opnieuw verkiesbaar. Tussentijds

benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat,

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en /of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 12

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de" algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de vergadering,

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van Bestuur, Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum van aantal bestuurders onder het wettelijke minimum is gedaald. ln dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De akten van de abmtsbeëindigingen en benoemingen dienen neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

De algemene vergadering komt minstens één maa! per jaar samen op uitnodiging van de voorzitter of zijn

plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Artikel 14

De raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad Van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordelt. De Raad Van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. l3ij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 15

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur:

- het oordelen in eerste en in laaste aanleg over bevoegdheidsconflicten.

- het organiseren van de algemene werking van de vereniging zoals financiën, administratie & logistiek, en

personeelsbeleid

- het benoemen en ontslaan van personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

- evenementwerking

- strategische beslissingen

- aansluiten, sanctioneren en uitsluiten van toegetreden leden.

Artikel 16

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, secretaris, en een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hierover geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De voorzitter en penningmeerster kunnen autonoom of collectief alle financiële en commerciële daden stellen in het belang van de vereniging.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden dcor

- op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

- door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hierover geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, Deze beslissing moet evenwel binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden aan de betrokkene

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 17

De Algemene vergadering bestaat uit alle vaste leden en de bestuurders van de vereniging.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de benoeming en de uitsluiting van de vaste leden

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Alles wat in de wet of door dit artikel niet is toegekend aan de algemene vergadering, valt onder de

bevoegdheid van de raad van bestuur

Artikel 18

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid door deze een mandaat te geven. Elk lid kan maximum 1 mandaat dragen. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de vaste leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De gewone algemene vergadering moet gehouden worden binnen de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19

Deze oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger. Alle vaste leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per aangetekende brief of per e-mail tenminste 6 werkdagen voor de vergadering.

Artikel 20

De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt voorgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de vaste leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste 2 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden,

Artikel 21

Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien,

Artikel 22

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger. De algemene vergadering

is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Beslissingen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen,

Artikel 23

Elk lid mag zich op de A.V. door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Deze

volmacht dient ten laatste 1 dag op voorhand overgemaakt te worden aan de secretaris van de vereniging.

Artikel 24

De eerste Raad van Bestuur is alsvolgt samengesteld voor een periode startende op 01/01/2012 en

aflopende op 31/12/2015:

Paul Moelans, voornoemd, wordt benoemd als voorzitter

Ann Segers, voornoemd, wordt benoemd als secretaris

Kris Driesen, voornoemd, wordt benoemd als penningmeester

Bart Verhagen, voornoemd, wordt benoemd als ledenverantwoordelijke en ook als ondervoorzitter

Artikel 25

Het boekjaar loopt van 01101 tot 31/12. Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 31/12/2012

TITEL IV - Ontbinding en Vereffening

Artikel 26

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de vaste leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet onmiddellijk op deagenda van de algeme vergadering vermeld worden.

Zijn er geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, 1 of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een liefdadigheidswerk of aan een vereniging met een belangenloze doelstelling. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit onbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL V - Diversen

Artikel 27

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van

27/06/1921. De vereniging zal een verzekering kunnen afsluiten in functie van de aansprakelijkheid van hun

bestuurders. De kosten hiervoor zijn voor de vereniging.

ex"

Voor-

behouden

aan het

Boigiseh

Staatsblad

MDD 2.2

Luik B - Vervolq

Artikel 28

De Raad Van Bestuur heeft unaniem beslist dat de Voorzitter en de Penningmeester individueel de volledige bevoegdheid krijgen om individueel de vereniging te vertegenwoordigen tegenover derden. Ze krijgen ook de tekenbevoegdheid en het mandaat voor het uitvoeren van alle financiële verrichtingen en alle andere daden die worden gesteld tegenover overheid en derden.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende "taris, hetzij van de perso(o)n(en) b-v -+" d de vereniging, stichting o ~rganis~~ en aanzit van derden te vertegenwoordigen Lgo : Naam en handtekening

4air

4il

Coordonnées
POKERTEAM KEMPEN, AFGEKORT : PTK

Adresse
SCHANSSTRAAT 12 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande