PORTILOG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PORTILOG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 409.063.153

Publication

10/10/2014
ÿþMOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

01 n1, xOlk

Griffie

+19185739

11111111

Ondernemingsnr : 0409.063.153

Benaming

(voluit) : PORTILOG

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Brouwersvliet 33, bus 8, B-2000 Antwerpen

Onderwerp akte : WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR PER 0310912014

Tijdens de statutaire algemene vergadering van Portilog vzw van 03/09/2014, gehouden te Brouwersvliet 33, bus 8, B-2000 Antwerpen, wordt de samenstelling van de Raad van Bestuur als volgt gewijzigd:

Beëindiging bestuursmandaat van de heer Yves PEETERS, wonende te Memlingstraat 1, B-2018 Antwerpen, geboren te Herentals op 1510211983.

Beëindiging bestuursmandaat van de heer Didier LOBELLE, wonende te Gillegomstraat 47/1, B-2530 Boechout, geboren te Varsenare op 27/11/1964.

Beëindiging bestuursmandaat de heer Peter VAN SEVEREN, wonende te Gewad 11, B-9000 Gent, geboren ' te Gent op 26/08/1959.

Aanvaarding bestuursmandaat van de heer Philip D'HOLLANDER, wonende te Schijndallei 25, B-2900 Schoten, geboren te Brasschaat op 2410611978.

De overige mandaten worden herbenoemd,

De Raad van bestuur van Portilog vzw is met ingang van 03/09/2014 als volgt samengesteld:

- Mevrouw Ann De Schutter (ABAS)

- De heer Paul Nieuwland (ASV)

- De heer Patrick Blondé (KBRV)

- De heer Philip D'Hollander (KVBG)

- De heer Walter Van Mechelen (VEA)

- De heer Guy Depauw (APZI)

Patrick Blondé Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Walter Van Mechelen

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoudt

aan hel

Belgisc

Staatsbh

06/11/2014
ÿþ et, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ill

*14203770*

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2g OKT, 2014

riffie

.af %e ing.

µn,'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : Portilog

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brouwersvliet 33 bus 8

2000 Antwerpen

Ondernemingsnr : 409063153

Voorwerp akte : Omzetting in CVBA met een sociaal oogmerk

Uit het proces-verbaal van de algemene ledenvergadering van 23 september 2014, gehouden voor notaris Peter Timmermans te Antwerpen, blijkt dat volgende beslissingen werden genomen:

1/ Kapitaalverhoging door een inbreng in geld ten bedrage van 1.000,00 euro (duizend euro) ter gelegenheid van, en met onmiddellijke uitwerking op het ogenblik van de omzetting van de vereniging zonder winstoogmerk Portilog in een Cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk, van welke inbreng 150,00 euro wordt opgenomen in het vaste gedeelte van het kapitaal; en 850,00 euro wordt opgenomen in het veranderlijk gedeelte van het kapitaal.

Dit bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de ING België NV; onder gemeld voorbehoud van verwezenlijking van de omzetting werd door ondergetekende notaris bevestigd bij toepassing van artikel 421, § 1 van het Wetboek van vennootschappen dat de wettelijk voorwaarden voor inschrijving en volstorting van het kapitaal werden nageleefd.

2l Na kennisneming van het bijzonder verslag van de raad van bestuur met aangehechte staat van actief en passief, en van het verslag opgemaakt door Moore Stephens Audit BV CVBA, kantoorhoudend te 2000 Antwerpen, Schaliënstraat 3 (RPR 0453.925.059), vertegenwoordigd door de heer Koen Van Eupen bedrijfsrevisor, op tweeëntwintig september laatst, over voormelde staat van activa en passiva, in uitvoering van artikel 26ter V&S-wet, beslissing tot omzetting van de vereniging in een cooperatieve vennootschap met' beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk.

31 Bestemming van het netto-actief van de vereniging: beslissing dat van het netto-actief van de vereniging zoals dit blijkt uit voormelde staat van activa en passiva in totaal zesduizend euro (¬ 6.000,00) euro opgenomen wordt in het vaste gedeelte van het kapitaal van de vennootschap en negenhonderd tweeënzeventigduizend vierhonderd negenennegentig euro vier cent (¬ 972.499,04) op een onbeschikbare reserverekening wordt geboekt, bij toepassing van artikel 26sexies V&S-wet en artikel 668 van het Wetboek van vennootschappen. 4/ Creatie van twee categorieën van kapitaalaandelen  met name A-aandelen met stemrecht en B-aandelen zonder stemrecht.

5/ Beslissing dat het kapitaal van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk 'Portilog' na de omzetting en ten gevolge van de voormelde inbreng in geld, in totaal zevenduizend euro (¬ 7.000,00) euro zal bedragen waarvan :

- het vaste gedeelte van het kapitaal zesduizend honderd vijftig euro (¬ 6.150,00) bedraagt en zal vertegenwoordigd worden door zeshonderd vijftien (615) A-aandelen met een nominale waarde van elk tien; euro (¬ 10,00); en

- het veranderlijke gedeelte van het kapitaal op heden achthonderd vijftig euro (¬ 850,00) bedraagt en zal: vertegenwoordigd worden door vijfentachtig (85) A-aandelen met een nominale waarde van elk tien euro (¬ 10,00). 6/ Beslissing dat de gewone algemene vergadering elk jaar zal plaatsvinden in de zetel van de vennootschap of: elke andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is als aangegeven in de oproeping, en dit op de tweede dinsdag van oktober om tien (10:00) uur.

7/ Goedkeuring, artikel per artikel, van de statuten van de coöperatieve vennootschap met beperkte, aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk, zoals hierna volgt, ten gevolge waarvan het besluit tot omzetting' definitief is geworden, bij toepassing van artikel 26quater § 2 V&S-wet, luidend ais volgt (bij uittreksel):

"Artikel 9 : Aard, rechtsvorm en naam

De vennootschap is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk. Haar naam luidt: 'PORTILOG".

Deze naam moet steeds  op alle akten, facturen, aankondigingen, brieven, orders, websites en andere stukken uitgaande van de vennootschap  gevolgd of voorafgegaan worden door de woorden 'coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk' of de afkorting `CVBA met een sociaal oogmerkf.

Artikel 2 : Zetel

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

De zetel is gevestigd te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 337b-us 8, en de vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister (RPR) bij de Rechtbank van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen.

De nauwkeurige aanduiding van de zetel en het woord rechtspersonenregister of de afkorting 'RPR', gevolgd door de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, en het ondememingsnummer, moeten steeds voorkomen op de stukken uitgaande van de " vennootschap waarvan sprake in artikel 1 van de statuten.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan naar elke andere plaats in hetzelfde taalgebied van België of het tweetalige Brusselse gewest worden overgebracht.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, door toedoen van het bestuursorgaan.

De vennootschap mag, bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan bestuurszetels, bijhuizen en agentschappen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 : DoeI

De vennootschap heeft tot doel opleidingen te organiseren voor personeel van havengebonden, _ logistieke en aanverwante ondernemingen of organisaties, door het inrichten van cursussen en seminaries, evenals het uitgeven van tijdschriften, boeken en andere publicaties.

De vennootschap kan ter verwezenlijking van dit doel alle passende middelen aanwenden en meewerken met andere organisaties, verenigingen en vennootschappen wanneer zulks nuttig lijkt. De vennootschap kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten.

Het doel van de vennootschap kadert in het Boek X van het Wetboek van vennootschappen, in het bijzonder artikel 661 van het Wetboek van vennootschappen, dat betrekking heeft op de vennootschappen met sociaal oogmerk, Hieruit volgt dat (i) de vennoten slechts een beperkt verrnogensvoordee! nastreven; (ii) het voornaamste oogmerk van de vennootschap niet bestaat uit het verstrekken, aan haar vennoten, van een onrechtstreeks vermogensvoordeel; en (iii) het interne en externe sociale oogmerk van de vennootschap erin bestaat dat zij tot doel heeft de opleiding van het personeel van havengebonden, logistieke alsook aanverwante ondernemingen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de bijzondere wettelijke voorschriften terzake.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt zesduizend honderdvijftig euro (¬ 6.150, 00) en is vertegenwoordigd door 615 aandelen op naam, met een nominale waarde van tien euro (¬ 10, 00) elk. Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering genomen overeenkomstig de voorschriften voorzien voor de wijziging van de statuten.

Het veranderlijke gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten.

De verhoging, respectievelijk vermindering van het veranderlijke gedeelte van het kapitaal vindt plaats door storting, respectievelijk terugneming van inbrengen.

Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten van de vennootschap dienen gewijzigd te worden.

Een vennoot kan geen aandelen van verschillende categorieën aanhouden.

(.)

Artikel 8 : Bestuur en vertegenwoordiging

1. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten of aandeelhouders, zaakvoerders of bestuurders, of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerderwordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter, desgevallend één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De raad van bestuur handelt als college, en vergadert telkens het belang van de vennootschap dit vereist na bijeenroeping door de voorzitter, met minstens twee (2) geplande vergaderingen per jaar. De voorzitter is verplicht tot een bijeenroeping over te gaan indien daarom wordt verzocht door minstens twee (2) bestuurders; indien de voorzitter binnen de vijf dagen geen gevolg geeft aan zulk verzoek, zijn de betrokken bestuurders gerechtigd zelf tot de bijeenroeping over te gaan.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij afwezigheid van de voorzitter, door de oudste van de bestuurders.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vopr-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De raad komt bijeen op de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats aangegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen, te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, telefax, elektronische post of elk ander gelijkaardig middel, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle dagen vôórde vergadering.

Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een van de medebestuurders volmacht verlenen om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn.

Externe adviseurs kunnen toegelaten worden tot de vergaderingen van de raad van bestuur maar hebben geen stemrecht.

Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

De bestuurder die bij een aan de raad van bestuur voorgelegde beslissing een tegenstrijdig belang zou hebben, is gehouden de raad van bestuur hiervan op de hoogte te brengen voordat deze terzake een beslissing neemt.

2. Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder vertegenwoordigd door de raad van bestuur, handelend door de meerderheid van zijn leden.Onvemainderd het voorgaande, wordt de vennootschap rechtsgeldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, zowel in rechte als daarbuiten, bij alle handelingen, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een publiek ambtsbekleder of van een notaris vereist is, door de voorzitter van de raad van bestuur, alleenhandelend.

De raad van bestuur of de voorzitter van de raad van bestuur mag bijzondere volmacht geven aan derde personen, zelfs indien deze geen vennoot of bestuurder zijn, om welbepaalde of een reeks van welbepaalde handelingen te verrichten. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de bestuurder(s), zelfs indien die handelingen buiten haar

doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

(" )

Artikel 10 : Algemene vergadering

(" " " )

Stemrecht besluitvorming

Geen enkele stemgerechtigde vennoot, natuurlijke of rechtspersoon, mag aan de stemming deelnemen met meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen; dit percentage wordt op een twintigste gebracht indien een of meer vennoten de hoedanigheid hebben van personeelslid in dienst genomen door de vennootschap. Het aantal stemrechten van een stemgerechtigde vennoot zal desgevallend worden afgerond waarbij voor elk breukdeel van een stem naar beneden wordt afgerond, met dien verstande dat alle A-vennoten die een gelijk aantal aandelen van categorie A aanhouden, een gelijk aantal stemmen zullen hebben. Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot gehuwd onder het beheer van de gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat bestaat tussen hem/haar en zijn/haar echtgeno(o)t(e).

Buiten de gevallen hierna voorzien beraadslaagt de algemene vergadering geldig ongeacht het aantal vertegenwoordigde stemgerechtigde aandelen en worden de beslissingen genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Voor een wijziging van de statuten en voor aanvaarding of uitsluiting van vennoten moet minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigd zijn. Indien aan deze voorwaarde niet is voldaan, is een nieuwe bijeenroeping vereist, en zal de tweede algemene vergadering geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde aandelen. De betrokken vennoot is niet stemgerechtigd op de algemene vergadering die over zijn uitsluiting beslist en zijn aandelen worden niet in aanmerking genomen bij de vaststelling van het aanwezigheidsquorum.

Voor een beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap is een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Voor de aanvaarding of uitsluiting van vennoten is een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. De betrokken vennoot is niet stemgerechtigd op de algemene vergadering die over zijn uitsluiting beslist en zijn aandelen worden niet in aanmerking genomen bij de vaststelling van het meerderheidsvereiste.

Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moet worden verleden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

4

Luik B - Vervolg

Verlegen Oordi in

ledere vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot. Hij zal daartoe door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale , handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) en waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een persoon die geen vennoot hoeft te zijn, volmacht geven hem op de vergadering te vertegenwoordigen en erin zijn plaats te stemmen. Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslist bijgehouden.

l" )

Gewone algemene vergadering

Jaarlijks op de tweede dinsdag van de maand oktober om 10 uur wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of in een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, als aangeduid in de oproeping.

Artikel 11 : Boekjaar - Jaarrekening - Bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op één juií van elk jaar en eindigt op dertig juni van het daaropvolgende jaar. Op het einde van- elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening, en het jaarverslag (voor zover dit wettelijk verplicht is), dit alles overeenkomstig artikel 92 van het Wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel. leder jaar wordt ervan de nettowinst een bedrag van tenminste vijf (5) procent vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen. Deze voorafneming is niet langer verplicht eens de wettelijke reserve tien (10) procent van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Na voorafneming van het bedrag nodig voor de vorming of de instandhouding van de wettelijke reserve, beslist de algemene vergadering over de aan het saldo van de nettowinst te verlenen affectatie, op voorstel van de raad van bestuur, met naleving van artikel 429 van het Wetboek van vennootschappen en de statutaire bepalingen.

!n toepassing van de wettelijke voorschriften betreffende de vennootschappen met sociaal oogmerk, dienen het voorstel van de raad van bestuur en de beslissing van de algemene vergadering de volgende principes te respecteren:

1. de bestemming en uitkering van de resultaten dienen conform te zijn aan het interne en externe

oogmerk van de vennootschap, en in het bijzonder aan het in artikel 3 van deze statuten vermelde doel

op basis van de hierna volgende hiërarchie:

- investeringen in algemene werking van de vennootschap

- investeringen in didactische hulpmiddelen van de vennootschap daaronder begrepen het `

inrichten van cursussen en seminaries, evenals het uitgeven van tijdschriften, boeken en andere publicaties;

2. het is de vennootschap toegestaan om een beperkt vermogensvoordeel aan haar vennoten uit te

keren;

3. de winsten die niet bestemd zijn conform het interne en externe oogmerk of als beperkt

vermogensvoordeel aan de vennoten werden uitgekeerd, zullen worden toegevoegd aan de beschikbare reserves. Deze mogen niet worden gebruikt dan voor de realisatie van het sociale oogmerk van de vennootschap.

De nettowinst zal  behoudens de winstuitkering voorzien ten gunste van de aandelen - uitsluitend besteed worden aan investeringen bestemd om de verwezenlijking van het sociaal oogmerk van de vennootschap te bevorderen, volgens beslissing van de algemene vergadering op voorstel van het bestuursorgaan, in dit hierna gemelde rangorde:

- investeringen in algemene werking

- investeringen in didactische hulpmiddelen

Het bestuursorgaan zal -- bij toepassing van artikel 661, 6° van het Wetboek van vennootschappen elk jaar in een bijzonder verslag uiteenzetten op welke wijze de vennootschap toezicht heeft , uitgeoefend op de bestedingen, en aantonen dat de uitgaven inzake investeringen, werkingskosten en bezoldigingen hebben bijgedragen tot de verwezenlijking van het sociaal oogmerk.

Onder geen beding mag er winst uitgekeerd worden aan de aandelen als hiervoor uiteengezet in artikel 7, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 428 van het Wetboek van vennootschappen."

8/ Vaststelling dat ingevolge het besluit tot omzetting een einde is gekomen aan de mandaten van:

- de heer VAN MECHELEN Walter, geboren te Edegem op 14/04/1953, wonende te Boereniegerstraat 136, B-

2650 Edegem, als bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur.

- mevrouw DE SCHUTTER Ann, geboren te Mortsel op 23/1211967, wonende te Smishoekstraat 71,B-7190 Meerdonk, als bestuurder en penningmeester;

- de heer BLONDE Patrick, geboren te Gent op 19/09/1951, wonende te Coremansstraat 26, bus 8, B-2600 Berchem, als bestuurder en secretaris;

- de heer NIEUWLAND Paul, geboren te Antwerpen op 21/06/1951, wonende te Noulaertsplein 4, B-2650 Edegem, als bestuurder;

- de heer D'HOLLANDER Philip, geboren te Brasschaat op 24106/1978, wonende te Schijndalles 25, B-2900 Schoten;

- de heer DEPAUW Guy, geboren te Beersel op 25/06/1953, wonende te Driftweg 7, B-8420 De Haan, als bestuurder;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Vopr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

ti

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-beháuden ' aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Beslissing om hen kwijting te verlenen voor de uitoefening van hun mandaat, onder voorbehoud van ' goedkeuring van de jaarrekening over het lopende boekjaar, dat een aanvang heeft genomen op één juli laatst, en zal worden afgesloten op 30 juni 2015.

9/ Beslissing om tot bestuurders van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk, te benoemen, voor de duur van drie jaar, zodat deze mandaten eindigen na afloop van de gewone algemene vergadering die zal plaatsvinden in tweeduizend zeventien :

1) de vereniging zonder winstoogmerk 'VERENIGING VOOR EXPEDITIE, LOGISTIEK EN GOEDERENBELANGEN VAN ANTWWERPEN', in het kort `V.E.A. , met zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 33 bus 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondememingsnummer 0829.938.235, vast vertegenwoordigd door de heer VAN MECHELEN Walter, geboren te Edegem op 14/04/1953, wonende te Boerenlegerstraat 136, B-2650 Edegem.

2) de vereniging zonder winstoogmerk `ANTWERPSE SCHEEPVAARTVERENIGING', in net kort 'A.S.V: , niet zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 33 bus 6, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank , van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondememingsnummer 0406.675.963, vast' vertegenwoordigd door de heer NIEUWLAND Paul, geboren te Antwerpen op 21/06/1951, wonende te Noulaertsplein 4, B-2650 Edegem.

3) de beroepsvereniging `ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR HET ANTWERPSE STOUWERIJ- EN HAVENBEDRIJF (A.B.A.S.)', met zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 33 bus 7, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondernemingsnummer 0850.322.091, vast vertegenwoordigd door mevrouw DE SCHUTTER Ann, geboren te Mortsel op 23/12/1967, wonende te Smishoekstraat 71,B-7190 Meerdonk..

4) de vereniging zonder winstoogmerk 'KONINKLIJKE BELGISCHE REDERSVERENIGING', met zetel te 2000 Antwerpen, Ernest Van Dijckkaai 8, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondernemingsnummer 0410.811.826, vast vertegenwoordigd door de heer BLONDE Patrick. geboren te Gent op 19/09/1951, wonende te Coremansstraat 26, bus 8, B-260013erchern.

5) de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid `KONINKLIJK VERBOND DER BEHEERDERS VAN GOEDERENSTROMEN', in het kort 'K.V.B.G.', met zetel te 2000 Antwerpen, Jordaenskaai 25, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondernemingsnummer 0404.807.922, vast vertegenwoordigd door de heer D'HOLLANDER Philip, geboren te Brasschaat op 2410611978, wonende te Schijndallei 25, B-2900 Schoten.

6) de vereniging zonder winstoogmerk 'GROEPERING VOOR DE ZEEHAVENBELANGEN BRUGGE-ZEEBRUGGE', in het kort 'APZI', met zetel te 8380 Brugge, Doverlaan 7, 1e verdieping, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Gent, afdeling Brugge met ondernemingsnummer 0413.143.883, vast vertegenwoordigd door de heer DEPAUW Guy, geboren te Beersel op 25/06/1953, wonende te Driftweg 7, B-8420 De Haan.

7) de vereniging zonder winstoogmerk 'VLAAMSE HAVENVERENIGING', met zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 33 bus 8, ingeschreven in het rechtspersonenregister bij de Rechtbank van koophandel van Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondernemingsnummer 0441.244.387, vast vertegenwoordigd door de heer DE MEYER Rudi, voornoemd.

Bij eenparige beslissing van de bestuurders, conform artikel 8 der statuten terstond in vergadering bijeengekomen werd in hun midden benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur: de heer VAN MECHELEN Walter, voornoemd.

10f Beslissing om geen commissaris te benoemen zodat geen afzonderlijk orgaan van controle wordt ingesteld. 11/ Ondergetekende notaris werd gemachtigd om zorg te dragen voor de formaliteiten van openbaarmaking als voorgeschreven door de "V&S-wet", en de wijziging van de inschrijving in het rechtspersonenregister van de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Voorts werd bijzondere volmacht verleend aan de heer Jan Cleiren, geboren te Antwerpen op 03/09/1965, wonende te Veltwycklaan 93 te 2180 Ekeren, met recht op indeplaatsstelling om de vennootschap te vertegenwoordigen bij het ondernemingsloket, de Kruispuntbank van ondernemingen, ter griffie van de Rechtbank van koophandel, de Btw-administratie en overige diensten van de overheid.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Peter Timmermans

Samen hiermee neergelegd: uitgifte akte + bijzonder verslag raad van bestuur + controleverslag

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ' Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

13/12/2013
ÿþr MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Wecrge°egt1 ter griffie lrfAne van üep,.octeit te Anrllraap0, op

Griffie 0 3 DEC. 2013

131 7572*

Ondernemingsnr : 0409.063.153 Benaming

(voluit) : PORTILOG

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Brouwersvliet 33, bus 8, B-2000 Antwerpen

Onderwerp akte : WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR PER 08/10/2013

Tijdens de statutaire algemene vergadering van Portilog vzw van 08/10/2013, gehouden te Brouwersvliet 33, bus 8, B-2000 Antwerpen, wordt de samenstelling van de Raad van Bestuur ais volgt gewijzigd:

Beëindiging bestuursmandaat van de heer René DE BROUWER, wonende Elsenborghlaan 1, B-2650 Edegem, geboren te Wilrijk op 0510211954.

Aanvaarding bestuursmandaat van de heer Didier LOBELLE, wonende te Gillegomstraat 47/1, B-2530 Boechout, geboren te Varsenare op 2711111964.

De Raad van bestuur van Portilog vzw is met ingang van 08(10(2013 als volgt samengesteld:

Mevrouw Ann De Schutter (ABAS)

- De heer Paul Nieuwland (ASV)

- De heer Patrick Blondé (KBRV)

- De heer Yves Peeters (KVBG)

- De heer Walter Van Mechelen (VEA)

- De heer Guy Depauw (APZI)

- De heer Peter Van Severen (VEGHO)

- De heer Didier Lobelle (WERKGEVERSVERBOND DER BELGISCHE HAVENS)

Patrick Blondé Walter Van Mechelen

Secretaris Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

09/02/2015
ÿþMod Word 11.1

i= t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111031119111

--reecmcarrç van Koophandel

Antwerpen

2 8 JAN. 2015

afdeling Antwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0409063153

Benaming

(voluit) : Portilog

(verkort) :

Rechtsvorm : CVBA met Sociaal Oogmerk

Zetel : Brouwersvliet 33 bus 8 - 2000 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Handtekeningsbevoegdheden

Uittreksel uit het verslag van de Raad Van Bestuur van 24 oktober 2014.

"4 . Toekenning van bijzonder volmachten aan derde personen

De Raad van Bestuur handelt als college en beslist bij meerderheid van stemmen.

De Voorzitter kan alleen handelen zonder limietbedrag.

Tevens kan de voorzitter bijzondere volmachten aan derde personen toekennen.

De Raad beslist om voor de courante dagelijkse activiteiten de volgende volmachten toe te kennen aan:

41 Corinne Thijs

a)leveranciers betalen voor een maximumbedrag van 25.000 euro per betalingsopdracht.

b)de dagelijkse briefwisseling ondertekenen;

c)in naam van de vereniging optreden in haar betrekkingen met de federale, gewestelijke, gemeenschaps-, provinciale en gemeentelijke overheden, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de Post en aile andere publieke diensten en overheden;

d)alle ontvangstbewijzen van aangetekende brieven of pakketten, aan de vereniging door de Post, de douane, de NMBS, de luchtvaartmaatschappijen en alle andere transportbedrijven geadresseerd, ondertekenen;

e)alle werknemers aanwerven, hun taakomschrijving, salarisvoorstellen, arbeidsvoorwaarden en vakantiedagen bepalen, alsook voorstellen indienen over hun promotie of degradatie,

f)de vereniging vertegenwoordigen in haar betrekkingen met werknemers- en werkgeversorganisaties;

g)alle prijsoffertes doen en aanvaarden, alle overeenkomsten (inclusief samenwerkingsovereenkomsten) afsluiten en alle offertes voor de aankoop en verkoop van alle materialen, uitrusting en andere goederen en diensten doen en aanvaarden;

h)zelfs voor lange duur, alle onroerende goederen, alle materialen of andere onroerende activa huren en verhuren, leasingovereenkomsten afsluiten met betrekking tot voormelde goederen;

i)in naam van de vereniging alle mandaten, cheques, wissels en andere gelijkaardige documenten onderhandelen, ondertekenen en aanvaarden;

j)alle handelingen vereist voor de uitvoering van beslissingen of aanbevelingen van de raad van bestuur stellen;

k)alle documenten vereist voor de uitvoering van de voormelde machten opstellen en samen met een bestuurder ondertekenen; en

Dalle handelingen stellen voor het uitwerken en opvolgen van het cursusaanbod: contactname met en aanwerven van lesgevers, aansturen van de werknemers.

m)het aanwerven en ontslaan van werknemers en het wijzigen van hun arbeidsovereenkomst mits akkoord van de RvB.

n)het coachen van het team, het voeren van functionerings- en evaluatiegesprekken.

o)één of meerdere van de voormelde machten overdragen aan één of meerdere werknemers van de vereniging of andere personen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

a

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

4\7_



Voormelde machten zullen door mevrouw Corinne Thijs kunnen worden uitgeoefend, voor zover de totale waarde van de verbintenis voor de vereniging niet meer bedraagt dan 25.000 EUR en, wat betreft de machten vermeld onder d), voor zover het brutomaandloon niet meer bedraagt dan 2.500 EUR.



4.2 Jan Cleiren

a)ln afwezigheid van Corinne Thijs ; leveranciers betalen voor een maximumbedrag van 25.000 euro per betalingsopdracht.

Voormelde macht zal door de heer Jan Cleiren kunnen worden uitgeoefend, voor zover de totale waarde van de verbintenis voor de vereniging niet meer bedraagt dan 25.000 EUR?

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge Walter Van Mechelen

Voorzitter Raad Van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/02/2012
ÿþL MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rl



Voorbehouden N 111 1UJ uiiiu11iu1si RECHTBANK

aan het *12046158* KOOPHANDEL

Belgisch Staatsblad





~ 1 k FEB. 2012



ANTWEerg{i~N









Ondernemingsnr : 0409.063.153

Benaming

(voluit) : PORTILOG

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Brouwersvliet 33, bus 8, B-2000 Antwerpen

Onderwerp akte : WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR PER 11/10/2011

Tijdens de statutaire algemene vergadering van Portilog vzw van 1111012011, gehouden te Brouwersvliet 33, bus 8, B-2000 Antwerpen, wordt de samenstelling van de Raad van Bestuur als volgt gewijzigd:

Beëindiging bestuursmandaat van de heer Stijn MEEUS, wonende te Antwerpsesteenweg 22, B-2520 Broechem, geboren te Turnhout op 04/01/1977,

Aanvaarding bestuursmandaat van de heer Yves PEETERS, wonende te Memlingstraat 1, B-2018 Antwerpen, geboren te Herentals op 15/02/1983.

Herbenoeming bestuursmandaten voor een periode van 3 jaar, tot aan de in 2014 gehouden Agemene Vergadering:

- Mevrouw Ann DE SCHUTTER, wonende te Sander Wynantslaan 31, B-9100 Nieuwkerke-Waas, geboren te Mortsel op 23/12/1967.

- De heer Paul NIEUWLAND, wonende te Noulaertsplein 4, B-2650 Edegem, geboren te Antwerpen op

21/06/1951.

- De heer Patrick BLONDE, wonende te Coremansstraat 26, bus 8, B-2600 Berchem, geboren te Gent op

19/0911951,

- De heer Walter VAN MECHELEN, wonende te Boerenlegerstraat 136, B-2650 Edegem, geboren te

Mortsel op 14/04/1953.

- De heer Guy DEPAUW, wonende te Driftweg 7, B-8420 De Haan, geboren te Beersel op 2510611953.

- De heer Peter VAN SEVEREN, wonende te Gewad 11, B-9000 Gent, geboren te Gent op 26/08/1959.

- De heer René DE BROUWER wonende te Elsenborghlaan 1, B-2650 Edegem, geboren te Wilrijk op

05/02/1954.

De Raad van bestuur van Portilgo vzw is met ingang van 11/10/2011 als volgt samengesteld:

- Mevrouw Ann De Schutter (ABAS)

- De heer Paul Nieuwland (ASV)

- De heer Patrick Blondé (KBRV)

- De heer Yves Peeters (KVBG)

- De heer Walter Van Mechelen (VEA)

- De heer Guy Depauw (APZI)

- De heer Peter Van Severen (VECHO)

- De heer René De Brouwer (WERKGEVERSVERBOND DER BELGISCHE HAVENS)

Patrick Blondé Walter Van Mechelen Voorzitter

Secretaris



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

BijI'agen bij liëf Sélgisëh

03/07/2015
ÿþi Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel Antwerpen

V 1111111~uiNuoibiui 111111

1 095151

2 3 JIJW' 2015

afdeling AntwArc~en

 rrftira



Ondernemingsnr : 0409.063.153

Benaming

(voluit) : Portilog

(verkort)

Rechtsvorm : CVBA met sociaal oogmerk

Zetel : Brouwersvliet 33 bus 8 - 2000 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Wijzigingen in de Raad van Bestuur

Uittrekstel uit het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 5 februari 2015: " 2.Ontslag en benoeming van bestuursleden

De vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen het ontslag van de heer Walter Van Mechelen, als bestuurslid en vaste vertegenwoordiger van VEA en verleent kwijting voor de uitoefening van het mandaat.

De vergadering benoemt met eenparigheid van stemmen de heer Geert De Wilde, als bestuurslid en vaste vertegenwoordiger van VEA voor een periode van 3 jaar, tot aan de gewone Algemene Vergadering die zal plaatsvinden in 2017, Het mandaat is onbezoldigd. "

Uittreksel uit het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 30 april 2015: " 2.Ontslag en benoeming van bestuursleden

De vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen het ontslag van mevrouw Ann De Schutter, bestuurslid en vaste vertegenwoordiger van ABAS en verleent kwijting voor de uitoefening van het mandaat, ais

ABAS draagt Hugo De Bie voor als kandidaat bestuurder.

De kandidatuur wordt met eenparigheid van stemmen aanvaard. De vergadering benoemt de heer Hugo De Bie als bestuurslid en vaste vertegenwoordiger van ABAS voor een periode van 3 jaar, tot aan de gewone Algemene Vergadering die zal plaatsvinden in 2017. Het mandaat is onbezoldigd. "

Geert De Wilde

Bestuurder

Op de laatste biz. van LUlk B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

22/10/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 13.10.2015, NGL 15.10.2015 15650-0032-022

Coordonnées
PORTILOG

Adresse
BROUWERSVLIET 33, BUS 8 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande