RAILPORT ANTWERPEN

NV


Dénomination : RAILPORT ANTWERPEN
Forme juridique : NV
N° entreprise : 538.888.250

Publication

25/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 21.05.2014, NGL 20.06.2014 14197-0420-025
26/09/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13305473*

Neergelegd

24-09-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0538888250

Benaming (voluit): RAILPORT ANTWERPEN

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 2000 Antwerpen, Entrepotkaai 1

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: OPRICHTING  AANSTELLING VAN BESTUURDERS

Uit een akte verleden voor Filip Holvoet, geassocieerd notaris te Antwerpen op drieëntwintig september

tweeduizend dertien, neergelegd op het negende registratiekantoor te Antwerpen;

BLIJKT dat

l. De sub 4. nagemelde personen die zijn opgetreden als oprichters een handelsvennootschap hebben

opgericht in de vorm van een naamloze vennootschap, met de naam:  RAILPORT ANTWERPEN .

2. De vennootschap is gevestigd te 2000 Antwerpen, Entrepotkaai 1.

3. De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur.

4. Zijn opgetreden als oprichters :

* het autonoom gemeentelijk havenbedrijf  Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen , met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Havenhuis, Entrepotkaai, 1, BTW BE248.399.380, ondernemingsnummer 0248.399.380.

* de vereniging zonder winstoogmerk  Alfaport Antwerpen afgekort:  Alfaport , met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 33, bus 8, BTW BE413.773.690, ondernemingsnummer 0413.773.690 * de vereniging zonder winstoogmerk  Essenscia Vlaanderen, afdeling van de Belgische Federatie van de Chemische Industrie en van Life Sciences , afgekort:  Essenscia , met maatschappelijke zetel te 1030 Schaarbeek, Auguste Reyerslaan 80, BTW BE406.478.993, ondernemingsnummer 0406.478.993.

5. Het geplaatste kapitaal van de vennootschap vierenzestigduizend euro (64.000 EUR) bedraagt. Het is volledig gestort.

6. Het kapitaal is gevormd door stortingen in geld.

7. Het boekjaar samenvalt met het kalenderjaar.

Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft tot

eenendertig december tweeduizend dertien.

8. Omtrent het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst, de statuten volgende bijzondere bepalingen bevatten :

 Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar.

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

9. - Als bestuurders van de vennootschap zijn aangesteld: vier bestuurders van klasse A en twee bestuurders van klasse B, te weten in totaliteit zes bestuurders :

1/ De heer Eddy Bruyninckx, wonende te 2950 Kapellen, Philippe Spethstraat 162 (bestuurder voorgedragen door aandeelhouder klasse A);

2/ De heer Björn Verhoeven, wonende te 2930 Brasschaat, Hoge Kaart 138 (bestuurder voorgedragen door aandeelhouder klasse A);

3/ De heer Jan Blomme, wonende te 2640 Mortsel, Prins Leopoldlei 27 (bestuurder voorgedragen door aandeelhouder klasse A);

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

4/ De heer Jan Adam, wonende te 2900 Schoten, Asbroeklaan 26 (bestuurder voorgedragen door aandeelhouder klasse A);

5/ De heer Frans Dieryck, wonende te 2180 Antwerpen-Ekeren, Bredestraat 7 (bestuurder voorgedragen door aandeelhouder klasse B)

6/ De heer Stephan Vanfraechem, wonende te 9230 Wetteren, Wegvoeringstraat 27 (bestuurder voorgedragen door aandeelhouder klasse B)

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, overeenkomstig artikel 15 van de statuten, geldig vertegenwoordigd door twee (2) bestuurders samen optredend, waarvan minstens één (1) bestuurder klasse A. Wanneer de vennootschap een overeenkomst ten bezwarende titel aangaat met een waarde van tienduizend (10.000) euro of hoger, wordt, de vennootschap ten overstaan van derden slechts geldig vertegenwoordigd door twee (2) bestuurders samen optredend, waarvan één (1) bestuurder klasse A en één (1) bestuurder klasse B.

De opdracht geldt voor de duur van zes jaar, gaat in op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft, en eindigt bij de jaarvergadering van het jaar tweeduizend negentien.

- als voorzitter van de raad werd verkozen: de heer Eddy Bruyninckx, wonende te 2950 Kapellen, Philippe Spethstraat 162. Deze beslissing heeft slechts rechtskracht vanaf de dag dat de bestuurders in functie treden.

- als bijzondere gevolmachtigde, met recht van substitutie, aangesteld werd: de heer Jan Adam, wonende te 2900 Schoten, Asbroeklaan 26, aan wie de macht verleend wordt om al het nodige te doen en alle documenten te tekenen met het oog op de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen en haar registratie als BTW-belastingplichtige, inclusief de macht om deze inschrijvingen te verbeteren en/of te wijzigen indien nodig.

10. - De vergadering besloten heeft geen commissaris te benoemen.

11. Het doel van de vennootschap als volgt in de oprichtingsakte nauwkeurig is omschreven :

 De vennootschap heeft tot doel spoorweggebeuren in de meest brede zin in, rond en/of met betrekking tot

de haven en/of het havengebied te ondersteunen, te faciliteren, te ontwikkelen en/of uit te baten.

Zonder het maatschappelijk doel op enige wijze te beperken, kan de vennootschap onder meer volgende

handelingen stellen en activiteiten verrichten:

- het behartigen van de belangen van de spoorwegsector in, rond en/of met betrekking tot de haven van Antwerpen, onder meer door het faciliteren van overleg en samenwerking tussen de gebruikers en aanbieders van spoorwegdiensten, infrastructuurbeheerders en overheden

- fungeren als centraal aanspreekpunt van zowel havenspoorgebruikers als spoorwegondernemingen met als doel de afstemming aan de vraag- en aanbodzijde in de haven te optimaliseren

- het optimaliseren van de spoorafhandeling in en rond de Antwerpse haven

- het uitbouwen van een gehele of gedeeltelijke operationele dienstverlening op het vlak van het spoorvervoer in en rond de haven van Antwerpen

- het aanbieden van spoorweggerelateerde diensten op een neutrale en niet discriminatoire wijze aan spoorwegondernemingen en/of eindgebruikers. De vennootschap kan daarvoor de benodigde eigen vergunningen en licenties nastreven, bekomen en exploiteren

het faciliteren van de mogelijkheid voor havenondernemingen om zelf, alleen of in samenwerking, om lokaal en met eigen materieel en personeel, welbepaalde spoorweggerelateerde activiteiten uit te voeren

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, dienstverlenende, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken of bevorderen.

12. De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders (jaarvergadering) zal gehouden worden op de vierde woensdag van de maand april om vijftien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Omtrent de voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht de statuten volgende bijzondere bepalingen bevatten :

 De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders, commissaris, de houders van obligaties en warrants op naam en de houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, worden schriftelijk minstens vijftien dagen vóór de vergadering, uitgenodigd.

De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering evenals de agenda en of het de jaarlijkse gewone algemene vergadering betreft dan wel een buitengewone of bijzondere algemene vergadering. De personen die krachtens het Wetboek van Vennootschappen tot een algemene vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Dezelfde personen kunnen tevens, voor of na de bijeenkomst van een algemene vergadering, welke zij niet bijwoonden verzaken zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen en de in de statuten vernoemde uitzonderingen, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij volstrekte meerderheid van de stemmen (zijnde meer dan vijftig procent (50%)) die minstens de helft van het totaal kapitaal vertegenwoordigen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

In geval van staking van stemmen, beschikt de voorzitter niet over een tweede of beslissende stem, en is het voorstel niet aangenomen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

ANTON VAN BAEL  GEASSOCIËERD NOTARIS.-

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD :

- expeditie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
RAILPORT ANTWERPEN

Adresse
ENTREPOTKAAI 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande