REISCLUB LAUWERS

Association sans but lucratif


Dénomination : REISCLUB LAUWERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.065.296

Publication

17/03/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

191111111111111

V

bah aa Bel

Stag

iw

takeiegeteelitiaevaxrKeliftlfptkle geinKikeite~iieWe 4ler,-rerera, ,cm

Griffie 5 U 812t)

Onderriemingsnr : 0445.065.296

Benaming

(voluit) : Reisclub Lauwers

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : te 2530 Boechout, Nijverheidsstraat 13

Onderwerp akte : UITBREIDING DOEL - GOEDKEURING NIEUWE STATUTEN - BENOEMING BESTUURDERS

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris, te Antwerpen, Broederminstraat 9, op vijfentwintig februari tweeduizend veertien, váór registratie uitgereikt, met ais enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering: van de leden van de vereniging zonder winstoogmerk "Reisclub Lauwers", met zetel te 2530 Boechout, Nijverheidsstraat 13, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen met als ondernemingsnummer 0445.065.296, onder meer beslist heeft

1. de nieuwe tekst van statuten goed te keuren, waarin de naam en de zetel worden gewijzigd, het doel van de vennootschap wordt uitgebreid en de statuten worden aangepast aan de nieuwe wettelijke bepalingen eni waaruit onder meer blijkt wat volgt

' 1° a) Naam : "Reis & Sportclub Lauwers & Skifriends"

b) Zetel : in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, met name te 2530 Boechout, Binnensteenweg 107

2° Minimumaantal leden

Het minimumaantal werkelijke leden is vastgesteld op drie,

3° Doel

De vereniging heeft tot doel:

- de promotie van reizen en uitwisselingen op cultureel en sociaal vlak te verzorgen en hiertoe aile mogelijke manifestaties naar doelgroepen in te richten.

- het bevorderen, ondersteunen en het promoten van de beoefening van de skisport in al haar vormen, door; het organiseren van cursussen, lessen, trainingen, races en manifestaties en de publiciteit daaromtrent, het begeleiden en coachen op het vlak van ski en snowboarden, het ter beschikking stellen van alle hiertoe nodige' of nuttige uitrusting, materialen, terreinen, benodigdheden en installaties, De lesgevers zullen over de nodige kwalificaties dienen te beschikken, De lesgevers en de deelnemers dienen werkelijk of toegelaten lid van de' Vereniging te zijn. Noch de Vereniging noch de lesgevers zullen enige vergoeding ontvangen behoudens een vergoeding voor de uitgaven.

De vereniging mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.; 4° Toetreding en uittreding van de leden

De vereniging bestaat uit werkelijke leden en tcegetreden leden (samen genoemd de leden).

Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum aantal werkelijke leden is vastgesteld op drie.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt' uitsluitend toe aan de werkelijke leden,

De toegetreden leden mogen de vergaderingen niet bijwonen en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden uitsluitend vastgesteld dcor de algemene= vergadering van de werkelijke leden die ze ook steeds kan wijzigen zonder tussenkomst van de toegetreden leden.

Over de aanvaarding van nieuwe werkelijke leden wordt soeverein beslist door de algemene vergadering' met gewone meerderheid van stemmen, De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing: houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van:

* voor wat betreft natuuriijke'personen: naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum- en plaats;

, * voor wat betreft rechtspersonen; naam, zetel, rechtsvorm.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

... f-," W Moo22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur roept binnen de drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt een algemene vergadering samen die soeverein beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker.

Tegen zijn beslissing staat geen beroep open.

De personen die wensen de vereniging te helpen bij het verwezenlijken van haar doel of die wensen deel te nemen aan één of meerdere activiteiten van de vereniging, kunnen, een schriftelijk verzoek indienen bij de raad van bestuur, om toegelaten te worden ais toegetreden leden. Om deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging dient met lid te zijn van de vereniging, -

5° Algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

e. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden erom vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt,

Aile leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris, Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat aile werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

in geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

6° Bestuur

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering onder de werkelijke leden voor onbepaalde duur en te allen tijde door haar herroepbaar.

Indien de vereniging niet meer dan drie werkelijke leden telt dan bestaat de raad van bestuur slechts uit twee leden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De bestuurders gaan in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, ,

De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Ten aanzien van derden of in rechte is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken,

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid. Zij dragen de titel van dagelijks bestuurder. De raad van bestuur bepaalt vrij de duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt en kan het mandaat te allen tijde met onmiddellijke ingang intrekken.

4 " MOD22

LuiK B - Vervolg

Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar

handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door iedere persoon belast met het

dagelijks bestuur afzonderlijk handelend, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

7° Maximumbijdrage van de leden

De werkelijke leden zijn verplicht een jaarlijks lidgeld te betalen, zoals dit jaarlijks door de raad van bestuur

zal werden bepaald. De maximumbijdrage van de werkelijke leden zal HONDERD EURO (¬ 100,00) bedragen.

De bijdrage van de toegetreden leden wordt eveneens vastgesteld door de raad van bestuur. De

maximumbijdrage van de toegetreden leden zal HONDERD EURO (¬ 100,00) bedragen.

De maximumbijdrage wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van

de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december van het jaar 2013. De nieuwe index is deze

van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing,

8" Bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen,

9d Duur

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

10° Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

2. vervolgens een nieuwe raad van bestuur samen te stellen, die zal bestaan uit vier leden, met name

- de heer LAUWERS Lucien Lucien Jozef Karel, geboren te Wilrijk op 3 oktober 1948, wonende te 2530

Boechout, Binnensteenweg 107; '

- de heer LAUWERS Tim, geboren te' Lier bp 23 september 1983, van Belgische nationaliteit, wonende te

2520 Broechem, Streep 29;

mevrouw LAUWERS Sandra, geboren te Lier op 15 april 1972, van Belgische nationaliteit wonende te

2530 Boechout, Binnensteenweg 125;

- mevrouw LAUWERS Pegie, geboren te Lier op 1 mei 1974, van Belgische nationaliteit, wonende te 2530

Boechout, Ropstocklei 24.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De hierboven vermelde leden van de raad van bestuur zijn vervolgens samengekomen en hebben, na

beraadslaging, beslist wat volgt :

Verdeling van de functies binnen de raad van bestuur

In hun hoedanigheid van leden van de raad van bestuur zijn de aldus benoemde bestuurders overgegaan

tot het aanduiden van de onderscheiden functies. Aldus wordt benoemd :

- de heer Lucien LAUWERS, voornoemd : als Voorzitter;

- de heer Tim LAUWERS, voornoemd : als ondervoorzitter;

- mevrouw Sandra LAUWERS, voornoemd ; als Secretaris;

- mevrouw Pegie LAUWERS, voornoemd : penningmeester.

Delegatie van machten

Wordt voor onbepaalde duur benoemd tot orgaan van dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 15 van de ,

statuten : mevrouw Pegie LAUWERS, voornoemd.

Overeenkomstig artikel 15 van de statuten is de dagelijks bestuurder bevoegd de vereniging in al haar

handelingen van het dagelijks bestuur, afzonderlijk te vertegenwoordigen,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL :

Notaris Marc SLEDSENS

Tegelijk hiermee

neergelegd

- afschrift van

de akte;

- volmacht

Op de laa ste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor- _ béhoud n aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
REISCLUB LAUWERS

Adresse
NIJVERHEIDSSTRAAT 13 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande