RETIE ROCKT

Association sans but lucratif


Dénomination : RETIE ROCKT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 879.388.637

Publication

15/04/2011
ÿþf ~ MoR z.z

; ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

.

i1u~~~~nw~u~~uMw

" uosei~o+

Ondememingsnr : 0879.388.637

3enaming

(volluit) : Retie Rockt

4,1O:-ï. ,..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie

Onderwerp akte : Wijziging statuten vzw: raad van bestuur

Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Retie Rockt" en is opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De doelstelling van de vereniging is jongeren het muziekfestival "Retie Rockr aanbieden waarbij er aandacht geschonken wordt aan niet-commerciële muziek. Tevens wil de vereniging jongeren in contact brengen met verschillende muziekgenres door het organiseren van optredens, workshops en andere muzikale activiteiten.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk II. Leden

Art. 4. De vereniging omvat twee soorten leden:

a)De werkende leden waarvan het aantal niet beperkt is zonder minder dan drie te mogen bedragen.

Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. De toetreding van nieuwe werkende leden geschiedt door cooptatie en mits akkoord van ten minste twee derde van de leden, die deelnemen aan de algemene vergadering, waarvan de dagorde het voorstel tot codptatie vermeldt.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden:

Spooren Charlotte, Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie

Vanhout Peter, Goorstraat 10A, 2470 Retie

Verachtert Rik, Huiskens 24, 2370 Arendonk

Cools Kamillen, Korte Pastorijstraat 5, 2470 Retie

Heymans Lieselotte, Zandstraat 38, 2470 Retie

Geerinckx Thomas, Brasel 2, 2480 Dessel

b)De toegetreden leden waarvan het minimum- noch het maximumaantal beperkt is. Zij kunnen geraadpleegd worden over de middelen die moeten aangewend worden om het doel van de vereniging te verwezenlijken. Zij zullen uitgenodigd worden hiertoe hun effectieve medewerking te verlenen, maar zij beschikken over geen enkele bevoegdheid in het beheer van de vereniging.

Om toegetreden lid te zijn moet men minimum 18 jaar oud zijn en in regel zijn met de bijdragen vermeld onder artikel 5,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Art. 5. De maximumbijdrage, waartoe elk lid kan verplicht worden om lid te worden, bedraagt vijftig euro per werkjaar. De minimumbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de leden van de raad van bestuur.

Art. fi. Betreffende de uittreding van een lid:

a)Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden mits een opzegtermijn van minimum vier weken,

hiervan per aangetekend schrijven kennisgevend aan de secretaris.

b)Elk lid, wiens gedrag of houding van aard is om de vereniging te schaden, kan met tweederde

meerderheid van stemmen van de algemene vergadering uit de vereniging gewezen worden.

c)Uitgewezen leden worden niet ontslagen van de verplichting eventuele achterstallige bedragen ten

overstaan van de vereniging te vereffenen.

d)Een uitgetreden of uitgewezen lid heeft geen aanspraak meer op het maatschappelijk bezit en kan niet de

teruggave eisen van door hem betaald bijdragen.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 7. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en beslist over:

-Het wijzigen der standregelen en het huishoudelijk reglement;

-Het benoemen en afstellen van de leden van de raad van bestuur;

-Het goedkeuren der rekeningen en der begroting;

-Het ontbinden der vereniging en het bestemmen van haar bezit;

-Het bepalen van de minimum- en maximumbijdragen;

-Het uitsluiten van de leden;

-De coöptatie van de werkende leden.

Art. 8. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter

of de plaatsvervanger en heeft als verplichtende agenda:

1° Verslag over de bedrijvigheid gedurende het volgende jaar

2° Goedkeuring der rekeningen

3° Gedeeltelijke herkiezing van de raad van bestuur

Art. 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel.

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van 20 p.c. van de leden.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd.

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig is, behoudens andersluidende bepalingen in de wet van 27 juni 1921. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 13. De raad van bestuur is samengesteld uit minimum drie leden, gekozen uit de algemene vergadering voor een termijn van één jaar.

Art. 14. De raad van bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 15 De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Voor dit alles is de vereniging wettig door de handtekeningen van de voorzitter en secretaris of penningmeester, dewelke ook gemachtigd zijn financiële verrichtingen te verrichten. Zij dienen nochtans verantwoording af te leggen aan de raad van bestuur.

Art. 16. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 17. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van tweemaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

MOD 2.2

Voor-be'?ibucI n aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik [$ - Vervolg

Art. 18. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig Is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 19. De besluiten van de Raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 20. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 21, Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 22. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 23. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een vereniging of instantie die dezelfde doelen nastreeft als Retie Rockt, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 24. De werkende leden zijn niet toegelaten zich door een derde persoon op de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen.

Art. 25. De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen die kunnen toegeschreven worden, hetzij aan haar aangestelden, hetzij aan de organen, waardoor haar wil wordt uitgevoerd. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 26. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921. Opgemaakt te Retie op 27 maart 2011 in 2 originele exemplaren (get.).

Opgesteld door Charlotte Spooren (voorzitter), Peter Vanhout (ondervoorzitter), Karotten Cools (secretaris), Lieselotte Heymans (penningmeester), Thomas Geerinckx (afgevaardigd beheerder) en Rik Verachtert (lid AV).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/06/2015
ÿþ MOO 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter-et: fe..--

Neergelegd ter griffiP ve,.l de



RECHTBANK VAN KOO siAN EL



A

10 JUNI 2015

(ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffier

©1i[f











Ondernemingsar : 0879.388.637

Benaming

(voluit) : Retie Rockt

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie

Onderwerp akte : Wijziging statuten vzw en raad van bestuur

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Retie Rockt" en is opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Boesdijkhofstraat 15, 2470 Retie, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement, gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art, 3. De doelstelling van de vereniging is jongeren het muziekfestival "Retie Rockt" aanbieden waarbij er: aandacht geschonken wordt aan niet-commerciële muziek, Tevens wil de vereniging jongeren in contact. brengen met verschillende muziekgenres door het organiseren van optredens en andere muzikale activiteiten,

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. De vereniging omvat twee soorten leden:

a)De werkende leden waarvan het aantal niet beperkt is zonder minder dan drie te mogen bedragen.

Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. De toetreding van nieuwe werkende leden geschiedt door coöptatie en mits akkoord van ten minste twee derde van de leden, die deelnemen aan de algemene vergadering, waarvan de dagorde het voorstel tot coöptatie vermeldt.

b)De toegetreden leden waarvan het minimum- noch het maximumaantal beperkt is. Zij kunnen geraadpleegd worden over de middelen die moeten aangewend worden om het doel van de vereniging te verwezenlijken. Zij zullen uitgenodigd worden hiertoe hun effectieve medewerking te verlenen, maar zij beschikken over geen enkele bevoegdheid in het beheer van de vereniging.

Om toegetreden lid te zijn moet men minimum 16 jaar oud zijn en in regel zijn met de bijdragen vermeld onder artikel 5.

Art. 5. De maximumbijdrage, waartoe elk lid kan verplicht worden om lid te worden, bedraagt vijftig euro per werkjaar. De minimumbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de leden van de algemene vergadering.

Art, 6. Betreffende de uittreding van een bestuurder of werkend lid:

a)Elke bestuurder of werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden mits een opzegtermijn van. minimum vier weken, hiervan per aangetekend schrijven kennisgevend aan de raad van bestuur.

b)Elke bestuurder of werkend lid, wiens gedrag of houding van aard is om de vereniging te schaden, kan: met tweederde meerderheid van stemmen van de algemene vergadering uit de vereniging gewezen worden, c)Uitgewezen bestuurders of werkende leden worden niet ontslagen van de verplichting eventuele

achterstallige bedragen ten overstaan van de vereniging te vereffenen,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) " bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d)Een uitgetreden of uitgewezen bestuurder of werkend [id heeft geen aanspraak meer op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van door hem betaald bijdragen.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art, 7. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en beslist over:

-Het wijzigen der statuten en het huishoudelijk reglement;

-Het benoemen en afstellen van de leden van de raad van bestuur;

-Het goedkeuren der rekeningen en der begroting;

-Het ontbinden der vereniging en het bestemmen van haar bezit;

-Het bepalen van de minimum- en maximumbijdragen;

-Het uitsluiten van de leden;

-De coöptatie van de werkende leden.

Art. 8. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de raad van

bestuur en heeft als verplichtende agenda:

1° Verslag over de bedrijvigheid gedurende het volgende jaar

2° Goedkeuring der rekeningen

3° Gedeeltelijke herkiezing van de raad van bestuur

Art. 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de werkende [eden bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel.

Art. 10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van 20 p.c. van de werkende leden.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt via e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. leder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de werkende leden, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd.

Art. 12. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is, behoudens andersluidende bepalingen in de wet van 27 juni 1921. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 13, De raad van bestuur is samengesteld uit minimum drie leden, gekozen uit de algemene vergadering voor een termijn van één jaar. Indien er maar drie personen zetelen in de algemene vergadering, moet er met twee bestuurders gewerkt worden.

Art. 14, De raad van bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 15 De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Voor dit alles is de vereniging wettig door de handtekeningen van de voorzitter en secretaris of penningmeester, dewelke ook gemachtigd zijn financiële verrichtingen te verrichten. Zij dienen nochtans verantwoording af te leggen aan de raad van bestuur.

Art. 16. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 17. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van tweemaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur, De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd. In geval van een hoogdringende aangelegenheid, kan er een oproep op kortere termijn plaatsvinden.

Art, 18. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 19, De besluiten van de Raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de werkende leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier,

S fe MOD 2.2

Art, 20, De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27juni1921.

Hoofdstuk V, Diversen

Art. 21. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de

goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 22. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 23. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een vereniging of instantie die dezelfde doelen nastreeft als Retie Rockt, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 24. De werkende leden zijn toegelaten zich door een ander werkend lid op de bijeenkomsten van de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 25. De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen die kunnen toegeschreven worden, hetzij aan haar aangestelden, hetzij aan de organen, waardoor haar wil wordt uitgevoerd. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen,

Art. 26. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921. Opgemaakt te Retie op 8 maart 2015 in 2 originele exemplaren (get.).

Opgesteld door Charlotte Spooren, Stijn Van Vlierden, Karolien Cools, Mien Van Herck en Zeb Van Geste!, bestuurders van Retie Rockt vzw.

a

2

M0022

Luik B - Vervolg

BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De leden van Relie Rockt vzw hebben in de Algemene Vergadering van 24 november 2014 tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

Spooren Charlotte, Peperstraat 13, bus 101, 2470 Retie, geboren te Turnhout op 04/11/1987 (voorzitter) Van Viierden Stijn, Korte Pastorijstraat 5, 2470 Relie, geboren te Neerpelt op 21/12/1984 (ondervoorzitter) Cools Karolien, Korte Pastorijstraat 5, 2470 Retie, geboren te Mol op 23/04/1982 (secretaris)

Van Herck Ellen, Langstraat 65/5, 2140 Borgerhout, geboren te Turnhout op 20/02/1987 (penningmeester) Van Gestel Zeb, Kromstraat 40A, 2470 Retie, geboren te Turnhout op 17/06/1990 (afgevaardigd beheerder)

Ontslag aanvaard van: Stegers Roel, Verachtert Rik, Nooyens, Kim, Spooren Hans, Mertens Eveline, Geudens Hans, De Canck Ineke, Vanhout Peter, Engelen Frank, Mertens Kathleen, Heymans Lieselotte en Geerinckx Thomas.

Dit document werd ondertekend door Spooren Charlotte (voorzitter), Cools Karolien (secretaris) en Van Herck Ellen (penningmeester)

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
RETIE ROCKT

Adresse
BOESDIJKHOFSTRAAT 15 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande