RFA-RACING

Association sans but lucratif


Dénomination : RFA-RACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.150.411

Publication

11/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

" iioaeaa~W

II

be a B Sti

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : RFA-Racing

.150.411-

" 834

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : H. Van Bukentoplaan 20, te 2960 Sint-Job-in-'t Goor

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden :

Q'Jarno Lien, Zandstappenstraat 63, 2900 Schoten.

Q'Walter Verbiest, Albatrosdreef 40, 2960 Brecht.

Q'Johan Verbiest, H.van Bukentoplaan 20, 2960 Brecht.

Allen van Belgische nationaliteit.

Is overeengekomen :

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstgevend doel overeenkomstig

de wet van 2 mei 2002. De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt :

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

M.1. De vereniging draagt de naam : RFA-Racing

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk, VZW. "

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2960 Sint-Job-in-'t Goor, H. Van Bukentoplaan 20. Hij behoort bij het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in hetzelfde arrondissement bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekend gemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De raad van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel :

De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel de belangen van mensen en gezinnen welke met autisme

worden geconfronteerd te bevorderen.

Zij zal daarbij zoeken naar middelen en deze verwerven en deze beleggen ten einde de beschikbare middelen te optimaliseren en deze te laten ten goede komen aan de realisatie van haar doel. Ze kan daarbij roerende en onroerende goederen bezitten.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vormen en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ook onder meer haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het maatschappelijk doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij mag daartoe leningen uitschrijven.

Zij mag daarbij meer specifiek het autisme promoten in de sport in het algemeen, en gemotoriseerde sport specifiek.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

be vereniging mag giften ontvangen.

Ten minste 113 van de opbrengsten uit giften en sponsoring van de vereniging worden uitsluitend gebruikt ten voordele van personen met autisme.

In al haar activiteiten zal de vereniging geen onderscheid maken tussen ras, geloofsovertuiging of politieke

voorkeur.

Om haar doelstellingen te bereiken kan de vereniging:

- Algemene en Buitengewone vergaderingen beleggen.

- Vergaderingen van de raad van Bestuur beleggen.

- Regionale kringen oprichten en steunen.

- Samenwerken met andere verenigingen.

Sportevenementen organiseren.

Sportteams oprichten

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan steeds worden ontbonden.

TITEL II. -- De leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit ereleden, werkelijke leden en aangesloten leden. Het getal van de

ereleden en aangesloten leden is niet gelimiteerd. Het aantal van de werkelijke leden mag niet minder

bedragen dan drie, waarbij minstens twee derde der werkelijke leden een verwante is in eerste of tweede lijn

van een persoon met autisme of aanverwante stoornis.

Art. 6.

be Ereleden worden verkozen door de Raad van Bestuur van de vereniging en bevestigd tijdens de

algemene vergadering.

De Werkelijke leden zijn :

1. de ondertekenaars van onderhevige akte als stichtende werkelijke leden;

2. de personen of natuurlijke rechtspersonen die door de algemene vergadering zijn aanvaard als werkelijke

leden.

De aangesloten leden zijn belangstellenden in de ruimste zin van het woord.

Art. 7. De personen of natuurlijke rechtspersonen die wensen werkelijk lid te worden, kunnen enkel als werkelijk lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige werkelijke leden en dit op voorstel van ten minste twee werkelijke leden en aan de hand van een gemotiveerde aanvraag gericht aan de algemene vergadering. Deze aanvraag dient uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de algemene vergadering ingediend te zijn. De algemene vergadering onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing die niet met redenen omkleed moet worden is geen beroep mogelijk.

De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

Art. 8. De werkelijke leden en de aangesloten leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, de werkelijke leden evenwel mits een schriftelijk gemotiveerd ontslag gericht aan de raad van bestuur. Het effectief of aangesloten lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een effectief of aangesloten lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige werkelijke leden. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of zich aan de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. Art. 9. De werkelijke en de aangesloten leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art. 10. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoedingen eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of rechthebbende van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITEL III. -- Algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

Art. 12. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Behoren inzonderheid tot de bevoegdheid :

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuursleden.

3. De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

4. De benoeming en afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldigin.

5. De kwijting aan bestuurders en commissarissen.

8. De omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

7. De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

8. De uitsluiting van de leden.

Art. 13. De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand mei. De jaarvergadering zal worden gehouden op de eerste maandag van de maand juni om 20 uur. Zo dit een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende maandag om 20 uur. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens twee vijfde van de werkelijke leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle werkelijke leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 14. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen, de uitnodiging die minstens acht dagen vóór de vergadering aan ieder werkelijk lid wordt gestuurd, wordt door de secretaris in naam van de raad van bestuur ondertekend,. De agenda wordt vermeld in de uitnodiging, en deze bevat dagorde, plaats, datum en uur van de vergadering.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12, en 20 van de wet van 2 mei 2002, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda zijn vermeld.

Art. 15. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij/zij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een lid moet zijn van de vereniging. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Art. 16. De vergadering moet door de raad van bestuur worden samengeroepen indien twee vijfde van de werkelijke leden of aangesloten leden het aanvragen. Idem als art 13. Eveneens wordt ieder voorstel dat ondertekend is door twee vijfde van de werkelijke leden of aangesloten leden op de agenda geplaatst. Art. 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

Art. 18. In de algemene vergadering hebben alle werkelijke leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige werkelijke leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in de onderhevige statuten. Bij gelijk aantal van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, de doorslag.

Art. 19. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd. De statuten kunnen slechts worden gewijzigd wanneer een vereiste twee derde van de werkelijke leden aanwezig is, en waarbij een twee derde meerderheid van stemmen van werkelijke leden noodzakelijk is, uitgezonderd de wijziging van de doelen waarvoor vier vijfde van de stemmen vereist is.

Art. 20. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden ter plaatse inzage kunnen nemen.

Alle leden, of derden die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging in de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV. -- Het bestuur

Art. 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens 3 leden en ten hoogste 9 leden, gekozen onder de werkelijke leden tijdens de algemene vergadering, en dit voor de duur van vijf jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Art. 22. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Art. 23. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en één of meerdere secretarissen.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of één van de secretarissen. De raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de voorzitter, of diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een secretaris.

Art. 24. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van de leden of zelfs aan derden.

Art. 25. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Art. 26. Door de bestuursleden wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. De raad van bestuur benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, al de agenten, bedienden of leden van het personeel van de vereniging en stelt ze af; bepaalt hun opdracht en bezoldiging. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. -- Begroting en rekeningen

Art. 27.De opstart van de activiteiten wordt gefinancierd door leningen. Elke oprichter verstrekt een lening van 1000¬ .

Art. 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 20 februari 2011 tot 31 december 2012. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het vorig jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt, evenals de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de werkelijke leden, die vervolgens inzage kunnen vragen van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen zijn gesteund.

Art. 29. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 30. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal werkelijke leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 2002 of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Art. 31. ln geval van ontbinding zal het actief na aanzuivering der schulden overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen over de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Art 32. De statuten van de vereniging kunnen bepalen onder welke voorwaarde derden die een band hebben met de vereniging als toegetreden lid van de vereniging kunnen worden beschouwd. De rechten en plichten van de leden omgeschreven in de wet van 2 mei 2002 zijn niet van toepassing op de toegetreden leden. Hun rechten en plichten worden bepaald door de statuten.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 33.

§ 1. De vereniging bezit rechtspersoonlijkheid vanaf de dag dat haar statuten, de akten betreffende de benoeming van de bestuurders en in voorkomend geval van de personen gemachtigd om de vereniging overeenkomstig artikel 13 van de wet 2 mei 2002, vierde lid, te vertegenwoordigen, worden neergelegd overeenkomstig artikel 26 novies, § 1. van de wet 2 mei 2002. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders en de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, bevatten de vermeldingen bedoeld in artikel 9 van de wet 2 mei 2002.

§ 2. Niettemin kunnen in naam van de vereniging reeds verbintenissen worden aangegaan vooraleer zij rechtspersoonlijkheid bezit. Tenzij anders is overeengekomen, zijn de personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijke verbintenissen aangaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

Art. 33bis.

De nietigheid van een vereniging kan alleen in de hiernavolgende gevallen worden uitgesproken:

1° wanneer de statuten de vermeldingen bedoeld in artikel 2, eerste lid, 2° en 4° van de wet 2 mei 2002, niet

bevatten.

2° wanneer één van de doeleinden waarvoor zij is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde.

Art. 33ter.

Onverminderd artikel 26novies, §2 en §3 van de wet 2 mei 2002, heeft de nietigheid gevolgen te rekenen van de dag waarop zij is uitgesproken. De beslissing waarbij de nietigheid van een vereniging wordt uitgesproken, brengt de vereffening van de vereniging mee overeenkomstig artikel 19 van de wet 2 mei 2002. Onverminderd de gevolgen van het feit dat zij zich in vereffening bevindt, doet de nietigheid van de vereniging geen afbreuk aan de rechtsgeldigheid van haar verbintenissen of van die welke ten aanzien van haar zijn aangegaan.

Art. 34. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Bijzondere bepalingen

A. Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeen gekomen in algemene vergadering

en beslissen met eenparigheid van stemmen :

Het aantal bestuurders te bepalen op 3.

Worden aangesteld tot bestuurder voor een termijn van vijf jaar, ingaand op heden :

B. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als :

1. Voorzitter : Dhr. Verbiest Johan, H.van Bukentoplaan 20, 2960 Brecht, Geboren te Schoten op 28 augustus 1969

2. Ondervoorzitter : Dhr. Lien Jarno, Zandstappenstraat 63, 2900 Schoten, Geboren te Schoten op 3 februari 1976

3. Penningmeester : Dhr. Verbiest Walter, Albatrosdreef 40, 2960 Brecht, Geboren te Mortsel op 23 februari 1946

4. Secretaris: Dhr. Lien Jamo, Zandstappenstraat 63, 2900 Schoten, Geboren te Schoten op 3 februari 1976

Opgemaakt te Brecht 20 februari 2011 in zoveel exemplaren als er oprichters zijn op 20 februari 2011 en waarvan elke oprichter een exemplaar heeft ontvangen.

Johan Verbiest

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

1/oor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
RFA-RACING

Adresse
H. VAN BUKENTOPLAAN 20 2960 SINT-JOB-IN-'T-GOOR

Code postal : 2960
Localité : Sint-Job-In-'T-Goor
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande