RINGEN

Divers


Dénomination : RINGEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 842.455.490

Publication

18/01/2012
ÿþMOD 2.2

1 (Inn\ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12017023*

III i i u iA i u m

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 6 JAN. 2012

ANeeffeRPEIV

OndeBe rnemngsnr

alm ng : 0.8 4 2 o 4 5 5 a 4 g O

(voluit) : RINGEN

(verkort):

Rechtsvorm : Private stichting

Zetel : Hendrik Kuijpersstraat 41 te 2640-Mortsel

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Jean Van Cauwenbergh te Lier op 29 december 2011, nog te registreren, houdende oprichting van private stichting, blijkt wat volgt :

STICHTER:

Mevrouw CLAEYS Olivia Esther Jean, van Belgische nationaliteit, geboren te Wilrijk op een maart negentienhonderd zesenveertig, nationaal nummer 460301-342-33, wonende te 2550 Kontich, Nieuwstraat 2 bus 5, weduwe van de heer Florimond Van Dessel.

Die verklaarde een PRIVATE STICHTING op te richten, voor onbepaalde duur, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, onder de benaming "RINGEN" met zetel te 2640-Mortsel, Hendrik Kuijpersstraat 41, en waarvan het doel luidt als volgt:

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende vier belangeloze doelen:

Het eerste belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het verzamelen, beschermen, beheren, tentoonstellen, zowel publiek als privé, en promoten van kunst in het algemeen en ongeacht de kunstvorm, met een bijzondere aandacht voor de Belgische kunst, en een specifieke focus op de Vlaamse kunst. De verwezenlijking van dit doel kan, rekening houdend met de huidige en toekomstige beschikbare technologie, zowel in het binnenland als in het buitenland plaatsvinden. Tevens kan dit plaatsvinden in combinatie met de andere doelen en meer specifiek met het derde en vierde belangeloze doel.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Kunst en aanverwante zaken verwerven, aanbieden, overdragen en uitgeven, en steun verlenen, al dan niet financieel, aan alle kunstzinnige prestaties en culturele ontwikkelingen en aan het organiseren van kunstgalerijen en kunsttentoonstellingen, dit alles zowel op nationaal als op internationaal vlak. De private stichting streeft binnen de grenzen van haar doel eveneens een zekere variatie na op het vlak van kunstvormen.

" Zelf uitnodigen, bestuderen, experimenteren, organiseren, programmeren, coordineren en initiatieven nemen.

" Publicaties en opnames uitgeven over kunst in de meest brede zin van het woord en over onderwerpen die verband houden met de door de private stichting georganiseerde evenementen.

" Wedstrijden, concoursen, manifestaties, festivals en optredens inrichten, organiseren en promoten, en prijzen uitreiken aan kunstenaars, met een bijzondere aandacht voor podiumkunstenaars en een specifieke focus op muzikanten, en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet.

Het tweede belangeloze doel van de private stichting is gericht op het verleggen van de kennisgrenzen binnen het domein van het kankeronderzoek en aids door het stimuleren, ondersteunen en financieren van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek, en het bevorderen van de kwaliteit ervan. Indien het kankeronderzoek en aidsonderzoek niet meer maatschappelijk nuttig is, kan het vervangen worden door onderzoek binnen andere medische wetenschapsgebieden.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Steun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere door het verstrekken van (doctoraats- en studie)beurzen, publicatiebijdragen en andere persoonsgerichte subsidies.

" Ondersteunen van nationale en internationale onderzoeksploegen bij de uitvoering van wetenschappelijk hoogstaande projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen, het mede mogelijk maken van noodzakelijke investeringen, en andere groepsgerichte subsidies.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 MOD 2.2

Luik B - Vervolg

" Bevorderen van wetenschappelijke contacten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationaal en " internationaal, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen in België, voor het actief deelnemen aan internationale congressen in het buitenland, voor studie-en stageverblijven in het buitenland.

-Uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

Het derde belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het verzekeren van de eenheid, het onderhoud, de instandhouding en het beheer van het domein Ringenhof, gelegen te 2500 Lier, Kruisveldweg 20. Zij heeft tevens de verdere opwaardering van het domein Ringenhof tot doel, en dit in de ruimste zin van het woord.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer. de volgende activiteiten verrichten:

-Uitvoeren van onderhouds- en restauratiewerken met het oog op het in stand houden van het domein.

" Uitvoeren van verbeterings- en investeringswerken met het oog op het verder uitbouwen van het domein.

" Ter beschikking stellen van de op het domein gelegen gebouwen als private woonst.

" Ter beschikking stellen van het domein met het oog op het organiseren van modeshows of tentoonstellingen, zowel publiek als privé, van kunst in het algemeen en ongeacht de kunstvorm.

.Gebruiken voor een commercieel initiatief indien dit nuttig wordt geacht voor het behoud en het in stand houden van het domein.

" Gedurende de eerste tien jaar vanaf verwerving, in het meest uitzonderlijke geval het verkopen van het domein indien deze verkoop de enige manier is om het domein als een geheel in stand te kunnen houden. Na afloop van deze tienjarige periode kan het domein vrijelijk worden overgedragen.

Het vierde belangeloze doel van de private stichting bestaat in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van de familie van de heer Andries Van Noten,

zijnde in eerste instantie de heer VAN NOTEN Andries Maria Peter, van Belgische nationaliteit, geboren te Schoten op 12 mei 1958, nationaal nummer 580512-365-43, ongehuwd en thans wonende te Lier, Kruisveldweg 20;

de heer VANGHELUWE Patrick Georges Victor Maurits, van Belgische nationaliteit, geboren te Roeselare op één november negentienhonderd negenenvijftig, nationaal nummer 591101-023-02, ongehuwd en thans samenwonend met de heer Andries van Noten te Lier, Kruisveldweg 20;

en de ascendenten in de eerste graad van de heer Andries Van Noten en van de heer Patrick Vangheluwe.

Vanaf het overlijden van de heer Andries Van Noten bestaat het vierde belangeloze doel van de private stichting bijkomend eveneens in de behartiging van de belangen binnen de verzorgingsgedachte van mevrouw VAN de VELDEN Anne-Marie Augusta, van Belgische nationaliteit, geboren te Leuven op vier juli negentienhonderd vijfenvijftig, nationaal nummer 550704-344-61, echtgenote van de heer Bartholomeus Van Noten, thans wonende te 2018 Antwerpen, Anselmostraat 55,

en van al de afstammelingen (bloedverwanten en verwant middels adoptie) van de ouders van de heer Andries Van Noten.

Onder de behartiging van de belangen binnen de verzorgingsgedachte verstaat men onder andere de ondersteuning en financiering van hun wetenschappelijke, materiële, commerciële, educatieve, intellectuele, kunstzinnige en andere projecten, zonder dat deze personen daartoe een vorderingsrecht hebben en (in. principe) zonder dat aan deze personen uitkeringen in speciën worden gedaan.

In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van de familiale belangen onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen in de meest ruime zin van het woord, bijvoorbeeld:

- de terbeschikkingstelling van een schoonmaker/schoonmaakster.

- de terbeschikkingstelling van één of meerdere tuinmannen.

- de ter beschikkingstelling van een dienster of butler.

- de ter beschikkingstelling van een conciërge.

- de ter beschikkingstelling van een klusjesman.

" Het materiële onderhoud van woning en tuin.

" Sociale activiteiten van de familieleden bevorderen door het bekostigen van bijvoorbeeld:

- bezoeken aan musea;

- groepsreizen en individuele reizen;

- lidmaatschap van verenigingen en kringen;

- familiefeesten;

- enz.

" Medische kosten en kosten van ziekenhuisopname

" Materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor de oudere of hulpbehoevende familieleden, een thuisverpleegster, hulp in het huishouden, een gezelschapsdame enz. ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stellen van aangepast meubilair.

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord, de kosten en lasten hiervan.

" Bijscholing van familieleden (dag- of avond- of weekendonderwijs).

-Ter beschikking stelling van een woning, kunstwerken, een personenwagen of enig ander vervoermiddel. .Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een woning en/of een tweede woning (voorbeeld een vakantiewoning in binnen- of buitenland), en/of het verschaffen van een goedkope en/of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

t Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Luik B - Vervolg

renteloze lening voor het opstarten van een professionele activiteit, onderneming, deelname in een joint-venture, etc. Het verschaffen van een goedkope of renteloze lening kan echter niet gebeuren voor de aanschaf van luxe-artikelen (zoals bijvoorbeeld een zwembad, tennisveld, sportwagen, jacht, antiek, etc.)

" Een kinderoppas voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang van de andere kinderen ter beschikking stellen.

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de familie stimuleren door bijvoorbeeld:

- de terbeschikkingstelling van een wagen en een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en dergelijke meer.

- de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal, tenzij het betreffende familielid al in het verfeden bewezen heeft dat hij bepaalde studies niet aan kan of niet voldoende inzet betoont.

- het aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enz., doch enkel binnen een redelijk kader.

" Behoeftige familieleden te goeder trouw, voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement, doch enkel voor zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan.

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz.), het mogelijk maken van de lessen, de verplaatsingen, reizen, enz..

" Begrafenis van familieleden organiseren en verzorgen.

De private stichting behartigt haar vier belangeloze doelen in principe gelijktijdig en mag hiervoor onder meer het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden. 'Genormaliseerd' betekent `zonder rekening te houden met bijzondere opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het jaarresultaat betekent 'het jaarlijkse nettoresultaat (winst) vôôr aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen'. Maximaal vijf procent (5%) van dit jaarresultaat mag worden besteed aan de verwezenlijking van het eerste en het tweede doel samen. Het saldo van het jaarresultaat en het gehele vermogen van de private stichting mag louter besteed worden aan het derde en vierde doel van de private stichting, zijnde het beheer en onderhoud van het. domein Ringenhof en de verzorging van de familiale belangen van de hiervoor gedefinieerde personen. Vanaf het overlijden van de heer Andries Van Noten dient deze verzorging te gebeuren met voorrang voor de heer Patrick Vangheluwe en de ascendenten van de heer Andries Van Noten en van de heer Patrick Vangheluwe. De verzorging van mevrouw Anne-Marie Van de Velden en van de afstammelingen van de ouders van de heer Andries Van Noten mag geen afbreuk doen aan de verzorging van de heer Patrick Vangheluwe en van de ascendenten van de heer Andries Van Noten en van de heer Patrick Vangheluwe. Indien de laatste van de in het vierde belangenloze doel vermelde personen overlijdt, wordt maximaal dertig procent (30%) van het vermogen van de private stichting besteed aan de behartiging van het eerste en tweede doel van de private stichting. Indien het derde doel van de private stichting zonder voorwerp geworden is, omdat het domein Ringenhof zich niet meer in het vermogen van de private stichting bevindt, en de laatste van de in het vierde belangenloze doel vernielde personen overlijdt, wordt het ganse vermogen van de private stichting aangewend ter behartiging van het eerste en tweede doel van de private stichting.

De private stichting behartigt deze doelen op volledig discretionaire wijze, doch dient hierbij te allen tijde voor wat betreft het vierde doel de belangen van de diverse betrokken personen en familie te respecteren en te verzekeren. De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigen of te verzorgen. Zij kan wat het vierde doel betreft, afzien van de aanwending van het vermogen ten gunste van één of meer personen die daden hebben gesteld of stellen die ernstig indruisen tegen het algemene belang van de familie van de heer Andries Van Noten.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van aile of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. In het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. I ngeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privévermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen. Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend effecten, kunstvoorwerpen, enz., verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

ffiri110zz

Luik B - Vervolg

ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het vierde doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

Zij kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen. overeenstemt.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

De stichter bracht een kapitaal van duizend euro (¬ 1.000,00) in.

Bestuur: De private stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden. De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen.

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichter van de private stichting voor een onbepaalde duur onverminderd hetgeen wordt bepaald in artikel 10 en behoudens andersluidende beslissing bij de aanstelling. De opvolger wordt voorgedragen door de aftredende bestuurder (tenzij de aftredende bestuurder ontslagen wordt, in welk geval de opvolgende bestuurder wordt benoemd door de overige bestuurders met goedkeuring door de raad van toezicht), mits goedkeuring van minstens één andere bestuurder én van de meerderheid van de leden van de raad van toezicht.

Het bestuursmandaat eindigt:

- door vrijwillig aftreden;

- door het verstrijken van de termijn van het bestuursmandaat;

- door overlijden;

- door ontslag door de raad van bestuur wegens een zwaarwegende reden;

- door ontslag door de raad van toezicht wegens duurzame ontwrichting binnen de raad van bestuur mits een beslissing met een drie/vierden (3/4) meerderheid in een voltallige vergadering van de raad van toezicht;

- door ontslag door de raad van bestuur die hiertoe dient te beslissen met unanieme stemmen (met uitzondering van de geviseerde bestuurder) én mits goedkeuring door de raad van toezicht die hiertoe dient te beslissen met een drie/vierden (3/4) meerderheid in een voltallige vergadering van de raad van toezicht;

- door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaald;

- door fysische of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door een geneesheer.

Indien in gevolge het einde van een bestuursmandaat, het aantal bestuurders minder dan drie bedraagt, voorzien de overblijvende bestuurders in zijn vervanging in afwachting van de beslissing tot benoeming van een nieuwe bestuurder.

In geen geval mogen personen, waarvan de belangen dienen behartigd te worden conform de doelen van de private stichting, als bestuurder van de private stichting worden benoemd.

Intern bestuur:

a) algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen.

Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de

private stichting opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de

raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn

gemaakt.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen directeur" voeren, of

indien hij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd-bestuurder",

c) bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Externe vertegenwoordiging: De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Onverminderd" de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Voor wat betreft handtekeningbevoegdheid inzake rekeningen van de private stichting, zullen voor bedragen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR), twee bestuurders samen moeten tekenen en een document moeten voorleggen waaruit blijkt dat de raad van toezicht haar vetorecht niet heeft uitgeoefend.

Raad van toezicht:

a) Het toezicht op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in de private stichting is opgedragen aan een raad van toezicht, bestaande uit ten minste één natuurlijke persoon.

b )Het eerste lid van de raad van toezicht is de heer VAN NOTEN Andries Maria Peter, van Belgische nationaliteit, geboren te Schoten op 12 mei 1958, nationaal nummer 580512-365-43, ongehuwd en thans wonende te Lier, Kruisveldweg 20. De opvolgende leden van de raad van toezicht worden door de heer Andries Van Noten aangeduid. Enkel bij gebrek aan aanduiding is de hierna vermelde opvolgingsregeling van, toepassing.

c) Indien de heer Andries Van Noten defungeert ten gevolge van zijn fysische en/of geestelijke onbekwaamheid, vastgesteld door twee geneesheren, treedt de heer Patrick Vangheluwe, voornoemd, op als lid van de raad van toezicht, tot zolang de toestand van onbekwaamheid van de heer Andries Van Noten aanhoudt. Na het ophouden van de tijdelijke fysische en/of geestelijke onbekwaamheid van de heer Andries Van Noten, treedt de heer Andries Van Noten opnieuw toe ais lid van de raad van toezicht en defungeert de heer Patrick Vangheluwe als lid van de raad van toezicht.

d) Indien de heer Andries Van Noten overlijdt, wordt hij als lid van de raad van toezicht opgevolgd door de heer Patrick Vangheluwe, voornoemd.

e) Na het defungeren van de heer Patrick Vangheluwe als lid van de raad van toezicht wordt mevrouw Anne-Marie Van de Velden, voornoemd, benoemd als lid van deze raad.

f) Na het defungeren van mevrouw Anne-Marie Van de Velden zal de raad van toezicht bestaan uit een nog aan te wijzen bedrijfsrevisor. Deze bedrijfsrevisor alsook diens opvolgers zullen worden aangewezen door het Koninklijk Instituut van de Bedrijfsrevisoren onder hun leden.

g) De in dit artikel onder sub e en sub f aangeduide leden van de raad van toezicht mogen in de uitoefening van hun bevoegdheden overeenkomstig artikel 7 en artikel 10 van de statuten, de beslissing van de raad van bestuur niet op onredelijke wijze weigeren goed te keuren.

h) De raad van toezicht wijst uit zijn midden een voorzitter aan. Indien geen overeenstemming wordt bereikt, wordt de raad van toezicht voorgezeten door het oudste lid.

i) Leden van de raad van toezicht kunnen geen deel uitmaken van de raad van bestuur.

j) De raad van toezicht vergadert telkens wanneer een lid dit nodig acht. Het bepaalde in artikel 9 is hierbij mutatis mutandis van overeenkomstige toepassing.

k) Bestuurders hebben slechts toegang tot de raad van toezicht indien zij daartoe zijn uitgenodigd.

I) Leden van de raad van toezicht hebben steeds toegang tot vergadering van de raad van bestuur, maar kunnen niet aan de vergadering participeren. Onmiddellijk nadat de voorzitter van de raad van toezicht een uitnodiging van een vergadering ontvangt, brengt hij binnen één dag de andere leden hiervan op de hoogte zodat zij die dit wensen, de vergaderingen van de raad van bestuur kunnen bijwonen, zonder dat zij een participatierecht hebben.

m) De raad van bestuur verschaft de raad van toezicht tijdig de voor de uitoefening van diens taken en bevoegdheden noodzakelijke gegevens en voorts aan ieder lid van de raad van toezicht alle inlichtingen betreffende de aangelegenheden der private stichting die deze mocht verlangen.

n) De raad van toezicht is bevoegd inzage te nemen en te doen nemen van alle boeken, bescheiden en correspondentie van de private stichting; ieder lid van de raad heeft te allen tijde toegang, mits voorafgaande en tijdige aankondiging, tot alle bij de private stichting in gebruik zijnde ruimten en terreinen.

o) De raad van toezicht kan zich voor rekening van de private stichting in de uitoefening van zijn taak doen bijstaan door één of meer deskundigen.

p) De raad van toezicht neemt zijn besluiten met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

q) Ieder lid van de raad van toezicht heeft één stem.

r) Het mandaat van lid van de raad van toezicht is te allen tijde onbezoldigd.

Boekjaar: Het boekjaar vangt aan op 01 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

In afwijking van het voorgaande lid neemt het eerste boekjaar een aanvang op de dag dat de private

stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en zal het worden afgesloten op 31 december 2013.

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van

bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijk bepalingen, alsook de

begroting van het volgende boekjaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijk bepalingen terzake.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

BENOEMINGEN:

1. Benoeming van de bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3).

De stichter benoemde als bestuurders voor onbepaalde duur:

1° Mevrouw CLAEYS Olivia Esther Jean, van Belgische nationaliteit, geboren te Wilrijk op een maart negentienhonderd zesenveertig, nationaal nummer 460301-342-33, wonende te 2550 Kontich, Nieuwstraat 2 bus 5,

2° De heer ROOIJAKKERS Maarten Cornelis M., van Belgische nationaliteit, geboren te Turnhout op zeventien augustus negentienhonderd drieënzestig, nationaal nummer 630817-047-46, wonende te 2980 Zoersel, Korte Kwikgaardweg 19.

3° de heer ALBERTS Mark Henri J., van Belgische nationaliteit, geboren te Antwerpen op zeventien ' september negentienhonderd vierenvijftig, nationaal nummer 540917-501-89, wonende te 2018-Antwerpen, Sint Thomasstraat 30.

Die verklaarden elk dit mandaat te aanvaarden en niet verhinderd te zijn door enige wettelijke of regie- mentaire bepaling.

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

2. Benoeming eerste lid raad van toezicht

Overeenkomstig artikel 15 b) van de statuten werd de heer VAN NOTEN Andries Maria Peter, van Belgische nationaliteit, geboren te Schoten op 12 mei 1958, nationaal nummer 580512-365-43, ongehuwd en thans wonende te Lier, Kruisveldweg 20 aangesteld ais eerste lid van de raad van toezicht, die verklaarde dit mandaat te aanvaarden en niet verhinderd te zijn door enige wettelijke of reglementaire bepaling.

3. Benoeming van de commissaris(sen)

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de private stichting voor het eerste boekjaar zal voldoen van de wettelijke criteria om geen commissaris, besloot de vergadering om geen commissaris te benoemen.

BIJZONDERE VOLMACHT: De stichter verleende bijzondere vomlacht aan voornoemde heer ALBERTS Mark Henri J., wonende te en die te dien einde woonstkeuze deed te 2018-Antwerpen, Sint-Thomasstraat 30, individueel bevoegd, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens van de private stichting in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, voor publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Jean Van Cauwenbergh, Notaris te Lier.

Nedergelegd tegelijk met uitgifte akte van 29.12.2011; ontledend uittreksel ervan.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RINGEN

Adresse
HENDRIK KUIJPERSSTRAAT 41 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande