RIVIERA BRIDGE CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : RIVIERA BRIDGE CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.576.155

Publication

11/04/2013
ÿþ 4~i~- -`11-> MOD 22

Irt de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen voren NIaam P hantnakaninn

0 2 APR. 2013

Griffie

Ondememingsnr : 410.576,155

Benaming

(voluit) : RIVIERA BRIDGE CLUB

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Schotensesteenweg 432, 2100 Deurre

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

voorzitter Bahbout Raf

Hoogpadlaan 66, 2180 Ekeren

geboren te Wilrijk op 30/07/1965

ondervoorzitter Bonne Maurice

Lange Leemstraat 23, 2018 Antwerpen

geboren te Antwerpen op 17/11/1950

penningmeester Oosters Emiel

Bremboslei 12, 2180 Ekeren

geboren te Antwerpen op 21/06/1946

boekhouding/tomoolorganisatie KockxWalter

Jozef Voetlaan 19, 2100 Deurne

geboren te Wilrijk op 23/07/1954

website/communicatie Dewitte Philippe

Thisiusstraat 16, 2100 Deurre

geboren te Deurne op 07/06/1964

secretaris Lauryssens Agnes

Neervelden 67, 2930 Brasschaat

geboren te Ekeren op 30/08/1953

Op de algemene vergadering van 7 maart 2013 zijn volgende benoemingen en/of ontslagname goedgekeurd

Benoeming: Bahbout Raf

Dewitte Philippe Lauryssens Agnes

Ontslagname: Ledent Marcel

Jacobs Simone

Op de algemene vergadering van 1 maart 2012 is volgende ontslagname goedgekeurd Volckaert Jacques

De vzw wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd door Bahbout Raf, voorzitter.

III

*13057235*

likergelegd ter griffie van de Rechttan1r van i cuphandeI ;e Antwerpen, op

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

06/02/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

JJII !I J llh! 11111 MIl 111 11M Jl1 IJ 1111

" izo3a3os*

RL:»e ï GAMK KOOPHANDEL

2 4 -Os- 2012

ANT~PEN

Ondernemingsnr : 410.576.155

lBeroainbg

(voluit) : Riviera Bridge Club

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schotensesteenweg 432, 2100 Deurne

Onderteen akte : Wijziging van Statuten

I. Vooraf

Op 23 december 1968 werd een stichtingsakte verleden voor Notaris Yves Hopchet

Door Mevrouw Anna Dewitte, technisch lerares

De heer Emile Dierckx, vleeshandelaar

De heer Lode Jacobs, vertegenwoordiger

Mevrouw Martha Jacobs, zonder beroep

De heer Jan Mareels, diamanthandelaar

De heer Charles Janssen, handelaar

De heer Lode Regnier, architect

De heer Eduard Vandenbroucke, bediende

De heer Gustaaf Vlaeymans, accountant

werd overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Onder volgende voorwaarden en omstandigheden werden de oorspronkelijke statuten naar aanleiding van de buitengewone algemene vergadering van 22 december 2011 aangepast als volgt:

Gecoördineerde statuten Riviera Bridge Club vzw

ll. Naam  Adres  Doel - Duur

Artikel 1: Naam

De vereniging wordt opgericht onder de benaming "RIVIERA BRIDGE CLUB", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Deume, Schotensesteenweg 432 onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij kan bij eenvoudige beslissing van het bestuur naar een andere plaats in België overgebracht worden.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel de bridgesport te promoten door aan haar leden de gelegenheid te geven om in een aangename sfeer te bridgen, deel te nemen aan wedstrijden, hun kennis te bevorderen en initiatieven te nemen die de sociale contacten bevorderen.

Meer specifiek betekent dit:

-Haar leden de gelegenheid geven om te bridgen, zowel in de zetel van de vereniging ais elders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.2

- Haar leden in teamverband verenigen om deel te nemen aan competities en/of tornooien in de schoot van bestaande liga's en/of bonden.

- Zulke competities en/of tornooien inrichten en doen al wat het beoefenen van het bridgespel kan bewerkstelligen en vergemakkelijken.

- Voor haar leden een thuisbasis creëren, waar zij in een aangenaam kader en zonder storing/inmenging van derden kunnen bridgen en/of verpozen.

In dit kader zal de vereniging:

- De roerende en onroerende goederen veeverven of huren, die voor de verwezenlijking van het doel nodig of nuttig zijn, leningen aangaan, schenkingen en legaten ontvangen, manifestaties en andere activiteiten inrichten die de verwezenlijking van het doel van de vereniging zullen bevorderen.

- Onder eerder welke vorm participaties verwerven in bestaande of nog op te richten maatschappijen of verenigingen. Zij kan deze participaties beheren, overdragen en/of ten gelde maken, door deel te nemen, onder meer, aan het beheer en toezicht van deze maatschappijen of ondernemingen waarin zij participeert en door technische, administratieve en financiële bijstand te verlenen aan die maatschappij of onderneming.

- Activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de hierboven genoemde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de hierboven aangehaalde doelstellingen.

Het bestuur van de vereniging kan te allen tijde toelaten dat de leden van de vereniging in groepsverband een ander spel of sport dan het bridgespel beoefenen, zelfs in competitie. Deze eventuele onderafdelingen zijn volledig onderworpen aan de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging. Het bestuur van de vereniging kan te alle tijde zulke onderafdeling schorsen en de toegang tot het clubhuis ontzeggen of verbieden de naam van de vereniging te dragen.

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Het maatschappelijk jaar begint op één januari van ieder jaar.

III. Lidmaatschap

Artikel 5: Spelende en toegetreden leden

In de vzw zijn er spelende (werkende) en toegetreden leden. De spelende leden zijn diegene die actief het bridgespel beoefenen en zich engageren om zich ook actief in te zetten voor het bestaan van de vzw. De toegetreden leden zijn onderverdeeld in twee categorieën zijnde ereleden en bezoekende leden. De ereleden zijn diegenen die door het bestuur als zodanig aangenomen worden en het door het bestuur vastgesteld jaarlijks lidgeld betalen. De bezoekende leden zijn diegenen die niet actief aan het bridgespel deelnemen, maar deel willen uitmaken van de vereniging als sympathisanten en het door het bestuur vastgesteld jaarlijks lidgeld betalen. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal spelende leden zal niet lager dan vier mogen zijn.

Artikel 6: Spelende en toegetreden leden: procedure en voorwaarden

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van spelende leden. Een kandidaat-spelend lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. Elke aanvraag tot toetreding ais lid houdt in dat de aanvrager zich akkoord verklaart met het reglement van inwendige orde en met de statuten van de vereniging. Elke nieuwe kandidatuur wordt gedurende veertien dagen uitgehangen in het clubhuis. Eens deze publicatietermijn verstreken en wanneer bij het bestuur geen enkele opmerking door de spelende leden nopens de kandidatuur is ingediend, zal de kandidaat als lid zijn aangenomen.

Wanneer er wel een geschreven opmerking bij het bestuur binnenkomt, zal dit laatste zich over de ontvankelijkheid van de opmerking uitspreken en over de al of niet aanneming van de kandidaat autonoom beslissen. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De leden van het bestuur moeten de eventuele opmerkingen nopens de kandidaat-leden volstrekt geheim houden, zelfs van deze kandidaten welke niet aangenomen werden. Het bestuur hoeft bij weigering van een kandidaat haar beslissing niet te rechtvaardigen. Indien de raad van bestuur de toelating van een kandidaat-spelend lid weigert, kan dit kandidaat-spelend lid slechts een nieuwe aanvraag indienen één jaar na de eerste aanvraag.

Artikel 7: Spelende en toegetreden leden: bijdrage

De jaarlijkse bijdrage van de verschillende leden wordt bij aanvang van elk maatschappelijk jaar door het bestuur bepaald doch zal de som van 125¬ niet mogen overschrijden voor spelende leden, 250¬ voor ereleden en 25¬ voor bezoekende leden. Van nieuwe leden mag door het bestuur een inkomgeld worden geëist van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

maximum 125¬ . Het lidgeld voor spelende leden omvat een bijdrage aan de VBL. Voor leden die deze bijdrage via een ander bridgeclub hebben gestort, wordt het lidgeld met hetzelfde bedrag verminderd.

Artikel 8: Einde

Men verliest zijn lidmaatschap door ontslag, overlijden, uitsluiting of niet betaling van de jaarlijkse bijdrage. Elk lid heeft het recht zich te allen tijde uit de vereniging terug te trekken, en dit bij eenvoudig schrijven gericht aan het bestuur. Het lid moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Een lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

" Wanneer het spelende lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om spelend lid van de vzw te warden

" Wanneer een lid zijn of haar bijdragen niet betaald heeft binnen de maand na de tweede herinneringsbrief van het bestuur.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Redenen om uitsluiting van een lid kunnen ondermeer zijn:

" Niet naleving van de statuten of het reglement van inwendige orde

" Klaarblijkelijk wangedrag

-In geval het lid schade berokkent of tracht te berokkenen aan de belangen van de vereniging

Het uittredend, ontslaggevend of uitgesloten lid of de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen enkel recht op de bezittingen of op het kapitaal van de vereniging. Het kan geen teruggave of vergoeding eisen voor enige bijdrage of gift, noch enige aanspraak maken op welke vergoeding of schadeloosstelling ook. Het kan geen rekenschap noch verzegeling noch inventaris vorderen. Het lidmaatschap is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Artikel 9: Ledenregister

De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De spelende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. De spelende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur.

De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften en uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

IV. Algemene vergadering

Artikel 10: Samenstelling  Samenkomst

De algemene vergadering is samengesteld uit aile spelende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Elk spelend lid mag zich doen vertegenwoordigen door een ander spelend lid, daartoe behoorlijk gemachtigd bij middel van een geschreven volmacht. Elk spelend lid kan slechts drager zijn ten hoogste van drie volmachten. Deze volmachten moeten ten laatste bij de opening van de algemene vergadering bij de voorzitter of zijn plaatsvervanger neergelegd worden.

Elk jaar wordt een algemene vergadering gehouden de eerste donderdag van de maand maart. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De oproeping gebeurt per e-mail of brief (indien geen e-mailadres beschikbaar) minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De oproeping wordt ondertekend door één lid van het bestuur namens het bestuur.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door minstens 1/20 van de spelende leden, moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de spelende leden moeten uiterlijk 30 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Een buitengewone algemene vergadering komt bijeen telkens als de belangen der vereniging zulks vereisen of op verzoek van één vijfde der spelende leden. De spelende leden moeten dit schriftelijk of per mail vragen aan de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11: Bevoegdheden

Volgende punten behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering

" De goedkeuring van een wijziging aan de statuten;

" De benoeming en afzetting van bestuursleden;

" Het aanstellen van twee rekeningtoezichthouders uit de spelende leden om controle over de rekeningen te

doen en het beleid van de penningmeester en secretaris na te zien;

-Kwijting verlenen aan de bestuurders en rekeningtoezichthouders;

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

" De ontbinding van de vzw;

" De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

-flitsluiten van spelende leden

Artikel 12: Aanwezigheidsquotum & meerderheden

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over alle agendapunten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde spelende leden. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van spelende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Elk spelend lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. De beslissingen binnen de algemene vergadering over alle punten van de agenda worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vzw, uitsluiting van spelende leden of de ontbinding van de vereniging, worden bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De stemmen uitgebracht op stembriefjes anders dan door het bestuur uitgereikt, blanco stembriefjes en deze die niet de juiste aanmerkingen dragen of onduidelijk zijn, zijn ongeldig. Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald moet er een tweede vergadering georganiseerd worden ten vroegste 15 dagen na de eerste algemene of buitengewone algemene vergadering. Op deze tweede vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

Artikel 13: Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De spelende en toegetreden leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door publicatie in het ledentijdschrift of op de website van de vereniging.

Het notulenboek wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar al de betrokkenen er kennis van kunnen nemen, doch zonder de register mee te nemen.

Indien de betrokkenen geen leden zijn, doch bewijzen dat zij er een wettig belang bij hebben, kunnen zij hiervan slechts kennis nemen mits een geschreven machtiging van de voorzitter. Afschriften of uittreksels van deze verslagen worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

V. De raad van bestuur

Artikel 14: Samenstelling  Aantal - Benoeming

De vereniging wordt beheerd door een bestuur, bestaande uit minstens drie personen en ten hoogste negen personen. Allen meerderjarige spelende leden kunnen deel uitmaken van het bestuur. Op deze regel kan het bestuur evenwel uitzonderingen toestaan.

De bestuursleden worden benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering.

Artikel 15: Bevoegdheden

Het bestuur beschikt over de grootst mogelijke bevoegdheid om het beheer der vereniging te verzekeren en

alle daden van beschikking te stellen op om het maatschappelijk doel te bereiken.

Alles wat niet volgens de wet en/of de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt onder

zijn bevoegdheid.

En onder meer:

" Het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur en verhuurovereenkomsten van welke aard ook, en van alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, zolang zij het bedrag van 100.000¬ niet overschrijden. Voor dergelijke transacties dient tevens een procedure van mededinging te worden gevolgd, wat inhoudt dat op zijn minst drie offertes dienen te worden opgevraagd. Er zal een voorstel worden gemaakt voor de algemene vergadering en deze beslist met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen zonder dat er een aanwezigheidsquorum vereist is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken met of zonder beding van zakelijke uitwinning

" Het verlenen van alle zakelijke waarborgen, voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling met of zonder kwitantie van alle inschrijvingen, beslag en verzet.

Het bestuur is verder bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van het reglement van inwendige orde zolang dat dit niet in strijd is met de statuten en dat door de algemene vergadering zal worden goedgekeurd.

Het bestuur zal er verder over waken dat geen handelingen door de leden worden gepleegd die de goede naam van de vereniging in het gedrang zouden brengen.

Artikel 16: Duur en einde van het mandaat

De duur van het mandaat van de bestuursleden wordt bepaald voor een periode van drie jaar. Na het beëindigen van dit mandaat worden ze ontslagen, maar zijn herkiesbaar, voor zover ze zichzelf niet verzetten. Het bestuur kan in de loop van het jaar, wanneer één van de bestuursleden komt te overlijden, ontslag geeft of wanneer het maximum toegelaten bestuursleden niet bereikt is, voorzien in de vervanging ervan of een bestuurslid toevoegen, dit echter ten voorlopige titel. Deze aanstelling moet bekrachtigd worden door de eerstvolgende algemene vergadering.

Met het oog op hel behoud van continuïteit binnen het bestuur kunnen ieder jaar maximaal drie bestuurders ontslagen worden. Indien het mandaat voor meer dan drie bestuursleden in eenzelfde jaar verstrijkt, wordt in dit geval voor één of meer van de betrokken bestuursleden het mandaat met één jaar verlengd, zodat er maar 3 bestuurders ontslagen dienen te worden. Indien de bestuurders onderling niet overeenkomen over de verlenging van het mandaat beslist het lot.

Artikel 17: Samenstelling

Het bestuur verdeelt de bestuurstaken tussen de leden van het verkozen bestuur en wel tijdens de eerste bestuursvergadering volgend op de algemene vergadering waarop de verkiezingen plaatshadden, en dit uiterlijk binnen de veertien dagen volgend op hun verkiezing.

Artikel 18: Samenkomst

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt per e-mail, minimum 24 uur voor het tijdstip van samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda.

Artikel 19: Aanwezigheidsquorum & stemming

Het bestuur vergadert bij oproeping van de voorzitter of indien drie bestuursleden dit schriftelijk aan de voorzitter vragen. Om geldig te kunnen beraadslagen moet ten minste de helft van de bestuursleden aanwezig zijn. De beslissingen van het bestuur worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Elk bestuurslid kan zich doen vertegenwoordigen door een ander bestuurslid daartoe behoorlijk schriftelijk gemachtigd.

Wanneer na twee vergaderingen van het bestuur het aantal leden de vereiste helft der leden niet bekomen heeft, zal een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden, welke dan in de plaats van het bestuur de nodige maatregelen zal treffen.

Artikel 20: Delegeren van bevoegdheden

Het bestuur zal bepaalde taken kunnen overdragen aan één der bestuursleden of aan derden, lid van de vereniging of niet, en dit mits bekrachtiging van de algemene vergadering. De leden van het bestuur gaan geen persoonlijke of solidaire verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Artikel 21: Meerhandtekenigsclausule

Om rechtsgeldig verbonden te zijn tegenover derden, volstaat de gezamenlijke handtekening van de voorzitter of zijn plaatsvervanger en de secretaris, zonder dat deze hun machten behoeven te bewijzen. De rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging als eiseres of als verweerster ingespannen door het bestuur, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter en de secretaris.

Voor het openen en afsluiten van post- of bankrekening, spaarboekjes en dergelijke en alle verrichtingen die daarop plaats hebben, volstaat de handtekening van de penningmeester.

Artikel 22: Dagelijks beheer

Voor dagelijks beheer en lopende verrichtingen volstaat de handtekening van de secretaris of de penningmeester. De handtekening van één enkel bestuurslid volstaat voor het ontvangen van aangetekende zendingen of gevolmachtigden.

Artikel 23: Beslissingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle beslissingen en maatregelen door hel bestuur getroffen zullen door de leden aanvaard en gevolgd worden, voor zover ze niet in strijd zijn met de statuten en hef reglement van inwendige orde.

Artikel 24: Notulen

Van elke bestuursvergadering wordt een verslag opgemaakt door de secretaris, dat in een speciaal register zal ingeschreven worden. Ieder verslag dezer vergaderingen moet door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden.

VI. Begrotingen en rekeningen

Artikel 25: Verantwoording en rekeningtoezichthouders

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar wordt door het bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans alsmede de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De raad van bestuur legt verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en vraagt de goedkeuring van de algemene vergadering. Nadien spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders en de rekeningstoezichthouders.

De benoeming van de twee rekeningtoezichthouders gebeurt door de algemene vergadering bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Deze rekeningstoezichthouder wordt benoemd voor een periode van één jaar. De rekeningtoezichthouder moet een schriftelijk verslag opstellen.

Er komt een einde aan de opdracht van de rekeningtoezichthouders na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de algemene vergadering. De afzetting van de rekeningtoezichthouder gebeurt bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen op de algemene vergadering, er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 26: Vermogen

Het vermogen van de vereniging is samengesteld uit:

" Alle roerende en onroerende goederen die de vereniging zal verkregen of aangekocht hebben;

" De lidgelden van de leden;

.Giften, legaten, toelagen;

" Alle andere diverse inkomsten.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

VII. Ontbinding en vereffening

Artikel 27: Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal spelende leden niet minder bedraagt dan het aantal in artikel 5 van deze statuten bepaald.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig het in artikel 11 van de statuten bepaald of door een gerechtelijke beslissing.

Tot vrijwillige ontbinding kan worden beslist door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en een aanwezigheidsquorum van 2/3 meerderheid.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het openbaar ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de vzw die:

a)niet in staat is zijn verbintenissen na te komen,

b)haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht,

c)in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, met de wet of met de openbare orde,

d)gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten, e)minder dan vier leden telt.

De nietigheid van de vzw kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden uitgesproken a)ingeval het doel van de vzw niet precies genoeg omschreven is,

b)ingeval één van de doeleinden waarvoor de vzw is opgericht strijdig is met de wet of met de openbare orde,

cingeval de statuten de naam en het adres van de zetel van de vzw, alsook het gerechtelijke arrondissement waaronder de vzw ressorteert niet vermelden.

Artikel 28: Bestemming van het nettoactief

De vereffening moet gebeuren door twee spelende leden aangesteld als vereffenaars. De vereffenaars

oefenen hun opdracht uit als een college.

M0D 2.2

"

[Voor-Luik ( - Vervolg

Indien bij ontbinding van de vereniging en na nazicht van de boeken er een batig saldo in de kas van de vereniging overblijft zal dit aangewend worden ten voordele van een belangeloos doel. De algemene vergadering zal bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen beslissen welk belangeloos doel hiervoor in aanmerking zal komen.

VIII. Slot

Artikel 29: Slot

De vereniging heeft het recht haar statuten te verklaren. Nochtans bij betwisting en in het algemeen voor alles wat niet in deze uitdrukkelijk is voorzien, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

22 december 2011.

Marcel Ledent Simone Jacobs

voorzitter secretaris

behouden aao het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : faam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/05/2011
ÿþ MOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Voorzitter

Ondervoorzitter

Ledent Marcel

W. Deblockstraat 24, 2880 Bomem

geboren te Antwerpen 12/10/1946

Bonne Maurice

Lange Leemstraat 23, 2018 Antwerpen

geboren te Antwerpen 17/11/1950

Boekhouding & Tornooi organisatie

Tornooi organisatie

Boekhouding

Kockx Walter

Jozef Voetlaan 19, 2100 Deume

geboren te Wilrijk 23/07/1954

Volckaert Jacques

Zegelei 10, 2930 Brasschaat

geboren te Lemberge 16/05/1948

Oosters Emiel

Bremboslei 12, 2180 Ekeren

geboren te Antwerpen 21/06/1946

~

IllienN10111

RECHTBANK KOOPHANDEL

02 MEI 20117_ AN TWgdriWEN

Ondememingsnr : 410.576.155

Benaming

(voluit) : Riviera Bridge Club

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Schotensesteenweg 432, 2100 Deume

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Secretaris/ Jacobs Simone

Penningmeester Pater Damiaanstraat 97, 2610 Wilrijk

geboren te Antwerpen 23/04/1941

Op de Algemene Vergadering van 3 maart 2011 zijn volgende benoemingen

en/of ontslagname goedgekeurd:

Benoeming: Oosters Emiel

Ontslagname: Alens l.ïsette, Opleiding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
RIVIERA BRIDGE CLUB

Adresse
SCHOTENSESTEENWEG 432 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande