RKD ARCHITECTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : RKD ARCHITECTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 835.733.885

Publication

08/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 16.09.2013, NGL 31.10.2013 13652-0420-009
07/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 17.09.2012, NGL 31.10.2012 12627-0448-009
05/05/2011
ÿþMd 2.0

lira 5 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Ondememingsnr : Od 3 t- y 3 3. ?

Benaming

(voluit) : RKD ARCHITECTS

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Vaartstraat nummer 112 te Balen (2490 Balen)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Luidens een akte verleden voor Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid 'Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op veertien april tweeduizend en elf, werd er een Burgerlijke vennootschap onder de vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid opgericht genaamd "RKD ARCHITECTS", waarvan de zetel gevestigd zal zijn te 2490 Balen, Vaartstraat 112 en met een kapitaal van twintigduizend euro (20.000,00 ¬ ), vertegenwoordigd door. duizend aandelen (1.000) zonder vermelding van nominale waarde.

Deelgenoten :

1. De heer Geert Douterlungne, wonende Monkstown Road 11 te Monkstown in Dublin (Ierland), architect ; 2.De heer David Browne, wonende Vesey Place 8 te Monkstown in Dublin (Ierland), architect ;

3.De heer Derek Heavey, wonende The Rise 65 te Mount Merrion in Dublin (Ierland), architect ;

4.0e heer Denis Brereton, wonende Devoy Glade 2 te Johnstown Naas in Kildare (Ierland), architect ; 5.Mevrouw Geraldine Dunne, wonende Dale Drive 7 te Siillorgan in Dublin (Ierland), accountant ;

6.De vennootschap naar Iers recht RKD Architects, met maatschappelijke zetel Northumberland Rcad 59 te Ballsbridge in Dublin 4 (Ierland), ingeschreven in het rechtspersonenregister van Dublin onder het nummer 279121.

STATUTEN:

A. BENAMING, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

Artikel 1 Benaming en vorm

1.1 De vennootschap is een burgerlijke vennootschap. Ze neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Ze draagt de benaming "RKD ARCHITECTS".

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met handeisvorm'.

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2490 Balen, Vaartstraat 112. De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van. Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe. maatschappelijke zetel zal gevestigd warden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen-bij-het-Belgisch-Staatsblad--05/05/-20-11---Annexes-du

*11068288*

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 2 APR, 2011

KOOPHANDU. TURNHOUT 1

Grinle De griffier

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het vemiohten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap. dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een label van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij aile wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

B. KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel 5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op twintigduizend euro (20.000,00 ¬ ).

Het is vertegenwoordigd door duizend aandelen (1.000) zonder aanduiding van nominale waarde, volledig ingetekend en gedeeltelijk volstort op de volgende wijze :

1.De heer Geert Douterlungne, voornoemd, ten belope van 200 aandelen zonder nominale waarde, voor een inbreng van vier duizend euro (4.000 ¬ ) gedeeltelijk volstort ten belope van twee duizend euro (2.000 E);

2.De heer David Browne, voornoemd, ten belope van 200 aandelen zonder nominale waarde, voor een inbreng van vier duizend euro (4.000 ¬ ) gedeeltelijk volstort ten belope van twee duizend euro (2.000 E);

3.De heer Derek Heavey, voornoemd, ten belope van 200 aandelen zonder nominale waarde, voor een inbreng van vier duizend euro (4.000 ¬ ) gedeeltelijk volstort ten belope van twee duizend euro (2.000 ¬ );

4.De heer Denis Brereton, voornoemd, ten belope van 200 aandelen zonder nominale waarde, voor een inbreng van vier duizend euro (4.000 ¬ ) gedeeltelijk volstort ten belope van twee duizend euro (2.000 ¬ );

5.Mevrouw Geraldine Dunne, voornoemd, ten belope van 100 aandelen zonder nominale waarde, voor een inbreng van twee duizend euro (2.000 ¬ ) gedeeltelijk volstort ten belope van duizend euro (1.000 E);

6.De vennootschap naar Iers recht RKD Architects, voornoemd, ten belope van 100 aandelen zonder nominale waarde, voor een inbreng van twee duizend euro (2.000 E) gedeeltelijk volstort ten belape van duizend euro (1.000 ¬ );

De aandelen zijn op naam. Ze dragen een volgnummer.

Totaal:duizend aandelen (1.000).

Artikel 6 Vennoten

6.1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

6.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

6.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet ais vennoot aanvaard worden.

6.4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Arohitecten uitoefent.

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

6.7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te warden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de reohten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

C. AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Aandelen

7.1 In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend: 1.nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2.de gedane stortingen;

3.de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

7.2 De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder(s) aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

7.3 De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

7.4 Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

7.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal cptreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, mcet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

7.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating. van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

Algemene bepalingen

8.1 Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

8.2 Op straffe van nietigheid, mogen de aandelen slechts worden afgestaan onder levenden of overgedragen bij overlijden met de eenparige toestemming van alle vennoten en met inachtneming van de verdere betreffende bepalingen van deze statuten.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de over te dragen aandelen wordt geschorst zolang geen akkoord van de vennoten en goedkeuring van de provinciale raad betreffende de overdracht is bekomen.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen en/of splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

8.3 Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

8.4 De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

8.5 De erfgenamen en legatarissen van de enige vennoot zullen de rechten verbonden aan de aandelen evenwel zelf kunnen uitoefenen, in de mate zij dit doen teneinde het doel van de vennootschap zodanig te wijzigen, dat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.6 Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Voorkeurrecht  volgrecht  voorkooprecht

A. Afstand onder levenden en overdracht van aandelen indien de vennootschap maar één vennoot telt

a) Afstand onder levenden

Indien er slechts één vennoot is, kan deze vrij afstand doen van zijn de totaliteit of een gedeelte van zijn

aandelen.

b) Overdracht wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot brengt geenszins de ontbinding van de vennootschap met zich mee. Tot aan de verdeling van de aandelen of tot aan de overhandiging van het legaat dat daarop betrekking heeft, worden de rechten betreffende de aandelen uitgeoefend door de erfgenamen en legatarissen, wettig aangebracht of in het bezit gesteld, a rato van hun rechten in de nalatenschap.

Ingeval er aandelen zouden zijn die niet proportioneel deelbaar zijn, zijn de erfgenamen en legatarissen verplicht voor die aandelen een mandataris aan te stellen. Indien hierover geen akkoord is, zal de mandataris worden aangeduid door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap haar maatschappelijke zetel heeft, zetelend zoals in kortgeding, op aanvraag van de meest gerede partij.

Indien geen mandataris werd aangeduid, zal de uitoefening van de rechten betreffende de aandelen die niet proportioneel deelbaar waren, worden opgeschort. In afwijking van wat voorafgaat, zal degene die het vruchtgebruik erft van de aandelen van een enig vennoot, de rechten uitoefenen die daaraan verbonden zijn, onder de voorwaarden voorzien in de wet.

B. Afstand onder levenden en overdracht van aandelen indien de vennootschap meerder vennoten telt

De afstand van aandelen onder levenden ten bezwarende of kosteloze titel en de overdracht wegens

overlijden zijn onderworpen:

Laan een voorkeurrecht

2.ingeval van gedeeltelijk of geheel niet-uitoefenen van het voorkeurrecht, toestemming

Als de vennootschap is samengesteld uit twee leden en bij ontbreken van akkoord tussen de vennoten,

dient degene onder hen die afstand wil doen van één of meerdere aandelen zijn mede-vennoot hiervan op de

hoogte te stellen, en moet deze per aangetekende brief een aanvraag indienen met de volledige gegevens van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

de vooropgestelde overnemer(s) alsook het aantal aandelen en de aangeboden prijs, waarvoor de overdracht is vooropgesteld.

De ander vennoot zal dan door het voorkooprecht de mogelijkheid hebben om een gedeelte of de totaliteit van de aangeboden aandelen aan te kopen, of deze te doen aankopen door een derde van zijn keuze, waarvoor hij solidair borg zal staan. Deze derde moet echter zijn goedgekeurd door de overdragende vennoot, indien deze niet al zijn aandelen afstaat en dus vennoot blijft.

Binnen de dertig dagen na de ontvangst van de aangetekende brief van de eventuele cedent, moet de andere vennoot bij aangetekend schrijven zijn beslissing kenbaar maken, namelijk of hij zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen, of indien hij dit recht niet uitoefent, dat hij akkoord is met de afstand. Zijn beslissing dient niet te worden gemotiveerd. Bij gebreke van antwoord op de voorgeschreven manier en binnen de termijn, zal hij geacht worden zijn akkoord te hebben verleend.

Als de vennootschap is samengesteld uit meerdere leden en bij gebrek aan akkoord onder de vennoten verloopt de procedure als volgt:

a) Voorkeurrecht

De vennoot die de totaliteit of een gedeelte van zijn aandelen wil overdragen zal het bestuur op de hoogte moeten stellen per aangetekende brief, telefax of télex, van:

- het aantal aandelen waarvoor de overdracht is vooropgesteld;

- de naam, voornamen, beroep en domicilie van de kandidaat-overnemer;

- de prijs en alle andere voorwaarden onder welke de overdracht is voorgesteld.

Binnen de vijftien dagen na ontvangst van deze brief, zal het bestuur, per aangetekend schrijven, de inhoud ervan overmaken aan iedere vennoot.

De andere vennoten hebben dan een voorkooprecht op de aandelen waarvan de overdracht wordt voorgesteld. Het voorkooprecht van de aandeelhouders zal moeten geschieden in evenredigheid met hun deelname in het kapitaal van de vennootschap en zonder splitsing van de effecten. Het geheel of gedeeltelijk niet-uitoefenen van het voorkeurrecht door een aandeelhouder zal dat van de andere aandeelhouders verhogen. Als het aantal effecten voor dewelke het voorkeurrecht werd uitgeoefend lager ligt dan het aantal aangeboden effecten, of als het voorkeurrecht niet werd uitgeoefend, zullen de overgebleven effecten, bij gebrek aan akkoord worden verdeeld via het lot en door het bestuur.

De vennoot die zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen zal het bestuur daarvan op de hoogte stellen binnen de dertig dagen na ontvangst van de kennisgeving, zoniet verliest hij zijn recht van voorkeur.

De vennoten kunnen ook voor het verstrijken van de termijn te kennen geven dat zij expliciet afstand doen van hun recht.

Het bestuur moet de overdrager evenals elk van de andere vennoten die hebben verklaard hun voorkeurrecht te willen uitoefenen, op de hoogte stellen van het antwoord van de andere vennoten, per aangetekende brief, binnen de drie dagen na het verstrijken van de termijn toegekend aan de vennoten om hun beslissing kenbaar te maken.

Indien het voorkooprecht wordt uitgeoefend, zullen de effecten worden aangeschaft aan de prijs voorgesteld door de overdrager of, bij gebrek aan een bepaalde of te bepalen prijs, aan de prijs vastgesteld in gemeen overleg door de partijen of door een expert aangeduid door de partijen of door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel in kortgeding.

Indien de prijs vastgesteld door de expert lager ligt of meer dan vijfentwintig percent hoger is dan de voorgestelde prijs in liet oorspronkelijk aanbod van de cedent, mogen de overdrager of de overnemer afzien van de overdracht.

b) instemmingsrecht

De aandelen die niet worden overgenomen door de uitoefening van het voorkeurrecht kunnen worden overgedragen aan de voorgestelde verkrijger of aan de erfgenamen en legatarissen, met de goedkeuring van ten minste de helft van de aandeelhouders die ten minste driekwart van het kapitaal na aftrek van vergoedingen die de overdracht wordt voorgesteld. Deze goedkeuring is daarentegen niet vereist indien de aandelen worden overgedragen aan i) een vennoot, ii) de echtgenoot van de overdrager of erflater, iii) bloedverwanten in opgaande lijn of directe nakomelingen.

De erfgenamen en legatarissen (die van rechtswege geen vennoten zouden worden ingevolge de huidige statuten) zullen gehouden zijn het akkoord van de vennoten volgens dezelfde formaliteiten te verkrijgen.

De weigering tot de toestemming van een afstand onder levenden kan geen aanleiding geven tot enig verhaal.

De vennoten die zich verzetten tegen de overdracht en bijgevolg hun instemming hiermee weigeren, beschikken over zes (6) maanden om zelf een ovememer te vinden op straffe van verplichting de ter overdracht aangeboden aandelen zelf over te nemen of de optie hierop te lichten.

De overdrager kan in geen geval de ontbinding vragen van de vennootschap.

c) volgrecht

Naast het voorkooprecht, in het geval van de voorgestelde overdracht door een aandeelhouder van alle of een deel van zijn deelname in het kapitaal van de Vennootschap aan een derde, kunnen de bestaande aandeelhouders, binnen een termijn van veertig dagen na de kennisgeving van het voornemen over te dragen, kennisgeven aan de overdragende aandeelhouder om tezamen met de overdrager een deel van hun deelnamen in het kapitaal mee over te dragen aan de overnemen dat gelijk is aan het deel dat de overdragende vennoot wenst over te dragen, en dit volgens de voorwaarden die in de kennisgeving wordt vermeld.

De overdrager zal dan binnen tien dagen na ontvangst van de reactie van de betrokken aandeelhouders, hen op hun beurt kennis geven van haar besluit tot uitvoering van de overdracht of af te breken hiervan. Aan deze kennisgeving, in de eerste hypothese, wordt als bijlage het schriftelijk akkoord van de beoogde ovememer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

gevoegd waarin deze laatste verklaart de totaliteit van de aandelen over te nemen die door de andere aandeelhouders werden aangeboden in het kader van hun volgrecht.

De overdragende aandeelhouder maakt zich sterk dat indien er gevolg wordt gegeven aan zijn overdracht, de overige aandeelhouders eveneens in deze transactie worden betrokken. De overdragende aandeelhouder kan slechts diens eigen aandelen overdragen onder de voorwaarde dat de aandelen van de aandeelhouders die hun volgrecht uitoefenen, tegen dezelfde prijs en voorwaarde worden overgenomen door de overnemer, of bij gebrek hieraan door de overdragende vennoot zelf. Geen enkele overdracht van aandelen kan plaatsvinden tot de procedure, nadat besloten werd tot de uitoefening van het volgrecht waarvan in voorgaande paragrafen sprake, correct en volledig werd uitgevoerd.

Artikel 9 Onverdeeldheid

9.1 De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

9.2. Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Artikel 10 Stemrechten

10.1 Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

10.2 Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDINGING

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enz.

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering, tot een bedrag van vijf duizend euro (5.000 ¬ ). Voor elke handeling en verbintenis die het bedrag overschrijdt, is de handtekening van twee zaakvoerders vereist.

12.2 iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

13.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder en de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

13.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

E. CONTROLE EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 Controle

De controle van de financiële toestand van de vennootschap, van de jaarrekeningen en van de conformiteit met het Wetboek van Vennootschappen en met de statuten, wordt aan één of meerdere commissarissen toevertrouwd, die door de algemene vergadering wordt benoemd cnder de leden van het instituut der Bedrijfsrevisoren, voor een periode van drie jaar.

De bezoldiging van de commissaris(sen) zal door de algemene vergadering bij elke benoeming worden vastgesteld.

De uittredende commissarissen zijn herkiesbaar.

Nochtans, indien de vennootschap aan de in artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen vermelde criteria voldoet, aangezien zij beschouwd wordt als "kleine onderneming" in de zin van artikel 15 van de Wetboek van Vennootschappen, kan de algemene vergadering beslissen geen commissaris te benoemen, en bezit iedere vennoot afzonderlijk de controle - en toezichtbevoegdheid die de wet aan de commissarissen toekent.

Artikel 15 Algemene vergadering

15.1 De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

15.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

15.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

15.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven warden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

15.6 De jaarlijkse algemene vergadering komt bijeen op initiatief van het bestuur of van de commissarissen, op de maatschappelijke zetel of op de plaats vermeld in de oproepingsbrief, cp de derde maandag van de maand september om veertien uur.

Mocht die dag een feestdag zijn, dan zal de vergadering plaats hebben op de volgende werkdag op hetzelfde uur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

F. BOEKJAAR EN RESERVES

ARTIKEL 16  MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR

Het boekjaar begint op de eerste april van ieder jaar en eindigt op eenendertig maart van het jaar daarop. Op deze laatste datum worden de maatschappelijke rekeningen opgemaakt worden door de zaakvoerder(s) inventaris en jaarrekeningen opgesteld, overeenkomstig de wet.

ARTIKEL 17  VERDELING  RESERVES

Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/ tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die de bestemming ervan bepaalt, met dien verstande dat elk aandeel een evenwaardig recht verleent in de verdeling van de winst.

G. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT

Artikel 18 Schorsing

18.1 In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 19 Schrapping

19.1 In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

H. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 20 Ontbinding

20.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

20.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

20.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon warden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

20.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

. Artikel 21 Vereffening

21.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn benoeming.

21.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

21.3 De vereffening kan pas afgeslcten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

I. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 22 Wijziging van de statuten

22.1 Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde

Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

22.2 Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

Artikel 23 Verzekering

23.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2005.

23.2 De zaakvoerders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 24 Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

24.1 Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische

vorm, uitgaande van de vennootschap de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm",

leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een coöperatieve

vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank

van het rechtsgebied waarbinnen de vennootsohap haar zetel heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

24.2 Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te

gebruiken.

Artikel 25 Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten

25.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

25.2 De bevoegde raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap, Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

25.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 26 Vrijwaring van de belangen van derden

26.1 Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

26.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering

onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

26.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 27 Deontologie

T.

Voor- 27.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

behouden aan het Belgisch De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en : aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

Staatsblad 27.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.







Aangezien de vennootschapsovereenkomst gesloten is en dat de sociale statuten vastgelegd zijn, hebben

de comparanten, op termijn, de volgende beslissingen genomen, die effectief zullen worden wanneer de

vennootschap haar juridische persoonlijkheid verkregen heeft, overeenkomstig artikel 2 § 4 van het Wetboek

van Vennootschappen:

1/ Zaakvoerder

De comparanten beslissen vijf zaakvoerders te benoemen voor onbeperkte duur, zoals hierna vermeld, en

die hun mandaat aanvaarden.

1.De heer Geert Douterlungne, voornoemd;

2.De heer David Browne, voornoemd;

3.De heer Derek Heavey, voornoemd;

4.De heer Denis Brereton, voornoemd;

5.Mevrouw Geraldine Dunne, voornoemd;

Het mandaat van de zaakvoerder wordt onbezoldigd uitgeoefend.

2/ Commissaris(sen)

De comparanten stellen vast en verklaren dat blijkt uit te goeder trouw verrichte schattingen, dat ten minste

voor het eerste boekjaar, de vennootschap aan de in artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen

vermelde criteria zal voldoen, aangezien zij als een "kleine vennootschap" in de zin van artikel 15 van het

voomoemde Wetboek wordt beschouwd. Dientengevolge beslissen ze, met eenparigheid van stemmen, geen

commissaris te benoemen.

3/ Afsluiting van het eerste boekjaar

De comparanten beslissen dat het eerste boekjaar begonnen op de dag van de oprichtingsakte wordt

afgesloten eenendertig maart tweeduizend en twaalf.

4/ Eerste jaarlijkse algemene vergadering

De comparanten beslissen dat de eerste jaarlijkse algemene vergadering wordt vastgesteld in tweeduizend

en twaalf.

5/ Overname van verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting

De comparanten verklaren, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, in naam van

de thans opgerichte vennootschap, alle handelingen, verrichtingen en factureringen op zich te nemen of te

homologeren, aangegaan namens de vennootschap in oprichting door henzelf of hun aangestelden, sinds één

januari tweeduizend en elf.

De uitgiften en uittreksels zijn afgeleverd voor registratie der akte enkel met het oog op de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

n-bij-het-Belgisch Staatablad Rfl5/05120-11---Annexes-du-Monit









VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Gérard INDEKEU, Notaris vennoot.

Tegelijk hiermee neergelegd: gelijkvormige uitgifte van de akte, volmachten.









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 21.09.2015, NGL 30.09.2015 15622-0083-009

Coordonnées
RKD ARCHITECTS

Adresse
VAARTSTRAAT 112 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande