ROFFEL, AFGEKORT : ROFFEL

Association sans but lucratif


Dénomination : ROFFEL, AFGEKORT : ROFFEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.415.648

Publication

12/07/2011
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : Banaim naz

(vo. zit) : Roffel

(verftori): Roffel

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Pastoor de Herdtstraat 2 - 2580 PUTTE

Ondertvero &Gt4e : Roffel vzw

Op 30 juni van het jaar 2011 zijn ondergetekenden:

DEBOT Sien, student, Leemstraat 35, 2580 PUTTE, geboren te Bonheiden op 6 september 1991

GEERTS Frederik, bediende, Pastoor de Herdtstraat 2, 2580 PUTTE, geboren te Bonheiden op 28 mei 1986

VAN GOSSEM Jentl, student, Bosstraat 6, 2580 PUTTE, geboren te Bonheiden op 28 september 1991

VERCAMMEN Joris, bediende, Tinstraat 15, 2580 PUTTE, geboren te Bonheiden op 26 november 1987

Overeengekomen om overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) op te richten waarvan de statuten ais volgt worden vastgesteld :

TITEL 1. -- Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam: " Roffel vzw "

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2580 PUTTE (gerechterlijk arrondissement Mechelen), Pastoor de Herdtstraat 2, De zetel kan naar een andere plaats, binnen of buiten dit arrondissement overgebracht warden op beslissing van de algemene vergadering.

NEERGELEGD

0:.-06- 2011

G F1i%RjÇHTBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN

II~V~VN~INVIV~~I~I~N~

*11106109*

bel

ai

Bz Ste

83? .445. 6 k g

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de-laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

nroa 2.2

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering der leden, mits inachtneming van de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, op de vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel het promoten, stimuleren, organiseren, deelnemen aan en uitvoeren van culturele activiteiten zoals optredens, comedy-avonden, festivals.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voor vermelde ideeën niet winstgevende doelstellingen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen

TITEL II. -- Leden

Art. 5. Zijn lid van de vereniging : ondergetekende stichters en allen die nadien als dusdanig aangenomen worden door de algemene vergadering. Kandidaat-leden melden zich schriftelijk bij de raad van bestuur.

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, doch zal minstens drie leden bedragen.

Art. 7. Er wordt door de vereniging geen lidgeld geëist van de leden.

Art. 8. Het staat elk lid vrij uit de vereniging te treden door zijn ontslag schriftelijke aan de raad van bestuur te doen geworden. De algemene vergadering kan daarenboven leden uitsluiten op grond van de belangen van de vereniging.

TITEL lil.  Bestuur

Art. 9. De leden van de raad van bestuur worden aangesteld voor een periode van drie jaar. Zij zijn herverkiesbaar. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering.

Art. 10. De bestuursraad verkiest onder zijn leden een voorzitter.

Art. 11. Een lid van de raad van bestuur kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging bij middel van een aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter. Bij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

overlijden, ontslag of herroeping van het mandaat van een lid van de raad van bestuur zal de eerstvolgende algemene vergadering in zijn vervanging voorzien. Het aldus benoemd lid voltooit het mandaat van degene die hij opvolgt. Enkel de algemene vergadering kan leden afzetten.

Art. 12. De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar, en telkens wanneer het belang van de vereniging zulks nodig maakt.

Art. 13. De voorzitter of elk lid van de raad van bestuur roept de vergadering samen. Het verzuimen van vier opeenvolgende raden kan afzetting tot gevolg hebben. Enkel de algemene vergadering kan hierover beslissen en het ontslag bekrachtigen.

Art. 14. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, elk lid van de raad kan agendapunten plaatsen. De agenda wordt vooraf bekendgemaakt.

Art. 15. De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen. De bestuursraad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste twee derde van de leden aanwezig zijn. Een bestuurder kan niet stemmen bij volmacht.

Art.16. De raad van bestuur bezit de bevoegdheid van het bestuur der vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet op de statuten voorbehouden worden aan de algemene vergadering. Hij kan aldus aile rechtshandelingen stellen, zoals het verwerven en afstaan van roerende en onroerende goederen, het huren of verhuren en het lenen of ontlenen ervan, het toestemmen in hypotheken. Door de bestuurders wordt geen enkele persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Art. 17. De raad van bestuur is onderworpen aan de algemene vergadering en moet verslag uitbrengen van ai zijn activiteiten. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Belde worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 18. De raad kan werkgroepen en adviesorganen oprichten van tijdelijk en/of permanent karakter.

Art. 19. De raad van bestuur kan ten allen tijde worden afgezet. Indien de raad van bestuur in een onoplosbaar conflict geraakt, dan moet de algemene vergadering worden samengeroepen binnen twintig dagen. Deze moet uitspraak doen omtrent dit conflict. De raad van bestuur kan ontbonden worden of bestuurders kunnen worden ontslagen.

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Art. 20. De raad van bestuur kan bijzondere gevolmachtigden aanstellen, al dan niet leden van de vereniging met inbegrip van de personeelsleden van de vereniging, die belast worden met het dagelijks bestuur van de vereniging. De aangestelde gevolmachtigden dragen de titel van directeur. Door de gevolmachtigden wordt geen enkele persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen aangegaan door de vereniging

Art. 21. De vereniging wordt tegenover derden geldig vertegenwoordigd door een bestuurder of een gevolmachtigde, directeur van de vereniging. De bevoegdheden van de directeur worden vastgelegd In het huishoudelijk reglement.

Art. 22. Van de beraadslagingen en de beslissingen van de raad van bestuur wordt er een verslag opgesteld. De verslagen worden in een speciaal register geacteerd. Zij worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder .

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art. 23. De algemene vergadering wordt gevormd door de leden van de vereniging.

Art. 24. De vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter. De gewone algemene vergaderingen hebben tweemaal per jaar plaats. Het goedkeuren van de rekeningen en begrotingen dient op een algemene vergadering in de eerste helft van het jaar te gebeuren. Daarnaast kunnen ook buitengewone vergaderingen gehouden worden en dit op verzoek van minstens één vijfde van de leden.

Art. 25. Het opstellen van de agenda gebeurt door de raad van bestuur. De agenda wordt minstens acht dagen vóór de vergadering bekendgemaakt aan aile leden van de vzw, per brief of per e-mail.

Art. 26. Binnen de maand na de gehouden vergadering wordt een verslag opgesteld en verzonden aan alle leden van de v.z.w. Het verslag is beschikbaar voor belanghebbende derden op het secretariaat van de vereniging.

Art. 27. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer het totaal van het aantal aanwezige leden minstens de helft bedraagt van het aantal leden. Is dit niet het geval, dan wordt een tweede en beslissende vergadering bijeen geroepen, die geldig kan beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezigen is. Behalve wanneer het de aanvaarding van een lid betreft wordt over personen steeds geheim gestemd.

In geval van statutenwijziging verwijzen we naar artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 28. De algemene vergadering heeft de volgende bevoegdheden

1. Het wijzigen van de statuten.

2. Het benoemen en afzetten van de bestuurders.

3. Controle op de werking van de raad van bestuur.

4. Wijzigen van het project.

5. Bepalen van de verkiezingsmodaliteiten binnen de vergadering.

8. Aannemen en uitsluiten van de leden van de vzw

7. Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

8. Verplaatsing van de zetel van de vereniging.

9. Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen.

10. Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en eventuele commissarissen.

11. Het goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

12. Alle handelingen die door de wet aan de algemene vergadering toegewezen worden.

TITEL V.  Jaarrekening, begroting

Art. 29. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Voor het eerste Jaar begint het werkjaar op de dag der ondertekening van de statuten. De rekeningen van het voorbije dienstjaar en de begroting voor het komende dienstjaar worden, op voorstel van de raad van bestuur, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan een commissaris aanstellen met als opdracht de rekeningen en begroting te controleren.

TITEL VI. -- Ontbinding

Art. 30. De ontbinding van de vereniging kan slechts gebeuren zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921. In geval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en stelt hun bevoegdheden vast.

Art. 31 De algemene vergadering zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. Het netto overblijvende maatschappelijk actief dient

besteed te worden aan een werk met een gelijkaardig doel.

TITEL VII.  Bestuurders

MOD 2.2

-vervolg

Art. 32.

Benoeming leden van de raad van bestuur Aansluitend bij de statuten

Worden benoemd tot leden van de raad van bestuur : GEERTS Frederik, voornoemd, als voorzitter

DEBOT Sien, voornoemd, als onder voorzitter VERCAMMEN Joris, voornoemd, als penningmeester VAN GOSSEM Jentl, voornoemd, als secretaris.

Voor-a ou er. aan het Belgisch Staatsblad 1

GEERTS Frederik,

Voorzitter

Roffel vzwt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : aam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ROFFEL, AFGEKORT : ROFFEL

Adresse
PASTOOR DE HERDTSTRAAT 2 2580 PUTTE

Code postal : 2580
Localité : PUTTE
Commune : PUTTE
Province : Anvers
Région : Région flamande