S.K. RAVAGO

Association sans but lucratif


Dénomination : S.K. RAVAGO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.093.835

Publication

31/08/2012
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte tep -g 'î i E R G E L E G D

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 2 AU6, 2012

Voor- 1111

behouden *iasasizs*

aan het

Belgisch

Staatsblad





KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier,

cetttte

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit)

0420.093.835 S.K. RAVAGO

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Moerenstraat 43, 2370 Arendonk

Onderwerp akte : Zetelwijziging, herformulerin statuten, ontslag en benoeming Raad van Bestuur- verdeling bestuurdersmandaten

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van de vennootschap de dato 6 augustus 2010, blijkt het volgende :

De leden van de Algemene Vergadering hebben met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen aanvaard

LAanvaardiging van de nieuwe enfof geherformuleerde statuten, inclusief de naams- en zetelwijziging van de VZW, luidend als volgt:

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, hierna ook vernield als VZW, op grond van de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig (27 juni 1921) betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichting, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van één juli daarna (1 juli 1921), zoals gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizend en twee (2 mei 2002) en de Wet van zestien januari tweeduizend en drie (16 januari 2003), hierna vermeld als'V&S-wet'

Artikel 1 : Naam

De VZW draagt de naam: Vriendenkring RAVAGO.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties, brieven, orders en andere

stukken die van de vereniging uitgaan, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden: vereniging

zonder winstoogmerk of door de afkorting VZW, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de VZW.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 2370 Arendonk, Moerenstraat 89 en gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Turnhout

Artikel 3 : Duurtijd

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4 : Doel

De vereniging stelt zicht tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk.

1.de ontspanning van haar leden door het oprichten en instandhouden van een vriendenkring en een sportkring.

2.de steun vaan een vriendenkring aan sociale organisaties zonder bijzonder onderscheid

3.recreatieve en competitiesport voor haar leden.

Tot de concrete activiteiten waarmee voormelde (ideële niet-winstgevende en niet-economische) doeleinden of doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt en bereikt, behoren onder meer: het organiseren van aile mogelijke manifestaties waarin voormelde doeleinden aan bod komen, onder andere wandelingen, sportmanifestaties, culturele en sociale activiteiten, verhuur van lokalen aan derden.

Daarnaast kan de VZW alle initiatieven nemen, handelingen stellen en activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde (ideële niet-winstgevende en niet-economische) doelstellingen met inbegrip van bijkomstige en ondergeschikte commerciële, economische en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is, op voorwaarde en voor zover

........ dat deze in overeenstemming zijn met voormelde (ideële niet-winstgevende en niet-economische)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

doelstellingen en waarvan de opbrengsten of winsten te alle tijde volledig en uitsluitend zullen gebruikt, besteed en bestemd worden voor de verwezenlijking van voormelde (ideële niet-winstgevende en niet-economische) doelstellingen.

De vereniging zal ook bevoegd zijn haar medewerking te verlenen aan andere verenigingen met een gelijkaardig doel, tegen terugbetaling van de gemaakte kosten.

Zij kan aile verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en zij kan haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid.

Bovenstaande opsomming(en) is (zijn) enkel beschrijvend en niet beperkend. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtsreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijd volledig zullen worden bestemd voor hun doel.

Artikel 5 ; Lidmaatschap

A.Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de Raad van Bestuur van de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden, De Raad van Bestuur beslist op zijn eerstvolgende vergadering, bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, discretionair en zonder verdere motivatie of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard ais Toegetreden Lid. Hiertegen bestaat geen beroep. Bij gewone brief wordt de kandidaat in kennis gesteld van de genomen beslissing.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

De Algemene Vergadering kan de rechten en de plichten van de Toegetreden leden wijzigen zonder de instemming van de Toegetreden leden.

Toegetreden leden betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum honderd euro (¬ 100,00) bedraagt.

Een lid dat ontslag neemt, uitgesloten wordt of geschorst wordt is gehouden de goedgekeurde bijdrage van het lopende jaar te betalen.

De Raad van Bestuur kan de bijdrage van de Toegetreden leden wijzigen zonder de instemming van de Toegetreden leden.

B.Werkende leden

Er zijn minstens vijf (5)Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet. leder Toetredend lid kan zich kandidaat stellen als Werkend lid op voorstel van twee Werkende leden en op voorwaarde dat ze werknemer zijn van de Ravago Groep of lid zijn van het IBP RAVAGO.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige leden van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering beslist autonoom of een kandidaat-Werkend lid wordt toegelaten als Werkend lid. De Algemene Vergadering dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de Algemene Vergadering de toelating van een kandidaat-Werkend lid weigert, kan het kandidaat-Werkend lid slechts een nieuwe aanvraag indienen na het vertrijken van een periode van 2 maanden na de eerste aanvraag,

Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven.

Werkende leden betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum honderd euro (¬ 100,00) bedraagt,

Een lid dat ontslag neemt, uitgesloten wordt of geschorst wordt is gehouden de goedgekeurde bijdrage van het lopende jaar te betalen,

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden overeenkomstig de V&S-wet.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de Werkende leden van VZW, moeten deze wijzigingen binnen de acht (8) dagen na de kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

Werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

De Werkende leden hebben het recht om de inzage te vragen van het ledenregister, indien er geen commissaris werd aangesteld in de VZW. Zij richten hiervoor een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, -met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en aile rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksel uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

C.Ontslag leden

Toegtreden en werkende leden

Werkende en Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel

(aangetekend) schrijven aan de Raad van Bestuur.

Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap van zowel Werkende als Toegtreden leden eindigt automatisch door :

-het overlijden van het (Werkend of Toegetreden) Lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar

ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

-het niet meer voldoen aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te zijn van de vzw

Een Werkend of Toegtreden lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden Werkend of Toegetreden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds, Ze kunnen evenmin de betaalde bedragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Toegetreden leden"

Het lidmaatschap van Toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning.

Toegetreden Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door een éénzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Raad van Bestuur met een twee derde (2/3) meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Werkende leden

Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning.

Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens de helft (1/2) van alle Werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarop minstens de helft (1/2) van aile Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een twee derde (213) meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

Het Werkende Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Indien door het ontslag van een of meerdere Werkende leden, het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, wordt het ontiag van het Werkende lid opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger gevonden is.

D.Rechten en verplichtingen leden

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt alle tijden: tijdens lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

De leden van de vereniging zijn verplicht

Dde statuten en het eventueel huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar

organen na te leven

Ode belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7 : de Algemene Vergadering

A.Samenstelling van de Algemene Vergadering

De Algemene vergadering bestaat uit alle Werkende Leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht en dus één (1) stem.

Elk Werkend lid kan onbeperkt een ander Werkend lid vertegenwoordigen.

Elk Werkend lid kan slechts één (1) ander Werkend lid vertegenwoordigen.

Elk Werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander Werkend lid.

B.Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1,de wijziging en goedkeuring van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en eventueel het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de benoeming van de vereffenaars indien de vereniging ontbonden zal worden;

8.de uitsluiting van een Werkend lid;

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10.de aanvaarding van nieuwe Werkende Leden;

11.alle gevallen waarin de statuten zulks voorzien.

C.Bijeenroeping van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur,

binnen de zes (6) maanden na afsluiting van het boekjaar.

De Algemene Vergadering moet jaarlijks gehouden worden op de laatste zaterdag van februari. De vergaderingen worden door de Raad van Bestuur bijeengeroepen op de maatschappelijke zetel of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

De Algemene Vergadering wordt tevens samengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht of wanneer één vijfde (1/5) van het aantal Werkende leden hierom vraagt. De Werkende leden moeten deze samenroeping per aangetekend schrijven vragen aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur roept alle Werkende leden op voor de Algemene Vergadering.

De uitnodiging wordt minstens acht (8) dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of of per gewone of aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven.

De uitnodiging bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering en wordt ondertekend door 2 van de leden van de Raad van Bestuur.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd waarbij elk punt door minstens twee (2) bestuurders en/of twee (2) Werkende leden aangebracht, op de agenda wordt geplaatst. De voorstellen aangebracht door Werkende leden dienen minstens 5 werkdagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering per fax en/of per e-mail en/of of per gewone of aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur bezorgd te worden.

Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd.

D.Aanwezigheidsquorum en meerderheden

De Algemene Vergadering kan beraadslagen over alle agendapunten ongeacht het aantal aanwezigen.

Bij een wijziging van de statuten en de wijziging van het doel wordt het aanwezigheidsquoruum toegepast

voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Elk Werkend lid heeft één (1 )stem.

De voorzitter van de Raad van Bestuur heeft een beslissende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

Voor de berekening van gewone en bijzondere meerderheden worden onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

E. Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen.

De originele notulen van de Algemene Vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek.

Werkende leden kunnen een kopie vragen van de notulen.

Artikel 8 : de Raad van Bestuur

A.Samenstelling van de Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie (3) bestuurders, allen

uitsluitend Werkende leden van de VZW.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie (3) Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee (2) bestuurders bestaan.

De dag waarop een vierde Werkend Lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging voorzien is.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, de termijn van hun mandaat verstreken is, moeten zij in functie blijven tot regelmatig in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van zes (6) jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

B.Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW met uitzondering van alle handelingen waarvoor volgens onderhavige statuten of volgens artikel 4 van de V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurtaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd door de algemene vertegenwoordigdingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, worden alle akten waarbij de VZW verbonden is, alle machten en lastgevingen, alle afzettingen van agenten, bedienden en loontrekkenden van de VZW, bij ontstentenis van een door een bijzondere beslissing van de Raad van Bestuur gegeven lastgeving, door de Voorzitter van de raad van bestuur getekend die tegenover derden geen rechtvaardiging zal moeten geven van een voorafgaandelijk beslissing van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur of de bestuurder die de VZW vertegenwoordigen kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD22

" Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecifieerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

C. Samenkomst

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de VZW dit vereist,

Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek

aan de voorzitter.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter,

De oproeping gebeurt per brief/e-mail minimum 2 werkdagen voor het tijdstip van de samenkomst van de

Raad van Bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de samenkomst evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de secretaris.

D_Aanwezigheidquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft (1/2) van de bestuurders

aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen met gewone meerderheid, tenzij in deze

statuten anders bepaald,

Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Elke bestuurder heeft één (1) stem.

E. Notulen

Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden notulen opgesteld.

De originele notulen worden samengebracht in een notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte

gebracht van de beslissingen door het toezenden van een kopie van de notulen per brief of e-mail.

F.Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW.

Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de Algemene Vergadering. De bestuurder die ontslag neemt, doet dit met onmiddellijke ingang.

indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door een Algemene Vergadering waarop minstens de helft (1/2) van alle Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een twee derde (2/3) meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder,

Artikel 9 ; Begroting & rekeningen

Het boekjaar van de VZW loopt van januari tot december.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

De VZW valt onder de voorwaarden van de kleine of grote VZW en opteert geen commissaris aan te stellen. Artikel 10 : Ontbinding en Vereffening

" ~ M442.2

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Aigemen Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Ontbinding

De VZW kan op elk moment vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van vier vijfde (4/5) van de leden van de Algemene Vergadering vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van vier/vijfde (4/5) van de aanwzeige of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, belanhebbende derde of van het Openbaar Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de VZW die (a) niet in staat is haar verbintenissen na te komen, (b) haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen aanwendt voor een ander doel dan dat waarvoor zij is opgericht, (c) in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, instrijd handelt met de wet of de openbare orde, (d) gedurende drie (3) opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten, (e) minder dan drie (3) leden telt.

De nietigheid van de VZW kan op vraag van elke belanghebbende worden uitgesproken door de rechtbank indien (a) het doel van de VZW niet precies genoeg omschreven is, (b) ingeval één van de doeleinden waarvoor de VZW opgericht is strijdig is met de wet of met de openbare orde, (c) ingeval de statuten de naam en het adres van de zetel evenals het gerechtelijk arrondissement waaronder de VZW resorteert niet vermelden.

Vereffening

De vereffening moet gebeuren door 2 vereffenaars.

De buitengewone Algemene Vergadering zal in geval van vereffening beslissen over de voorwaarden die in acht genomen moeten worden bij het vervullen van de taak van vereffenaar.

Artikel 11: Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de VZW-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

II.Aanvaarding met ingang vanaf 1 juif 2010 van het ontslag van de voltallige Raad van Bestuur, bestaande uit:

1.De heer Guido Karel PAESHUYSE, , wonende te 2370 Arendonk, Wampenberg 1/Bb6.

2.de heer René Emile Pierre VANLOFFELT wonende te 3500 Hasselt, Hazelarenlaan 34 B5.

3.de heer Michel August J. THYS, 22, wonende te 2370 Arendonk, Wolvenstraat 42.

4.de heer Jean Marie Jacueline SEELS, wonende te 2370 Arendonk, Horststraat 13.

5.de heer Victor Maria AERTS, wonende te 2370 Arendonk, 't zand 78.

Er wordt hen volledig kwijting verleend van hun mandaat. De Algemene Vergadering bedankt hen voor de inzet.

III.Aanvaarding met ingang vanaf 1 juli 2010 van de aanstelling volgende personen als de leden van de Raad van Bestuur van de vzw :

DDe heer Etienne HUYBRECHTS, wonende te 2360 Oud-Turnhout, Kruispad 27,

Ode heer Michel August J. THYS, wonende te 2370 Arendonk, Wolvenstraat 42.

Q'De heer Dirk CAERS geboren te Turnhout op 13 06 67, r, wonende te 2370 Arendonk het Einde 28.

Q'De heer Jean Marie Jacueline SEELS, , wonende te 2370 Arendonk, Horststraat 13.

Q'De heer Victor Maria AERTS, wonende te 2370 Arendonk, 't zand 78. °De heer Peter GEENEN, , wonende te 2370 Arenonk, Klavervelden 7 DDe heer Geert GEUDENS, wonende te 2370 Arendonk, Kerkstraat 109A

Q'Mevrouw Christel BRUYNDONCX, wonende te 2370 Arendonk, De Vooruit 18

Q'De heer Raf AERTS , , wonende te 2370 Arendonk, de Maalberg 11

Als afgevaardigden vanuit de Seniorenraad worden benoemd:

DDe heer Guido Karel PAESHUYSE wonende te 2370 Arendonk, Wampenberg 1/Bb6.

DDe heer August SNOECKX, wonende te 2370 Arendonk, Wrppetberg 76

Alle voornoemde leden van de Raad van Bestuur hebben hun mandaat aanvaard.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

" IV.Aanvaarding van de informatie gegeven door de Raad van Bestuur mbt de verdeling van de nieuwe bëstuurdersmandaten vastgelegd door de leden van de Raad van Bestuur, in een vergadering gehouden na hun aanstelling in, de verdeling is als volgt:

a)tot voorzitter van de Raad van Bestuur is benoemd: mevrouw Christel Bruyndoncx , voornoemd, die

aanvaard heeft;

b)tot ondervoorzitter van de Raad van Bestuur is benoemd: de heer Michel Thys, voornoemd, die aanvaard

heeft;

c)tot penningmeester is benoemd: de heer Dirk Caers, voornoemd, die aanvaard heeft;

d)tot secretaris is benoemd: de heer Raf Aerts , voornoemd, die aanvaard heeft;

V.Ontheffing van de heer Michel HEBBELINCK te 2460 Kasterlee, Ter Loo 190 uit zijn functie van bijzondere volmachtdrager, met macht om afzonderlijk te handelen en met macht van indeplaatsstelling, om alle verrichtingen et doen, alle verklaringen af te leggen en alle documenten neer te leggen en te ondertekenen met het oog op de inschrijving van de vereniging, en verder om al het nodige te doen bij alle (fiscale enfof sociale enfof administratieve) federale of regionale (overheids)diensten en eventueel met het oog op alle latere mogelijke wijzigingen dienaangaande.

VI. Varia : Nihil

Aangezien deze beslissingen overeenkomstig de statuten en de wetgeving rechtsgeldig werden genomen, hebben deze beslissingen uitwerking vanaf 6 augustus 2010, tenzij anders bepaald door de Algemene Vergadering,

De Voorzitter

Mevrouw C. Bruyndoncx

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

I

Coordonnées
S.K. RAVAGO

Adresse
MOERENSTRAAT 89 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande