SALAMANDERS, AFGEKORT : SLD

Association sans but lucratif


Dénomination : SALAMANDERS, AFGEKORT : SLD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.727.506

Publication

31/12/2014
ÿþ Moo 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelega ter grime van aé

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

18 BEC. 2014.

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De&Mie

IH1i~ii~i~iu ulula

4 30930*

II

II

Ondernemingsnr: 0840.727.506

Benaming

(voluit) : SALAMANDERS

(verkort) : SLD

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : MARKT 21 2470 RET1E

Onderwerp akte : ONTBINDING VZW

VZW SALAMANDERS ONTBINDING EN SLUITING VAN DE VEREFFENING. OP DE BUITEGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2014 WERD BESLIST OM DE VERENIGING VZW SALAMANDERS 0840.727.506 VANAF VOORMELDE DATUM TE ONTBINDEN. ER ZIJN GEEN ACTIVA NOCH PASSIVA. DE VERENGING WERD AFGESLOTEN GETEKEND DE VOORZITTER KAMPERS IRENE

GETEKEND: DE VOORZITTER

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/11/2011
ÿþ~-.. ~l ~~

;~r! ~

i1'.

._ T\ _

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEEF-G`L-CD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

uit

KOOPHA~,,,DEL TURNHOUT

,.~ ~,-.

~" ~"~ De griffier

ni 1111111111111111111 h

*11171506*

OndefnemAngsnrr.: c b

Benaming SALAMANDERS

(voluit) :

(afgekort) : SLO

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : MARKT 21 2470 RETIE

Onderwerp akt2e : OPRICHTINGSTATUTEN SALAMANDERS EEN VERENIGING ZONDER WINST OOGMERK

Oprichtingsstatuten SALAMANDERS VZW

De ondergetekenden:

1. Kampers Irène, wonende goormansdijk 48 2480 Dessel

2. Vansant Johan, wonende goormansdijk 48 2480 Dessel

3. Vansant Fabian, wonende goormansdijk 48 2480 Dessel

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002,

gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw-wet genoemd, met de hiernavolgende statuten:

Titel I

Titel I - Algemene Bepalingen

Artikel 1- De vereniging draagt als naam "SALAMANDERS ". Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw"

Art. 2 - De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht

Art. 3 - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Markt 21 2470 Retie, België, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout . De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 4 - . De vereniging heeft tot doel het,het samenbrengen van personen met diverse culturen, rassen, beroepen,ziektes, lichamelijke beperkingen en achtergrond

§2. Deze doelstelling vutvat;

- De diverse vooroordelen die tussen personen die van elkaar verschillen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

'behom}den

aan het

Belgisch

.Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

1.. ! 1l,1

wegwerken.

- De personen laten kennismaken met de leefwereld van personen die anders zijn

- Samenkomsten organiseren tussen personen die anders zijn

- Groepen organiseren om mensen die anders zijn te helpen en te ondersteunen

De vereniging kan daarnaast alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die bijdragen tot het realiseren van dit doel. De vereniging kan , binnen de grenzen van hetgeen wettelijk toegelaten is, overgaan tot het inrichten van winstgevende activiteiten voor zover deze bijdragen tot het realiseren van het maatschappelijk doel.

Titel H - Leden

Art. 5 - Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt minimum drie.

Art. 6 - De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Ze worden wel uitgenodigd op de vergadering en hebben het recht de Algemene Vergadering te adviseren.

indien een lid zijn lidgeld niet meer betaald of niet meer voldoet aan de voorwaarden om lid te zijn, wordt hij van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

De vereniging kan ook ereleden hebben. De Raad van Bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen, alsook hun rechten en plichten.

Art. 7 - §1. De Raad van Beheer heeft de bevoegdheid over de beslissing betreffende toetreding van werkende leden.

§2. Werkende leden zijn leden die zich via hun engagement actief inzetten voor de realisatie van de doelstellingen.

§3. Wie werkend lid wenst te worden, richt een schriftelijk verzoek naar de voorzitter van de vereniging

§4. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die deze statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen.

§5. De stichtende leden zijn de eerste werkende leden:

Kampers Irène, wonende goormansdijk 48 2480 Dessel Vansant Johan, wonende goormansdijk 48 2480 Dessel Vansant Fabian, wonende goormansdijk 48 2480 Dessel

Art. 8 - Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de werkende en toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

- §1. Het minimumbedrag van de werkende en toegetreden leden is 10 EUR per jaar.

- §2. Het minimumbedrag van de jaarlijkse bijdragen van de ereleden is 250 EUR per jaar. Titel 1H - Algemene Vergadering

Art. 9 - De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" U de wijziging van de statuten;

ii de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3i de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3i de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

;i de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

e de ontbinding van de vereniging;

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

e de uitsluiting van een werkend lid;

3175 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

;7 alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10 - De algemene vergadering komt op uitnodiging van de voorzitter minstens één keer per jaar samen. De beslissingen van de Algemene Vergadering warden aan leden en derden bekend gemaakt via publicatie op de website van de vereniging en door opname in het verslag dat ter inzage ligt in de maatschappelijke zetel. Art. 11- Een bijzondere AIgemene Vergadering kan worden samengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of indien één vijfde van de werkende leden hierom verzoekt.

Art. 12 - De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt bij gewone brief of via e-mail verstuurd. De uitnodigingen worden minstens acht kalenderdagen voor de vergadering verstuurd. De uitnodiging vermeldt minstens de datum, de plaats en de agenda van de vergadering.

Art. 13 - De Algemene Vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De Algemene Vergadering beslist bij absolute meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Ieden.

Art 14 - Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen op de AIgemene Vergadering door een ander lid. De vertegenwoordiging gebeurt via schriftelijke volmacht.

Titel 1V - Raad van Bestuur

Art 15 - De Raad van Bestuur bestaat ten minste uit drie leden. De Raad moet minstens één Iid minder telen dan het aantal werkende Ieden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 2 jaar benoemd.

De benoeming gebeurt bij eenvoudige meerderheid van de stemmen. Het mandaat moet tweejaarlijks herbevestigd worden. Bij overlijden, afzetting of ontslag van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Art 16 - Het mandaat van Bestuurder is onbezoldigd.

Art. 17 - De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Indien ze dit wenselijk acht, kan de Raad van Bestuur bepaalde bevoegdheden delegeren.

Art. 18 - De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur overdragen aan één van zijn leden of een derde. Diens bevoegdheden moeten bepaald worden.

Art. 19 - Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Voor dagelijkse handelingen onder een door de Raad van Bestuur te bepalen bedrag volstaat de handtekening van één van hen.

Art. 20 - De Raad van Bestuur komt bijeen wanneer het belang van de vereniging dit vereist, dit gebeurt minstens vier maal per jaar. De Raad komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter. De uitnodiging wordt verstuurd via gewone brief of via email en vermeldt minstens de datum van de vergadering, de plaats en de agenda.

Art 21- De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in de notulen van de vergadering. Deze liggen steeds ter inzage van de leden in de maatschappelijke zetel. Art. 22 - De Raad van Bestuur neemt beslissingen bij absolute meerderheid. De Raad kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van haar leden aanwezig is. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Titel V - Diverse Bepalingen

Art. 23 - Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 24 - Voor al hetgeen niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

" behouden

aan het

Belgisch Staa tsbiad

L.Ullt Ei_

Deze statuten werden in drie originele exemplaren opgemaakt op 24 oktober 2011Retie

Art. 25 - Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Kampers Irène,

Vansant Johan,

Vansant Fabian,

De voorzitter Kampers Irène Goormansdijk 48 2480 Dessel

' . Voor-

" beh4uden

aan het

Belgisch ,Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SALAMANDERS, AFGEKORT : SLD

Adresse
MARKT 21 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande