SAMEN VERDER - KEMPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SAMEN VERDER - KEMPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.279.627

Publication

07/12/2012
ÿþ{

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad ) 1-ci eleeMOD2.2

ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad beken te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

i

11I

__NEE~~~E-GD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 8 NOV, 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT De ef r3

Ondernemirtgsnr Benaming x3o.Z/9.6z~

(voluit) : SAMEN VERDER-KEMPEN

(verkort) :

Rechtsvorm " vzw

Zetel Oosterhoven 26, 2270 Herenthout

Onderwerp ante : aanpassing statuten

In buitengewone Algemene Vergadering van 20 november 2012 werd beslist de statuten aan te passen als volgt;

Titel I - Benaming van de zetel

art.1. De v.z.w. wordt verder gezet en draagt als naam nog altijd "Samen Verder - Kempen"

art.2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in Oosterhoven 26, te 2270 Herenthout, De zetel kan verplaatst worden door een beslissing van de algemene vergadering.

Titel Il. - Doel

art.3. De v.z.w. heeft tot doel het psychisch en moreel begeleiden van vrouwen met borstkanker. De vereniging zal dit doel realiseren door deze vrouwen te bezoeken op aanvraag van de vrouw zelf of haar familie, met toestemming van de vrouw. Zij mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel zoals organiseren van of deelnemen aan voordrachten en daarmee verband houdende onderwerpen.

Zij kan te aile tijden een beroep doen op externe deskundigen, voor zover zij dat om wetenschappelijke of praktische redenen nuttig acht, zij kan eveneens haar medewerking verlenen aan en belang stellen in elke vereniging met een gelijkaardig doel als het hare.

art.4. De v.z,w. is voor onbepaalde tijd opgericht.

Tittel Lidmaatschap

art.5. De leden bestaan uit wettelijke, werkende en toegetreden lotgenoten. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. Om werkend lid te worden, moet men voorgedragen worden door het bestuur en aanvaard worden door de algemene vergadering.

art.6. De algemene vergadering bestaat uit al de wettelijke werkende leden.

art.7. De leden zij vrij zich op ieder ogenblik uit de verenging terug te trekken, mits zulks op een duidelijke wijze kenbaar te maken aan de voorzitster van de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een wettelijk werkend lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederdemeerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en dat nadat het lid werd gehoord.

Het ontslagnemend lid, of uitgesloten lid, alsmede zijn rechthebbende, hebben geen recht op het maatschappeijk vermogen.

art.8. leder jaar wordt in de maand november een algemene vergadering bijeengeroepen waarop het jaarverslag meegedeeld wordt en waarop rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar ter goedkeuring moeten voorgelegd worden.

Op de matste blz. van Luik B vermeiden : Recto bla m en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eri) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

Luik B -llersrolg

art.9. De algemene vergadering kan steeds bijeengeroepen worden op gewone aanvraag van het bestuur en op vraag van minsten één derde van het aantal wettelijke en werkende leden.

~foor- b2haue~ aan Selgisctr-r Staatsblad

De vergadering moet minstens acht dagen vooraf, schriftelijk uitgenodigd worden.

art10. Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort:

1~ bij gewone meerderheid: goedkeuring jaarverslag, goedkeuring jaarrekening en begroting, aanvaarding en uitsluiting van leden, bepalen van al dan niet lidgelden, vierjaarlijkse bestuursverkiezingen, afzetten van bestuursleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

2° bij drievierdemeerderheid: statutenwijzigingen, vrijwillege ontbinding van de v.z.w. (rekening houdend met art. 20).

art,11. Alle leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden.

art.12. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitster en de secretaresse.

art 13. De algemene vergadering kiest om de vier jaar een bestuur van drie personen: een voorzitster, een ondervoorzitster/secretaresse en een penningmeester(es). De voorzitster kan slechts één keer herkozen worden.

art.14. Het bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de v.z.w. en haar vermogen te beheren en is bevoegd om alle handelingen te verrichten die niet door de wet of door onderhavige statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

art.15. De v.z.w. is slechts financieel gebonden ten opzichte van derden door de gezamelijke handtekeningen van voorzitster en penningmeester(es).

art.16. De bestuurvergaderingen en de algemene vergadering worden voorgezeten door de voorzitster; bij ontstentenis door de ondervoorzitster.

art.17. Het bestuur beslist bij meerderheid van stemmen, l3 ij staking van stemmen is de stem van de voorzitster beslissend.

art.18. De beslissingen van het bestuur worden in een verslag opgenomen en ter goedkeuring voorgelegd aan de voorzitster en de secretaresse.

art19. In geval van ontbinding duidt het bestuur één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

art.20. M geval van ontbinding roepen de vereffenaars de algemene vergadering bijeen, ten einde aan het vermogen een bestemming te geven die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel van de v.z.w.. Komt de algemende vergadering niet tot een besluit, dan kunnen de vereffenaars beslissen.

art21 Een wijziging van de statuten of de ontbinding van de v.z.w. kan slechts gebeuren met een meerderheid van drie vierde van de stemmen van de aanwezige leden, bijzonder daartoe bijeengeroepen en samengesteld uit ten minste de helft van de leden. Indien de helft van de leden niet aanwezig is, kan een tweede bijeekomst geldig beslissen, wat ook het aantal aanwezigen mogen zijn.

art.22. Van deze akte werden ten minste zoveel originele exemplaren opgesteld als er leden in de raad van bestuur zijn.

Na de opstelling en de goedkeuring van deze statuten kwam de raad van bestuur in algemene vergadering bijeen op twintig november tweeduizend en twaalf.

De raad van bestuur zij als volgt:

Rosa Poppeliers, Hulselstraat 49, 2470 Retie, voorzitster

Lucienne Cools, Boeretangstraat 7, 2260 Tongerlo- Westerlo, ondervoorzitster/secretaresse

Agnes Michiels, Oosterhoven 26, 2270 Herenthout, penningmeesteres

allen meerderjarig en van belgische nationaliteit.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : recto " Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekencng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SAMEN VERDER - KEMPEN

Adresse
OOSTERHOVEN 26 2270 HERENTHOUT

Code postal : 2270
Localité : HERENTHOUT
Commune : HERENTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande