SCALDIS CODEX

Divers


Dénomination : SCALDIS CODEX
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 523.889.179

Publication

26/03/2013
ÿþ(MI\ Moti Wortl 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van Koapftandei te Aotwerpenr op

15 M1R120;3

Griffie

HhII i11U 11i i~hii~ iiiiii

vc beht

aar

Belt Staa

1111

Ondernemingsnr : 0S~-e-e> " %25 " X

Benaming

(voluit) : SCALD1S CODEX

(verkort) :

Rechtsvorm : Economisch Samenwerkingsverband

Zetel : Sint Michielskaai 34 b2, 2000 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten

De hierna genoemde partijen zijn samengekomen op 12 maart 2013 te 2000 Antwerpen, Sint Michielskaai 34 b2, tot oprichting van een Economisch Samenwerkingsverband. Deze vennootschapsvorm wordt beheerst door art. 839 e.v. van het Wetboek van Vennootschappen en wordt opgericht bij éénvoudige onderhandse akte.

OPRICHTERS

Baert Consulting BV Comm.V., met maatschappelijke zetel te 9120 Beveren, Maalderij 25, opgericht bij éénvoudige onderhandse akte dd 1 juli 2006, met volgend ondememingsnummer 0882.408.604. Vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Guy Baert, wonende te 9120 Beveren, Maalderij 25, geboren te Antwerpen op 12 mei 1976, nationaal nummer 76.05.12-395.03, identiteitskaartnummer 5908115440-58.

en

Mevets Consulting Comm.V., met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Edward Pécherstraat 47 3de verd., opgericht bij éénvoudige onderhandse akte dd 2 februari 2009, met volgend ondernemingsnummer 0609.628.118, Vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Steve Meyvis, wonende te 2000 Antwerpen, Edward Pécherstraat 47 3de verd., geboren te Ekeren op 02 september 1976, nationaal nummer 76.09.02-201.40, identiteitstkaartnummer 591.-6969028-68.

en

Fiba Accountancy BV BVBA, met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Sint Michielskaai 34 b2, opgericht bij akte dd 15 januari 1990 voor notaris Johan van Oekel te 2930 Brasschaat, met volgend ondernemingsnummer 0439.966.759. Vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Geert Balliauw, wonende te 2280 Grobbendonk, Biezenhoek 13, geboren te Beveren op 03 juli 1964, nationaal nummer 64.07.03-399.31, identiteitskaartnummer 490-7942972-56.

I. INBRENG IN GELD

Beide partijen verbinden zich ertoe volgende inbrengen te verrichten :

Inbreng in geld :

Baert Consulting BV Comm.V voornoemd : 5.000,00 Euro;

- Mevets Consulting Comm.V., voornoemd : 5.000,00 Euro;

- Fiba Accountancy BV BVBA, voornoemd : 5.000,00 Euro.

Voomoemde partijen verbinden zich ertoe om hun respectievelijke inbreng in geld te storten op een rekening op naam van het Economisch Samenwerkingsverband binnen de veertien dagen na ondertekening van deze oprichtingsakte. Daartoe zullen de zaakvoerder onmiddellijk na de ondertekening van deze oprichtingsakte een dusdanige rekening openen en voornoemde partijen schriftelijk in kennis stellen van het rekeningnummer en uitnodigen voormelde inbreng in geld te doen. De zaakvoerders bevestigen schriftelijk ontvangst van de inbrengen op voormelde rekening aan de respectievelijke inbrengers.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

I I. STATUTEN

De statuten worden vastgesteld ais volgt :

1. Rechtsvorm  Naam -- Zetel  Duur  Doel

Artikel 1 : Rechtsvorm -- Naam

Het samenwerkingsverband is opgericht onder de naam : Scaldis Codex.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van het samenwerkingsverband, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Economisch Samenwerkingsverband" of door de afkorting "ESV", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel en onder toevoeging van het ondernemingsnummer waarbij het samenwerkingsverband bekend is bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

Artikel 2 : Zetel

Het samenwerkingsverband is bij de oprichting gevestigd te 2000 Antwerpen, Sint Michielskaai 34 b2, Deze zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden bij besluit van de zaakvoerders. Iedere zetelverplaatsing moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 : Duur

Het samenwerkingsverband is opgericht voor onbepaalde duur en neemt een aanvang op 12 maart 2013.

Artikel 4 : Doel

Het samenwerkingsverband heeft tot doel i

-het verrichten van diensten die rechtstreeks en uitsluitend betrekking hebben op de uitoefening van het beroep van de vennoten zelf in het algemeen en meer in het bijzonder het ter beschikking stellen van bepaalde middelen (gebouwen, inrichting, meubilair, andere apparatuur en uitrusting, computer, administratieve diensten,...) nodig voor de uitoefening van de beroepswerkzaamheid als boekhouder, fiscalist, accountant en belastingconsulent. -De vennootschap mag tevens leningsovereenkomsten afsluiten met het oog op de financiering van haar activiteiten.

-De vennootschap is een zuivere middelenvennootschap die enkel prestaties mag leveren ten voordele van haar vennoten evenals ten voordele van de eventuele professionele vennootschappen van de vennoten. De aan de vennoten aangerekende vergoeding of retributie mag uitsluitend hun aandeel in de door de vennootschap gedane uitgave dekken. -Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in aile bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

-De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere burgerlijke vennootschappen of ondernemingen waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare.

-De vennootschap kan in het algemeen alle industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

2. Vermogen  Deelnemingen

Artikel 5 : Vermogen

Het vermogen van het samenwerkingsverband bedraagt bij de oprichting 15.000,00 Euro.

Het kan verhoogd worden door nieuwe inbrengen vanwege de bestaande leden, of bij toetreding vanwege

de nieuwe leden, Het kan verminderd worden door uitkering aan de leden, in voorkomend geval bij

uittreding of uitsluiting van een lid.

Artikel 6 : Deelnemingen  Overdracht  Overgang

Het samenwerkingsverband erkent als leden de oprichters zoals hierboven omschreven.

Het vermogen wordt bij aanvang verdeeld in 15.000 deelnemingen. De deelnemingen kunnen slechts geheel of gedeeltelijk overgedragen worden onder levenden, aan één of meerdere andere leden van het samenwerkingsverband of aan één of meer personen of rechtspersonen mits goedkeuring door de overige vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op dezelfde manier kunnen zij, bij het overlijden van een lid, fysisch persoon, of bij de ontbinding van een

lid, rechtspersoon, wegens overlijden van de enige vennoot, slechts overgaan aan één of meerdere andere

leden van het samenwerkingsverband, op last in voorkomend geval de tegenwaarde uit te betalen aan de

wettelijke of testamentair aangestelde erfgenamen of legatarissen.

De deelnemingen bedragen ten name van ;

- Baert Consulting BV Comm.V., voornoemd : 5.000 deelnemingen;

- Mevets Consulting Comm.V., voornoemd : 5.000 deelnemingen;

- Fiba Accountancy BV BVBA, voornoemd : 5.000 deelnemingen.

Artikel 7 : Waardering

Bij uittreding, om welke reden ook, of uitsluiting van een lid, vindt een waardering van het vermogen plaats, teneinde zijn rechten en verplichtingen te bepalen, of deze van zijn erfgenamen. Het lid, of zijn rechtsopvolger, heeft ten minste recht op de uitkering van zijn inbreng, hetzij in natura, hetzij voor een zelfde waarde, onder aftrek van hetgeen hij aan het samenwerkingsverband verschuldigd is.

De waarden van de rechten en verplichtingen van een uittredend lid mag niet forfaitair worden vastgesteld. Indien de vennoten er niet in slagen tot overeenstemming te komen zal op verzoek van de meest gerede partij aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement Antwerpen gevraagd worden een bedrijfsrevisor aan te duiden. De leden kunnen nadere regels in verband met de waardering vastleggen in het intern reglement.

3. Rechten en plichten van de leden

Artikel 8 : Toetredingsvoorwaarden

De leden van het samenwerkingsverband bepalen in hun intern reglement de toetredingsvoorwaarden

betreffende de nieuwe leden. Uiteraard dienen potentiële kandidaten een wezenlijke bijdrage tot de

verwezenlijking van het doel kunnen aanleveren,

Artikel 9 : Rechten van de leden

De leden van het samenwerkingsverband zijn gerechtigd om gebruik te maken van alle diensten van het samenwerkingsverband, op last bij te dragen in alle werkingskosten. De verdeling wordt bepaald in het intern reglement.

Artikel 10 : Onbeperkte en hoofdelijke aansprakelijkheid

De leden van het samenwerkingsverband zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van het samenwerkingsverband, ongeacht de aard daarvan. Evenwel, zijn zij slechts aansprakelijk in verhouding tot hun aantal deelnemingen. Zij kunnen zich, na door een derde te zijn aangesproken en uitgewonnen, tegen de andere leden keren. Deze bepaling heeft louter een interne waarde en geldt geenszins tegenover derden.

Artikel 11 : Toetreding van nieuwe leden

Nieuwe leden kunnen slechts toetreden mits goedkeuring bij éénparigheid en door alle bestaande leden waarbij het standpunt van elk lid desnoods schriftelijk en individueel moet opgevraagd worden. Bijgevolg kan een vergadering van leden waar niet alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn niet rechtsgeldig beslissen over nieuwe leden. Een kandidaat-lid moet getuigen van de nodige vakbekwaamheid en beroepservaring alsook voldoen aan de wettelijke verplichtingen van de uitgeoefende beroepsactiviteit, Elk nieuw lid zal vanaf zijn toetreding deelnemen in de kosten, ook al vloeien die kosten voort uit verbintenissen die werden aangegaan door het samenwerkingsverband voor de toetreding van het lid, overeenkomstig de regeling bepaald in het intern reglement.

Bekendmaking van de toetreding geschiedt om aan derden te kunnen worden tegengeworpen.

Artikel 12 : Uittreding van leden

Elk lid van het samenwerkingsverband kan slechts uittreden mits het zijn verbintenissen ten aanzien van het

samenwerkingsverband volledig is nagekomen,

De aanvang tot uittreding moet gebeuren bij aangetekend schrijven gericht aan het college van

zaakvoerders en dit minstens 6 maanden op voorhand,

Het uittreden van een lid heeft niet tot gevolg dat het samenwerkingsverband tussen de overige leden wordt

ontbonden.

De uittreding van het lid moet worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13 : Uitsluiting van leden

Een lid kan worden uitgesloten wanneer hij ernstig tekort schiet in zijn verplichtingen, of de werking van het

samenwerkingsverband ernstig verstoort of dreigt te verstoren.

De uitsluiting kan slechts geschieden bij unaniem besluit van de overige leden. Het lid, wiens uitsluiting

wordt voorgesteld, mag niet deelnemen aan de desbetreffende stemming, maar wordt vooraf wel gehoord.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De uitsluiting moet worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 14 : Beëindiging van rechtswege

Een lid houdt van rechtswege op deel uit te maken van het samenwerkingsverband :

1) Bij overlijden van een lid natuurlijk persoon of van het orgaan van het lid-vennootschap dat de vennootschap in dit samenwerkingsverband vertegenwoordigd;

2) Bij onbekwaamheid van een lid natuurlijk persoon of van het orgaan van het lid-vennootschap dat de vennootschap in dit samenwerkingsverband vertegenwoordigd;

3) Wanneer een lid natuurlijk persoon of het orgaan van het lid-vennootschap dat de vennootschap in dit samenwerkingsverband vertegenwoordigd gedurende een ononderbroken perioden van meer dan 24 maanden geen beroep meer doet op de diensten van het samenwerkingsverband,

4, Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 15 : Zaakvoerder

Het samenwerkingsverband wordt bestuurd door twee of meer natuurlijke personen, zaakvoerders genoemd. De zaakvoerders vormen een college dat beraadslaagt en besluit op de wijze bepaald in deze statuten. Elk lid-natuurlijk persoon is zaakvoerder. Een lid-rechtspersoon heeft het recht om één zaakvoerder voor te dragen. De zaakvoerders worden benoemd bij besluit van de vergadering van de gezamenlijke leden bij gewone meerderheid van stemmen. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur, Onverminderd de bepalingen van artikel 855 van het Wetboek van Vennootschappen, kan de opdracht van een zaakvoerder om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen bij besluit van de algemene vergadering die beslist met een gewone meerderheid.

Artikel 16 : Bestuur

Het college van zaakvoerders is bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking die nodig zijn tot

het verwezenlijken van het doel van het samenwerkingsverband, met uitzondering van die handelingen

waarvoor alleen de vergadering van de gezamenlijke leden bevoegd is, limitatief hierna opgesomd.

De zaakvoerders kunnen niet zonder toestemming van de vergadering van de gezamenlijke leden besluiten

tot rechtshandelingen :

- welke een bedrag van meer dan 2.500,00 Euro per verrichting te boven gaan;

- de aan- en de verkoop, het hypothekeren, het huren en verhuren of op een andere wijze ter

beschikking stellen van onroerende goederen;

- de aankoop of de verkoop, het huren, het verhuren of het leasen van roerende goederen die

moeten worden afgeschreven;

- het aangaan van om het even welke financiering of schuld;

- de overdracht van investeringsgoederen aan niet-leden van het samenwerkingsverband. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden.

Artikel 17 : Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsbevoegdheid van het college van zaakvoerders, handelend door ten minste drie/vierden van zijn leden, of door alle leden, indien er slechts twee of drie leden zijn, wordt het samenwerkingsverband in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door 1 zaakvoerder, afzonderlijk handelend.

Artikel 18 : Bezoldiging -- Aansprakelijkheid

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene ledenvergadering hieromtrent anders beslist. De zaakvoerders zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen die zij in de uitoefening van hun opdracht hebben begaan, zelfs indien zij de op hen rustende taken onder elkaar hebben verdeeld.

5, Controle

Artikel 19 : Toezicht

Ieder lid heeft het recht om van de zaakvoerders inlichtingen te verkrijgen over de gang van zaken in het samenwerkingsverband, en om inzage te krijgen van de boekhouding en de zakelijke bescheiden. Indien een lid van het samenwerkingsverband zelf onderworpen is aan wettelijk toezicht op de boekhoudkundige stukken, zal de controle worden opgedragen aan één of meer bedrijfsrevisoren.

6, Vergadering van de gezamenlijke leden

Artikel 20 : Vergadering van de gezamenlijke leden

De gezamenlijke leden van het samenwerkingsverband vormen de algemene vergadering.

Zij Komen ten minste één maal per jaar en meer bepaald op de tweede dinsdag van juni om 14u00 bijeen op

de zetel van het samenwerkingsverband of op een andere plaats vermeld in de oproeping.

De oproepingen vermelden de agenda en worden tenminste vijftien dagen voor de vergadering aan de

leden gericht per e-mail. De vergadering wordt verplicht samengeroepen op verzoek van een zaakvoerder

of van twee leden.

,

0

.k., .' I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 : Bevoegdheid

De vergadering van de gezamenlijke leden is behoudens de bevoegdheden eiders in de statuten vermeld,

alleen bevoegd om te besluiten

1. tot wijziging van de oprichtingsovereenkomst;

2, tot toelating of uitsluiting van de leden;

3. tot vervroegde ontbinding of tot voortzetting van het samenwerkingsverband;

4. tot goedkeuring van de jaarrekening;

5. tot de handelingen die ingevolge artikel 16 van de statuten aan haar voorafgaande goedkeuringen zijn onderworpen.

Artikel 22 : Stemrecht  Besluitvorming  Vertegenwoordiging

Elk lid heeft stemrecht op de vergadering. Elke deelneming geeft recht op één stem,

Behoudens afwijkende statutaire bepalingen worden alle besluiten genomen met éénparigheid van

stemmen van de aanwezige leden.

De volgende besluiten kunnen de leden slechts bij éénparigheid van stemmen nemen

1, wijziging doel;

2, wijziging van het aan elk lid toegekende aantal stemmen;

3, wijziging van de procedure van besluitvorming;

4. wijziging van het aandeel van elk van de leden of van één of meer van hen in de financiering van het samenwerkingsverband;

5. wijziging van enig andere verplichting van een lid.

Een lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Geen enkel lid mag meer

dan één ander lid vertegenwoordigen.

7. Jaarrekeningen  Verdeling van winst en verlies

Artikel 23 ï Boekjaar Inventaris en jaarrekening

Het boekjaar van het samenwerkingsverband gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar gaat in bij de aanvang van de vennootschap en eindigt op 31 december 2014. Het samenwerkingsverband voert een boekhouding volgens de voorschriften van de wet van 17 juli 1975 en haar uitvoeringsbesluiten, en stelt bijgevolg een inventaris op en een jaarrekening. Bovendien wordt een jaarverslag opgemaakt door het college van zaakvoerders. Binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar wordt de jaarrekening aan de vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 24 : Verdeling van winst en verlies

De winst die uit de werkzaamheid van het samenwerkingsverband ontstaat, wordt beschouwd als winst van de leden, en onder hen verdeeld in verhouding tot hun deelneming, tenzij de vergadering van de gezamenlijke leden, bij gewone meerderheid van stemmen, besluit tot reservering, rekening houdend met het doel van het samenwerkingsverband. De leden dragen bij tot de aanzuivering van het bedrag waarmee de uitgaven de inkomsten overtreffen, in verhouding tot hun deelneming.

8. Ontbinding - Vereffening

Artikel 25 : Ontbinding

Het samenwerkingsverband wordt ontbonden door :

1. de verwezenlijking of het wegvallen van zijn doel;

2 door het verstrijken van de tijdsduur, waarvoor het samenwerkingsverband is aangegaan;

3. door een besluit van de leden, bij éénparigheid van stemmen;

4. bij rechterlijke beslissing in de gevallen bepaald in de wet;

5. wanneer het samenwerkingsverband nog slechts één lid telt.

Artikel 26 ; Vereffening

De zaakvoerders, die op het ogenblik van ontbinding in functie zijn, zijn van rechtswege vereffenaar met de

bevoegdheden bepaald door de vergadering van gezamenlijke leden.

9. Algemene Bepalingen

Artikel 27 : Geschillen  Bevoegde rechtbank

Behoudens andersluidende bepalingen van het intern reglement is de rechtbank van het rechtsgebied

waarin het samenwerkingsverband haar zetel heeft, bevoegd om kennis te nemen van alle geschillen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 28 : Intern reglement

Een intern reglement, dat wordt opgesteld door het college van zaakvoerders, regelt al het voorgaande

nader waar nodig.

10, Overgangs- en Slotbepalingen - ,

Onmiddellijk na de oprichting hebben de vennoten zich verenigd en hebben éénpang volgende beslissingen

genomen :

I.worden tot niet-statutaire zaakvoerders benoemd :

a. de heer Guy Baert, wonende te 9120 Beveren, Maalderij 25;

b. de heer Steve Meyvis, wonende te 2000 Antwerpen, Edward Pécherstraat 47 3de verd.;

c. de heer Geert Balliauw, wonende te 2280 Grobbendonk, Biezenhoek 13.

De zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Zij oefenen hun opdracht onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering hieromtrent anders beslist.

2.Het eerste boekjaar vangt aan op 12 maart 2013 en loopt tot 31 december 2014. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015,

3.De oprichters verklaren dat de vennootschap, met ingang van 12 maart 2013, alle verbintenissen die, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, tot op heden door hen werden aangegaan, in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting, bekrachtigt en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Aldus opgemaakt te Antwerpen op 12 maart 2013, in 5 originelen.

Elke partij bevestigt één origineel ondertekend exemplaar te hebben ontvangen; één exemplaar is bestemd voor het registratiekantoor, één exemplaar is bestemd voor de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en één exemplaar voor het archief van het samenwerkingsverband.

Guy Baert Steve Meyvis Geert Balliauw

Zaakvoerder Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.06.2015, NGL 27.08.2015 15531-0093-013
01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.06.2016, NGL 26.08.2016 16486-0511-012

Coordonnées
SCALDIS CODEX

Adresse
SINT-MICHIELSKAAI 34, BUS 2 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande