SCHOOLBOEKHANDEL DE CLERCK

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SCHOOLBOEKHANDEL DE CLERCK
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 408.250.234

Publication

21/05/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 12.05.2014, NGL 13.05.2014 14125-0553-012
27/06/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod woed 11.1

Ondernemingsnr : 0408.250.234

Benaming

(voluit) : Boekhandel Belis Vinck

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Achterstraat 50, 9040 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte : NEERLEGGING EN BEKENDMAKING FUSIEVOORSTEL

Uitgaande van de zaakvoerders van:

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Boekhandel Belis-Vinck', met maatschappelijke zetel te 9040 Gent, Achterstraat 50, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Gent met. ondernemingsnummer 0408.250.234 (hierna 'BELIS-VINCK');

en

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'De Clerck', met maatschappelijke zetel te 9040' Gent, Achterstraat 50, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Gent met ondernemingsnummer 0424.191,094 (hierna 'DE CLERCK');

werd onderhavig voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting opgemaakt ter: attentie van en ter goedkeuring door de respectieve buitengewone algemene vergaderingen van voormelde vennootschappen, welke normaliter uiterlijk 31 juli 2014 zullen worden gehouden.

BELIS-VINCK is houder van alle aandelen in het maatschappelijk kapitaal van DE CLERCK. De: zaakvoerders van DE CLERCK en BELIS-VINCK (hierna gezamenlijk 'de te fuseren vennootschappen') hebben het initiatief genomen ertoe strekkende een krachtens artikel 676 van het Wetbcek van vennootschappen met een fusie door overneming gelijkgestelde verrichting door te voeren, waarbij het hele vermogen van DE CLERCK zal overgaan op BELIS-VINCK en dit volgens de vereenvoudigde procedure ingesteld bij de artikelen; 719 e.v. van het Wetboek van vennootschappen (hierna 'de Fusie').

In het kader van deze procedure verbinden de zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen zich ertoe alles te doen wat in hun macht ligt om tussen de te fuseren vennootschappen de Fusie tot stand te brengen tegen de hierna vermelde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast, dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de respectievelijke algemene vergaderingen van de te fuseren vennootschappen.

1 De te fuseren vennootschappen zijn:

a) BELIS-VINCK

BELIS-VINCK is een handelsvennootschap die de rechtsvorm heeft van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9040 Gent, Achterstraat 50,

BELIS-VINCK heeft als ondernemingsnummer 0472.974.869 en ressorteert onder het; rechtspersonenregister van Gent,

Het maatschappelijk doel van BELIS-VINCK luidt ais volgt:

'De vennootschap heeft ten doel:

"de groot- en kleinhandel in papierwaren en kantoorbehoeften, kantoormachines en kantoormeubilair,

_ boeken, schrjj aren, dagbladen,, *schriften en diverse publicaties,_ muziekstukken_en fonoplaten, schoolgerief

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*19129903*

il,

NEERGELEGD

1 8 10N1 2014

RBOWTl3A1`i:MVAN

KOOPHANDEL Tl~ reNT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

en didactisch materiaal alsmede de aktiviteiten van een uitgeversbedrijf en al wat daarmee verband houdt, inbegrepen de fabrikatie van de produkten, voorzien in het programma van haar groot- en/of kleinhandel.

Bovenstaande opsomming is louter aanhalend en geenszins beperkend.

De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen en verrichtingen stellen, die het nastreven van haar statutair doel beogen, hetzelve begunstigen en/ of vergemakkelijken, op welke wijze ook, zelfs met zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel, en dit eventueel door inbreng of fusie."'

b) DE CLERCK

DE CLERCK is een handelsvennootschap die de rechtsvorm heeft van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9040 Gent, Achterstraat 50.

DE CLERCK heeft als ondernemingsnummer 0424.191.094 en ressorteert onder het rechtspersonenregister van Gent.

Het maatschappelijk doel van DE CLERCK luidt als volgt:

`De vennootschap heeft tot doel:

Kopen, verkopen, uitgeven, in-en uitvoer van boeken zowel in groothandel als kleinhandel.

Aankoop, verkoop, produktie, in-en uitvoer van textielgoederen.

De vennootschap zal zich mogen interesseren door middel van inbreng, versmelting, deelname of anderzins in alle bestaande of op te richten vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doe[ in innig verband met het hare staat.'

2 Algemeen

De voorgenomen Fusie beoogt de algehele overdracht van alle activa en passiva van DE CLERCK naar haar enige vennoot, BELIS-VINCK, en kadert in de financiële, sociaalrechtelijke en operationele integratie van de activiteiten van DE CLERCK in BELIS-VINCK. Deze integratie is een logische en noodzakelijke stap daar DE CLERCK in de loop van mei 2012 voor 99% onder de controle kwam van BELIS-VINCK en de te fuseren vennootschappen bovendien gelijkaardige activiteiten ontplooien, getuige ook hun vergelijkbaar maatschappelijk doel.

De Fusie is er aldus op gericht tussen de te fuseren vennootschappen een integratie en harmonisatie op juridisch vlak te verwezenlijken, teneinde als één enkele vennootschap te kunnen optreden die slechts één strategie hanteert ten aanzien van inzonderheid het personeel, de leveranciers en de klanten.

Door voormelde integratie zal er een centralisatie worden doorgevoerd van het bestuur, de administratie en de boekhouding alsook van de overige overheaddiensten van de te fuseren vennootschappen. Dit alles heeft een rationaliserend en kostenbesparend effect. Er zal bijgevolg een grotere efficiëntie kunnen worden bekomen op het vlak van rapportering, controlling, boekhouding, management en debiteurenopvolging. De Fusie zal een aldus een efficiëntere inzet van het personeel en van het materieel van de te fuseren vennootschappen mogelijk maken.

Voor het overige zal de Fusie leiden tot een vereenvoudiging op het vlak van de relaties met de klanten en de leveranciers, omdat alles via één entiteit zal gebeuren.

De te fuseren vennootschappen hebben thans reeds gelijkaardige activiteiten. Na de Fusie zullen de te fuseren vennootschappen ook werkelijk planmatig, organisatorisch en commercieel eenzelfde koers kunnen varen en onder één benaming naar buiten kunnen treden. De bestaande activiteiten kunnen voor het overige onverkort worden behouden.

Door de samenvoeging op vlak van personeel, materialen, systemen en processen, zal men kunnen genieten van een schaalvoordeel en derhalve de markt- en concurrentiepositie en de onderhandelingspositie naar derden toe kunnen versterken.

Er wordt verwacht dat de schaalvergroting en verruiming van het werkterrein die de Fusie tot gevolg zal hebben, zal leiden tot synergie-effecten.

De juridische en operationele samensmelting van de activiteiten van de te fuseren vennootschappen maakt het tevens mogelijk om intra-groepstransacties te vermijden tussen beide rechtspersonen.

voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" Door de Fusie en de bijhorende reeds hierboven vermelde centralisatie, zal er een grotere doorzichtigheid ontstaan van de structuur van de vennootschapsgroep waartoe de fuserende vennootschappen behoren en van de te fuseren vennootschappen zelf. Hierdoor zullen ook de vaste kosten kunnen worden gereduceerd.

In het licht van het voorgaande, zijn de zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen van mening dat er geen afdoende rationele argumenten voorhanden zijn om de te fuseren vennootschappen autonoom en apart verder te laten bestaan.



Gezien de hierboven omschreven, uitvoerige verantwoording vanuit bedrijfseconomisch perspectief, beantwoordt de voorgenomen Fusie aan reële zakelijke behoeften.

De zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen beogen een niet-belaste fusie te realiseren, in een regime van boekhoudkundige continuiteit,

indien het fusievoorstel door de buitengewone algemene vergaderingen van de te fuseren vennootschappen op geldige wijze wordt goedgekeurd, zal DE CLERCK op het moment van juridische uitwerking van de Fusie van rechtswege ophouden te bestaan en gaat alsdan haar gehele vermogen, met inbegrip van alle rechten en verplichtingen, geen enkele uitgezonderd, over op BELIS-VINCK.

3 Boekhoudkundige terugwerking







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Vanaf 1 januari 2014 (deze datum inbegrepen) worden de verrichtingen gesteld door DE CLERCK boekhoudkundig geacht te zijn gesteld voor rekening van BELIS-VINCK. De resultaten (winst of vertes) behaald ; vanaf 1 januari 2014 (deze datum inbegrepen) worden eveneens toegerekend aan BELIS-VINCK.

4 Voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen te fuseren vennootschappen  bijzondere rechten toegekend aan vennoten van DE CLERCK

Aan de zaakvoerders van BELIS-VINCK en DE CLERCK wordt geen bijzonder voordeel toegekend.







Er zijn in DE CLERCK geen bevoorrechte aandelen of effecten waaraan bijzondere rechten worden " toegekend, BELIS-VINCK kent geen bijzondere rechten toe aan (en stelt geen maatregelen voor betreffende) vennoten van DE CLERCK of gebeurlijke houders van andere effecten van DE CLERCK.

5 Slotbepalingen

Indien het fusievoorstel niet wordt goedgekeurd, worden alle kosten verband houdende met de fusieverrichting gedragen door de te fuseren vennootschappen, ieder voor een gelijk deel. Bij goedkeuring van de verrichting worden alle kosten gedragen door BELIS-VINCK.

De streefdatum voor de goedkeuring van dit fusievoorstel door de respectieve buitengewone algemene vergaderingen van vennoten van de te fuseren vennootschappen is uiterlijk 31 juli 2014.

Dit fusievoorstel zal, In beginsel tegelijkertijd voor de te fuseren vennootschappen, worden neergelegd op de bevoegde griffie, m.n. deze van de Rechtbank van Koophandel te Gent.



Aldus opgemaakt en door de zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen ondertekend in minstens 6 exemplaren, waarbij iedere vennootschap erkent twee door of namens alle zaakvoerders getekende exemplaren te hebben ontvangen, waarvan er.

" twee bestemd zijn om in de respectieve vennootschapsdossiers te worden neergelegd;

" twee bestemd zijn om op de zetel van de respectieve vennootschappen te worden bewaard;

" twee bestemd zijn voor de notaris die de fusieaktes zal verlijden.

Te Gent, op 16 juni 2014,

[HANDTEKENINGEN]

Voor analytisch uittreksel

Frank VERCALSTEREN

Zaakvoerder

Neergelegd: Fusievoorstel dd.16 juni 2014







"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/09/2014
ÿþItt

Mod Word 11.1

r

*14177058*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte









I NEERGELEGD

1 1 8 SEP, 2014 tece.')IN:1EL r.

3I5 VAN

Ko (ENT

GrIff;











Ondernemingsnr : 0408.250.234

Benaming

(voluit) : Boekhandel Belis-Vinck

(verkort):

Rechtsvorm Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Achterstraat 50, -9040 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte NEERLEGGING EN BEKENDMAKING FUSIEVOORSTEL

Uitgaande van de zaakvoerders van:

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Boekhandel Belis-Vinck', met maatschappelijke zetel te 9040 Gent, Achterstraat 50, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Gent met ondernemingsnummer 0408250.234 (hierna 'BELIS-VINCK);

en

- de besloten vennootschap met béperiste aansprakellikheiO !De Clerck', met maatschappelijke zetel te 9040 Gent, Achterstraat 50, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Gent met ondememingsnurnrner 0424.191.094 (hierna 'DE CLERCk);

werd op 16 juni 2014 een voorstel tot een. met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting opgemaakt ter attentie van en ter goedkeuring door de respectieve buitengewone algemene vergaderingen van voormelde vennootschappen, welke normaliter uiterlijk 31 juli 2014 zouden worden gehouden. Dit fusievoorstel werd ook door de betrokken vennootschappen bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 27 juni daarna.

De respectievé buitengewone algemene vergaderingen van de betrokken " vennootschappen konden evenwel niet voor 31 juli 2014 worden gehouden, waardoor niet langer kon woiden gewerkt met de vooropgestelde datum van boekhoudkundige terugwerking voorzién in het initieel fusievoorstel (1 januari 2014), daar deze de fiscaal aanvaarde termijn van' 7 maanden zou overschrijden. Aangezien de datum van boekhoudkundige terugwerking een " essentieel bestanddeel uitmaakt, van een fusieverrichting, zien de zaakvoerders zich genoodzaakt om een nieuw voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting op te maken ter attentie van en ter goedkeuring door de respectieve buitengewone algemene vergaderingen van voormelde vennootschappen, welke normaliter uiterlijk 31 december 2014 zullen worden gehouden. Het fusievoorstel dd, 16 juni 2014 komt hiermee te vervallen en wordt integraal vervangen door huidig fusievoorstel.

BELIS-VINCK is houder van aile aandelen in het maatschappelijk kapitaal van DE CLERCK. De zaakvoerders van DE CLERCK en BELIS-VINCK (hierna gezamenlijk 'de te fuseren vennootschappen') hebben het initiatief genomen ertoe strekkende een krachtens artikel 676 van het Wetboek van vennootschappen met een fusie door overneming gelijkgestelde verrichting door te voeren, waarbij het hele vermogen van DE CLERCK zal overgaan op BELIS-VINCK en dit. volgen de vereenvoudigde procedure ingesteld bij de artikelen 719 e.v. van het Wetboek van .vennootschappen (hierna 'de Risiel

ln het kader van deze procedure verbinden de zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen zich ertoe alles te doen wat in hun macht ligt om tussen de te fuseren vennootschappen de Fusie tot stand te brengen tegen de hierna vermelde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast, dat ter goedkeuring .zal worden voorgelegd aan de respectievelijke algemene vergaderingen van de te fuseren vennootschappen.

OP de laatste biz. van iJ!i.B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris,.hetzij van de perso(d)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

e 'h%

Voor het overige zal de Fusie leiden tot een vereenvoudiging op het vlak van de relaties met de klanten en de leveranciers, omdat alles via één entiteit zal.gebeuren.

De te fuseren vennootschappen hebben thans reeds gelijkaardige activiteiten. Na de Fusie zullen de te fuseren vennootschappen ook werkelijk Planmatig, organisatorisch en commercieel eenzelfde koers kunnen varen en onder één benaming naar buiten kunnen treden, De bestaande activiteiten kunnen voor het overige onverkort worden behouden.

Door de samenvoeging 'op vlak van personeel, materialen; systemen en processen, zal men kunnen genieten van een schaalvoordeel en derhalve de markt- en concurrentiepositie en de onderhandelingspositie naar derden toe kunnen versterken.

Er wordt verwacht dat de schaalvergroting en verruiming van het werkterrein die de Fusie tot gevolg zal hebben, zal leiden tot sYnergie-effecten.

De juridische en operationele samensmelting van de activiteiten van de te fuseren vennootschappen maakt het tevens mogelijk om intra-groepstransacties te vermijden tussen beide rechtspersonen.

Door de Fusie en de bijhorende reeds hierboven vernielde centralisatie, zal er een grotere doorzichtigheid ontstaan van de structuur van dê vennootschapsgroep waartoe de fuserende vennootschappen behoren en van de te fuseren vennootschappen zelf. Hierdoor zullen ook de vaste kosten kunnen worden gereduceerd.

In het licht van het voorgaande, zijn de zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen van mening dat er geen afdoende rationele argumenten voorhanden zijn om de te fuseren vennootschappen autonoom en apart verder te lateh bestaan.

Gezien de hierboven omschreven, uitvoerige verantwoording vanuit bedrijfseconomisch perspectief, beantwoordt de voorgeriomen Fusie aan reële zakelijke behoeften.

De zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen beogen een niet-belaste fusie te realiseren, in een regime van boekhoudkundige coritinuïteit

Indien het fusievoorstel door de buitengewone algemene vergaderingen van de te fuséren vennootschappen op geldige wijze wordt goedgekeurd, zal DE CLERCK op het moment van juridische uitwerking van de Fusie van rechtswege ophouden te bestaan en gaat alsdan haar gehele vermogen, met inbegrip van alle rechten en verplichtingen, geen enkele uitgezonderd, over op BELIS-VINCK.

3 Boekhoudkundige terugwerking

Vanaf 1 juli 2014 (deze datum inbegrepen) worden de verrichtingen gesteld door DE CLERCK boekhoudkundig geacht te zijn gesteld voor rekening van BELIS-VINCK De resultaten (winst of verlies) behaald vanaf 1 juli 2014 (deze datum inbegrepen) worden eveneens toegerekend aan BELIS-VINCK

4 Voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen te fuseren vennootschappen  bijzondere rechten toegekend aan vennoten van DE CLERCK

Aan de zaakvoerders van BELIS-VINCK en DE CLERCK wordt geen bijzonder voordeel tcegekend..

Er zijn in DE CLERCK geen bevoorrechte aandelen of effecten waaraan bijzondere rechten worden toegekend. BELIS-VINCK kent geen bijzondere rechten toe aan (en stelt geen maatregelen voor betreffende) vennoten van DE CLERCK of gebeurlijke houders van andere effecten van DE CLERCK.

5 Slotbepalingen

Indien het fusievoorstel nies wordt goedgekeurd,. worden alle kosten verband houdende met de fusieverrichting gedragen door de te fuseren vennootschappen, ieder voor een gelijk deel. Bij goedkeuring van de verrichting worden aile kosten gedragen door BELIS-VINCK

De streefdatum voor de goedkeuring van dit fusievoorstel door de respectieve buitengewone algemene vergaderingen van vennoten van de te fuseren vennootschappen is uiterlijk 31 december 2014.

Dit fusievoorstel zal, in beginsel tegelijkertijd voor de te fuseren vennootschappen, worden neergelegd op de bevoegde griffie, rdn, deze van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Aldus opgemaakt en door de zaakvoerders van de te fuseren vennootschappen ondertekend in minstens 6 exemplaren, waarbij iedere vennoôtschap erkent twee door of namens alle zaakvoerders getekende exemplaren te hebben ontvangen, waarvan er:

" twee bestemd zijn iDrn in de respectieve vennootschapsdossiers te worden neergelegd;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

I De te fuseren vennootschappen zijn:

a) BELIS-VINCK*

BELIS-VINCK is een handelsvennootschap die de rechtsvorm heeft van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te .9040 Gent, Achterstraat 60.

BELIS-VINCK heeft als ondememingsnummer 0472.974.869 en ressorteert onder het rechtspersonenregister van Gent.

Het maatschappelijk doel van BELIS-VINCK luidt als volgt:

'De vennootschap heeft ten doet,

"de groot- en kleinhandel in papierwaren en kantoorbehoeften, kantoormachines en kantoormeubilair; boeken, schrijfwaren, dagbladen; tijdschriften en diverse publicaties, muziekstukken en fonoplaten, schoolgerief en didactisch materiaal alsmede de akiiviteiten, van een uitgeversbedrijf en al wat daarmee verband houdt, inbegrepen de fabrikatié van de produkten, voorzien in het programma van haar groot- en/of kleinhandel.

Bovenstaande opsomming is louter aanhalend en geenszins beperkend.

De vennootschap mag alle handels-, niiverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen en verrichtingen stellen, die het nastreven van haar statutair doel beogen, hetzelve begunstigen en/ of vergemakkelijken, op welke wijze ook, zelfs met zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel, en dit eventueel door inbreng of fusie." "

b) DE CLERCK "

DE CLERCK is een handelsvennootschap die de rechtsvorm heeft van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te.9040 Gent, Achterstraat 50.

DE CLERCK heeft ais ondernemingsnummer 0424.191,094 en ressorteert onder het rechtspersonenregister van Gent.

Het maatschappelijk doel .van DE CLERCK luidt als volgt:

'De vennootschap heeft tot doel:

Kopen, verkopen, uitgeven, in-en Uitvoer van boeken zowel in " groothandel als kleinhandel.

Aankoop, verkoop, produktie, in-en uitvoer van textieigoederen,

De vennootschap zal zich mogen interesseren door middel van inbreng, versmelting, deelname of anderzins in aile bestaande of op te richten Vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in innig verband met het hare steel'

2 Algemeen

De voorgenomen Fusie beoogt de algehele overdracht van alle açtiva en passiva van DE CLERCK naar haar enige vennoot, BELIS-VINCK, en kadert in de financiële, sociaalrechtelijke en operationele integratie van de activiteiten van DÉ CLERCK in BELIS-VINCK. Deze integratie is een logische en noodzakelijke stap daar DE CLERCK in de loop van mei 2012 voor 99% onder de.controle kwam van BELIS-VINCK en de te fuseren vennootschappen bovendien gelijkaardige activiteiten ontplooien, getuige ook hun vergelijkbaar maatschappelijk doel.

De Fusie is er aldus op gericht tussen de te fuseren vennootschappen een integratie en harmonisatie op juridisch vlak te verwezenlijken, teneinde als één enkele vennootschap te kunnen optreden die slechts één strategie hanteert ten aanzien van inzonderheid het personeel, de leveranciers en de klanten.

Door voormelde integratie zal er een centralisatie worden doorgevoerd van het bestuur, de administratie en de boekhouding alsook van de overige overheaddiensten van de te fuseren vennootschappen. Dit alles heeft een rationaliserend en kostenbesparend effect. Er zal bijgevolg een grotere efficiëntie kunnen worden bekomen op het vlak van rapportering, controlling, boekhouding, management en debiteurencpyolging, De Fusie zal een

aldus'een efficiëntere inzet van het personeel en van het materieel van de te fuseren vennootschappen mogelijk

. .

maken.

P

. Voor-bbhoudon aan het Belgisch Staatsblad

e oe

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

" twee bestemd min om op de zetel van de respectieve vennootschappen te worden bewaard;

" twee bestemd zijn voor de notaris die de fusieaktes zal verlijden. '

Te Gent, op 12 september 2014. .

[HANDTEKENINGEN]

Voor analytisch uittreksel

Frank VERCALSTEREN Zaakvoerder

Neergelegd: Fusievoorstel dd. 12 september 2014

,

..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

,..

18/11/2014
ÿþ Mod Word 11,1

C4 .git â In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

!!11121111,111,(1,11 uui

NEERGELEGD

0 6 NOV, 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHeffleTE GENT

"

Ondernemingsnr : 0408.250.234

Benaming

(voluit) : BOEKHANDEL BELIS-VINCK

(verkort) :

Rechtsvorm : BVBA

Zetel : 9040 Gent, Achterstraat 50

(volledig adres)

Onderwerp akte : geruisloze fusie

Uittreksel afgeleverd váár registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent, afdeling Gent.

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Wim Vanberghen te Oud-Turnhout op eenendertig oktober tweeduizend veertien, dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten der besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOEKHANDEL BEELIS-VINCK", waarvan de zetel gevestigd is te 9040 Gent, Achterstraat 50, BTW-nummer 6E0408,250,234, RPR Gent  afdeling Gent, met éénparigheid van stemmen heeft besloten:

EERSTE BESLUIT.

De vergadering erkent kennis genomen te hebben van de in de agenda vermelde stukken, te weten:

a)het fusievoorstel, dat in toepassing van artikel 719 van het Wetboek van Vennootschappen ter beschikking gesteld werd van de vennoten en door hen kosteloos verkrijgbaar was.

b)de jaarrekeningen over de laatste drie boekjaren van de overnemende en de overgenomen vennootschap, alsmede de verslagen van de zaakvoerders over de laatste drie boekjaren.

De vergadering erkent bovendien kennis genomen te hebben van aile nodige of nuttige aanvullende' informatie nopens de voorgenomen verrichtingen. De vergadering erkent tevens sedert minstens één maand. voor huidige vergadering in de mogelijkheid gesteld geweest te zijn kennis te nemen van de overige in artikel 720, §2 van het Wetboek van Vennootschappen vermelde documenten, en dienaangaande geen verdere informatie te verlangen.

Met eenparigheid van stemmen wordt de voorzitter ontslagen van het voorlezen van het fusievoorstel en de, verslagen vermeld in de agenda.

TWEEDE BESLUIT

a) Fusie door overneming van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE CLERCK" en vermogensovergang.

De vergadering keurt vervolgens het voormeld fusievoorstel goed.

De vergadering betuigt bijgevolg haar instemming met de verrichting waarbij de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOEKHANDEL BELIS-VINCK", hierna genoemd "de overnemende vennootschap", de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE CLERCK", hierna genoemd "de overgenomen vennootschap" bij wijze van fusie overneemt.

Door deze verrichting gaat het hele vermogen van de overgenomen vennootschap zonder uitzondering noch voorbehoud onder algemene titel over op de overnemende vennootschap.

De aandelen van de over te nemen vennootschap zullen worden vernietigd.

b) Verklaringen en algemene voorwaarden van de overneming van het vermogen van de besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE CLERCK" door de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid "BOEKHANDEL BELIS-VINCK".

Boekhoudkundige datum.

Alle verrichtingen van de overgenomen vennootschap worden vanaf 1 juli 2014 geacht boekhoudkundig

verricht te zijn voor rekening van de overnemende vennootschap.

Bevoorrechte aandelen of effecten.

Er zijn in de overgenomen vennootschap geen bevoorrechte aandelen of effecten waaraan bijzondere

rechten werden toegekend.

Bijzondere voordelen voor zaakvoerders.

Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de fuserende;

vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge c) Beschrijving van de wijziging in de vermogenstoestand vast te stellen ingevolge de fusie en dit op basis van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2013.

De vergadering keurt de eigendomsovergang van het vermogen van de overgenomen vennootschap goed. De overgang van het geheel vermogen van de overgenomen vennootschap op de overnemende vennootschap omvat tevens haar activiteiten met de daaraan verbonden vergunningen, erkenningen, en/of het voordeel van de registratie ervan, het recht de (handels)naam, de merken en logo's van de overgenomen vennootschap te gebruiken, haar cliënteel, het voordeel van haar bedrijfsorganisatie, haar boekhouding, kortom: alle immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid.

Het over te nemen vermogen omvat tevens:

Dalle eventuele optierechten waarvan de overgenomen vennootschap titularis is ingevolge welke titel ook (huurcontracten, leasingcontracten, akte houdende erfpacht of opstal, briefwisseling, contracten "ut singuli", enz.). Wat de voorwaarden betreft waaronder de optierechten uitgeoefend dienen te worden, wordt verwezen naar de daarop betrekking hebbende bepalingen in de titels. De vergadering ontslaat ondergetekende notaris ervan in onderhavige akte de beschrijving van de goederen, voorwerp van de optierechten evenals de voorwaarden waaronder ze dienen gerealiseerd te worden, op te nemen;

Dalle handels- en andere huurovereenkomsten op lange of korte termijn waarin de overgenomen vennootschap partij is als huurder of verhuurder;

Dalle intellectuele rechten omvattende onder meer: alle tekeningen, logo's, de fabrieks- en handelsmerken, waarvan de overgenomen vennootschap titularis of beneficiaris is;

Dwat de rechten van intellectuele en industriële eigendom betreft die ingevolge de fusie overgaan op de overnemende vennootschap zullen de zaakvoerders van deze laatste vennootschap, de nodige formaliteiten vervullen om zo de tegenwerpbaarheid van de overgang erga omnes te bewerkstelligen, conform de toepasselijke bijzondere wetgeving ter zake.

Ook omvat de vermogensovergang die geschiedt bij wijze van overgang ten algemene titel, alle lopende overeenkomsten die de overgenomen vennootschap heeft aangegaan

Deze verbintenissen, ongeacht met wie zij gesloten zijn, ook deze aangegaan met de overheid, met eventuele aangestelden en jegens haar eigen organen en vennoten, gaan onverkort over op de overnemende vennootschap met alle rechten en plichten die daaruit voortvloeien, zonder dat enige andere formaliteit moet worden vervuld dan de wettelijk voorgeschreven openbaarmaking van onderhavig fusiebesluit om deze overgang aan eenieder tegenstelbaar te maken.

De zekerheden en waarborgen verbonden aan de door de overgenomen vennootschap aangegane verbintenissen blijven onverkort behouden.

Boekhoudkundige verwerking.

De vergadering verzoekt ondergetekende notaris vast te stellen dat de overgegane actief- en passiefbestanddelen van de overgenomen vennootschap, overeenkomstig het boekhoudrechtelijk continuïteitsbeginsel (zoals vastgelegd door het K.B. van 30 januari 2001), geboekt zullen worden in de overnemende vennootschap.

d)Vaststelling van de verwezenlijking van de fusie.

De vergadering besluit dat tengevolge van hetgeen voorafgaat de geruisloze fusie tussen de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE CLERCK" en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid `BOEKHANDEL BELIS-VINCK" werd verwezenlijkt, aangezien de buitengewone algemene vergadering van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE CLERCK" voorafgaandelijk dezer eenzelfde beslissing tot fusie heeft genomen.

DERDE BESLUIT.

De vergadering besluit naar aanleiding van de geplande fusie een doelswijziging door te voeren in de overnemende vennootschap. Ze besluit het doel van de vennootschap te wijzigen, zodat artikel 3 van de statuten voortaan zal luiden als volgt:

"De vennootschap heeft ten doel:

" de groot- en kleinhandel in papierwaren en kantoorbehoeften, kantoormachines en kantoormeubilair, boeken, schrijfwaren, dagbladen, tijdschriften en diverse publicaties, muziekstukken en fonoplaten, schoolgerief en didactisch materiaal alsmede de activiteiten van een uitgeversbedrijf en al wat daarmee verband houdt, inbegrepen de fabricatie van de producten, voorzien in het programma van haar groot- en/of kleinhandel.

«de verkoop van digitale leermiddelen

«de ontwikkeling en verdeling van software ter bevordering van het verkopen van alle soorten leermiddelen «de verkoop van eveneens digitale leermiddelen

«business development, project- en interim-management, consultancy en bedrijfsmanagement.

" managementsactiviteiten in ruime zin, waaronder het tussenkomen in het dagelijks bestuur en het vertegenwoordigen van bedrijven.

" coaching, ondersteuning, begeleiding en advies aan bedrijven, natuurlijke personen en alle mogelijke

instellingen

.administratieve dienstverlening en algemene secretariaatsdiensten.

«fret participeren in en het financieren van andere vennootschappen.

Bovenstaande opsomming is fauter aanhalend en geenszins beperkend.

De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen en

verrichtingen stellen, die het nastreven van haar statutair doel beogen, hetzelve begunstigen en/ of

vergemakkelijken, op welke wijze ook, zelfs met zelfde, gelijkaardig of aanverwant dcel, en dit eventueel door

inbreng of fusie."

VIERDE BESLUIT.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering besluit dat de goedkeuring door de algemene vergadering van de overnemende

vennootschap van de eerstvolgende jaarrekening die zal worden opgemaakt na de verwezenlijking van de fusie,

zal gelden als kwijting voor de in functie zijnde zaakvoerders van de overgenomen vennootschap voor de

opdracht uitgeoefend gedurende de periode vanaf 31 december 2013, tot op de dag van de verwezenlijking van

de fusie,

De vergadering stelt vast dat in het kader van de opmaak van deze jaarrekening artikel 727 van het

Wetboek van Vennootschappen dient te worden nageleefd.

VIJFDE BESLUIT.

De vergadering besluit mevrouw DE MAESENEIRE Sonia Nicole Erna, wonende te 9820 Merelbeke, Burg.

Van Gansberghelaan 76 met onmiddellijke ingang te ontslaan als zaakvoerder. De vergadering besluit haar

kwijting te geven voor het tot op heden door haar gevoerde beleid, en te danken voor het gevoerde beleid.

ZESDE BESLUIT,

De vergadering besluit de benaming van de vennootschap te wijzigen in "SCHOOLBOEKHANDEL DE

CLERCK". Artikel 1 van de statuten zal dientengevolge voortaan luiden als volgt:

"De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid en haar naam luidt: "SCHOOLBOEKHANDEL DE CLERCK".

ZEVENDE BESLUIT.

De vergadering besluit de zetel te verplaatsen van 9040 Gent, Achterstraat 50 naar 2381 Ravels (Weelde),

Waskuil 16.

Artikel 2 van de statuten zal dientengevolge voortaan luiden als volgt:

"De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2381 Ravels (Weelde), Waskuil 16."

ACHTSTE BESLUIT.

De vergadering besluit volledig hernieuwde statuten aan te nemen, evenwel zonder wijzigingen aan te

brengen aan de zetel, het doel, de duur, het maatschappelijk kapitaal, het boekjaar of de algemene vergadering

 dit alles behoudens hetgeen vermeld in voorgaande besluiten.

De vergadering besluit, ook reeds rekening houdende met het voorgaande zesde besluit, aldus de statuten

volledig te herschrijven ais volgt:

"TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

ARTIKEL 1.

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar

naam luidt: "SCHOOLBOEKHANDEL DE CLERCK".

ARTIKEL 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2381 Ravels (Weefde), Waskuil 16.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het

tweetalig gebied Brussel hoofdstad bij besluit van de zaakvoerders.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, administratieve zetels,

agentschappen, werkplaatsen, opslagplaatsen en bijkantoren, zowel in België als in het buitenland, vestigen.

ARTIKEL 3.

De vennootschap heeft ten doel:

"de groot- en kleinhandel in papierwaren en kantoorbehoeften, kantoormachines en kantoormeubilair,

boeken, schrijfwaren, dagbladen, tijdschriften en diverse publicaties, muziekstukken en fonoplaten, schoolgerief

en didactisch materiaal alsmede de activiteiten van een uitgeversbedrijf en al wat daarmee verband houdt,

inbegrepen de fabricatie van de producten, voorzien in het programma van haar groot- en/of kleinhandel.

" de verkoop van digitale leermiddelen

-de ontwikkeling en verdeling van software ter bevordering van het verkopen van alle soorten leermiddelen

"de verkoop van eveneens digitale leermiddelen

"business development, project- en interim-management, consultancy en bedrijfsmanagement.

" managementsactiviteiten in ruime zin, waaronder het tussenkomen in het dagelijks bestuur en het vertegenwoordigen van bedrijven.

" coaching, ondersteuning, begeleiding en advies aan bedrijven, natuurlijke personen en alle mogelijke instellingen

" administratieve dienstverlening en algemene secretariaatsdiensten.

"het participeren in en het financieren van andere vennootschappen.

Bovenstaande opsomming is louter aanhalend en geenszins beperkend,

De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen en

verrichtingen stellen, die het nastreven van haar statutair doel beogen, hetzelve begunstigen en/ of

vergemakkelijken, op welke wijze ook, zelfs met zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel, en dit eventueel door

inbreng of fusie.

ARTIKEL 4.

De vennootschap werd voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL II - KAPITAAL - AANDELEN.

ARTIKEL 5.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierendertigduizend zevenhonderd en vijf euro en negen cent (¬

34.705,09) en is verdeeld in duizend vijfhonderd (1.500) aandelen zonder nominale waarde.

ARTIKEL 6.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal kan eenmaal of verschillende keren worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De vennootschap kan haar aandelen verkrijgen overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Wordt dat recht van voorkeur niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan de andere aandeelhouders.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, behoudens wanneer uiteindelijk wordt ingetekend door een vennoot, de echtgenoot van een vennoot en bloedverwanten in opgaande en nederdalende lijn van een vennoot.

ARTIKEL 7.

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend: 1.nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2.de gedane stortingen;

3.de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

ARTIKEL 8.

De enige vennoot kan de aandelen vrij overdragen.

ARTIKEL 9.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Hij die het vruchtgebruik erft van deze aandelen, zal de rechten verbonden aan deze aandelen uitoefenen. ARTIKEL 10.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, cp straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan of overgaan op een vennoot, de echtgenoot van de overdrager of van de erflater en de bloedverwanten in de rechte opgaande of nederdalende lijn.

Deze instemming is evenmin vereist wanneer de aandelen worden overgedragen aan of overgaan op:

-de pandhouder van een pand dat geldig is ingeschreven in het aandelenregister van de vennootschap en dat betrekking heeft op het geheel of een gedeelte van de aandelen van de vennootschap ten gevolge van de realisatie van dat pand door toe-eigening door die pandhouder; en/of

-elke koper in het kader van de uitwinning van een pand dat geldig is ingeschreven in het aandelenregister van de vennootschap en dat betrekking heeft op het geheel of een gedeelte van de aandelen van de vennootschap.

ARTIKEL 11.

De aandelen zijn ondeelbaar.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat een enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het effect is aangewezen.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is en tenzij de vruchtgebruiker en de bloot-eigenaar een van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

TITEL III. BESTUUR - CONTROLE.

ARTIKEL 12.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer al dan niet statutaire zaakvoerders, vennoot of niet, aangesteld door de algemene vergadering die hun mandaat ook kan herroepen. Ze zijn herkiesbaar.

ARTIKEL 13.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

ARTIKEL 14.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 15.

Indien een zaakvoerder, de hoedanigheid heeft van een rechtspersoon is hij gehouden een vaste vertegenwoordiger aan te stellen in de zin van artikel 61 van het Wetboek van Vennootschappen. Een vaste vertegenwoordiger wordt alsdan belast met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de zaakvoerder-rechtspersoon. Deze vaste vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon-zaakvoerder die hij vertegenwoordigt. De rechtspersoon-zaakvoerder mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

ARTIKEL 16.

De zaakvoerder kan gemachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

ARTIKEL 17.

De algemene vergadering kan buiten de door haar vastgestelde bezoldigingen en buiten de vertegenwoordigingskosten, reiskosten en andere, aan de zaakvoerders vaste vergoedingen toekennen te boeken ais algemene onkosten.

Het mandaat van zaakvoerder kan ook kosteloos worden uitgeoefend.

ARTIKEL 18.

De controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de warrekening, wordt aan een of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Voldoet de vennootschap aan de criteria vermeld in de wet en kan zij beschouwd worden als een kleine vennootschap, dan is zij in afwijking van het voorgaande, niet verplicht een commissaris te benoemen.

In dit geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING.

ARTIKEL 19.

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over alle zaken die de vennootschap aanbelangen. Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden in de maatschappelijke zetel op de tweede maandag van de maand mei om negentien uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Een zaakvoerder mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De zaakvoerders moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die minstens een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de plaats aangewezen in de oproepingsberichten. De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda; zij worden gedaan door middel van ter post aangetekende brieven, tenzij de bestemmelingen individueel uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatie middel te ontvangen, en zij worden gericht tot de in artikel 268 aangeduide natuurlijke of rechtspersonen, ten minste vijftien volle dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 20,

Wanneer de vennootschap slechts een vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

ARTIKEL 21.

Ieder vennoot brengt zijn stem uit in persoon of bij gemachtigde. Elk aandeel geeft recht op een stem. ARTIKEL 22.

De notulen van de algemene vergaderingen worden door al de aanwezige vennoten ondertekend.

De afschriften of uittreksels voor te leggen in en buiten rechte worden door een zaakvoerder ondertekend, TITEL V - INVENTARIS - BALANS - WINSTVERDELING.

ARTIKEL 23.

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede de jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. Voor zover de wet vereist, stellen de zaakvoerders bovendien, een verslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Dit alles overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening moet binnen dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door toedoen van de zaakvoerders op de zetel van de Nationale Bank van België die overeenstemt met de griffie van de Rechtbank van koophandel waar de zetel van de vennootschap gevestigd is, worden neergelegd tegelijk met de door de wet vereiste stukken,

ARTIKEL 24.

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen, maakt de netto-winst uit.

eor"

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Eerst wordt van deze winst ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve; de

verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal

heeft bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt op

voorstel van de zaakvoerder, welke laatste zal zorgen voor de uitbetaling van eventuele dividenden.

TITEL VI - ONTBINDING - VEREFFENING.

ARTIKEL 25.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering.

" Het in een hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Wanneer deze een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennoot-schap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe r vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

" «indien tengevolge van een verlies het batig actief is verminderd tot een bedrag van lager dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering worden samengeroepen binnen een tijdspanne : van maximaal twee maanden te rekenen van het ogenblik dat het verlies werd vastgesteld of had moeten zijn , vastgesteld krachtens wettelijke en statutaire verplichtingen, teneinde te beraadslagen, desgevallend onder de voorwaarden voor statutenwijziging, over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere maatregelen bekendgemaakt in de agenda.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders rechtvaardigt haar besluiten in een bijzonder verslag gehouden ten behoeve van de vennoten.

ln het geval er één vennoot is, neemt deze de beslissing binnen zelfde termijn van twee maand na kennis genomen te hebben van het zaakvoerdersverslag, indien hij zelf geen zaakvoerder is of indien hij niet alleen deze functie uitoefent.

" Wanneer het netto-actief gedaald is tot een bedrag lager dan éénlvierde van het kapitaal dan kan de ontbinding worden uitgesproken door de algemene vergadering met één/vierde der stemmen.

«Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden zesduizend tweehonderd euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

ARTIKEL 26.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, stelt de algemene vergadering van vennoten de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en hun emolumenten en stelt de wijze van vereffening vast overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL 27.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten het volgestort bedrag van de aandelen dat niet werd gedelgd, terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen. ARTIKEL 28.

De vennoten, de zaakvoerders, de vaste vertegenwoordigers, de commissarissen, de directeurs en ' vereffenaars die in het buitenland wonen, doen voor de uitvoering van de huidige statuten keuze van woonplaats in de maatschappelijke zetel waar hen geldig alle kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

ARTIKEL 29.

Voor al hetgeen in huidige statuten niet voorzien wordt, wordt er verwezen naar het wetboek van vennootschappen."

NEGENDE BESLUIT.

De vergadering besluit de zaakvoerders te machtigen en alle bevoegdheden te verlenen met het oog op de verwezenlijking en de uitvoering van voorgaande besluiten, alsook ondergetekende notaris te machtigen het nodige te doen tot neerlegging en opmaken van de coördinatie van de statuten met bijgevoegde historiek.

TIENDE BESLUIT.

De vergadering besluit volmacht te verlenen aan "Grant Thornton Accountants en Belastingconsulenten CVBA", met zetel te Potvlietlaan 6, 2600 Antwerpen, waarbij die de mogelijkheid heeft:

-alle formaliteiten te vervullen inzake de inschrijvingen, de wijzigingen (voorgaande, huidige en toekomstige) en schrappingen van handels- en ambachtenondernemingen bij de kruispuntenbank voor ondernemingen, de , ondernemingsloketten of andere administratieve diensten;

-alle formaliteiten te vervullen bij de griffies van de Rechtbank van Koophandel, met name de neerlegging en ondertekening van de nodige formulieren;

-de formaliteiten te vervullen inzake registratie BTW; met name de aanvraag van het BTW-nummer, de aangifte tot wijziging van registratie en de aangifte tot stopzetting van werkzaamheid.

-alle formaliteiten te vervullen inzake de inschrijving, wijzigingen (voorgaande, huidige en toekomstige) en doorhaling bij een sociaal verzekeringsfonds.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie der akte, volmacht en gecoördineerde statuten.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, het

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te verteg

Verso : Naam en handtekening

18/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 13.05.2013, NGL 12.07.2013 13308-0173-011
15/06/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

( NEERGELEGD

0 6 JUNI 2012

~~RHCBA~iKT yA 1' KOOPHHT ~ ~~







*iaioss23*



Ondernerningsnr : 0408.250.234

Benaming

(voluit) : Boekhandel Belis Vinck

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Achterstraat 50 te 9040 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMING ZAAKVOERDER

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd. 27 april 2012, blijkt het volgende:

De algemene vergadering besluit tot de benoeming, met ingang vanaf heden en voor onbepaalde duur, van de heer Frank Vercalsteren, wonende te 2360 Oud-Tumhout, Leeuwerkstraat 39, als zaakvoerder van de vennootschap.

Voor analytisch uittreksel

Frank Vercalsteren

Zaavoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 14.05.2012, NGL 29.05.2012 12132-0339-009
12/05/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 09.05.2011, NGL 09.05.2011 11106-0499-011
23/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 10.05.2010, NGL 18.08.2010 10420-0567-013
28/07/2010 : AN013741
31/08/2009 : AN013741
27/08/2008 : AN013741
31/08/2007 : AN013741
16/08/2006 : AN013741
07/10/2005 : AN013741
09/06/2005 : AN013741
03/01/2005 : AN013741
05/09/2003 : AN013741
14/08/2002 : AN013741
27/10/2000 : AN013741
15/03/2000 : AN013741
18/11/1999 : AN013741
01/01/1995 : AN13741
01/01/1993 : AN13741
01/01/1992 : AN13741
08/06/1989 : AN13741
01/01/1989 : AN13741
01/01/1988 : AN13741
01/01/1986 : AN13741
20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 09.05.2016, NGL 15.06.2016 16178-0246-033

Coordonnées
SCHOOLBOEKHANDEL DE CLERCK

Adresse
WASKUIL 16 2381 WEELDE

Code postal : 2381
Localité : Weelde
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande