SCHOPPENVROUW

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOPPENVROUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.470.731

Publication

03/02/2014
ÿþOndememingsnr ; 422.470.731

Benaming

(vote) : Schoppenvrouw

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Generaal Drubbelstraat 43, 2600 Berchem

Onderwerp akte Wijziging statuten.

Op de Algemene Vergadering van 19 december 2013 werd besloten de artikels 3 en 11 van de statuten van de VZW Schoppenvrouw te wijzigen zoals opgenomen hieronder, alsmede het adres en de beroepsactiviteit van twee van de bestuurders onder artikel 13.

Statutenwijziging 19 december 2013.

Schoppenvrouw VZW

Identificatienummer: 1128/82

Ondernemingsnummer: 422.470.731

Gewijzigde artikels :

Artikel 3: Het doel van de vereniging is het bestrijden van onrecht en elke aantasting van de rechten van een individu of van een groep.

De vereniging verdedigt de principes van gelijkheid, non-discriminatie, vrijheid, principes die de basis zijn van democratische maatschappijen en vastgelegd zijn in de Belgische Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van 1948, aangevuld door de internationale akkoorden betreffende de burgerrechten en politieke rechten, evenals de economische, sociale en culturele rechten van 1956, het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden van 1950, het Europese Sociaal Handvest van 1961 en herzien in 1966, evenals het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie van 2000, en alle hieraan verbonden verdragen, pacten, conventies en protocollen, zowel de huidige als de toekomstige.

De vereniging baseert zich ook op de anti-discriminatiewwetgeving en de wetgeving inzake gelijke kansen in voege in België, meer bepaald de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van bepaalde vormen van discriminatie, de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie tussen vrouwen en mannen, het decreet van 10 juli 2008 houdende een kader voor het Vlaamse gelijkekansen- en gelijkebehandelingsbeleid, en het decreet van de Franse Gemeenschap van 12 december 2008 betreffende de strijd tegen bepaalde vormen van discriminatie (Décret relatif à la lutte contre certaines formes de discrimination de la Communauté Française).

De vereniging ondersteunt elk initiatief dat vorming verstrekt over de rechten en vrijheden en deze promoot, zowel op nationaal ais op internationaal vlak.

De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de toepassing en de ontwikkeling van de democratische principes. Zij kan met dit doel studies of onderzoek doen, informatie verspreiden, tools en programma's voor vorming en permanente educatie ontwikkelen.

De vereniging streeft deze doelstellingen na los van elk partijpolitiek of religieus engagement.

De vereniging kan alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben met haar

doelstellingen. Zij kan, bijvoorbeeld haar medewerking verlenen en haar interesse betonen voor, elke activiteit

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

M0p 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

KOC./Pkrom.P.ir

*'190 3093

" " "

~ " l J,..,

ANTutu&P~f~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

I 1,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

gelijkaardig aan haar doestelfingen. Ze kan elke actie organiseren en diensten aanbieden die het haar mogelijk maken om haar doelstellingen te realiseren of te faciliteren, Artikel 11. In geval van ontbinding van de vereniging zal over de bestemming van het vermogen besloten worden door de algemene vergadering.

Het actief van de vereniging zal overgemaakt worden aan een vereniging die de emancipatie van vrouwen en meisjes beoogt in de geest van de doelstellingen van de ontbonden vereniging.

Artikel 11. In geval van ontbinding van de vereniging zal over de bestemming van het vermogen besloten worden door de algemene vergadering.

Het actief van de vereniging zal overgemaakt worden aan een vereniging die de emancipatie van vrouwen en meisjes beoogt in de geest van de doelstellingen van de ontbonden vereniging.

Gewijzigde Satuten

Artikel 1: De naam van de vereniging is VZW Schoppenvrouw.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd Generaal Drubbelstraat 43, 2600 Berchem, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3: Het doel van de vereniging is het bestrijden van onrecht en elke aantasting van de rechten van een individu of van een groep.

De vereniging verdedigt de principes van gelijkheid, non-discriminatie, vrijheid, principes die de basis zijn van democratische maatschappijen en vastgelegd zijn in de Belgische Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van 1948, aangevuld door de internationale akkoorden betreffende de burgerrechten en politieke rechten, evenals de economische, sociale en culturele rechten van 1956, het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden van 1950, het Europese Sociaal Handvest van 1961 en herzien in 1966, evenals het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie van 2000, en alle hieraan verbonden verdragen, pacten, conventies en protocollen, zowel de huidige ais de toekomstige.

De vereniging baseert zich ook op de anti-discriminatiewetgeving en de wetgeving inzake gelijke kansen in voege in België, meer bepaald de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van bepaalde vormen van discriminatie, de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie tussen vrouwen en mannen, het decreet van 10 juli 2008 houdende een kader voor het Vlaamse gelijkekansen- en gelijkebehandelingsbeleid, en het decreet van de Franse Gemeenschap van 12 december 2008 betreffende de strijd tegen bepaalde vormen van discriminatie (Décret relatif à la lutte contre certaines formes de discrimination de la Communauté Française).

De vereniging ondersteunt elk initiatief dat vorming verstrekt over de rechten en vrijheden en deze promoot, zowel op nationaal als op internationaal vlak.

De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de toepassing en de ontwikkeling van de democratische principes. Zij kan met dit doel studies of onderzoek doen, informatie verspreiden, tools en programma's voor vorming en permanente educatie ontwikkelen.

De vereniging streeft deze doelstellingen na los van elk partijpolitiek of religieus engagement,

De vereniging kan aile daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben met haar doelstellingen, Zij kan bijvoorbeeld haar medewerking verlenen en haar interesse betonen voor elke activiteit gelijkaardig aan haar doestellingen, Ze kan elke actie organiseren en diensten aanbieden die het haar mogelijk maken om haar doelstellingen te realiseren of te faciliteren.

Artikel 4. De vereniging bestaat uit minimaal vier werkende leden met alle rechten zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 5. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende beslissingen:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders

3.de kwijting aan de bestuurders

4.de goedkeuring van de begroting

5.de ontbinding van de vereniging

6. de uitsluiting van een lid

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen.

Uitnodigingen worden ten minste acht dagen op voorhand aan alle leden verzonden. Verder kunnen de

voorzitster, de Raad van Bestuur of één vijfde van de werkende leden van de algemene vergadering, een

algemene vergadering doen bijeenroepen.

MDD 2,2

Luik B - Vervolg

Artikel 6. De notulen van de algemene vergadering worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt voor de leden op de maatschappelijke zetel.

Artikel 7. De raad van Bestuur telt minimum drie leden. Ze worden voor onbepaalde tijd door de algemene vergadering benoemd.

Artikel 8. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden nodig om het doel van de vereniging te verwezenlijken en de vereniging te besturen en te leiden, Hij kan alle handelingen van intern bestuur verrichten met uitzondering van de handelingen die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn toegewezen.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd

-door één bestuurder die alleen kan handelen voor een bedrag tot maximum 100 -door twee bestuurders die gezamenlijk handelen voor een bedrag hoger dan 100 E.

Artikel 9. De leden betalen geen bijdrage.

Artikel 10. De vereniging is voor onbepaalde duur,

Artikel 11. in geval van ontbinding van de vereniging zal over de bestemming van het vermogen besloten worden door de algemene vergadering.

Het actief van de vereniging zal overgemaakt worden aan een vereniging die de emancipatie van vrouwen en meisjes beoogt In de geest van de doelstellingen van de ontbonden vereniging.

Artikel 12. Voor al wat niet in deze statuten is voorzien, verwijzen de stichtende leden naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend oogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 13. De Raad van Bestuur blijft behouden, mits aanpassing en adreswijziging van mevrouw Veronique Grossi en mevrouw Ida Dequeecker zoals hieronder vernield, alsook aanpassing van de beroepsactiviteit van mevrouw Ida Dequeecker en mevrouw Rita Lacres zoals hieronder vermeld.

De Raad van Bestuur bestaat uit de volgende bestuurders:

-Ida Dequeecker, geb. Gent 25/03/1943, gepensioneerd ambtenaar, Venusstraat 13/4, 2000 Antwerpen.

-Veerle Van Putte, geb, Antwerpen 1210711955, maatschappelijk assistente, Veerstraat 192, 2240 Zandhoven-Viersel.

-Veronique Grossi, geb. Genk 17/10/1964, ambtenaar, Hoendergaarsen 22b, 2370 Arendonk, -Rita Lacres, geb. Sint-Niklaas 30109/1950, gepensioneerd kleuterleidster, Moleken 50, 9100 Sint-Niklaas.

-Kathleen (Kitty) Roggeman, geb, Dessau (Du) 08/03/1945, gepensioneerd leerkracht, Generaal Drubbetstraat 43, 2600 Berchem.

Opgemaakt in 5 exemplaren, waarvan elke bestuurder erkent er één ontvangen te hebben.

Handtekening : Kathleen Roggeman, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

, Voorbehouden aan het Belgisch 5taatsblati

Coordonnées
SCHOPPENVROUW

Adresse
GEN. DRUBBELSTRAAT 43 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande