SCHUTTERSVERENIGING ANTWERPSE POLITIE-OOST, AFGEKORT : S.A.P.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHUTTERSVERENIGING ANTWERPSE POLITIE-OOST, AFGEKORT : S.A.P.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 455.401.736

Publication

10/03/2014
ÿþ Moo 22

In de belagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte terriffie_

I

2 7 e ;_f'.

P. N TVJ E i,~ P E N

Griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 455.401.736

Benaming

(voluit) : Schuttersvereniging Antwerpse Politie Oost

(verkort): SAPO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Frans Beirenslaan 2a, 2150 Borsbeek

Onderwerp akte : wijziging statuten

UITTREKSEL STATUTEN (gewijzigde artitkels)

I : Naam -- Zetel  Doel -- Duur

Artikel 2: De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk Arrondissement Antwerpen, 2150 Borsbeek, Frans Beirenslaan 2A. De zetel mag enkel naar een ander adres worden overgebracht bij beslissing van de algemene ledenvergadering waarbij 213 aanwezigheid of vertegenwoordiging vereist is en waarbij 2/3 van de aanwezige o vertegenwoordigde leden hiermee moet akkoord gaan.

II : Leden

Artikel 5; Het aantal effectieve leden is onbeperkt, doch mag nooit minder dan drie bedragen. 1n dit geve' wordt de vereniging ontbonden. Er zijn bestuurders, effectieve leden en ereleden.

Artikel 6: Nieuwe leden dienen hun kandidatuur in te dienen bij de Raad van Bestuur. Deze beslist over de aanvaarding. De algemene ledenvergadering kan bij statutaire meerderheid van stemmen leden uitsluiten wegens wangedrag, niet betalen van bijdragen, niet naleven van de statuten of het huishoudelijk reglement. Hij kan ook sancties treffen nadat belanghebbende werd verzocht zijn verdedigingsmiddelen naar voor te brengen, Elk lid kan ten allen tijde zelf uit de vereniging treden, mits hij dit per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis brengt.

III : Raad van Bestuur

Artikel 9: De Raad van Bestuur zal uit minimum drie en maximum negen leden bestaan. De leden worden benoemd en afgezet door de algemene ledenvergadering, De duur van het mandaat is drie jaar voor wat betreft de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, bijzondere voorwaarde is wel dat ze nooit tegelijkertijd (her)verkiesbaar kunnen zijn, en twee jaar voor de overige raadsleden. De leden van de Raad van Bestuur voeren hun mandaat onbezoldigd uit, maar hebben recht op een forfaitaire onkostenvergoeding. Deze vergoeding mag het maximale bedrag niet overschrijden dat aan vrijwilligers mag warden toegekend zonder dat deze vergoeding belastbaar en onderworpen wordt aan RSZ. De bestuurders kunnen hun vrijwillig ontslag aanbieden door een aangetekend schrijven te richten aan de Raad van Bestuur. Deze zal bij gewone meerderheid beslissen over de aanvaarding of de weigering van het ontslag.

Artikel 10: De Raad van Bestuur wordt gekozen uit de effectieve leden. Ze verliezen hun mandaat bij verlies van het effectieve lidmaatschap.

Artikel 11: De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij zijn afwezigheid wordt hij achtereenvolgens vervangen door de secretaris en de penningmeester. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Om geldige beslissingen te kunnen nemen dient de helft plus één van de bestuurders aanwezig te zijn.

Artikel 12: De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, te kiezen uit de

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

oº%'.: .

lfoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

voorzitter, secretaris of penningmeester. De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht De afzetting van één van de bestuursleden wegens grove nalatigheid kan enkel door een buitengewone algemene vergadering.

IV : Algemene vergadering

Artikel 14; De algemene leden vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen der statuten, het benoemen van bestuurders, het ontslaan van bestuurders en leden, de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, de kwijting van de bestuurders en van de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en alle gevallen'waarin de statuten het vereisen, Alle overige bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 15: Ten minste acht dagen op voorhand, en per gewone brief, wordt de algemene vergadering bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Deze brief vermeldt de agenda, evenals plaats, dag en uur van de ; vergadering, Onderwerpen die niet in de agenda staan kunnen enkel worden behandeld indien alle effectieve aanwezige [eden eenparig akkoord gaan. De vergadering met minstens éénmaal per jaar worden gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar; dit in de maand januari. Wanneer een vijfde van de leden hierom verzoekt of om de afzetting van bestuurslid goed te keuren, dient de Raad van Bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen. Ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd (art.6 VZW-wet).

Artikel 16: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Alle stemmen worden meegeteld, ook de onthoudingen en de ongeldige stemmen (deze worden ais tegenstemmen beschouwd ingeval er een bijzondere meerderheid vereist wordt door de wet of de statuten) . Tot wijziging van de statuten, of tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien die wijziging op de agenda ' werd vermeld, en indien tweederde der stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan op ieder ogenblik een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van tweederde der stemgerechtigde leden vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijzigen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen besloten worden.

Artikel 17: Van iedere vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en die bijgehouden worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan warden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee andere bestuurders. Alle leden hebben recht om inzage te vragen van deze notulen. Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de vergadering na een aangetekend verzoek aan de Raad van Bestuur.

Aldus opgemaakt en aangenomen met éénparigheid der stemmen op de vergadering, gehouden te Borsbeek op zaterdag, 25 januari 2014

De Voorzitter, De Secretaris,

Ronald Wouters Guido Wuyts

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SCHUTTERSVERENIGING ANTWERPSE POLITIE-OOST, …

Adresse
FRANS BEIRENSLAAN 2A 2150 BORSBEEK(ANTW)

Code postal : 2150
Localité : BORSBEEK
Commune : BORSBEEK
Province : Anvers
Région : Région flamande