SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH

Association sans but lucratif


Dénomination : SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.435.063

Publication

09/09/2011
ÿþ MOD 2.2

71.1.ilt Z3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0415.435.063

Benaming

(voluit) : SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kruisschanslei 42, 2550 Kontich

Onderwerp akte :

SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH

Vereniging zonder Winstoogmerk

De Kruisschanslei 42

2550 Kontich

Wijziging statuten

Nummer van de vereniging: 857075. Ondernemingsnummer: 0415 435 063

De buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH, opgericht bij authentiek akte op 11 september 1975 heeft op datum van 18 maart 2011, overreenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003,

beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch staatsblad van en

gewijzigd op 21 september 1992 verschenen in het staatsblad van 10/12/1992 onder het nr 21581 met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

1.Wijziging van de statuten

TITEL 1 : BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De benaming van de vereniging is SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH

ARTIKEL 2

De zetel der vennootschap is gevestigd te Kontich, Kruisschanslei 42, gerechtelijk arrondissement Antwerpen, doch kan door eenvoudige beslissing van de algemene vergadering elders in België gevestigd worden.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel: het verlenen van morele en materiele steun aan de 28° Sint Maarten VVKS groep te Kontich. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten stuiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht en kan ten allen tijde worden ontbonden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iu

Voor behouc aan h. Belgis Staatsb

RECHTBANK KOOPHANDEL

3 0 AUG. 2011

ANlenifteRPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL II : LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder antuurlijk persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk of mondeling te richten aan de raad van bestuur. Indien de raad de toelating weigert staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet ingediend worden bij de raad van bestuur binnen de maand van kennisgeving van de weigering.

ARTIKEL 7

De leden en het bestuur zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de

vereniging.

Hel lidgeld wordt jaarlijks vastgelegd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid en mag nooit meer

bedragen dan 300 000 ¬ per jaar.

ARTIKEL 8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis warden gebracht of per E-mail. In het geval van E-mail is het ontslag slechts rechtsgeldig op het moment dat dit per E-mail bevestigd wordt door de Raad van Bestuur aan het betreffende lid.

ARTIKEL 9

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden

van de stemmen uitgesproken worden.

ARTIKEL 10

Afgetreden leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen.

TITEL III : De raad van bestuur

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden die lid zijn van de vereniging.

Zij warden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

Ze oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De bestuuders worden benoemd voor een termijn van maximum 4 jaar en zijn herkiesbaar. In het geval dat gedurende de loop van een mandaat een plaats van bestuurder vrijkomt, hebben de andere bestuurders het recht een voorlopige plaatsvervanger aan te stellen. De eerstvolgende algemene vergadering zal tot definitieve herkiezing overgaan. De bestuurder in die voorwaarden benoemd, voleindigt het mandaat van degene die hij vervangt.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

ARTIKEL 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, van de ondervoorzitter of van de secretaris. Zij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De raad van bestur beslist met de absolute meerderheid der aanwezige stemmen. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter. De beslissing worden in een verslagboek opgenomen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uitreksels worden ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

De raad van bestuur komt ten minste eenmaal per jaar samen voor het opmaken van de rekeningen van het vorige jaar en de begroting van het volgende jaar.

ARTIKEL 13

De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het beheer van de vereniging, in de ruimste zin genomen, en die door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijtschrift geven of eisen; alle inbewaargevingen doen en ontvangen, alle onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden; evenals huren en verhuren zelfs voor langer dan negen jaar, alle private en officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, alle legaten en giften aanvaarden , alle contracten en verkopen aannemen en sluiten; alle leningen met of zonder waarborg sluiten, alle subrogaties en borgstellingen toestaan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

en aanvaarden, toestemmen in hypotheken op de onroerende goederen van de vereniging, alle voorschotten aanvaarden en doen, van alle zakelijke of andere rechten afstend doen, van alle zekelijke of persoonlijke waarborgen handlichting geven, voor of na betaling met verzaking aan alle bevoorrechte en hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagneming of andere beletselen, verschijnen als eiser of verweerder voor alle rechtbanken, alle vonissen uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen treffen, scheidsrechterlijke uitspraken aanvaarden.

Deze opsomming is enkel verklarend en niet beperkend. De raad benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht al de agenten, bedienden en leden van het personeel der vereniging en stelt ze af, bepaalt hun werkzaamheden en bezoldiging. De raad vervaardigt alle huishoudelijke regelmenten uit die hij nodig oordeelt.

ARTIKEL 14

De raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een afgevaardigd bestuurder gekozen

tussen de bestuurders en waarvan hij de bezoldiging vaststelt.

Hij kan insgelijk geheel of ten dele aan leden of derde personen zijn macht overdragen, bij speciale

machtgeving.

ARTIKEL 15

De vereniging wordt geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter of twee bestuurders. Nochtans voor de stukken welke op het dagelijks bestuur betrekking hebben, onder andere de kwijtingen en documenten bestemd voor het beheer van spoorwegen, post en postmandaten zal de handtekening van de afgevaardigde bestuurder of van de daartoe door de raad gamachtigde persoon, voldoende zijn.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdracht vallen en waarvan de waarde 12 500,00 ¬ te boven gaat is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur kan op zijn vergadering niet-bestuurders, al dan niet lid, uitnodigen met een adviserende bevoegdheid en zonder stemrecht.

Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels hierboven opgenomen zijn van overeenkomstige toepassing.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de hoogdringendheid en het belang van de verenging zulks vereisen, kunnen de beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 17

De algemene vergadering is het soevereine gezag van de vereniging. Tot haar bevoegdheid zijn

voorbehouden:

1.De wijziging van de statuten

2.De benoeming en het ontslaan van de bestuurders

3.De goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen

4.De vrijwilige ontbinding van de vereniging

5.De uitsluiting van leden

6.De kwijting van de bestuurders

7.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

8.AIle gevallen waarin de statuten dat vereisen

ARTIKEL 18

Er moet ten minste elk jaar voor 30 juni een algemene vergadering gehouden worden voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar.

Er moeten ten minste twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn bij volmacht. Elk lid kan maar een volmachtstem geven en de goedkeuring moet gebeuren bij twee derde van de stemmen.

De oproeping tot de algemene vergadering moet om geldig te zijn, ondertekend zijn door de voorzitter of één vijfde van de leden.

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens het belang der vereniging dat eist.

Elke vergadering wordt gehouden op de dag en uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingbrief en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de leden moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Al de effectieve leden moeten uitgenodigd warden voor de algemene vergadering. Alle leden moeten opgeroepen worden bij gewone brief ten minste acht dagen voor de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door meer dan de helft van de leden.

ARTIKEL 19

In gewone gevallen worden besluiten genomen bij eenvoudige meederheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee derde van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd.

Bereikt men dit getal niet dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die dan een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een door de tweede vergadering genomen besluit tot wijziging moet door de burgerlijke rechtbank worden bekrachtigd indien twee derden van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd was. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meederheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts niet eenparigheid van de sternen worden besloten. Dezelfde regels gelden bij ontbinding van de vereniging.

Een meerderheid van twee derden van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

ARTIKEL 20

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis van deze,

door de ondervoorzitter. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Ieder effectief lid heeft het recht op de algemene vergadering een ander effectief lid af te vaardigen. Hiertoe

volstaat een schriftelijke volmacht.

ARTIKEL 21

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Ieder lid beschikt over één stem.

ARTIKEL 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de verslagen, welke ondertekend worden door de voorzitter, de secretaris en de leden die hefverlangen. De verslagen worden in een bijzonder register opgenomen.

Dit register berust op de zetel van de vereniging en kan door de effectieve leden en toegetreden leden geraadpleegd worden zonder dat deze evenwel het recht hebben het te verplaatsen. De beslissingen kunnen desgevallend aan niet-leden medegedeeld worden per brief, mail of mondeling, door de voorzitter van de raad van bestuur.

TITEL V : BEGROTINGEN EN REKENINGEN

ARTIKEL 23

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december

ARTIKEL 24

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De raad van bestuur zal eveneens alle jaren de lijst der leden neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel van haar zetel.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 25

Ingeval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering twee vereffenaars aan

en bepaalt hun bevoegdheid.

ARTIKEL 26

Ingeval van ontbinding hetzij rechterlijk, hetzij vrijwillig, op welk ogenblik en om welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed aan een vereniging met gelijk doel en voorwerp als dit van de huidige vereniging, hetwelk door de algemene vergadering wordt aangeduid.

2.Benoeming van de raad van bestuur

Voor-

behouden

aan heat

. Belgisch

Staatsblad

MOO 2.2

Luik B - Vervolg

Met ingang van 18 maart 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen de raad van.; bestuur benoemd welke is aangesteld vanaf heden voor een periode van vier jaar;

" Mennes Raf, Duffelshoek 19, 2250 kontich (geboren te Reet op 13/10/1964)

" Vercauteren Hilde, Duffelshoek 19, 2550 Kontich (Geboren te Duffel op 01/06/1964)

.Eric Van den Eynde, Pierstraat 245, 2550 Kontich (geboren te Reet op25/02/1962)

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: Mennes Raf

Ondervoorzitter: Vercauteren Hilde

Secretaris: Eric Van den Eynde

De volgende bestuurders worden ontslagen uit hun functie met ingang van 18 maart 2011:

" De Schutter Suzanne, Molenstraat 63, 2550 Kontich

" Leys Christine, Duffelshoek 8B, 2550 Kontich

" Minnebach Paul, Pierstraat 111, 2550 Kontich

" Van Thielen Leonard, Rubensstraat 69, 2550 Kontich

Gedaan te Kontich op 18 maart 2011

Mennes Raf Eric Van den Eynde

Voozitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCOUTS OUDERKOMITEE KONTICH

Adresse
KRUISSCHANSLEI 42 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande