SENIORENKRING DUPONT

Association sans but lucratif


Dénomination : SENIORENKRING DUPONT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 894.105.121

Publication

25/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1

Ondernemingsnr : 0894.105.121

Benaming

(voluit) : Seniorenkring DuPont

NEERGELEGD 16 APR, 2013

GRIFFIE RECHI'r.; t/'-7;^t KOOPHANDgfiee AAELI"i2Ll'.I`3 "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bankstraat 115 , 2811 Hombeek.

Onderwerp akte : Statutenwijziging ,ontslag en benoeming in raad van bestuur, gecoördineerde tekst na de wijzigingen.

1 Wijziging der statuten:De algemene vergadering van 26 februari 2013, geldig samen geroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid heeft in haar zitting besloten twee artikels uit de statuten te wijzigen art, 6b toetredingsvoorwaarden effectieve leden

art21 Steun van DuPont en ACS

2 In de raad van bestuur worden Herman Bosteels en Hubert Wuyts vervangen door

Jenny Van den Eynde,Hogeweg 18/003 2800 Mechelen geb.2811211950 Mechelen; bestuurder Verbeke Willy, Hogerheistraat 671880 Kapelle old Bos geb.1 811 2/1 949. Mechelen; bestuurder Van Puyvelde Eduard, Stiggetstraat 1 1910 Kampenhout geb.211111945 Anderlecht bestuurder.

3 De volledige gecoordineerde tekst na de wijzigingen is dan als volgt;

SENIORENKRING DUPONT vzw Ondernemingsnummer 0894105121

Bankstraat 115

2811 Hombeek

Tussen de hierna vermelde stichtende leden, allen van Belgische nationaliteit, is op 10 oktober 2007 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met de volgende statuten:

I.NAAM, ZETEL, DOEL, PRINCIPES, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: SENIORENKRING DUPONT , Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Artikel 2, De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2811 Hombeek, Bankstraat 115 en is gelegen in het gerechtelijke arrondissement Mechelen. De Raad van Bestuur is gemachtigd de zetel over te plaatsen binnen het arrondissement mits dat dat in het Staatsblad gepubliceerd wordt.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel vriendschapsbetrekkingen en netwerking tussen haar leden te bevorderen, voor haar leden ontspannende en sociaal-culturele activiteiten te organiseren en vormingsactiviteiten te bevorderen. Ze vormt ook een kanaal om de band tussen de leden en Du Pont de Nemours (Belgium), hierna vermeld als DuPont, verder in stand te houden en de wederzijdse communicatie te bevorderen.

Artikel 4. De vereniging bestaat uit oud-personeelsleden van DuPont en hun partners zoals bepaald in artikel 6. Dit maakt dat:

1.zij zich  in hoofde van haar Raad van Bestuur  wenst te houden aan de ethische principes en financiële controle principes van DuPont;

2.zij steun kan ontvangen van DuPont en dit op basis van een schriftelijke overeenkomst zoals verder bepaald in artikel 21.

Artikel 5, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

II. LEDEN

Artikel 6.a De Stichtende leden zijn;

MOD 2.2

NaamVoornaarn

Reyns Maria

Wauters Pieter

Torts Jozef

Van Beneden Jan

Duran Daniël

Straat

Hanswijkdries 20 Jef Denijnstraat 23 Borgersteinlei 167

Bankstraat 115 Juniorslaan 29/A Plaats

2800 Mechelen 3191 Hever 2800 Mechelen 2811 Hombeek 2811 Leest

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6b. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Effectieve leden zijn voormalige medewerkers van DuPont België die de firma verlaten hebben

6b1 door pensionering, vervroegd pensioen, brugpensioen of een equivalente formule.

6b2 Bij de overname door Axalta Coating System, die voldoen aan de voorwaarden van artikel 6blvoor

zolang de overeenkomst mbt de seniorenkring tussen DuPont en ACS geldig blijft.

De raad van bestuur kan voor uitzonderlijke,individuele gevallen afwijken van voorgaande definitie mits

goedkeuring door 2/3 van de bestuurders. Toegetreden leden zijn leden die gelijktijdig met hun partner(-effectief lid-) lid geworden zijn(*).De beslissingen van de Raad van Bestuur inzake lidmaatschap zijn niet vatbaar voor beroep en dienen niet te worden gemotiveerd ten opzichte van het kandidaat-lid.

(*) Bij overlijden van het effectieve [id blijft de partner in aanmerking komen voor lidmaatschap zoals voorheen.

Een aanvraag tot lidmaatschap gebeurt door een eenvoudige schriftelijke of mondelinge aanvraag aan een [id van de Raad van Bestuur, maar wordt slechts effectief na het betalen van de verschuldigde bijdrage.

Artikel 7. Alle leden hebben dezelfde verplichtingen en genieten van dezelfde voordelen met dien verstande dat enkel voormalige DuPont personeelsleden stemrecht hebben en kunnen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Uitsluiting van lidmaatschap kan enkel gebeuren door beslissing van de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 8. Alle leden betalen een jaarlijkse bijdrage telkens bepaald door de Raad van Bestuur met een maximum van 1000 euro. Hierbuiten zal voor deelname aan bepaalde activiteiten een bijdrage in de onkosten gevraagd worden. Alle bijdragen dienen betaald via de bankrekening van de kring.

111. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9. De algemene vergadering van de vereniging bestaat uit personen vernield in artikel 6 met uitsluiting van hun partners,

Artikel 10. De algemene vergadering beschikt over volgende bevoegdheden;

1.het wijzigen van de statuten;

2.het benoemen en afzetten van bestuurders;

3.het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

4.de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn/haar bezoldiging;

5.de kwijting van de bestuurders en commissarissen;

6.de ontbinding van de vereniging.

7,de uitsluiting van een lid

Bij het benoemen van bestuurders zal de algemene vergadering rekening houden met de noodzaak om een

mix van kennis en ervaringen in de Raad van Bestuur te hebben die nodig is voor een efficiënt bestuur van de

vzw en voor een brede vertegenwoordiging van de leden.

Artikel 11. Elk jaar zal vóór 1 april een algemene vergadering worden gehouden. De raad van bestuur bepaalt de plaats, dagorde, dag en uur. Er kan steeds een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur. Zij moet worden bijeengeroepen binnen de dertig dagen die volgen op een schriftelijk verzoek dat ten minste één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering heeft gericht aan de voorzitter van de raad en dat in het verzoek concreet de agendapunten vermeldt,

De raad van bestuur verzendt schriftelijk een uitnodiging aan alle leden die daarvoor in aanmerking komen, ten minste acht dagen voorafgaand aan iedere algemene vergadering of bijzondere algemene vergadering.

Artikel 12. Werking van een Algemene Vergadering.

Bij aanvang van de vergadering wordt een aanwezigheidslijst ondertekend door alle directe leden die de

vergadering bijwonen. Deze lijst wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ieder gekwalificeerd lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander gekwalificeerd lid van de vereniging, voorzien van een geschreven volmacht. Elk lid mag maximum drie afwezige leden vertegenwoordigen,

De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten met betrekking tot de volmachten.

Iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt een secretaris aan. De vergadering duidt stemopnemers aan indien zij dit nuttig of nodig acht. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen over onderwerpen die uitdrukkelijk op de agenda staan. Wanneer minstens de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden dit beslissen kunnen ook geldige beslissingen genomen worden over onderwerpen die niet op de agenda stonden.

De algemene vergadering beslist geldig wanneer minstens de helft van de gekwalificeerde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De leden van de algemene vergadering beschikken elk over één stem en beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid tenzij de wet of de statuten anders bepalen.

Onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen gerekend. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding zijn onderworpen aan wettelijke voorwaarden.

Artikel 13

De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in notulen en ondertekend door de voorzitter. De notulen worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging en aan alle leden bezorgd binnen de maand na de vergadering.

IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 14 Samenstelling en vergoeding.

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur en bestaat uit minstens vijf leden. De leden worden verkozen door de algemene vergadering uit de effectieve ledenvoor een termijn van drie jaar die verlengd kan worden zoals hierna bepaald.

De benoeming kan op ieder moment herroepen worden door de algemene vergadering. Elk lid van de raad van bestuur kan op ieder moment ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. in dit laatste geval kan de raad van bestuur een tijdelijke vervanger aanduiden wiens mandaat geldig is tot de volgende algemene vergadering.

Teneinde een soort evenwicht te vinden tussen continuïteit en vernieuwing, is bepaald dat om de drie jaar en voor het eerst in 2010 een derde van de raad zijn/haar mandaat ter beschikking. Deze raadsleden kunnen zich evenwel kandidaat stellen voor herverkiezing. Het mandaat voor de overige leden wordt automatisch verleng. Een lid van de raad kan maximaal drie opeenvolgende periodes zijn/haar mandaat uitoefenen.

De raad van bestuur ontvangt geen enkele bezoldiging of vergoeding in welke vorm dan ook.

Artikel 15 Voorzitter van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur kiest om de drie jaar onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een

secretaris en een penningmeester. Elk mandaat kan eenmaal vernieuwd worden.

Ingeval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn/haar functies overgenomen door de ondervoorzitter

of, bij ontstentenis, door het oudste lid van de raad.

Artikel 16 Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om acties te nemen ter bevordering van de doelstellingen van de vereniging met uitzondering van die zaken waarvoor de statuten of de wet bepalen dat enkel de algemene vergadering bevoegd is.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en o.m. deze met betrekking tot de scheiding van bevoegdheden.

De bestuurders zijn persoonlijk niet gehouden door de beslissingen van de vereniging.. Zij zijn niet aansprakelijk voor hun beheer tenzij in de gevallen door de wet voorzien.

Artikel 17 Vergaderingen.

De Raad van Bestuur vergadert ten minste viermaal per jaar op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van ten minste twee bestuurders. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk ten minste 8 dagen voor de vergadering en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Artikel 18 Werking en verloop van de vergadering

Bij het begin van de vergadering wordt een aanwezigheidslijst ondertekend door alle leden die de vergadering bijwonen. Deze lijst wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Een bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om zich op de vergadering te laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad of bij dienst afwezigheid door de ondervoorzitter of bij afwezigheid van beiden door het oudste lid van de raad.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad kan geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen gerekend. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter bepalend.

Artikel 19 Bekendmaking van beslissingen

De beraadslagingen en beslissingen van de raad worden vastgelegd in notulen. Deze notulen worden na goedkeuring ondertekend door de voorzitter. Ze worden bewaard op de zetel van de vereniging. De notulen worden ook schriftelijk bezorgd aan alle directe leden van de vereniging en dit ten laatste twee weken na hun goedkeuring.

V, JAARREKENING EN CONTROLE

Artikel 20 Jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. De raad van bestuur stelt de rekeningen van inkomsten en uitgaven van het verlopen boekjaar vast en stelt de begroting op voor het lopende boekjaar, Beide worden uiterlijk 3 maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering die geldt als ontlasting van de bestuurders en commissarissen.

Indien geen commissaris is aangesteld, kan de firma Du Pont de Nemours Belgium BVBA het nazicht van de rekeningen op zich nemen.

VI RELATIE MET DU PONT DE NEMOURS BELGIUM BVBA

Artikel 21 Steun

De vereniging kan steun ontvangen van DuPont en ACS. De aard en omvang van deze steun wordt jaarlijks bepaald evenals de eventuele voorwaarden die hieraan zouden verbonden zijn. Een akkoord hierover wordt schriftelijk vastgelegd en voor wat de vereniging betreft, ondertekend door minstens twee bestuurders.

VII COMMUNICATIE

Artikel 22 Aile communicaties binnen de vereniging die schriftelijk dienen te gebeuren kunnen zowel via email als via brief gedaan worden. Elk lid heeft de vrije keuze via welk van de twee communicatiemedia hijfzïj de communicatie wenst te ontvangen.

VIII ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23 De algemene vergadering kan tot ontbinding van de vereniging beslissen mits de wettelijke vereisten in acht genomen worden. Zij zal de wijze van vereffening bepalen, zal één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheid bepalen evenals hun bezoldiging. De algemene vergadering zal de netto maatschappelijk activa die overblijven ter beschikking stellen van een of meer liefdadigheidsinstellingen binnen het arrondissement.

iX Samenstelling raad van bestuur! leden gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen:

Bosmans Omer Kruineikenstraat 16

Debacker Werner Kerkstraat 11

Diels Luk Veerle-Heide 36

Duran Daniél Juniorslaan 29/A

Goris Alfons Bogaardenstraat 35

Van Beneden Jan Bankstraat 115

Vandenbergh Rita De Bergen 55 Van den Eynde Jenny Hogeweg 18/003 Van Puyvelde Eduard Stiggelstraat 1

Verbeke Willy Hogerheidestraat 67 3150 Tildonk

2840 Rumst

2431 Laakdaal

2811 Leest

2580 Beerzel

2811 Hombeek

2820 Bonheiden

2800 Mechelen

1910 Kampenhout

1880 Kapelle o/d Bos

Gedaan te Hombeek op14 maart 2013 Jan Van Beneden bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/05/2015
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-" - . - - ,..,.....~

NEERGELEGD

2 3 -04- 2015

I" c,ill~,.Idl(vertieOPi-IA«ia" :t.'

r" 'T',NLiIPï.N, afd. MEG'Ii'==J FN

A llE1111I1 I II

Ondernemingsnr : 0894.05.121

Benaming

(voluit) : Seniorenkring DuPont

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bankstraat 115 , 2811 Hombeek.

Onderwerp akte : Statutenwijziging, gecoördineerde tekst na de wijzigingen.

1 Wijziging der statuten:

De algemene vergadering van 24 februari 2015, geldig samen geroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid heeft in haar zitting besloten volgende artikels uit de statuten te wijzigen : art. 6b, art 12, art 16, art 19 en art 21

2 De volledige gecoördineerde tekst na de wijzigingen is dan als volgt;

SENIORENKRING DUPONT vzw Ondernemingsnummer 0894105121

Bankstraat 115

2811 Hombeek

Tussen de hierna vermelde stichtende leden, allen van Belgische nationaliteit, is op 10 oktober 2007 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met de volgende statuten:

I.NAAM, ZETEL, DOEL, PRINCIPES, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: SENIORENKRING DUPONT . Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2811 Hombeek, Bankstraat 115 en is, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Mechelen. De Raad van Bestuur is gemachtigd de zetel over te plaatsen binnen het arrondissement mits dat dat in het Staatsblad gepubliceerd wordt.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel vriendschapsbetrekkingen en netwerking tussen haar leden te bevorderen, voor haar leden ontspannende en sociaal-culturele activiteiten te organiseren en vormingsactiviteiten te bevorderen. Ze vormt ook een kanaal om de band tussen de leden en Du Pont de Nemours (Belgium), hierna vermeld als DuPont, verder in stand te houden en de wederzijdse communicatie te bevorderen.

Artikel 4. De vereniging bestaat uit oud-personeelsleden van DuPont en hun partners zoals bepaald in artikel 6. Dit maakt dat:

1.zij zich  in hoofde van haar Raad van Bestuur  wenst te houden aan de ethische principes en financiële controle principes van DuPont;

2.zij steun kan ontvangen van DuPont en dit op basis van een schriftelijke overeenkomst zoals verder bepaald in artikel 21.

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Il. LEDEN

Artikel 6.a De Stichtende leden zijn:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

NaamVoornaam Straat Plaats MOD 2,2

Reyns Maria Hanswijkdries 20 Jef Denijnstraat 23 Borgersteinlei 167 2800 Mechelen

Wauters Pieter Bankstraat 115 Juniorslaan 29/A 31911-lever

Torrs Jozef 2800 Mechelen

Van Beneden Jan 2811 Hombeek

Duran Daniël 2811 Leest

Artikel 6b. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Effectieve leden zijn voormalige medewerkers van DuPont België die de firma verlaten hebben

door pensionering, vervroegd pensioen, brugpensioen of een equivalente formule,

De raad van bestuur kan voor uitzonderlijke,individuele gevallen afwijken van voorgaande definitie mits

goedkeuring door 213 van de bestuurders. Toegetreden leden zijn leden die gelijktijdig met hun partner(-effectief lid-) lid geworden zijn(*).De beslissingen van de Raad van Bestuur inzake lidmaatschap zijn niet vatbaar voor beroep en dienen niet te worden gemotiveerd ten opzichte van het kandidaat-lid,

(*) Bij overlijden van het effectieve lid blijft de partner in aanmerking komen voor lidmaatschap zoals voorheen,

Een aanvraag tot lidmaatschap gebeurt door een eenvoudige schriftelijke of mondelinge aanvraag aan een lid van de Raad van Bestuur, maar wordt slechts effectief na het betalen van de verschuldigde bijdrage.

Artikel 7. Aile leden hebben dezelfde verplichtingen en genieten van dezelfde voordelen met dien verstande dat enkel voormalige DuPont personeelsleden stemrecht hebben en kunnen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Uitsluiting van lidmaatschap kan enkel gebeuren door beslissing van de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 8, Alle leden betalen een jaarlijkse bijdrage telkens bepaald door de Raad van Bestuur met een maximum van 1000 euro. Hierbuiten zal voor deelname aan bepaalde activiteiten een bijdrage in de onkosten gevraagd worden, Alle bijdragen dienen betaald via de bankrekening van de kring.

III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9. De algemene vergadering van de vereniging bestaat uit personen vermeld in artikel 6 met uitsluiting van hun partners,

Artikel 10. De algemene vergadering beschikt over volgende bevoegdheden:

1.het wijzigen van de statuten;

2.het benoemen en afzetten van bestuurders;

3.het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

4.de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn/haar bezoldiging;

5.de kwijting van de bestuurders en commissarissen;

6.de ontbinding van de vereniging.

7.de uitsluiting van een lid

Bij het benoemen van bestuurders zal de algemene vergadering rekening houden met de noodzaak om een

mix van kennis en ervaringen in de Raad van Bestuur te hebben die nodig is voor een efficiënt bestuur van de

vzw en voor een brede vertegenwoordiging van de leden.

Artikel 11. Elk jaar zal vôôr 1 april een algemene vergadering worden gehouden. De raad van bestuur bepaalt de plaats, dagorde, dag en uur. Er kan steeds een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur. Zij moet worden bijeengeroepen binnen de dertig dagen die volgen op een schriftelijk verzoek dat ten minste één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering heeft gericht aan de voorzitter van de raad en dat in het verzoek concreet de agendapunten vermeldt.

De raad van bestuur verzendt schriftelijk een uitnodiging aan alle leden die daarvoor in aanmerking komen, ten minste acht dagen voorafgaand aan iedere algemene vergadering of bijzondere algemene vergadering.

Artikel 12. Werking van een Algemene Vergadering.

Bij aanvang van de vergadering wordt een aanwezigheidslijst ondertekend door alle effectieve leden die de vergadering bijwonen. Deze lijst wordt bewaard op de zetel van de vereniging,

ieder effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging, voorzien van een geschreven volmacht. Elk lid mag maximum drie afwezige leden vertegenwoordigen.

De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten met betrekking tot de volmachten.

iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt een secretaris aan, De vergadering duidt stemopnemers aan indien zij dit nuttig of nodig acht. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen over onderwerpen die uitdrukkelijk op de agenda staan. Wanneer minstens de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden dit beslissen kunnen ook geldige beslissingen genomen worden over onderwerpen die niet op de agenda stonden.

v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De algemene vergadering beslist geldig wanneer minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd

De leden van de algemene vergadering beschikken elk over één stem en beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid tenzij de wet of de statuten anders bepalen.

Onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen gerekend. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding zijn onderworpen aan wettelijke voorwaarden.

Artikel 13

De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in notulen en ondertekend door de voorzitter. De notulen worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging en aan alle leden bezorgd binnen de maand na de vergadering.

IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 14 Samenstelling en vergoeding,

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur en bestaat uit minstens vijf leden. De leden worden verkozen door de algemene vergadering uit de effectieve leden voor een termijn van drie jaar die verlengd kan worden zoals hierna bepaald.

De benoeming kan op ieder moment herroepen worden door de algemene vergadering. Elk lid van de raad van bestuur kan op ieder moment ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. In dit laatste geval kan de raad van bestuur een tijdelijke vervanger aanduiden wiens mandaat geldig is tot de volgende algemene vergadering.

Teneinde een soort evenwicht te vinden tussen continuiteit en vernieuwing, is bepaald dat om de drie jaar en voor het eerst in 2010 een derde van de raad zijn/haar mandaat ter beschikking. Deze raadsleden kunnen zich evenwel kandidaat stelten voor herverkiezing. Het mandaat voor de overige leden wordt automatisch verlengd, Een lid van de raad kan maximaal drie opeenvolgende periodes zijn/haar mandaat uitoefenen.

De raad van bestuur ontvangt geen enkele bezoldiging of vergoeding in welke vorm dan ook.

Artikel 15 Voorzitter van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur kiest om de drie jaar onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een

secretaris en een penningmeester. Elk mandaat kan eenmaal vernieuwd worden.

Ingeval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn/haar functies overgenomen door de ondervoorzitter

of, bij ontstentenis, door het oudste lid van de raad.

Artikel 16 Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om acties te nemen ter bevordering van de doelstellingen van de vereniging met uitzondering van die zaken waarvoor de statuten of de wet bepalen dat enkel de algemene vergadering bevoegd is.

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en o.m. deze met betrekking tot de scheiding van bevoegdheden.

De bestuurders zijn persoonlijk niet gehouden door de beslissingen van de vereniging. Zij zijn niet aansprakelijk voor hun beheer tenzij in de gevallen door de wet voorzien.

De Raad van Bestuur is gemachtigd om de voorwaarden uit te werken en vast te leggen voor deelname aan sommige of aan alle activiteiten door niet-leden ttz voormalige werknemers van DuPont België en hun partners op basis van kostenneutraliteit voor de Seniorenkring.

Artikel 17 Vergaderingen.

De Raad van Bestuur vergadert ten minste viermaal per jaar op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van ten minste twee bestuurders. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk ten minste 8 dagen voor de vergadering en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Artikel 18 Werking en verloop van de vergadering

Bij het begin van de vergadering wordt een aanwezigheidslijst ondertekend door alle leden die de vergadering bijwonen. Deze lijst wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Een bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om zich op de vergadering te laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad of bij dienst afwezigheid door de ondervoorzitter of bij afwezigheid van beiden door het oudste lid van de raad.

De raad kan geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. ledere bestuurder beschikt over één stem. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen gerekend. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter bepalend.

Artikel 19 Bekendmaking van beslissingen

C

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MdD 2.2

Luik B - Vervolg

Re beraadslagingen en beslissingen van de raad worden vastgelegd in notulen. Deze notulen worden na goedkeuring ondertekend door de voorzitter. Ze worden bewaard op de zetel van de vereniging. De notulen worden ook schriftelijk bezorgd aan alle effectieve leden van de vereniging en dit ten laatste twee weken na hun goedkeuring.

V. JAARREKENING EN CONTROLE

Artikel 20 Jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar, De raad van bestuur stelt de rekeningen van inkomsten en uitgaven van het verlopen boekjaar vast en stelt de begroting op voor het lopende boekjaar, Beide worden uiterlijk 3 maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering die geldt als ontlasting van de bestuurders en commissarissen.

Indien geen commissaris is aangesteld, kan de firma Du Pont de Nemours Belgium BVBA het nazicht van de rekeningen op zich nemen.

VI RELATIE MET DU PONT DE NEMOURS BELGIUM BVBA

Artikel 21 Steun

De vereniging kan steun ontvangen van DuPont. De aard en omvang van deze steun wordt jaarlijks bepaald evenals de eventuele voorwaarden die hieraan zouden verbonden zijn. Een akkoord hierover wordt schriftelijk vastgelegd en voor wat de vereniging betreft, ondertekend door minstens twee bestuurders.

VIl COMMUNICATIE

Artikel 22 Aile communicaties binnen de vereniging die schriftelijk dienen te gebeuren kunnen zowel via email als via brief gedaan worden. Elk lid heeft de vrije keuze via welk van de twee communicatiemedia hij/zij de communicatie wenst te ontvangen.

VIII ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23 De algemene vergadering kan tot ontbinding van de vereniging beslissen mits de wettelijke vereisten in acht genomen worden. Zij zal de wijze van vereffening bepalen, zal één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheid bepalen evenals hun bezoldiging. De algemene vergadering zal de netto ' maatschappelijk activa die overblijven ter beschikking stellen van een of meer liefdadigheidsinstellingen binnen het arrondissement.

IX Samenstelling raad van bestuur/ leden gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen:

Bosmans Orner Debacker Werner Diels Luk

Duran Daniël

Goris Alfons

Van Beneden Jan Bankstraat 115

Vandenbergh Rita De Bergen 55 Van den Eynde Jenny Hogeweg 18/003 Van Puyvelde Eduard Stiggeistraat 1

Verbeke Willy Hogerheidestraat 67

Gedaan te Hombeek op 7 april 2015 Eduard Van Puyveide bestuurder

Voor-

behouden

aan hét

Belgisch

Staatsblad

Kruineikenstraat 16 Kerkstraat 11 Veerle-Heide 36 Juniorslaan 29/A Bogaardenstraat 35

3150 Tildonk

2840 Rumst

2431 Laakdaal

2811 Leest

2580 Beerzel

2811 Hombeek

2820 Bonheiden

2800 Mechelen

1910 Kampenhout

1880 Kapelle o/d Bos

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SENIORENKRING DUPONT

Adresse
BANKSTRAAT 115 2811 HOMBEEK

Code postal : 2811
Localité : Hombeek
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande