SHAKTI

Association sans but lucratif


Dénomination : SHAKTI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.706.052

Publication

25/09/2012
ÿþwa

. ~ 6-)\ L..~. ~,~.~v

(~~

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grilrfie

1111 111111 11111111111111

*12159978*

11

- RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 SEP, 2012

AN TW E EN

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

0848.706.052

SHAKTI vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : OEVER 23 BUS 6 2000 ANTWERPEN

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

Tussen ondergetekenden :

1.JANSSENS Arthur , wonende te 2600 Berchem Vredestraat 54B6

NN 550612.393.56 geb te Antwerpen op 12.6.55

2.KINGET Nancy , wonende te 2000 Antwerpen Oever 2363

NN 611211.368.65 geb te Antwerpen op 11.12.61

3. JOCHMANS Birgit , wonende te 2100 Deume Muggenberglei 164

NN 761004/394.85 geb te Antwerpen op 4.90.76

Is overeengekomen als volgt :

Heden 9.9.2012 wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstgevend doel

overeenkomstig de wet van 27.6.21 en 2.5.02

De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt :

BENAMING , ZETEL , DOEL , DUUR

1. Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming SHAKTI

2. De vereniging heeft haar zetel in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, met als maatschappelijke zetel Oever 23136 2000 Antwerpen . Aile stukken voorgeschreven door de vzw wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd arrondissement.

3. De vereniging heeft tot doei de herwaardering van de vrouwelijke waarden in de maatschappij , de bewustwording en verspreiding ervan ; evenals de bevordering van geweldloze communicatie en de vreedzame interactie tussen mensen

Om het doel te bereiken kan zij alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel te maken hebben en dit kunnen bevorderen evenais ondersteuning bieden aan mensen die hier bewust mee bezig willen zijn .

Zoals onder andere het inrichten van bijeenkomsten voor het uitwisselen van ervaringen , organiseren van workshops , tentoonstellingen en voordrachten, verspreiden van informerend materiaal , en allerhande vormen van hulp en ondersteuning .

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen, op voorwaarde dat deze in overeenstemmming zijn om het statutair doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LIDMAATSCHAP

5, De oprichters zijn Janssens Arthur (°12.6.55 te Antwerpen), Kinget Nancy(°11.12.61 te Antwerpen) en Jochmans Birgit(°4.10.76 te Antwerpen),

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Alaam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

t

+ 6. Het aantal wettelijke reden is onbeperkt, maar bedraagt tenminste drie. De oprichters zijn de eerste

wettelijke leden.

Kandidaat wettelijke leden moeten voorgedragen worden door een meerderheid van de oprichters die nog

lid zijn of bij gebreke van oprichters die nog lid zijn,door een meerderheid van de leden van de raad van

bestuur. Bij hun toetreding onderschrijven zij de statuten en in

Voorkomend geval het huishoudelijk reglement.

7. Het lidmaatschap eindigt indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van tweederden der stemmen.

8. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin de eventueel door henzelf of rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen,

9. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden andere personen toelaten als toetredend

lid.

Toetredende leden hebben recht van aanwezigheid op de algemene vergadering, maar geen stemrecht.

10. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 250 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar geindexeerd op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december 2000. De nieuwe index is deze van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing.

De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur het verschuldigde lidgeld.

Van de wettelijke leden kan geen lidmaatschapsbijdrage gevorderd worden.

RAAD VAN BESTUUR

11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 2 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders kunnen elk afzonderlijk optreden . Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde dopr deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zal bepalen.

12. De raad van bestuur leidt de zaken van vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van de rechtsmiddelen.

Over al hetgeen niet tot de wettelijk of statutair voorbehouden bevoegdheid van de algemene vergadering behoort, wordt beslist door de raad van bestuur.

13, De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester kiezen.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor.

De oproeping wordt tenminste acht dagen voor de vergadering schriftelijk aan aile bestuurders verzonden.

De oproeping bevat eveneens de agenda, plaats en uur. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De

beslissingen warden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van

de voorzitter doorslaggevend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden overgemaakt aan elke bestuurder.

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels

worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Enkel de voorzitter is bevoegd de vereniging extern te vertegenwoordigen en te verbinden .

ALGEMENE VERGADERING

14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegpnwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over een stem pp de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor, + behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg



15. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende items : het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurder, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, het aanvaarden en uitsluiten van de leden, het goedkeuren van begroting en rekeningen, aile gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

16. De raad ban bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Ze moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren der jaarrekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. De raad van bestuur bepaalt plaats en datum.

Alle leden worden bij gewone brief uitgenodigd minstens acht dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris<; ze vermeldt dag, uur, plaats en de agenda.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan, op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in het bijzonder register.

INZAGERECHT VAN DE LEGEN

17. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, raad van bestuur en van de personen al dan niet reet een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

BEGROTING, REKENINGEN, CONTROLE

18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring ervan spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting van de bestuurders. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw met vermelde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. "

ONTBINDING EN VEREFFEFNING

19. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze bepaalt in de wet. in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvaorwaarden.

20. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, bestemd ten voordele van een of meerdere humanitaire iniatieven en projecten, bepaalt door de algemene vergadering,

BIJZONDERE BEPALINGEN

A.Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

van 9.9.2012 en beslissen met eenparigheid van stemmen

1.Het aantal bestuurders te bepalen op 2

2.Worden aangesteld tot bestuurder voor onbepaalde duur , ingaand op heden

Kinget Nancy en Jochmans Birgit, beiden hoger vernoemd

B.De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeen gekomen in de raad van bestuur

En hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als :

Voorzitter en penningmeester van de raad van bestuur : Kinget Nancy

Secretaris : Jochmans Birgit

Antwerpen , 9 september 2012

Kinget Nancy

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SHAKTI

Adresse
OEVER 23, BUS 6 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande