SHAOLIN DOJO

Association sans but lucratif


Dénomination : SHAOLIN DOJO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.802.433

Publication

02/04/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

2 Statuten Shaolin Dojo vzw

2.1 TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art. 1. §1 De vereniging draagt de naam:  Shaolin Dojo vzw

§2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting  vzw , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in België op het adres

Gastveld 50, 2220 Heist-op-den-Berg.

De zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen met als adres voor de griffie van de rechtbank

van koophandel: Voochtstraat 7 te 2800 Mechelen. Briefwisseling aan de griffie is te richten aan Keizerstraat 20.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de gevechtsporten te dienen door als Karate Jutsu club op te treden voor de aangesloten leden . Zij wil deze sport onbaatzuchtig verspreiden en bevorderen door het organiseren van trainingen, stages, vergaderingen, demonstraties en manifestaties allerhande en het verlenen van voorlichting en steun op sportief gebied in het algemeen. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op deze doelstelling en welke niet indruisen tegen de wet, de openbare orde of de goede zeden. Zij kan ondermeer alle roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig of nuttig acht, bezitten verwerven, kosteloos ontvangen, in bruikleen of in huur nemen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

2.2 TITEL II : LEDEN

Art. 5. Er zijn werkende en aangesloten leden.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Art. 6. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters, de leden aanvaard krachtens artikel 7 en de Sensei van de school volgens artikel 8. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De stichters vormen de eerste werkende leden.

SHAOLIN DOJO vzw

1 OPRICHTERS:

De volgende personen,

· Michiels, Mario - Gastveld 50 - 2220 Heist-op-den-Berg

· Michiels, Chris  Antwerpsesteenweg 47 - 2500 Lier

· Laenen, Hubert  Vogelzangstraat 21 - 2260 Westerlo

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Shaolin Dojo vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gastveld 50

*14303199*

Luik B

0549802433

2220

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Heist-op-den-Berg

Griffie

Neergelegd

31-03-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 7. §1 Om lid te worden van de vereniging (werkend of aangesloten) moet men:

a. Akkoord gaan met de statuten en de naleving van huishoudelijk reglement. De werkende en aangesloten leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

b. Een lidmaatschapsbijdrage betalen. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur

§2 Om werkend lid te worden van de vereniging moet men:

a. Zichzelf kandidaat stellen aan de Raad van Bestuur of door de Raad van Bestuur gevraagd worden om deze functie op te nemen.

b. De kandidatuur moet goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur.

§3 Alle leden betalen een lidmaatschap bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur , maar mag nooit meer zijn dan 500 euro per boekingsjaar.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

§4 Van de leden die bestuurder zijn van de vereniging, kan geen bijdrage worden gevorderd. Bovendien beslist de Raad van Bestuur autonoom welke leden kunnen genieten van een vrijstelling  of korting van de verschuldigde lidmaatschap bijdrage.

Art. 8. Leden kunnen in aanmerking komen om aangeduid te worden als Sensei (lesgever) van de Shaolin Dojo vzw. De voorwaarden hiervoor worden opgenomen in het huishoudelijk reglement. De benoeming en uitsluiting tot Sensei wordt unaniem goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Alle Sensei van de school worden automatisch werkende leden. Bij vrijwillig ontslag van een lid die benoemd werd tot Sensei vervalt met het onslag ook het statuut van Sensei van de Shaolin Dojo vzw.

Art. 9. §1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Art. 10. §1 Aangesloten leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de aangesloten leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement. §2 Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

2.3 TITEL III : ALGEMENE VERGADERING

Art. 11. De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden. De werkende leden beschikken in de vergadering ieder over één stem.

Art. 12. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

a. Het wijzigen van de statuten

b. De benoeming en afzetting van de bestuurders

c. De benoeming en afzetting van de commissarissen

d. De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

e. De goedkeuring van de begroting en de rekening

f. De ontbinding van de vereniging

g. De uitsluiting van een werkend lid

h. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art. 13. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij afwezig is wordt hij voorgezeten door de persoon uit volgende rangorde: de ondervoorzitter, de secretaris, de oudste van de aanwezige werkende leden.

Art. 14. §1 Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden op dag en uur te bepalen door de Raad van Bestuur en in de loop van het eerste semester. Alle werkende leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§2 Een buitengewone algemene vergadering wordt gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt of op initiatief van de Raad van Bestuur.

Art. 15. De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De Raad van Bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de werkende leden.

Art. 16. Elk werkend lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid, mits een geschreven volmacht wordt overhandigd aan de voorzitter bij de aanvang van de

§3 Elk lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen met uitzondering van de leden die vrijstelling genieten volgens de beslissing van de Raad van Bestuur.

§2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§4 De uitsluiting van een aangesloten lid kan alleen uitgesproken worden door de beslissing van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een werkend lid is een bevoegdheid van de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vergadering.

Art. 17. §1 De vergadering kan alleen beraadslagen over de punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige werkende leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt en dat het onderwerp niet onderhevig is aan de aanwezigheidsquorum zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Luik B - vervolg MOD 2.2

§2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§3 Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van werkende leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

§4 Bij uitsluiting van werkende leden in een bestuursfunctie wordt een strenger aanwezigheidsquorum toegepast, zijnde 4/5 van de werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 5 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle werkende leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

2.4 TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

Art. 18. §1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste drie bestuurders. De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van onbepaalde duur.

§3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 19. De Raad van Bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 20. De Raad van Bestuur zal onder de bestuurders volgende functies benoemen: voorzitter, secretaris, penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Meerdere functies kunnen door eenzelfde persoon opgenomen worden.

Art. 21. Indien een bestuurder vroegtijdig zijn ambt neerlegt of komt te overlijden, zijn functie niet door een andere bestuurder kan worden overgenomen of het minimum aantal bestuurders niet meer aanwezig is, zullen de over gebleven bestuurders bijkomende bestuurders voorstellen in een (buitengewone) bestuurders vergadering. De benoeming van de bijkomende bestuurder(s) blijft de bevoegdheid van de (buitengewone) algemene vergadering. Hiervoor beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

Art. 22. De voorzitter leidt de bestuurders vergadering. Indien hij afwezig is wordt hij voorgezeten door de persoon uit volgende rangorde: de ondervoorzitter, de secretaris, de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 23. De Raad van Bestuur wordt minstens 1 maal per jaar samengeroepen voor de bestuurders vergadering door de voorzitter. De oproeping per brief of per e-mail wordt tenminste 8 dagen voor de vergadering verzonden aan de bestuurders. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief. De oproepingbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Elk bestuurslid heeft het recht om tijdens de vergadering één of meerdere punten aan de agenda toe te voegen.

Art. 24. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Elke bestuurder beschikt over één stem. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen maar bij staking van stemmen is de keuze van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 25. De secretaris neemt de notulen op van de vergaderingen van de Raad van Bestuur in een register. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ieder der bestuurders ontvangt een afschrift van de notulen.

Art. 26. De penningmeester houdt de boekhouding bij van de financiële transacties van de vereniging in de door de wet bepaalde vorm.

Art. 27. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en één andere bestuurder.

Art. 28. §1 De Raad van Bestuur is gehouden de vereniging te besturen als een goede huisvader. Enkel de Raad van Bestuur als college kan beslissingen nemen.

§2 Behoudens in geval het minimum aantal bestuurders niet meer gehaald wordt beslist de Raad van Bestuur over de nood tot het aanstellen van extra bestuurders. De effectieve benoeming blijft een bevoegdheid van de algemene vergadering.

§ 2 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 3 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

§4 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 29. De Raad van Bestuur kan een binnenhuisreglement opstellen. Dit binnenhuisreglement dient te worden nageleefd door alle leden en de bestuurders. Enkel de Raad van Bestuur kan het binnenhuisreglement wijzigen, dit bij twee derde meerderheid van stemmen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.5 TITEL V. REKENINGEN EN BEGROTING

Art. 30. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De boekhouding wordt gevoerd volgens de regels voorzien in de wet en de uitvoeringsbesluiten.

Art. 31. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 32 Elke financiële transactie groter dan ~ 500,00 dient vooraf te worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur, behoudens de lopende rekeningen waarvoor de penningmeester vooraf een algemene toelating tot betaling kan bekomen van de Raad van Bestuur. De penningmeester is echter bevoegd om dagdagelijkse uitgaven te doen tot een bedrag van ~ 500,00. Tijdens de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur dient de penningmeester alle financiële transacties ter bekrachtiging aan de Raad van Bestuur voor te leggen.

2.6 TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 33. Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

Art. 34. In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 36. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Opgemaakt in drie exemplaren te Heist-op-den-Berg op 23/03/2014. Een digitale scan van de oprichtingsakte, ondertekend door alle oprichters zal gebruikt worden voor het elektronisch neerleggen van de oprichtingsakte van de Shaolin Dojo vzw.

2.7 EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De stichters bijeengekomen in hun eerste algemene vergadering benoemen volgende leden tot bestuursleden

met deze madaten :

a) Voorzitter:

Michiels, Mario

b) Technisch directeur:

Laenen, Hubert

c) Penningmeester:

Michiels, Mario

d) Secretaris

Michiels, Chris

Handtekeningen van de stichtende leden

Coordonnées
SHAOLIN DOJO

Adresse
GASTVELD 50 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande