SHEFFA

Divers


Dénomination : SHEFFA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 837.323.301

Publication

19/04/2013
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 13062087* 111 II

Voort d aar Bei( Staar

I

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 0 APR. 2013

Griffie

" I. I 111 11 li.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0837.323.301

Benaming

(voluit) : SHEFFA

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 2970 Schilde, Louis Mariënlaan 2A bus 3

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurder

Uittreksel uit het verslag van de raad van bestuur dd 1 maart 2013 :

Ingevolge de beslissing van de Raad van Bestuur dd 1 maart 2013 wordt met ingang van 1 maart 2013 een einde gesteld aan het mandaat als bestuurder van de Stichting van mevrouw Nadia Wera, wonende te 1800 Vilvoorde, Brembosstraat 41, Er wordt tevens beslist om mevrouw Ann Maelfait, wonende te 9040 Gent, Speerdistelstraat 3 met onmiddellijke ingang na deze vergadering ais bestuurder van de Stichting te benoemen, Dit mandaat wordt toegekend voor onbepaalde duur. Dit besluit wordt aangenomen met unanimiteit van stemmen,

Sansen Erik

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

28/09/2012
ÿþIE In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

111111111.1111111111111111

RECHTBANK KOOPHANDEL

19 SEP. 2:112

Griffie

ANT ZrEN

n()

Ondernemingsnr : 0837.323.301

Benaming

(voluit) : SHEFFA

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 2970 Schilde, Waterstraat 145 Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel Uittreksel uit het verslag van de raad van bestuur dd 2 mei 2012 ;

Ingevolge de beslissing van de Raad van Bestuur dd tmei 2012 wordt de maatschappelijke zetel verplaatst naar 2970 Schilde, Louis Mariënlaan 2A bus 3 en dit met ingang vanaf 7 mei 2012.

Sansen Erik Bestuurder

III

06/10/2011
ÿþ111 11111,111111,11 j1,11.1!

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Motl 2.1



Ondernemingsnr : 0837 323 301

Benaming

(voluit) : Sheffa

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 2018 Antwerpen - Van Noortstraat 11

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Ingevolge de beslissing van de Raad van Bestuur dd 2 september 2011 wordt de maatschappelijke zetel verplaatst naar 2970 Schilde, Waterstraat 145 en dit met ingang vanaf 2 september 2011.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Sansen Erik

Bestuurder



















Óp dë fááfsféd z. Gïn"lüik B-vérrfëldèrï eëdtei : Naam en "}ióédánigh-éld van "dë" instNinéritereride riótàris,-hatzif van de"perso(d)n(én) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/07/2011
ÿþ

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : SHEFFA Rechtsvorm : private stichting

Zetel : Van Noortstraat 11 2018 Antwerpen

im

`1110423]+

V

beh aa Bel

Sta2

REGï-; i EANK

KOOPHANDEL

2 8 MI 2011

A N RPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Voorwerp akte : # 837.323.301

VZW: oprichting



Uittreksel uit een akte verleden voor Meester Kris Ducatteeuw, geassocieerd notaris te Edegem op veertien juni tweeduizend en elf.

1) de identiteit van de natuurlijke persoon die de oprichtingsakte heeft ondertekend :

De heer SANSEN Erik Emiel, van Belgische nationaliteit, geboren te Poperinge op zestien maart negentienhonderd zesenzeventig, wonende te 2018 Antwerpen, Van Noortstraat 11.

2) a) Rechtsvorm : stichting

b) naam : Sheffa

3) Doel - activiteiten :

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende belangeloze doelen:

Het eerste doel van de private stichting is gericht op het voorkomen en bestrijden van mishandeling in het algemeen en preventief optreden.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, extra aandacht geven aan de bestrijding in binnen- en buitenland van:

" Mensenhandel

" Pedofilie

" snuff-movies

" foltering

" kindsoldaten

" alle vormen van geweld tegen kinderen, jongeren en vrouwen, zowel in het openbare leven als in de privé-sfeer

Tevens kan de private stichting instaan voor de begeleiding en steun van slachtoffers van voormelde feiten naar spirituele, psychologische en sociale re integratie;

Het tweede belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het bestrijden van armoede en helpen en bijstaan van de sociaal en fysiek zwakkeren in de samenleving, ten einde hen een menswaardig en kwalitatief beter bestaan te bieden en bijkomende kansen te geven om hun kwaliteiten te ontwikkelen. In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten in binnen- en buitenland verrichten:

" Organiseren en financieren van ééndaagse en meerdaagse activiteiten en. (praktische) hulp voor behoeftigen getroffen door ziekte, armoede en trauma.

" Het ondersteunen van kansarme ouderen die in moeilijke omstandigheden hun oude dag doorbrengen.

" Het verschaffen van beperkte en tijdelijke huursubsidies aan personen die zware financiële problemen hebben.

" Het financieren van de kosten van (bijzondere) gezondheidszorg (verblijf' .... .._ ziekenhuis,_medische ingrepen, medicijnen, reiskosten naar het buitenland, en,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

dergelijke meer).

" Het organiseren van opleiding- en onderwijsprojecten in binnen- en buitenland. Het derde doel van de private stichting is gericht op steun aan spirituele en godsdienstige organisaties.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer in staan voor projecten in binnen- en buitenland ten bate van dergelijke spirituele en godsdienstige organisaties in binnen- en buitenland.

Het vierde doel van de private stichting is gericht op de integratie van personen van buitenlandse afkomst.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten in binnen- en buitenland verrichten:

" Opvang van personen van buitenlandse afkomst.

" Ondersteunen van volwaardige deelname aan de maatschappij.

" Bevorderen van integratiebeleid, onder andere door het verstrekken van taalcursussen en cursussen maatschappelijke oriëntatie.

Het vijfde doel van de private stichting is gericht op het verleggen van de . kennisgrenzen in de alternatieve geneeskunde (en alternatieve geneeswijze) en in de ; medische wetenschapsgebieden door het stimuleren, ondersteunen en financieren van (onder meer) fundamenteel en wetenschappelijk) onderzoek, en het bevorderen van de ' kwaliteit ervan.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit ; belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Steun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere door het verstrekken van (doctoraats- en studie)beurzen, publicatiebijdragen en andere persoonsgerichte subsidies.

" Ondersteunen van nationale en internationale onderzoeksploegen bij de' uitvoering projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen, het mede mogelijk maken van noodzakelijke investeringen, en andere groepsgerichte subsidies.

" Bevorderen van contacten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationaal én internationaal, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen in België, voor het actief deelnemen aan internationale congressen in het buitenland, voor studie- en stageverblijven in het buitenland.

" Uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

Het zesde belangeloze doel van de private stichting bestaat in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van de families Cloots-Hoeckx, Popowski (meer bepaald de tak van Laurent en Natalie Popowski) en Saveniers, zijnde onder andere de ondersteuning en financiering van hun wetenschappelijke, materiële, commerciële, educatieve, intellectuele, kunstzinnige en andere projecten, zonder dat zij daartoe een vorderingsrecht hebben en (in principe) zonder dat aan hen uitkeringen in speciën worden gedaan. In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van de belangen van (één van de) :voornoemde families onder meer de volgende activiteiten in binnen- en buitenland I verrichten:

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling stimuleren door bijvoorbeeld:

- de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal. het aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals religieuze, muzikale of taalopleidingen, enz., doch enkel binnen een redelijk kader.

" Medische kosten vergoeden en materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor de oudere dag, een thuisverpleegster, hulp in het huishouden enz. ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stelling van aangepast meubilair.

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord, de kosten en lasten hiervan.

" Bijscholing (dag- of avond- of weekendonderwijs).

" Voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen ,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

beschikken, doch enkel voor zolang zij behoeftig zijn en concrete stappen ondernemen om terug op eigen benen te staan.

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz.), het mogelijk maken van de lessen en de verplaatsingen.

" Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen in de meest ruime zin van het woord.

" Ter beschikking stelling van een (huur)woning.

" Laten verschaffen van juridische , administratieve en fiscale bijstand en laten naleven van juridische, administratieve en fiscale verplichtingen.

" Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een woning.

" Verschaffen van een goedkope lening voor het opstarten van een onderneming, deelname in een joint-venture, etc.

" Begrafenis verzorgen.

De private stichting behartigt deze doelen op volledig discretionaire wijze, De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging , van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate ' te begunstigen of te verzorgen.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van alle of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd . conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geinterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting `geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in ' feite. In het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private , stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. Ingeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van , de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privé-vermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen. Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen (met betrekking tot de roerende goederen: voor zover deze duurzaam zijn en ethisch verantwoord), zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend in effecten, kunstvoorwerpen, enz., verhuren, aan- en . verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden Ivan de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

De private stichting kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of,

Voor= behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor" Luik B - Vervolg

behouden-- -----..__ ....................................-----------------------_-__---__.___..----- _

aan het

Belgisch

Staatsblad

onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen 'overeenstemt.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

4. Zetel: De zetel is gevestigd te 2018 Antwerpen, Van Noortstraat 11.

5. De private stichting is opgericht voor een onbepaalde duur.

6. a) De private stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden.

b) bevoegdheden: Het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting behoort tot de exclusieve en discretionaire bevoegdheden van de raad van bestuur binnen de hierboven bepaalde doelen en met de hierna bepaalde

" bemerkingen. De raad van bestuur beslist in dit kader autonoom over de aard en de omvang van de bestemming van het vermogen ten bate van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd zoals bepaald in de doelen van de private stichting. De raad van bestuur kan het beheer van een deel of het geheel van het vermogen toevertrouwen aan een of meerdere financiële instellingen. Tot de ' bevoegdheid van de raad van bestuur behoort aldus onder meer:

- de beoordeling van de aard en de omvang van de begunstiging van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de vastgestelde doelen van de private stichting alsook de concrete uitvoering van deze begunstiging;

- het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting conform de vastgestelde doelen van de private stichting.

De personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd

" conform hetgeen is bepaald in de doelomschrijvingen van de private stichting,

" beschikken over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak op begunstigingen of uitkeringen van het vermogen van de private stichting. Deze personen en/of instellingen beschikken derhalve over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak ten aanzien van de private stichting waarop enige schuldeiser of andere derden bewarend of uitvoerend beslag kan leggen of enig recht kan laten gelden.

Aldus kan de hoedanigheid van persoon en/of instelling waarvan de belangen dienen te worden behartigd, noch enig (eventueel) voordeel of recht van deze persoon en/of instelling dat nog niet definitief werd toegekend, worden vervreemd, overgedragen of bezwaard.

7. Vertegenwoordiging "

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

8, Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

9. Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3). De stichter benoemt als bestuurders voor onbepaalde duur:

Mevrouw Nadia WERA, van Belgische nationaliteit geboren te Sint-Agatha-Berchem op 3 juni 1969, wonende te 1800 Vilvoorde, Brembosstraat 41; De heer Erik Emiel SANSEN, voornoemd.

De heer Guy Kleinblatt, van Belgische nationaliteit geboren te Wilrijk op tien november negentienhonderd tweeënzestig, wonende te Berchem, Hof Ter Schriecklaan 75

Voor ontledend uittreksel

Meester Kris Ducatteeuw, geassocieerd notaris te Edegern

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de" perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

" ' 'Voov-behouden aan het Belgisch Staatsblad LuikB - Vervo

Hiermede neergelegd: afschrift van de oprichtingsakte en uittreksel





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SHEFFA

Adresse
LOUIS MARIENLAAN 2A, BUS 3 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande