SILVER CARE MORTSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SILVER CARE MORTSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.061.084

Publication

29/01/2015
ÿþ MOD 2.2

r , .ti ~"

a I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : BERCHEMSTÁTIONSTRAAT 76 2600 I3ERCHEM

Onderwerp akte : OVERBRENGING ZETEL, VRIJWILLIGE ONTBINDING EN VEREFFENING

De bijzondere algemene vergadering van leden van 25 juli 2014;

Jan Van Wallendael,





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge



Kris Cuyvers,

Kurt Keirsmakers,

Piccolo BVBA, vertegenwoordigd doorfan Van Wallendael,

besluit éénpang:

1. tot de verplaatsing van de zetel van de vereniging naar Statiestraat 26b te 2560 Nijlen;

2, tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

3. tot de aanduiding als vereffenaar van Kurt Keirsmakers, Statiestraat 26b te 2560 Nijlen; hij wordt 1 opgedragen de ontbinding van de vereniging in de bijlage van het Belgisch Staatsblad te laten publiceren;

4. gezien er noch actief, noch passief is in de vereniging, stelt de bijzondere algemene vergadering het slot

van de vereffening vast en wordt de vereniging gesloten. De kosten van publicatie en neerlegging worden ten

laste genomen van Kurt Keirsmakers.

Voor eensluiidend uittrreksel,

Kurt Keirsmakers,

voorzitter

vereffenaar





Op de laatste blz. van Luilc BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

aGliIlj ik vb,Tlwuplia~lttel

Antwerpen

J 9 JAN. 2015

afdeling Antwerpen

Ondernemingsnr : 839.061.084

Benaming

(voluit) : SILVER CARE MORTSEL

16/09/2011
ÿþ MOD 2.2

' 1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK

KOOPHANDEL

f ~ NNII6111INIII

*11140604*

be N

a

B(

st~

0 6 SEP. 2011 _A N T efilePEN









' Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Silver Care Mortsel

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Berchemstadionstraat 76, 2600 Berchem

Onderwerp akte : oprichting - statuten

STATUTEN

De ondergetekenden,

Jan Van Wallendael, Zesdedreef 9, 2950 Kapellen,

Kris Cuyvers, Deuzeldlaan 159, 2900 Schoten,

Kurt Keirsmakers, Statiestraat 26b, 2560 Nijlen,

Piccolo BVBA, met maatschappelijke zetel Zesdedreef 9, 2950 Kapellen, hierbij vertegenwoordigd door Jan Van Wallendael, zaakvoerder,

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 junl 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten ais volgt samenstellen: TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam "Silver Care Mortsel".

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2600 Berchem, Berchemstadionstraat 76, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De algemene vergadering kan de zetel naar een ander adres overplaatsen mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging beschreven in deze statuten en die bekend gemaakt zal worden in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het organiseren en realiseren van hulpverlening in het algemeen en in het bijzonder aan zieken, gekwetsten, hulpbehoevenden, zwakken, kinderen en bejaarden. Hiertoe kan de vereniging o.a. ambulancevervoer in de meest ruime zin in binnen- en buitenland uitbaten, logistieke hulpmiddelen voor sanitaire transporten oprichten en ter beschikking stellen, eigen medewerkers alsook medewerkers van andere diensten opleiden, bijscholen en trainen, stages organiseren om ze vertrouwd te maken met de dringende geneeskundige hulpverlening, EHBO-onderricht geven aan de bevolking, rechtstreeks of via scholen of via andere diensten of verenigingen. Zij kan tevens instellingen, diensten en voorzieningen in de gezondheidszorg in zeer ruime zin inrichten, beheren en ondersteunen; dit zowel voor zichzelf als voor derden en tevens directe en indirecte hulpverlening organiseren, onder welke vorm dan ook, aan alle vormen van intra- en extra-murale huisvesting. Tevens kan zij wat betreft de gezondheidszorg in zeer ruime zin wetenschappelijk onderzoek verrichten en adviezen ter zake formuleren. Ook kan zij cursussen, seminaries en studiedagen organiseren. De vereniging kan haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel ais het hare. De vereniging kan allerhande activiteiten ontwikkelen die kunnen bijdragen tot de realisatie van zijn doel, waaronder: het verwerven van eigendomsrechten, huren, verhuren, personeel tewerkstellen, contracten afsluiten, fondsen verzamelen, eender welke activiteiten die de realisatie van zijn doel kunnen bevorderen en ook, doch slechts op bijkomstige wijzen handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan ten allen tijde ontbonden worden. ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De vereniging telt werkende en niet werkende leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

839.061.0-84

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

AROD 2.2

werkende leden. Werkende leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het chronologische ledenregister zoals bijgehouden en aangevuld op de maatschappelijke zetel.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van niet-werkende leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon waarvan de aanvaarding gebeurt door de algemene vergadering bij meerderheid van minstens twee derden der uitgebrachte stemmen en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd ais niet-werkende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 7

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ARTIKEL 8

De maximum ledenbijdrage bedraagt 125 EUR per jaar.

TITEL II: RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

ARTIKEL 10

De bestuurders worden benoemd voor een periode van twee jaar, doch zijn opnieuw verkiesbaar. ARTIKEL 11

De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en kunnen ten allen tijde door diezelfde algemene vergadering ook ontslagen worden. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door kennisgeving aan de raad van bestuur bij aangetekend schrijven.

De leden van de raad van bestuur worden voor de uitvoering van hun mandaat niet vergoed.

Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden ter publicatie ingediend bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 12

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 13

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 14

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, op voorwaarde dat ze minstens met drie zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

De vergadering mag bijgewoond worden, voor advies over bepaalde punten, door alle personen wier aanwezigheid daarvoor door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht; zij zetelen zonder stemrecht. ARTIKEL 15

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere aktes worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur Leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, in één woord de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in aile omstandigheden geldig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De vereniging is slechts geldig vertegenwoordigd, zelfs tegenover derden, als de uitgevoerde akten ondertekend zijn door zowel de voorzitter als de secretaris of twee bestuurders.

ARTIKEL 17

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting, de balans, de winst- en verliesrekening en de bedrijfsrekeningen op. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede het financieel verslag en de rekeningen worden in de eerstkomende algemene vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

ARTIKEL 19

De vereniging wordt in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen vertegenwoordigd en verbonden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 20

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de raad van bestuur die geen lid zijn van de vereniging wonen de algemene vergadering bij met raadgevende stem. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander !id vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een !id, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter of secretaris telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaat per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal.

ARTIKEL 23

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 24

De oproepingen tot de algemene vergaderingen moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, of twee bestuurders. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief ten minste zeven werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan dienen niet behandeld te worden.

ARTIKEL 25

Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moeten minstens de helft van het aantal leden der vereniging op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 26

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten, indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is

anno zz

Luik B - Vervolg



bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een tweede vergadering mag niet binnen de eerste vijftien dagen volgen op een eerste algemene vergadering. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van stemmen worden besloten.

ARTIKEL 27

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

ARTIKEL 28

Een unanimiteit der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 29

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL IV: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 30

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december; het huidige boekjaar begint heden en eindigt op 31 december 2012. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene ledenvergadering voorgelegd.

TITEL V: ONTBINDING EN VEREFFENING, SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 31

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Zijn er geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Een tweede vergadering mag niet binnen de eerste vijftien dagen volgen op een eerste algemene vergadering.

ARTIKEL 32

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, naar aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

ARTIKEL 33

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in zes exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het Belgisch Staatsblad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Te 2600 Berchem, 1 augustus 2012.

Jan Van Wallendael Kris Cuyvers Kurt Keirsmakers Piccolo BVBA

BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders benoemd:

Jan Van Wallendael, geboren te Antwerpen op 1510111957, Zesdedreef 9, 2950 Kapellen,

Kris Cuyvers, geboren te Antwerpen, op 2810111973, Deuzeldlaan 159, 2900 Schoten,

Kurt Keirsmakers, geboren te Lier, op 21/03/1970,Statiestraat 26b, 2560 Nijlen,

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Kurt Keirsmakers,

Penningmeester: Kris Cuyvers,

Secretaris: Jan Van Wallendael.

Opgemaakt te 2600 Berchem, 1 augustus 2012.

Kurt Keirsmakers Kris Cuyvers Jan Van Wallendael

Voorzitter Penningmeester Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Vpor-behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
SILVER CARE MORTSEL

Adresse
BERCHEMSTADIONSTRAAT 76 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande