SINT-JORISGILDE 1306 ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-JORISGILDE 1306 ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.932.688

Publication

27/05/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ullilllllllllllll

llll

l Il Il ll l lll

*13079603*

Hi H r " " -

Qndernerningsnr. : 0409932688

Benaming Sint Jorisgilde 1306 Antwerpen

(voluit) :

Vo<

behot

aan

BE"le1

u

Neergelegd ter griffie van de Rerhibar& varfoephandel te Antwerpen, op

15 1E\ 2013

rit

~r

30 meme" ,, ,,r,

tsre b!z ~ Lu !s r? ., h~eEcien Recto . Naan ers hoedangne¬ c1 tan til 3nstrunienterende nota' '-e;?; tiar

cie vt;rE!irgïriy sllchlEni7 . fier mautsnre ten n_: , ,r=; i~ 7~ . tE .~ f ~~ " :`~cr b/Er,sp ~~û~n.~r1 tiâ[1GI0Le'i~EG"

(atg root .

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Italielei 99 - bus 1 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De buitengewone Algemene Vergadering van 23 april 2013, keurde unaniem de voorgestelde statutenwijziging goed, wat resulteerde in hierna volgende gecoordineerde statuten die in de plaats komen van de voorgaande versies :

Artikel 1 : Benaming, zetel.

De vereniging kiest als naam : Sint- Jorisgilde 1306 Antwerpen.

Zetel en gildekamer zijn steeds gelegen op het grondgebied van de stad Antwerpen, behorende tot het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2 : Doel.

De Gilde beoogt, in geest van broederschap, de beoefening van de schutterssport in al haar aspecten en in overeenstemming met de vigerende wetgeving.

Zij kan deelnemen aan manifestaties die met de schutterssport in verband staan. Als zodanig is zij de voortzetting van de feitelijke vereniging "Gilde Zolderschutters", opgericht op één september 1955 en vanaf 1958 genaamd : "Gilde Zolderschutters en van Sint- Joris".

De Gilde heeft als standaard, wapenschild en vaandel, de emblemen van de aloude Sint-Jorisgilde waarvan de oorsprong teruggaat tot 1306, volgens tot nu toe gekende documenten (Charter Jan ll, Hertog van Brabant, d.d. 6 december 1306).

Artikel 3 : Het minimum aantal leden is vastgesteld op zeven.

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

, behouden

aan het

Befgisch

Staatsblad

r..:(' s7C lS[ELIZ.üZIiLL'! Erl lo.' Recto AefinijrCri;ln , - . - ~ ~.r," F.,ryr.

[tc vereniging. stichting t`Et friQ3lisrnc 8ai! r -." u; o In~¬ t.

Cr_:

Versg . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B



Artikel 4: Aanvaarding van leden - lidmaatschap.

De Gilde heeft : kandidaaf " leden, effectieve leden en ereleden.

Om als kandidaat lid tot de Gilde te kunnen worden toegelaten moet de kandidaat een schriftelijke aanvraag indienen waarin hij tevens bevestigt kennis te hebben genomen van de Statuten en van het Reglement van lnwendige orde, en deze bijtreedt. Bovendien moet de kandidaat een blanco uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen.

De kandidaten zullen een proeftijd doormaken van minimum één jaar. Na de proeftijd beslist de Raad van Bestuur over het al of niet aanvaarden van de kandidaat als effectief lid.

De Raad van bestuur is, bij weigering van een kandidaat, verplicht deze beslissing te motiveren.

De Raad van Bestuur kan personen voor gelijk welk lidmaatschap weigeren.

Artikel 5 : Beëindigen van lidmaatschap.

Het lidmaatschap vervalt door overlijden, burgerlijke onbekwaamheid, ontslagname of uitsluiting.

Bovendien heeft niet betaling van het jaarlijks lidgeld, binnen de termijn door de Raad van Bestuur bepaald, automatische ontslagname tot gevolg.

ln geval van ernstige inbreuken op de statuten, de reglementen van de Gilde of

de veiligheid in de schietstand, kan een lid tijdelijk worden geschorst door een

gemotiveerde beslissing van de Raad van Bestuur,

Voortellen tot definitieve uitsluiting moeten door de Raad van Bestuur worden voorgelegd aan een eerstvolgende Algemene Vergadering die daarover zal beslissen.

Het betreffend lid heeft het recht zich op de vergadering te rechtvaardigen, De uitsluiting moet met een meerderheid vah twee derde der stemmen gebeuren.

Leden die wensen ontslag te nemen uit de Gilde moeten dit schriftelijk bevestigen. Het ontslag kan niet ingewilligd worden als het ontslagnemend lid zich niet van alle financiële en eventueel andere verplichtingen tegenover de Gilde heeft gekweten. Eet lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten kan de teruggave niet eisen van de door hem of haar betaalde bijdrage.

Artikel 6 : Bijdrage.

De jaarlijkse maximum bijdrage voor de effectieve leden is 500.00 ¬ .

Het jaarlijks lidgeld voor het volgend kalenderjaar wordt door de Raad van Bestuur

ti Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

aan de Algemene Statutaire Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het lidgeld is integraal te betalen in de maand december voorafgaand aan het nieuwe kalenderjaar.

Artikel 7 : Algemene Statutaire Vergadering,

De Algemene Statutaire Vergadering wordt elk jaar gehouden in de loop van de eerste semester.

Een Bijzondere Algemene Vergadering kan bovendien op elk ogenblik warden bijeengeroepen door de voorzitter, de Raad van Bestuur of indien een vijfde van de effectieve leden de Raad van Bestuur hierom schriftelijk verzoeken.

De Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden, Zij heeft de meest uitgebreide macht om de werking van de Gilde te bepalen.

Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen en opposanten en zullen aan elkeen per elektronisch communicatiemiddel of per brief bekend worden gemaakt binnen de dertig dagen na de Algemene Vergadering.

De leden worden per brief of elektronisch tot de Algemene Vergadering uitgenodigd, minstens vier weken voor deze zal plaatsvinden.

De uitnodigingen vermelden de door de Raad van Bestuur voorgestelde agenda.

Leden die punten wensen te agenderen of te kandideren doen dit schriftelijk en minstens drie weken voor de Algemene Vergadering aan de voorzitter en de secretaris van de Gilde.

Teneinde aan de agenda te worden toegevoegd, moet een voorstel ondertekend worden door ten minste één twintigste van de leden.

Minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering worden de leden schriftelijk of via elektronische post over de definitieve agenda en de eventuele kandidaten geïnformeerd.

De Algemene Vergadering zal zich uitsluitend houden aan de voorgestelde agenda. Vaste punten op de agenda van de algemene vergadering zijn

het verslag van de Raad van Bestuur over de werking van het voorbije jaar, de verantwoording van het financieel beleid, de begroting en de richtlijnen voor het nieuwe jaar,

Om geldig te kunnen vergaderen is geen minimaal aanwezigheidsquorum vereist, behalve voor een stemming over een van de drie volgende agendapunten

1. Wijziging van de statuten;

2. Voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging;

3. Voorstel tot uitsluiting van leden,



)C i?aiRtC htz van Ide 8 rcr-rrratd~:F 8seto " Nadm en hoedanigheid :`an de instrumenterende E1crfar3s t'oL.:lt va'. ttr, bevoegd

dc vesenig)nn stichting L,t het ten aat»iEr van derden Le. ve.,Le.gf.n+" .hanrrii~^ Vers() Nû~r0 en harrdtkFn rnq

voor- Luik B

4ehouden

Voor stemming over deze punten is vereist dat twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn, in geval dit vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, moet een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden, die dan geldige beslissingen nemen kan ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden.

Beslissingen over de drie voormelde agendapunten moeten goedgekeurd worden met een twee derde meerderheid, andere beslissingen mogen genomen worden met een gewone meerderheid. Alleen de effectieve en de ereleden hebben stemrecht.

aan het

Belgisch

Staatabiad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Onthoudingen zijn geldige stemmen maar verminderen het quorum. Stemmingen over personen moeten geheim zijn. Andere stemmingen kunnen geheim zijn indien de meerderheid hierom verzoekt.

Van elke Algemene- of Raad van Bestuursvergadering wordt een verslag gemaakt dat de genomen beslissingen bevat. De verslagen zullen op de eerstvolgende Algemene- of Raad van Bestuursvergadering ter goedkeuring worden voorgelezen.

Artikel 8 : Beheer, bevoegdheden.

De Gilde wordt geleid door een Raad van Bestuur die bestaat uit minimum drie en maximum zes leden : een voorzitter, een secretaris , een penningmeester en drie bestuursleden.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen door de Algemene Vergadering. Uit deze Raad van Bestuursleden wordt nadien door dezelfde Algemene Vergadering, de voorzitter verkozen. De duur van een mandaat van een lid van de Raad van Bestuur beloopt twee jaar.

De uittredende Raadsleden zijn steeds herkiesbaar.

Om verkozen te worden in de Raad van Bestuur moet een kandidaat minimaal de helft van de stemmen achter zijn/haar naam krijgen.

Indien méér dan zes clubleden kandideren, én verkozen worden, volgt een eliminatieprocedure waarbij de verkozen leden met de minste stemmen uit de eerste ronde, opnieuw aan een anonieme stemming onderworpen worden.

Bij staking van stemmen heeft de voorzitter de beslissende stem.

Indien een lid van de Raad van Bestuur zijn mandaat niet meer kan vervullen mag de Raad van Bestuur een interimaris aanduiden. Indien twee mandaten vrijkomen moet de Algemene Vergadering bijeengeroepen worden om nieuwe mandatarissen te verkiezen.

De Raad van Bestuur is de uitvoerende macht in de Gilde en heeft uitgebreide bevoegdheid in het beheer van de Gilde die ze vertegenwoordigt in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke gevallen. Al wat niet uitdrukkelijk door de wet en de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De Raad van bestuur vergadert minstens eenmaal om de drie maanden



L

1{-. `+.^.-téâF. biz Luk Roch? Naam en hSseclanPgl,('id van de iF55ir¬ lillent4?iQF1dC r1'r4 'g ..tc GM c?tv;::." ) ;'ti, 11 ÉlS" 'LiiiQf3

L'P.rGniJÎn9. stichting sTf neï eilqanisnl2 ai. :" i. ^" r11;44,,n

y9r90 Naam en hafYdteiíL'ninnh

Y

,Luik B

Om geldig te kunnen vergaderen moet minstens de helft van de Raadsleden aanwezig zijn.

Voor-

Dehouden aan het Belgisch

StaetS glad



Beslissingen van de Raad van Bestuur moeten gestemd worden met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Onthoudingen zijn geldige stemmen maar verminderen het quorum.

De Gilde is geldig gebonden door de handtekening van minstens twee leden van de Raad van bestuur, namelijk door de voorzitter en de secretaris of door de voorzitter en de penningmeester.



Bij onmogelijkheid tot consultatie van de Raad heeft de voorzitter beslissingsbevoegdheid onder voorwaarde van verantwoording tijdens de volgende Raadsvergadering.

Artikel 9 : Financiën





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge De bronnen van inkomsten van de Gilde zijn de verplichte bijdragen, de

inschrijvingsrechten en inleggelden voor de wedstrijden en competities van de Gilde, de uitbating van het Gildelokaal, giften, schenkingen en subsidies.

De Raad beheert de financiën van de Gilde en bepaalt de betalingsmodaliteiten. Artikel 10 : Ontbinding.

De ontbinding zal geschieden volgens de modaliteiten van de wet en de bezittingen en het archief van de Gilde zullen aan een vereniging met een soortgelijk doel worden overgedragen,

De Algemene Vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer twee derden van haar leden aanwezig zijn. Wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; door deze wordt geldig beraadslaagd, welk het getal aanwezige leden ook zij, Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid van twee derden der aanwezige leden verenigt.

Getekend

Willy Saey, voorzitter

Marc Van limbergen, penningmeester







L

dç Matste Liz. van Luik B ve rmolden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notarss, hete, ven o+:" pètscsomi.erE, bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te ve iksgenur,nsri,gon

Verso Ni3arn en handtekening

02/07/2012
ÿþ 3l;= II el MOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Zetel : Italielei 99 bus 1, 2000 - Antwerpen

Onderwerp akte : Ontslag en Benoeming Bestuurders - Functieverdeling

De gewone Algemene Ledenvergadering van 3 april 2012, aanvaardde het ontslag van bestuurder Louis Delbeke; tot nieuwe bestuurder werd benoemd :

- Willy Bogaerts, Nieuwdreef 122 bus C 13, 2170-Merksem (Antwerpen) geboren te Antwerpen op 5 augustus 1953

de overige bestuursleden werden herverkozen.

De eerstevolgende bestuursvergadering van 5 juni 2012, verdeelde als volgt de functies tussen de bestuursleden onderling

Willy Saey, Oude Donklaan 28, 2100-Deurne (Antwerpen), voorzitter

- Walter Vandendriessche, Kouterstraat 86 B, 9130-Kieldrecht, secretaris

- Marc Van limbergen, Pastoor Meeusenlaan 18, 2900-Schoten, penningmeester

- Louis en Francois Cabaret, Schijfstraat 50 bus 12, 2020-Antwerpen, opleiding en veiligheid

- Willy Bogaerts, Nieuwdreef 122 bus C 13, 2170-Merksem (Antwerpen), interne communicatie en organisatie gilde-activiteiten.

getekend

M. Van limbergen W. Bogaerts

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : itecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

V.Z.W.

Rechtsvorm :

Ondernemingsnr : 0409.932.688

Benaming

(voluit) : SINT-JORISOILDE 1306 ANTWERPEN

111

*12116294*

II

RECHTSANK KOOPHANDEL

21 -06- 2U12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SINT-JORISGILDE 1306 ANTWERPEN

Adresse
ITALIELEI 99, BUS 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande