SINT PAULUS SCOUTSGROEP 77E EDEGEM, AFGEKOORT: SIPAS

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT PAULUS SCOUTSGROEP 77E EDEGEM, AFGEKOORT: SIPAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.094.701

Publication

17/10/2013
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0412.094.701

Benaming

(voluit) : Sint Paulus scoutsgroep 77ste Edegem

(verkorf) " sipas

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Drie Eikenstraat 386 2650 Edegem

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Bijzondere Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Artikel 1

De vereniging draagt de naam SINT PAULUS SCOUTSGROEP 77E EDEGEM, VZW, afgekort SIPAS Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2650 Edegem, Drie Eikenstraat 386 arrondissement Antwerpen

Hij kan verplaatst worden door de algemene vergadering, mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, de financiële en materiële ondersteuning van scoutsgroep : 77ste Sint Paulus te Edegem, Dit houdt in dat SIPAS het gebouw (waarvan zij eigenaar is) ter beschikking zal stellen van voornoemde scoutsgroep; en dit gebouw zal onderhouden en beheren als een goed huisvader. Zij zal eveneens diverse activiteiten en evenementen organiseren met de bedoeling de scoutsgroep financieel bij te staan.

De vereniging mag eigendommen aan- en verkopen, bouwen of verbouwen, voor zover deze handelingen bijdragen tot het verwezenlijken van het doel van de vereniging. Zij mag deze onroerende bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik. Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen, doch slechts op bijkomstige wijze en enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

Het aantal effectieve leden wordt bepaald op ten minste 3 (drie).

Artikel 6

De algemene vergadering beslist zonder beroep over de aanvaarding van nieuwe leden. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid wordt op de algemene vergadering besproken. Nieuwe kandidaten dienen hun aanvraag tot lidmaatschap in op de zetel van de VZW, of op het adres van de voorzitter of penningmeester. De aanvraag geschiedt per eenvoudige brief.

Artikel7 ,

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende of gewone brief met aftekening voor ontvangst aan de raad van bestuur kennis worden gebracht.

Uitsluiting van de leden kan enkel door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 8

De ontslagnemende leden, de afgestelde leden en/of hun erfgenamen hebben geenszins recht op het kapitaal van de vereniging, Zij kunnen evenmin noch opgave of overlegging van rekening, noch inventaris eisen of vorderen. De effectieve leden worden gevraagd om het jaarlijks lidgeld en verzekering bij Scouts en Gidsen vlaanderen terug te betalen, Het lidgeld mag niet hoger zijn dan deze bijdrage.

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur en hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afstelling. Wanneer het aantal leden van de VZW echter vermindert tot minder dan 4, zullen slechts 2 leden zetelen in de raad van bestuur.

Op de laatste blz van Lurk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van oe instrumenterend- notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot {=rganisme Een aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2013 - Annexes du Moniteur belge MOA 2.2

Artikel 10

De leden van de raad van bestuur kiezen uit hun leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder, alsmede iedere functie die zij nodig achten. De voorzitter van de raad van bestuur hoeft niet tezelfdertijd groepsvoorzitter van de 77e St pauslus..scoutsgroep zijn. Het is echter gewenst dat de groepsvoorzitter van 77ste mee als lid van Sipas zetelt, evenals 2 ouders van leden van de 77e scoutsgroep en minimum 1 persbon van de leidingsploeg van de 77e scoutsgroep.

Wanneer een lid van de raad van bestuur zijn ontslag wenst in te dienen, dient hij of zij dit te melden via aangetekend schrijven, of per gewone brief met ontvangstmelding, dat gezonden wordt aan de zetel van de vereniging of op het adres van de voorzitter of penningmeester.

Aansluitend zal onmiddellijk een Algemene vergadering. gepland.worden waarin het ontslag wordt aanvaard en waar een vervanging van het lid wordt voorzien. Een bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Artikel 11

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders. De bevoegdheden door de raad van bestuur worden uitgeoefend als college. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moet zijn, en de beslissingen worden goedgekeurd bij gewone meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De voorzitter en de secretaris verzorgen het verslag van iedere bestuursvergadering, het welke wordt bijgehouden in een register.

Artikel 12

De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen, met uitzondering van die dewelke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging steeds vertegenwoordigd door de raad van bestuur. Artikel 13

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Hij kijkt erop toe dat deze huishoudelijk reglementen opgevolgd worden.

Artikel 14

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders, en dit énkel en alleen wanneer dit als college werd beslist.

Nieuwe benoemingen, ambtsbeëindigingen en afzettingen van personen, die gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen, en wijzigingen van hun bevoegdheden worden door de raad van bestuur als college beslist.

De voorzitter en de penningmeester kunnen elk afzonderlijk handelen tegenover derden en de VZW rechtsgeldig verbinden.

Artikel 15

De algemene vergadering is het opperste gezag vande vereniging.

Daarom behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

-benoeming en afzetting van bestuurders, commissarissen

-Bepalen van eventuele bezoldigingen van bestuurders, commissarissen

-Kwijting aan bestuurders en commissarissen

-Omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, indien nodig of aangewezen -wijziging van statuten van de vereniging

-goedkeuring van rekeningen en begroting

-geven van ontlasting aan de penningmeester

-vrijwillige ontbinding van de vereniging

aannemen van nieuwe leden en uitsluiting van leden.

Artikel 16

De algemene vergadering moet minstens 1 maal per jaar worden bijeen geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het komende boekjaar.

Een algemene vergadering kan worden gehouden, telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet gehouden worden telkens wanneer minimum één vijfde van de leden hierom verzoeken.

Elke algemene vergadering heeft plaats op dag, uur en plaats aangeduid in de bijeenroepingbrief, dewelke aan ieder lid wordt bezorgd.

Deze bijeenroepingbrief wordt door de raad van bestuur gedaan per brief, e mail of fax, en wordt aan elk lid gericht ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering en ondertekend in naam van de raad van bestuur door de voorzitter. De uitnodiging bevat de agenda. De algemene vergadering kan ook punten behandelen dewelke niet op de uitnodiging voorkomen, doch kan bij meerderheid tegen minderheid deze ook afwijzen.

Artikel 17

Elke punt bestemd voor de agenda van een algemene vergadering 'moet minstens drie kalenderdagen voor de betrokken vergadering aan de voorzitter worden meegedeeld. Deze punten dienen verplicht op de agenda geplaatst en behandeld te worden. Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 18

M00 2.2

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van

deze, door de secretaris van de vereniging, die dan een secretaris ad interim aanwijst.

Artikel 19

Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over 1 stem.

Artikel 20

In algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld welke,00k het aantal aanwezigen zijn,

en haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de

stem van de voorzitter doorslaggevend. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden als tegenstem

beschouwd in de beoordeling.

Een lid dat niet op de algemene vergadering kan aanwezig zijn, kan zijn stem laten uitbrengen door een

door hem gekozen mandataris welke echter wel lid is van de algemene vergadering. Een mandataris kan

slechts voor 1 stem gemandateerd zijn.

Artikel 21

ln afwijking van voorgaand artikel geldt het volgende:

Tot een wijziging van statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda

is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit

getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is

bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van vier vijfde der aanwezige of vertegenwoordigde

stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der

statuten vereist.

Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van

een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn

verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslag, bij te houden in een

register, en getekend door de voorzitter en de secretaris, en door de leden die hierom verzoeken. Ze kunnen op

de zetel van de vereniging door de leden of door belanghebbende derde worden ingezien.

De in recht of elders uit te brengen uittreksels daarvan, worden getekend door de voorzitter van de raad van

bestuur of door twee bestuurders.

Artikel 23

Ieder lid van de algemene vergadering ontvangt binnen de maand na het bijeenroepen van de algemene

vergadering een verslag. Kan een lid niet akkoord gaan met een bepaalde formulering in dit verslag, moet hij

zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur binnen de veertien dagen na

dagtekening van het verslag.

Artikel 24

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Artikel 25

In geval van vrijwillige ontbinding wordt door de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars

aangesteld. Deze zullen na aanzuivering van het passief een verslag opstellen voor de algemene vergadering

omtrent hun vereffeningswerkzaamheden. De algemene vergadering bepaalt dan uitdrukkelijk de bestemming

van het netto aktief. Dit moet overgemaakt worden aan de 77e St. Paulus scoutsgroep die verbonden is met

Sipas.

Artikel 26

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of gèregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

ONTSLAGNEMENDE BESTUURSLEDEN

Van Looy Karine

Pieter Van den Bemdenlaan 83

2650 Edegem

Geboren te Wilrijk op 30/4/1964

Vandroemme Solange, Claudine, Cornelia

Bediende '

Firmin Deprezlaan 2

2650 Edegem

geboren te Poperinge op 09/01/1953

RRN 530109-234-34

HERBENOEMING VAN VOLGENDE BESTUURSLEDEN :

Dom Martine

Jozef de Veusterstraat 67

2650 Edegem

Geboren te Wilrijk 17/07/1963

BENOEMING VAN DE VOLGENDE BESTUURSLDEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervoip

Smith Kenneth

Jozef Hermanslei 81

2640 Mortsel

Geboren te Wilrijk op 0210711985.

Brants Wouter

Jozef de Veusterstraat 67

2650 Edegem

Geboren te Wilrijk 13/01/1990

De functies werden als volgt verdeeld

Als voorzitter van de raad van bestuur : Dom Martine

Als Ondervoorzitter van de raad van Bestuur : Kenneth Smits

Als penningmeester/secretaris : Wouter Brants

Edegem 15/8/12013

Dom Martine

Voorzitter.

Woor-

*behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden Recto . Naam eo hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT PAULUS SCOUTSGROEP 77E EDEGEM, AFGEKOOR…

Adresse
DRIE EIKENSTRAAT 386 2650 EDEGEM

Code postal : 2650
Localité : EDEGEM
Commune : EDEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande