SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING, PROVINCIALE RAAD VAN ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING, PROVINCIALE RAAD VAN ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.054.480

Publication

18/05/2011
ÿþMOD 2.2

Ondernemingsnr : 8 3.6 . 0 5 4 . 4 8 0

Benaming

(voluit) : Sint-Vincentius a Paulovereniging, Provinciale Raad van Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint Paulusstraat 22 2000 ANTWERPEN

Onderwerp akte : Oprichting van een nieuwe vereniging en benoeming van bestuurders

Rochette Clément - Beekstraat 34 - 2800 Mechelen - geb. Mechelen 01.06.1935

Pirenne Maurice - Italielei 96 - 2000 Antwerpen - geb. Antwerpen 05.07.1928

Carlier Frans - Kuitegemstraat lob- 2890 St Amands - geb. Kapelle-op-den-Bos 13.02.1936

Wauters Luciaan - Velkgerstraat 25 - 2800 Mechelen - geb. Mechelen 16.03.1922

Van achter Leo - Moederhoefstraat 203 - 2547 Lint - geb. Antwerpen 23.03.1941

Op 01.03.2011 zijn voornoemde personen bijeengekomen am een nieuwe vereniging op te richten en hebben met een eenparigheid van stemmen besloten hierna volgende statuten goed te keuren :

Artikel 1 : Naam en adres van de zetel

De naam van de vereniging luidt : "Sint-Vincentius a Paulovereniging, Provinciale Raad van Antwerpen " vzw.

De zetel is gevestigd te Antwerpen en valt onder het gerechtelijk arrondissement van Antwerpen. Het adres van de zetel is Sint-Paulusstraat, 22 - 2000 Antwerpen

Artikel 2 : Doel en activiteiten van de vereniging

De vereniging heeft als doelstelling de strijd tegen de armoede en uitstuiting in alle vormen, alsmede hulpverlening op grote schaal aan minderbedeelden, direct of door tussenkomst van organisaties die van haar afhangen (Raden, Centra, Conferencies of andere verenigingen).

Voor het bereiken van deze doelstelling doet de vereniging aan fondsenwerving, sensibiliseert zij de. publieke opinie omtrent de armoedeproblematiek, komt zij bij de overheden op ten gunste van de armen, tracht zij het sociale beleid van de overheid om te buigen in het voordeel van de minderbedeelden, voert zij pers-en andere campagnes, geeft zij publicaties uit en verdeelt deze, kortom, doet zij alles wat het lot van de minderbedeelden zou kunnen verlichten.

De vereniging handelt in de geest van haar voornaamste stichter, Frederic Ozanam, verzekert de eenheid van de Vincentiusbeweging, waakt over de naleving van de regels ervan in haar gebied, met inachtneming van: de algemene, financiële en caritatieve beleidslijnen die door de Nationale Raad van de Sint-Vincentius a: Pautovereniging van Belgie zijn opgesteld.

De vereniging mag onroerend goed bezitten, kapitaal investeren, goederen exploiteren, zelfs activiteiten' ondernemen met een lucratief karakter, maar enkel in de mate waarin de wet of de reglementering dat toestaan en voor zover deze activiteiten nutig zijn voor de realisatie van haar sociale doelstelling.

Artikel 3 : Leden van de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

LaÎ.iC $

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" 110,511."

RECHTBA.NLIS

KOOPHANDEL

06 MEI 2011

ANTWERPEN

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Zijn leden van de vereniging, "Sint-Vlncentius a Paulovereniging, Provinciale Raad van Antwerpen", vzw, de voorzitters van alle vincentiaanse centra en alle conferenties van de Sint-Vincentiusvereniging van haar gebied, alsmede natuurlijke personen die bijzondere functies waarnemen binnen de vereniging (voorzitter, ondervoorzitter, schatbewaarder, secretaris en raadgevers).

De leden zijn geen enkele bijdrage verschuldigd.

De lijst van leden van de vereniging zal later neergelegd worden.

Artikel 4 : De duur van de vereniging is onbeperkt.

Artikel 5 : Toetreding en uittreding van de leden

De nieuwe leden, natuurlijke of rechtspersonen, worden toegelaten door de algemene vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Dit geldt tevens voor de afzetting van leden, waarvoor een tweederde meerderheid van stemmen vereist is. De leden kunnen op elk ogenblik uit de vereniging treden zonder hiervoor een reden te hoeven geven. Artikel 6 : De algemene vergadering - bijeenroeping

De gewone algemene vergadert jaarlijks, in de loop van de maand maart. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of door de voorzitter indien het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering dient bijeengeroepen te worden indien een vijfde van de leden de voorzitter hierom verzoekt.

De bijeenroeping van de algemene vergadering dient de dagorde te bevatten en is ondertekend door de voorzitter, of door de secretaris bij ontstentenis van de voorzitter. Deze bijeenroepingen worden verstuurd per brief, fax of e-mail, geadresseerd aan de leden en verstuurd ten minste 8 dagen voor de vergadering. De documenten die ter goedkeuring of ter bespreking worden voorgelegd aan de vergadering, kunnen op een later tijdstip, maar ten laatste drie dagen voor de vergadering worden toegezonden.

De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in Belgie die in de bijeenroeping wordt aangeduid.

Artikel 7 : De algemene vergadering - bevoegdheden

Naast haar wettelijke en traditionele bevoegdheden - goedkeuring van de voorgaande notulen, verslag van de boekhouder, verslag van de raad van bestuur, jaarrekeningen, begroting, kwijtingen en statutaire benoemingen - is de vergadering bevoegd tot de toelating van afzetting van leden alsook tot het mede bepalen van het algemene beleid van de vzw en van de Sint-Vincentius a Paulovereniging van Belgie.

Artikel 8 : De algemene vergadering - notulen

De besluiten van de vergadering worden opgenomen in notulen waarvan het ontwerp aan de leden wordt toegezonden ten laatste met de oproepingsbrief voor de volgende vergadering, die belast is met de goedkeuring ervan.

Na goed keurig of wijziging van de notulen worden deze ondertekend door de voorzitter of door d secretaris en ter zetel van de vereniging bewaard.

Elk lid kan, op aanvraag, een uittreksel of de integrale tekst van deze notulen ontvangen. Artikel 9 : De algemene vergadering - quorom

De algemene vergadering kan slechts geldig vergaderen wanneer twee derde van de leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorom niet wordt bereikt, kan er een nieuwe vergadering worden gehouden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordige leden, maar ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Een lid dat verhinderd is, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, met dien verstande dat een aanwezig lid niet meer dan twee volmachten mag hebben.

De verenigingen/leden die rechtspersonen zijn worden vertegenwoordigd door hun voorzitter, of door elke andere persoon op voorwaarde dat deze een volmacht bezit die hem/haar het recht geeft de vereniging te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Artikel 10 : Wijziging van de statuten

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekkig heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden (waarin dient begrepen de vertegenwoordiger van de vzw Sint-Vincentiusvereniging, Nationale Raad van Belgie.

In geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 11 : De raad van bestuur - samenstelling

De raad van bestuur is uitsluitend samengesteld uit natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging of vertegenwoordigers van een rechtspersoon die lid is van de vereniging.

De raad van bestuur bestaat uit minimaal vier bestuurders. Het aantal mag niet hoger zijn dan het aantal leden min één.

Artikel 12 : De raad van bestuur- benoemingen

De bestuurders worden met een gewone meerderheid van stemmen gekozen door de algemene vergadering voor een mandaat van drie jaar, met uitzondering van de tot voorzitter gekozen bestuurder die verkozen mag worden voor een duur niet langer dan zes jaar.

Bij afzonderlijke stemming en met gewone meerderheid van stemmen kan de vergadering speciale functies toekennen aan bestuurders, indien nodig geacht voor het goed functioneren van de vereniging.

Er is geen leeftijdsgrens voor de bestuurders en hun mandaat is meermaals hemieuwbaar.

Uitzondering hierop is de functie van voorzitter die slechts gekozen of herkozen kan worden tot voorzitter als hij de leeftijd van 70 jaar niet bereikt heeft bij zijn verkiezing, en wiens mandaat niet hernieuwbaar is na een periode van zes jaar.

Artikel 13 : De raad van bestuur - ontslag en afzetting

Elke bestuurder kan op elk moment zijn ontslag indienen, op voorwaarde dat dit schriftelijk gebeurt ter attentie van de voorzitter, en op voorwaarde dat zijn ontslag het aantal bestuurders niet op minder dan vijf brengt, in welk laatste geval de aftredende bestuurder nog in functie dient te blijven tot de volgende vergadering, en op voorwaarde dat dit ontslag geen groot nadeel berokkent aan de vereniging op grond van speciale functies die door de aftredende bestuurder worden waargenomen

De algemene vergadering kan op elk moment een bestuurder afzetten, zonder haar beslissing hiervoor te hoeven rechtvaardigen. Deze beslissing vereist de meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 14 : De raad van bestuur - bijeenroeping en quorom

De raad van bestuur vergadert zo vaak dit vereist is voor een goede werking van de vereniging. De raad vergadert na schriftelijke of mondelinge bijeenroeping door de voorzitter, op eigen initiatief of op verzoek van drie bestuurders.

De raad vergadert geldig indien ten minste de helft van zijn bestuurders aanwezig is. Een bestuurder die verhinderd is kan zich laten vertegenwoordigen.

De vergaderingen van de raad worden voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis van de voorzitter door de ondervoorzitter.

Artikel 15 : De raad van bestuur - bevoegdheden

MOD 2.2

De raad van bestuur is belast met het beheer van de vereniging. De raad is bevoegd voor elke administratieve of beschikkende handeling, die niet door de wet of de statuten is voorbehouden aan de algemene vergadering en voor zover deze handeling, die niet door de wet of de statuten is voorbehouden aan de algemene vergadering en voor zover deze handeling rechtstgreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van de sociale doelstelling.

De raad vormt één groep en neemt zijn beslissingen gezamenlijk. De beslissingen van de raad worden met consensus genomen of bij ontbreken hiervan met een meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders waarbij onthoudingen gelijkgesteld worden met negatieve stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de on dervoorzitter die de vergadering voorzit, beslissend.

Artikel 16 : De raad van bestuur - notulen van de vergaderingen

De beslissingen van de raad worden opgenomen in notulen waarvan het ontwerp aan de bestuurders wordt toegezonden ten laatste bij de bijeenroeping van de volgende vergadering van de raad, die belast is met de goedkeuring ervan.

Na goedkeuring of wijziging van de notulen worden deze ondertekend door de voorzitter of door de secretaris en ter zetel van de vereniging bewaard.

Elk bestuurder kan, op aanvraag, een uittrekselof de integrale tekst van deze notulen ontvangen Artikel 17 : De raad van bestuur - dagelijks beheer

Het dagelijks beheer van de vereniging wordt toevertrouwd aan het bureau van de raad. Dit bureau bestaat 1..

uit de voorzitter, de schatbewaarder en de secretaris.

e

Het bureau van de raad vormt één groep en neemt zijn beslissingen gezamenlijk.

Deze beslissingen van het bureau worden met consensus genomen of bij ontbreken hiervan, met een

e meerderheid van stemmen van de leden, waarbij de stem van de voorzitter beslissend is bij staking van

stemmen.

Het bureau vrgadert slechts geldig wanneer twee van zijn leden aanwezig zijn . Een lid dat verhinderd is,

mag zich niet laten vertegenwoordigen.

Het bureau vergadert op intiatief van de voorzitter.

Het bureau is bevoegd voor elke handeling inzake het dagelijks beheer.

In geval van hoogdringendheid, en wanneer het niet mogelijk is op tijd een raad ven bestuur bijeen te

oo

roepen of deze telefonisch of schriftelijk te raadpieen, is het bureau bevoegd een beslissing te nemen die onder

de bevoegdheid valt van de raad, op voorwaarde dat deze beslissing door de raad tijdens zijn eerstvolgende

et vergadering wordt geratificeerd.

Alle beslissingen van het bureau worden over het algemeen gesteund door de raad, die gevraagd wordt

tijdens zijn eerstvolgende vergadering impliciet of expliciet te ratificeren.

et

et

De beslissingen van het bureau worden opgenomen in de notulen die door de secretaris worden opgesteld;

deze notulen worden verdeeld onder de leden van het bureau en ter beschikking gehouden van de andere

re

leden van de raad van bestuur die deze ter zetel van de vereniging kunnen raadplegen.

pq Artikel 18 : De raad van bestuur - aansprakelijk van de bestuurders

De bestuurders, of zij nu wel of geen lid zijn van het bureau, gaan geen enkele persoonlijke verplichting

aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging,

(DL Artikel 19 : De raad van bestuur - speciale machtiging

et

De raad van bestuur kan speciale functies toevertrouwen aan een lid van het bureau of zeffs aan een persoon die geen lid van het bureau is : ondertekening van de dagelijkse briefwisseling, bankverrichtingen, verrichtingen bij De Post, indiening bij de griffie van de rechtbank, enz., waarbij de grenzen van deze machtiging worden gepreciseerd en waarbij gespecifieerd wordt of en wanneer een dubbele handtekening vereist is.

Artikel 20 : De raad van bestuur - onbezoldigde mandaten

e ..

,Voor-

`behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

mon 2.2

Luik B - Vervolg

De bestuurders, of zij nu wel of geen lid zijn van het bureau, oefenen hun functies onbezoldigd uit. Enkel hun verplaatsings- en representatiekosten worden terugbetaald, op basis van bewijsstukken die gearchiveerd worden in de boekhouding van de vereniging.

Artikel 21: Vertegenwoordiging van de vereniging "

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd voor elke handeling door twee van haar bestuurders die hun hoedanigheid bewijzen door een uittreksel van de publicatie van hun benoeming, maar die voor het stellen van de desbetreffende handeling geen bewijs hoeven te leveren van het mandaat dat hun is verleend.

Artikel 22 : De rekeningen van de vereniging

Het boekjaar van de vereniging correspondeert met het kalenderjaar.

De vereniging bestaat vanaf de dag van de publicatievan de oprichtingsakte in het Bekgisch Staatsblad voor

onbepaalde duur.

Aile verrichtingen sedert 01.01.2011 manen haar gesteld door het bestuur worden door de vereniging

bekrachtigd en voor haar rekening genomen.

De rekeningen worden gehouden overeenkomstig de wettelijke en reglementaire bepalingen, onder cntrole van het bureau van de raad van bestuur.

De jaarrekeningen worden door het bureau voorgelegd aan de raad van bestuur die deze vervolgens voorlegt aan de gewone algemene v ergadering.

Het bureau neemt de zorg op zich de jaarrekeningen te deponeren bij de griffie van de rechtbank. Artikel 23 : Rechten van de leden op de activa

Noch tijdens het bestaan van de vereniging, noch bij de ontbinding van de vereniging hebben de leden, ongeacht of zij natuurlijke of rechtspersonen zijn, recht op de activa van de vereniging, evenmin ais hun rechthebbenden, opvolgers of andere belanghebbenden in het geval van hun eigen uittreding, hun overlijden of meer in het algemeen hun terugtrekking als lid om welke reden dan ook.

Artikel 24 : Ontbinding van de vereniging

De algemene vergadering die stemt over de ontbinding van de vereniging zal een eventueel batig saldo worden overgemaakt aan de vzw "Sint-Vincentiusvereniging, Nationale Raad van Belgie".

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Rochette Clément Voorzitter

Pirenne Maurice Ondervoorzitter

Van achter Leo Secretaris

Carlier Frans Bestuurder

Pirenne Maurice Van achter Leo

Ondervoorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING, PROVINCIA…

Adresse
SINT PAULUSSTRAAT 22 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande