SKYBOX

Association sans but lucratif


Dénomination : SKYBOX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.786.552

Publication

15/01/2014
ÿþ'MOD2.2

Luik B - Vervolg

Voor

behouden

aan hot

Boigisch

Staatsbla+

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorgelegd ter griffie vrn c'e:kclithank vori.goophanfiel te Antwerpen, op

. ~

Griffie- - 4 6 ,lAtL 2014

11 I II Ill 111111 i

*14016008*

Ondememingsnr: 5

Benaming gir

7 8 6: 5 5 2

(voluit) : SKYBOX

Bijfagën-6ij 1 etleTgisch Staatsblad -15/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : SKYBOX

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bleekhofstraat 9, 2018, Borgerhout, Antwerpen

Onderwerp akte

SKYBOX

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Bleekhofstraat 9

2018 Antwerpen

,OPRICHTING

De ondergetekenden:

10 Jo Caimo, Half Dagmaal 8, Bus 102, 3020, Herent

2° Katinka de Jonge, Schermersstraat 32, 2000, Antwerpen

3° Roos Euwe, Kadoelenweg 288, 1035 NR, Amsterdam

4° Max Pairon, Enterpestraat 10, Bus 3, 2600 Berchem, Antwerpen

5° Eva Betjes, Ledeganckstraat 43, 2140 Borgerhout, Antwerpen

zijn overeengekomen op 20 september 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 `betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk; yen de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Skybox' op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

;STATUTEN

Art. 1. De vereniging draagt de naam 'Skybox'.

Art.2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij gevestigd te Antwerpen, in het gerechtelijk arrondisement Antwerpen. En wel te Bleekhofstraat 9, 2018, Borgerhout, Antwerpen, België.

'Art.3. Doel:

'Skybox is een werkplek met toonmogelijkheden. Een polyvalente ruimte open voor creatieve verwezenlijkingen, het uitdenken, maken en ondersteunen van projecten die wij waardevol achten waaronder volkskeuken, filmavonden, concerten, lezingen, kleine events, atelier-onderhoud, algemene 'en bijzonder vreemde experimenten en tentoonstellingen, installaties, multiples en flyers maken, tijdschriften-en.-boeken uitgeven, repetities houden en opnames maken. - -

Doel van Skybox is, kortom, om zoveel mogelijk mogelijk te maken.



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Opbrengsten kunnen onder meer worden gegenereerd door de verkoop van eten, drank, het vragen van entree-geld en met de verkoop van multiples. Dit geld wordt enkel gestoken in de voortzetten van de activiteiten boven genoemd.

Skybox kan allen roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van dit doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en daar alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur aannemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland, en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art.4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

Arts. De vereniging telt minstens drie leden. Alle leden van de vereniging dragen op een manier bij aan het verwezenlijken van doel van de vereniging zoals omschreven in artikel 3. en hebben een stemrecht in de algemene vergadering.

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon kan toetreden tot de vereniging, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wilt worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk, per brief of e-mail, te richten aan de raad van bestuur. Eveneens kan iemand worden voorgedragen door 1 of meer leden om lid te worden, en ook die uitnodiging dient schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht. De raad van bestuur beslist over elk verzoek en elke uitnodiging van toetreding.

e Art.6. Enkel wanneer de winst zoals vermeld in art. 3 niet voldoende is om de kosten te dekken, kan de vereniging

besluiten om eenmalig of regelmatig van de leden een bijdrage in de vorm van geld te vragen, De hoogte van deze

bijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de leden. Wanneer een lid, om welke reden X dan ook, niet in staat is om deze bijdrage te betalen, kan de bijdrage in overleg worden aangepast.

b Art.7 Elk lid kan ten alle tijde, mits hij er 1 maand op voorhand kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet

alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter e kennis te worden gebracht Dit schriftelijke verzoek kan per brief of per e-mail.

ra

dTot uitsluiting van een lid kan allen in de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt

c rechtswege indien het lid overlijdt, ailliet, onbekwaam of in staat van verlangde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld

ALGEMENE VERGADERING

ª% Art.8 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet

.151 van 27 juni 1921.

rb Ieder werkend kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die daarbijbehorend stemrecht mag

" uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

ri)

Art.9 De Algemene vergadering moet ten minste 1 maal per jaar bijeengeroepen worden. Behoudens hetgeen hierna

ª% wordt bepaald zijn de wijze van oproepingen en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen Tij 5 tot 8, 12, 20 en volgens de wet van 27 juni 1921. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen ton minste 8 dagen voor de vergadering, Deze oproeping gebeurt per brief, email of telefonisch, met vermelding van de agenda.

Art.10 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij diens afwezigheid, door de

secretaris/secretaresse, of, bij diens afwezigheid, door de verstandigste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter

ra wijst een secretaris aan in het geval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door

C

de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter zowel als van de gedelegeerd bestuurder.

Art.11 De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van de stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Art. 12 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van der raad van bestuur ondertekend.

BESTUUR

Art.13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 2 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 1 jaar. Hun opdracht eindigt rechtswege door het verstrijken van hun mandaat, en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden, of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook ten alle tijden door de algemene vergadering ontslagen worden. Elke bestuurder die is benoemd om een tussentijds weggevallen mandaat op te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering bijeen te roepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim is veroorzaakt. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, ondervoorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van aile algemene vergaderingen.

Art.14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het

&lichten van hypotheken.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de e bestuurders.

c Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

X Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun

e bestuur.

ei Art. 15. De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en

: die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent

L:1 namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere

dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van 1

me alleen handelend bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

v7

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

ce Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, v) met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, fj belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens

ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder bouder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden

ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

WORDEN BENOEMD TOT BESTUURDERS

1° Jo Caimo (gedelegeerd bestuurder)

2° Katinka de Jonge

1° Naam, voornaam: Caimo, Jo (gedelegeerd bestuurder)

.43eboortedatum: 03/04/1987

Geboorteplaats: Herent

Adres: Half Dagmaal 8, Bus 6, 3020 Herent

Handtekening:

2° Naam, voornaam: de Jonge, Katinka

Geboortedatum: 13/02/1989

Geboorteplaats: Amsterdam

Adres: Schermersstraat 32, 2000, Antwerpen

Handtekening:

BEGROTINGEN, REKENINGEN

e

Aª% rt. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 20 september tot 19 september.

c Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting

X voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het

e vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

ei Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één : of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

" Art. 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging,

. stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige

c verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan

worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven

omschreven doel het meest nabij komt.

I Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

rà OVERGANGSBEPALINGEN

et

v) Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 20 september 2013 tot

19 september 2014.

ª% Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Antwerpen

op [datum), in 6 exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de

a1 maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt

neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Gd

10/09/2015
ÿþ- 1f(;<

4

,. ~

~~~L---i.,,.'':\::,;,,q

NOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter . riffie

Rechtbank

van

koophandel

An erpen

g 1 SEP. 2015

afdeling Antwerpen

Griffie

Inealp

Ondernemingsnr : 543.786.552 Benaming

(voluit) : Skybox

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bleekhofstraat 9, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijzigingen goedgekeurd tijdens de algeme vergadering van 2910612015:

1) Naamswijziging (Art.1.)

2) Zetelwijziging (Art.2.)

3) Het doet van de vzw (Art.3.)

4) Bestuurswijziging (Art.15.)

5) Het boekjaar (Art.17.)

Statuten:

1)

Art.1. De vereniging draagt vanaf heden de naam 'Sorry'

2)

Art.2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij

gevestigd te Antwerpen, in het gerechtelijk arrondisement Antwerpen. Borsbeekstraat 130, 2140 Borgerhout

3)

Art.3 Doel:

Vzw sorry is een productiehuis voor beeldende kunst en muziek. Vzw sorry is een overkoepelend werkorgaan dat werkplaatsen, toonmomenten en werkgelegenheid aan kunstenaars en muzikanten biedt, De werkgelegenheid biedt zich aan in de vorm van duurzaam koken op culturele evenementen, organisatie van eigen evenementen met als opbrengst entreegeld, verkoop van voeding en drank, multiples en daarbij behorende artistieke goederenlontwerpen, daden en performances. Onder toonmomenten vallen filmavonden, tentoonstellingen, lezingen, installaties, concerten, performance, kleine en grote evenementen, algemene en bijzonder vreemde experimenten.

Onder werkplaatsen vallen ruimtes voor residenties, ateliers voor beeldende kunstenaars,accommodatie voor muzikanten; maar ook ruimtes voor het organiseren van repetities, opnames,workshops, kookgelegenheden, het uitgeven van publicaties en het faciliteren van vrij experiment/initiatief.

De opbrengst van de verschillende activiteiten wordt gebruikt ter ondersteuning van de praktijken van diverse kunstenaars, muzikanten en andere mensen met ideeën en artistieke projecten die wij waardevol achten.

Sorry kan allen roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van dit doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en daar aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur aannemen, dit alles zowel in binnen-als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland, en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2,2

Luik B - Vervolg

4)

ArL15 De bestuurswijziging;

Worden benoemd tot bestuurders:

1. André Caimo

Geboortedatum: 23/11/1943

Geboorteplaats: Halle

Adres: Half Daghmael8, Bus 102, 3020 Herent

2, Daan Heisen

Geboortedatum: 13/09/1990

Geboorteplaats: Herentals

Adres: Meetingstraat 31, 2060 Antwerpen

3. Johannes Wouters

Geboortedatum: 08/01/1984

Geboorteplaats: Reusel-de Mierden

Adres: Plantin en Moretuslei 137, bus 5, 2140 Antwerpen

Stappen uit het bestuur

4, Jo Caimo

Geboortedatum: 03/04/1987

Geboorteplaats: Leuven

Adres: Borsbeekstraat 130, 2140 Borgerhout

5. Katinka de Jonge

Geboortedatum: 13/02/1989

Geboorteplaats: Amsterdam

Adres: Schermersstraat 32, 2000 Antwerpen

5) Het boekjaar, 01/03 vanaf 2016

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 2 maart tot 1 maart

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SKYBOX

Adresse
BLEEKHOFSTRAAT 9 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande