SMALFILM- EN VIDEOCLUB PIRROEN, AFGEKORT : SVC PIRROEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SMALFILM- EN VIDEOCLUB PIRROEN, AFGEKORT : SVC PIRROEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 462.867.964

Publication

19/04/2012
ÿþRechtsvorm : Vereninging zonder winstoogmerk

Zetel : Dorpsstraat, 109 2500 Lier

Ondernemingsnr : 462867964

Voorwerp akte : Wijziging Statuten - RAAD VAN BESTUUR

Bij eenparig besluit van de algemene vergadering van 6 februari 2012 werden de volgende mandaten in de raad van bestuur toegekend :

1. Verheyen Julien, Pieter Benoitlaan, 8, 2500 Lier als voorzitter.

2 Schoofs Mia, Torenvenstraat, 89 , 2560 Kessel als secretaris

3.Flaverbeke Nicole, Smidstraat, 69/1, 2590 Berlaar als schatbewaarder.

STATUTEN

Titel 1: De vereniging

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Smalfilm- en Videoclub PIRROEN vzw", afgekort SVC Pirroen vzw. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Dorpsstraat 109, 2500 Koningshooikt in gerechtelijk arrondissement Mechelen, De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering verplaatst worden.

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel het op vriendschappelijke basis bevorderen en beoefenen van de niet-professionele smalfilm, video en opnametechnieken op andere beelddragers alsook het inrichten van congressen, wedstrijden, tentoonstellingen, cursussen, projecties, beurzen en andere manifestaties. De vereniging mag alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks tot dit doel kunnen bijdragen. Aile politieke en godsdienstige bedrijvigheid is uitgesloten. De leden genieten de vrijheid van mening in hun producties in zoverre deze niet beledigend of kwetsend bedoeld is.

Wijziging van dit doel is voorbehouden aan de algemene vergadering, daartoe speciaal bijeengeroepen en kan slechts met akkoord van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2: Leden

Artikel 4

De vereniging is samengesteld uit werkende, steunende en ereleden. Alleen de werkende leden hebben

stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 5

De vereniging mag niet minder dan vijf werkende leden tellen.

Artikel 6

De oprichters van de vereniging, alsook alle leden welke op datum van 1 maart 1997 als lid van de feitelijke vereniging SVC Pirroen vzw waren aangesloten volgens de ledenlijst, zijn werkende leden van de vereniging.

Aile nieuwkomers die zich wensen aan te sluiten, moeten aanvaard worden door het bestuur. Om als werkend lid aanvaard te worden, moet men gemotiveerd zijn en actief zijn binnen de vereniging.

Artikel 7

De jaarlijkse bijdrage voor werkende leden bedraagt maximum 150 euro en zal jaarlijks op de algemene

vergadering.gestemdworden.tot. hetmaximum,_voorzienán.de_statuten,J ereiktwordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

lUI I Il fl1111 11 ll1Ul

*12076991*

iN

r'

Lire 3 ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

;>9VEERGELEGD

;" 134- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEWCHELEN

Benaming : SMALFILM_ EN VIDEOCLUB PIRROEN

11

Bijlagen bij 1iefliétiscfi StaatsbTad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8

Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij brief, e-mail of fax aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag van een bestuurder gebeurt met een aangetekende brief. Het niet betalen van het lidgeld, zoals vastgesteld in de algemene vergadering, ten laatste op 1 maart van het lopende jaar houdt automatisch het ontslag van een lid in, behoudens bewezen onvoorziene omstandigheden,

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane opbrengsten.

Titel 3: Raad van bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een bestuur van ten minste drie leden. Het is de algemene vergadering die de leden van het bestuur kiest. De raad van bestuur duidt onder haar leden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan,

Artikel 11

Bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene

vergadering. Bestuurders en leden oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 12

Het bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in aile gerechtelijke handelingen. Zij kan alle handeling van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Voor betalingen boven de 500 euro is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders vereist.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders voor handelingen van de dagelijkse werking.

Artikel 13

De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar en telkens wanneer een vijfde van de wettelijke

leden daarom vraagt.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 14

Het bestuur heeft de bevoegdheid om een huishoudelijk reglement op te stellen.

Titel 4: Algemene vergadering

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en beslist over de bevoegdheden die

haar wettelijk zijn toegewezen, zoals:

" de wijziging van de statuten van de vereniging,

" de benoeming en afzetting van bestuurders,

" de goedkeuring van de begroting en de rekeningen (Het boekjaar loopt van 1 januari tot31 december.),

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

" de uitsluiting van werkende leden,

" het recht de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden.

Artikel 16

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen. De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen per e-mail, fax of gewone brief, ten minste acht dagen voor de dag van vergadering besteld, Deze uitnodiging bevat de agenda van de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt bovendien samengeroepen wanneer minstens één vijfde van de werkende leden hierom vraagt.

Artikel 17

Werkende leden kunnen zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering bij schriftelijke volmacht, voor te leggen voor aanvang van de algemene vergadering. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de werkende leden en de belanghebbende derden kenbaar gemaakt via elektronische post of per brief.

Artikel 18

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer twee derde van de aanwezige leden of gevolmachtigde leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door een twintigste van het op de jongste ledenlijst voorkomend aantal leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 19

Voor-

behouden aan het 6.Igisch

Staatsblad

_ zr~. , -

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering van deze door de Langst benoemde bestuurder.

Artikel 20

Het verenigingsjaar loopt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt jaarlijks op de algemene vergadering de rekeningen en de begroting voor en doet verantwoording voor haar beleid in het afgelopen werkingsjaar. De bij gewone meerderheid goedgekeurde verslagen worden ondertekend door de voorzitter en één werkend lid.

Artikel 21

ln algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het getal van de aanwezige of gevolmachtigde leden zij. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In afwijking van het eerste lid van dit artikel geschieden de beslissingen van de algemene vergadering, welke wijziging van statuten, uitsluiting van een werkend lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

Indien er geen wettelijk quorum aanwezig is, wordt een tweede algemene vergadering bijeengeroepen, ten vroegste 15 dagen na de eerste algemene vergadering. Deze tweede algemene vergadering kan  ongeacht het aantal aanwezigen - beslissen bij gewone meerderheid van stemmen.

Titel 5: Ontbinding

Artikel 22

Bij ontbinding van de vereniging wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene " vergadering aangeduide vereniging waarvan de werking het meest overeenstemt met het doel van de huidige ; vereniging of bij gebrek daaraan aan een liefdadigheidsinstelling. De stemming hierover gebeurt op een bijzondere algemene vergadering die tot dat doel werd bijeengeroepen, met gewone meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste L. .Li__ o \ i ni en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) '-.'" veegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

- am en handtekening

16/04/2015
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : SMALFILM_ EN VIDEOCLUB PIRROEN

Rechtsvorm : Vereninging zonder winstoogmerk

Zetel : Dorpsstraat, 109 2500 Lier

Ondernemingsnr : 462867964

Voorwerp akte : Wijziging Statuten - RAAD VAN BESTUUR

Bij eenparig besluit van de algemene vergadering van 16 maart 2014 werden de volgende mandaten in de raad van bestuur toegekend :

1. Verheyen Julien, Pieter Benoitlaan, 8, 2500 Lier als voorzitter.

2. Vander Elst Marc, Boomlaarstraat, 196, 2500 Lier als bestuurder. 3.Haverbeke Nicole, Smidstraat, 69/1, 2590 Berlaar als bestuurder. Ontslag uit de raad van bestuur

1, Mia Schoofs, Blokstraat, 9015, 2500 Lier als bestuurder

STATUTEN

Titel 1: De vereniging

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Smalfilm- en Videoclub P1RROEN vzw", afgekort SVC Pirroen vzw. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Dorpsstraat 109, 2500 Koningshooikt in gerechtelijk arrondissement Mechelen. De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering verplaatst worden.

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel het op vriendschappelijke basis bevorderen en beoefenen van de niet-professionele smalfilm, video en opnametechnieken op andere beelddragers alsook het inrichten van congressen, wedstrijden, tentoonstellingen, cursussen, projecties, beurzen en andere manifestaties. De vereniging mag alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks tot dit doel kunnen bijdragen. Aile politieke en godsdienstige bedrijvigheid is uitgesloten. De leden genieten de vrijheid van mening in hun producties in zoverre deze niet beledigend of kwetsend bedoeld is.

Wijziging van dit doel is voorbehouden aan de algemene vergadering, daartoe speciaal bijeengeroepen en kan slechts met akkoord van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2: Leden

Artikel 4

De vereniging is samengesteld uit werkende, steunende en ereleden. Alleen de werkende leden hebben

stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 5

De vereniging mag niet minder dan vijf werkende leden tellen.

Artikel 6

De oprichters van de vereniging, alsook alle leden welke op datum van 1 maart 1997 als lid van de feitelijke vereniging SVC Pirroen vzw waren aangesloten volgens de ledenlijst, zijn werkende leden van de vereniging. Alle nieuwkomers die zich wensen aan te sluiten, moeten aanvaard worden door het bestuur. Om als werkend lid aanvaard te worden, moet men gemotiveerd zijn en actief zijn binnen de vereniging.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

i

iu

5 557fi9~

R 3 -011- 203

t- ~ ~: ..-~~ JEL

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

De jaarlijkse bijdrage voor werkende leden bedraagt maximum 150 euro en zal jaarlijks op de algemene

vergadering gestemd worden tot het maximum, voorzien in de statuten, bereikt wordt.

Artikel 8

Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag moet bij brief, e-mail of fax aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag van een bestuurder gebeurt met een aangetekende brief. Het niet betalen van het lidgeld, zoals vastgesteld in de algemene vergadering, ten laatste op 1 maart van het lopende jaar houdt automatisch het ontslag van een lid ln, behoudens bewezen onvoorziene omstandigheden.

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane opbrengsten.

Titel 3: Raad van bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een bestuur van ten minste drie leden. Het is de algemene vergadering die de leden van het bestuur kiest. De raad van bestuur duidt onder haar leden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 11

Bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene

vergadering. Bestuurders en leden oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 12

Het bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke handelingen. Zij kan alle handeling van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Voor betalingen boven de 500 euro is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders vereist.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders voor handelingen van de dagelijkse werking.

Artikel 13

De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar en telkens wanneer een vijfde van de wettelijke

leden daarom vraagt.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 14

Het bestuur heeft de bevoegdheid om een huishoudelijk reglement op te stellen.

Titel 4: Algemene vergadering

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en beslist over de bevoegdheden die

haar wettelijk zijn toegewezen, zoals:

.de wijziging van de statuten van de vereniging,

'de benoeming en afzetting van bestuurders,

.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen (Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.),

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

.de uitsluiting van werkende leden,

" het recht de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden,

Artikel 16

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen. De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen per e-mail, fax of gewone brief, ten minste acht dagen voor de dag van vergadering besteld, Deze uitnodiging bevat de agenda van de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt bovendien samengeroepen wanneer minstens één vijfde van de werkende leden hierom vraagt.

Artikel 17

Werkende leden kunnen zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering bij schriftelijke volmacht, voor te leggen voor aanvang van de algemene vergadering. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de werkende leden en de belanghebbende derden kenbaar gemaakt via elektronische post of per brief.

Luik B  Vervolg

Artikel 18

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer twee derde van de aanwezige Leden of gevolmachtigde leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door een twintigste van het op de jongste ledenlijst voorkomend aantal leden, moet op de agenda worden geplaatst,

Artikel 19

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering

van deze door de langst benoemde bestuurder.

~

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

~o

~

Artikel 20

Het verenigingsjaar loopt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt jaarlijks op de algemene vergadering de rekeningen en de begroting voor en doet verantwoording voor haar beleid in het afgelopen werkingsjaar. De bij gewone meerderheid goedgekeurde verslagen worden ondertekend door de voorzitter en één werkend lid.

Artikel 21

In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het getal van de aanwezige of gevolmachtigde Leden zij. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In afwijking van het eerste lid van dit artikel geschieden de beslissingen van de algemene vergadering, welke wijziging van statuten, uitsluiting van een werkend lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

Indien er geen wettelijk quorum aanwezig is, wordt een tweede algemene vergadering bijeengeroepen, ten vroegste 15 dagen na de eerste algemene vergadering. Deze tweede algemene vergadering kan  ongeacht het aantal aanwezigen  beslissen bij gewone meerderheid van stemmen.

Titel 5: Ontbinding

Artikel 22

Bij ontbinding van de vereniging wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene vergadering aangeduide vereniging waarvan de werking het meest overeenstemt met het doel van de huidige vereniging of bij gebrek daaraan aan een liefdadigheidsinstelling. De stemming hierover gebeurt op een bijzondere algemene vergadering die tot dat doel werd bijeengeroepen, met gewone meerderheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SMALFILM- EN VIDEOCLUB PIRROEN, AFGEKORT : S…

Adresse
DORPSSTRAAT 109 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande