SOCRES

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCRES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.533.722

Publication

25/08/2011
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I111J111!!11111,11111111111ii13muwi~u0518i~n~~u~

RECHTBANK

KOOPHANDEL

12 AUG, 2011

AN(ente«RPEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr 8-3.8 0533 " 22.1

Benaming SOCRES vzw

(vol u it) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jozef Wautersstraat 3, 2600 Berchem

Voorwerp akte : p P Rit N ri" riI C

SOCRES vzw

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

§1. De VZW draagt de naam SOCRES. De vereniging zet de werking voort van de vereniging zonder winstoogmerk waarvan de statuten werden bekendgemaakt op <datum en jaar> onder het nummer <)0000c> in de bijlagen van hel Belgisch Staatsblad.

§2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§3. De zetel van de VZW is bij oprichting gevestigd op Jozef Wauterstraat 3 2600 Berchem, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. Binnen het werkingsgebied kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering.

§4. De werking van de vereniging richt zich vooral op Vlaanderen. Zij kan ook daarbuiten activiteiten ontplooien indien dit wenselijk is voor de vervulling van het maatschappelijke doel

§5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

§1.De vereniging heeft tot doelstelling een brug te leggen tussen Profit ondernemingen en non-profit ondernemingen bij de professionalisering van het bestuursniveau in de non-profit.

§2. Deze doelstelling omvat:

" Sensibiliseren non Profit ondernemingen betreffende professionaliseren bestuursniveau;

" Sensibiliseren Profit ondernemingen betreffende opnemen van engagement rond maatschappelijk bewust ondernemen;

.Vanuit deze sensibilisering het op elkaar afstemmen van de behoeften uit de Non Profit betreffende deugdelijk bestuur en de Profit betreffende social responsability.

§3. De vereniging wil dit doel verwezenlijken, onder meer door.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

" het oprichten van of meewerken aan thematische netwerken, platformen en ad hoc samenwerkingsverbanden;

" het inrichten van opleidingen;

" het samenwerken met andere verenigingen, koepels, ondernemingen, instellingen, overheden en dit op plaatselijk, regionaal, provinciaal, Vlaams, Federaal en Europees niveau;

§4.De vereniging kan met alle wettelijke middelen de nuttige initiatieven nemen, steunen en coördineren, onder meer door:

" het vertegenwoordigen in rechte en in feite van zijn leden, overal waar het belang van de beoogde doelstellingen dit wenselijk en noodzakelijk maken;

" de deelname aan de werking van advies- en overlegorganen;

" rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

" het realiseren van projecten en campagnes en het uitwerken van studies en publicaties;

" het voeren van perscampagnes;

" het informeren en sensibiliseren van specifieke doelgroepen.

§5. Daarnaast kan de vereniging aile (types) rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tol de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruikte bede, bruikleen, bezit....).

Artikel 3. Algemene Vergadering

ART, 3. Sectie 1. Oprichters

§1. Er zijn minstens 3 stichters met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de Verenigingen en Stichtingenwet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, afgekort V&S-wet.

§2. De volgende stichters maken deel uit van de algemene vergadering:

Baert Johan, Voortdijk 6, 2400 Mol, 20105/1969

Bossaert Frederic, Zandstraat 57, 9810 Eke-Nazareth, 05/12/1971

Calmeyn Hannelore, Van Peborghlei 128, 2640 Mortsel, 29/01/1978

De Bock Danny, LI Van Eepoelstraat 74a, 9120 Beveren, 26/08/1966

Libbrecht Alex, Elfde julistraat 175, 8530 Harelbeke, 09/10/1968

Mahieu Lorenzo, Luxemburghof 16, 8530 Harelbeke, 25/02/1974

Pauwels Dirk, Dendermondsesteenweg 42, 9100 Sint Niklaas, 14/08/1972

Somers Vjera, Esperantostraatl9, 9040 St Amandsberg, 05/11/1970

Van Gorp Luc, Groenstraat 7, 3670 Meeuwen-Gruitrode, 19/08/1966

ART. 3. Sectie 2. De Algemene Vergadering (AV)

§1. De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden.

§2. Na de oprichting worden de "stichters" verder de "effectieve leden" genoemd.

§3. Alle leden van de AV hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft een stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

§4. De coördinator, verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het secretariaat, neemt deel aan de vergaderingen van de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur, als niet-stemgerechtigde en is verantwoordelijk voor de verslaggeving.

ART. 3. Sectie 3. Bevoegdheden

§1.De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

ode benoeming van de voorzitter van de Raad van bestuur en zijn/haar plaatsvervangend voorzitter.

" de benoeming en de afzetting van de commissaris of bedrijfsrevisor en het bepalen van diens bezoldiging;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

ode goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

ode uitsluiting van een lid;

*de aanvaarding van nieuwe effectieve Leden;

" de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

*de goedkeuring van het eenjarig of meerjarig actieprogramma voor de komende periode opgesteld door de Raad van Bestuur;

*de goedkeuring van het werkingsverslag van de voorbije periode opgesteld door de Raad van Bestuur. ART. 3. Sectie 4. Vergaderingen

§1. De bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile effectieve Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§2.Een effectief Lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief Lid van de vereniging. Elk effectief Lid kan ten hoogste één volmacht dragen.

§3. De vergaderingen worden door de Raad van Bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt op de agenda wordt geplaatst dat door bestuurders of effectieve Leden wordt aangebracht, minstens 14 dagen voor de vergadering.

§4. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve Leden. De uitnodiging wordt voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile effectieve Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§5. Aan het begin van een Algemene Vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd is daarmee instemt, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

ART. 3. Sectie 5. Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.0

stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§2. De wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vereist een beraadslaging in een

vergadering die voldoet aan eert quorum van 2/3 van de effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden.

§3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§5. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om binnen de vereniging werk- en studiegroepen op te richten. Ze stelt daarbij een effectief Lid aan als voorzitter van de werkgroep. De aldus opgerichte groepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de algemene vergadering.

§6.De Algemene vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald worden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden.

§7. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

§3. Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon en juridische persoon zich kandidaat stellen als effectief Lid op voor waar de dat hij of zij de doeleinden zoals omschreven in artikel 2, genegen is.

§4. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§5. De Algemene Vergadering zal, op voordracht van de Raad van Bestuur, beslissen over de aan vaarding van de kandidaat als effectief Lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve Leden.

§6.De Algemene Vergadering kan mits motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief Lid.

§7.Effectieve Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet, deze statuten en in het Huishoudelijk Reglement, nadat dit is opgesteld en goedgekeurd door de Algemene Vergadering, worden beschreven.

ART. 3. Sectie 6. Ontslag

§1. Effectieve Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter van het Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering.

ART. 3. Sectie 7. Opschorting van Werkende Leden

§1. Het lidmaatschap van effectieve Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een derde schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de 1 maand na die aanmaning.

§2. Effectieve Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

anno 2.0

ART. 3. Sectie 8. Beëindiging van lidmaatschap

§1. Als een effectief Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle effectieve Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden vereist is.

§2. Het effectief Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

ART. 3. Sectie 9. Rechten

§1. Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART. 4. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

§1. De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief Lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaalde minimum van drie effectieve Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er opnieuw meer dan drie leden zijn.

§2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden voor een termijn van 5 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

§3. De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aan die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten.

§4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daar over beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§5. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kostenloos uit.

ART. 4. Sectie 2. Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de plaatsvervangende voorzitter. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minstens de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§4 In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

§5. Er worden notulen, opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

ART. 4. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogens rechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

ART. 4. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

§1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden al dan niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

ART. 4. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

§2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waar van de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

ART. 4. Sectie 6. Bekendmakingvereisten

§1. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koop handel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch

Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de

personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 5. Lidmaatschap

ART. 5. Sectie 1. Soorten leden

§1. Volgende type-leden worden weerhouden binnen SOCRES vzw:

Effectieve leden

Toegetreden leden

§2. Effectieve leden komen op de ledenlijst ter indiening op de kamer van Koophandel, maken deel uit van de algemene vergadering en hebben stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

§3. Toegetreden leden komen op de ledenlijst die niet dient ingediend bij kamer van Koophandel,

zijn geen lid van de algemene vergadering en hebben geen stemrecht.

§4. De Raad van bestuur definieert de criteria m.b.t. selectie, acceptatie, lidmaatschap, lidmaatschap. van ieder type

§5. De Raad van bestuur definieert de samenstelling van het dienstenpakket in functie lidmaatschap. van ieder type

ARTIKEL 6. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART. 6. Eerste lid. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. ART. 6. Tweede lid. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering,

ARTIKEL 7. ONTBINDING

§1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle effectieve Leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 8. SLOTBEMERKINGEN

Deze statuten vervangen aile tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging.;

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Akte betreffende de benoeming van de bestuurders

SOCRES vzw

De stichtende leden van SOCRES vzw benoemen onderstaande personen tot de Raad van Bestuur. In overeenstemming met artikel 4 sectie 5 van de oprichtingsakte van SOCRES vzw, besturen zij gezamenlijk de vereniging en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Bock Danny, Lt Van Eepoelstraat 74a, 9120 Beveren, RRnr 66.08.26-259.15 wordt benoemd lot bestuurder en voorzitter.

Libbrecht Alex, Elfde Julistraat 175, 8530 Harelbeke, RRnr 68.10.09-247.11, wordt benoemd toi bestuurder en plaatsvervangend voorzitter.

Bossaert Frederic, Zandstraat 57, 9810 Eke-Nazareth, RRnr 71.12.05-249.12 wordt benoemd toi bestuurder en penningmeester.

Baert Johan, Voortdijk 6, 2400 Mol, RRnr 69.05.20-017.91 wordt benoemd tot bestuurder.

Pauwels Dirk, Dendermondsesteenweg 42, 9100 Sint Niklaas, RRnr 72.08.14-289.83 wordt benoemd tot bestuurder.

Calmeyn Hannelore, Van Peborghlei 128, 2640 Mortsel, RRnr 78.01.29-092.04 wordt benoemd tot bestuurder.

Van Gorp Luc, Groenstraat 7, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRnr 66.08.19-298.90 wordt benoemd tot bestuurder.

akten werden opgesteld op 17 maart 2011 te Gent, door de stichtende leden:

Baert Johan, Bossaert Frederic, Calmeyn Hannelore, De Bock Danny, Libbrecht Alex, Pauwels Dirk, Somers Vjera, Van Gorp Luc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vobr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SOCRES

Adresse
JOZEF WAUTERSSTRAAT 3 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande