SODIPA WATERSPORT, AFGEKORT : SWS

Association sans but lucratif


Dénomination : SODIPA WATERSPORT, AFGEKORT : SWS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 879.794.552

Publication

21/01/2014
ÿþ mot, 22

- -

a') I In de bijlagen bij het Belgisch Srtgatsblad bekend-teirken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

H 111111

*14021402*

Ondernemingsnr : 879.794.552

Benaming

(voluit) Sodipa Watersport

(verkort) SWS

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Binnenvaartstraat 37 C, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte: Wijziging Statuten en Aanpassing Raad van Bestuur.

De algemene statutaire vergadering van 1 december 2013, op wettelijke wijze bij elkaar geroepen en in voldoende aantal aanvaard het ontslag van:

Mevrouw Butzen Jacqueline en de heren Vervoort François en Hopstaken Louis ais effectieve leden en ontslaat allen van aile verdere verantwoordelijkheden ais lid of als bestuurders over het voorbije werkjaar en naar de toekomst toe.

De statuten worden als volgt gewijzigd:

- Artikel 3. (aanvulling) De vereniging kan actief zijn op aile aspecten van de recreatieve pleziervaart, het beheer van jachthavens, wateroppervlaktes en het uitbaten van een clublokaal op het land afin een schip ten voordele van de vereniging, evenals in de aanverwante sectoren.

- Artikel 6. (aanpassing) Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie bedregen. Het aanvaarden of uitsluiten van effectieve leden wordt door de Algemene vergadering beslist.

Het jaarlijks lidgeld mag niet meer dan 1000¬ bedragen.

De Raad van Bestuur mag ook toegetreden, steunende, ere-, famille- patiner- en bijleden aanvaarden. Deze zijn geen "lid ° in de zin van de wet, hun rechten en plichten worden geregeld door het reglement van inwendige orde, opgesteld door de Raad van Bestuur. Zowel de nieuw opgenomen leden als het reglement van inwendige orde moeten worden voorgelegd aan de Algemene vergadering.

- Artikel 12. (wordt geschrapt en valt volledig weg) De vereniging werkt als een onderafdeling van de VZW Sodipa en zal zich volledig onderwerpen aan de interne richtlijnen van deze organisatie. Zij neemt hiervoor aile verplichtingen over van de vroegere feitelijke vereniging (onderdeel van Sodipa vzw) Sodipa Watersport Lobroekdok.

Artikel 13. (aanpassing en wordt naar de toekomst toe art. 12) Bij het aanvaarden van nieuwe leden, in welke von ook, kan voorrang worden gegeven aan personeelsleden of personeelsleden op rust van de stat Antwerpen, het Antwerps Havenbedrijf en het OCMW van Antwerpen, indien dit in het belang van de vereniging is.

Het lidmaatschap geld telkens per kalenderjaar en wordt automatisch voor het volgend jaar verlengd behalve indien het lid of de Raad van Bestuur, hier een eind aan stelt. Bij beëindiging van het lidmaatschap voor het volgend jaar moet men de andere partij hier voor het einde van de maand september van op de hoogte brengen, dit kan per aangetekend schrijven, per mail met leesbevestiging, of door overhandiging van een geschrift tegen ontvangstbevestiging. Bij een ontslag vroeger dan het einde van een kalenderjaar kan pet nie gebruikte deel van het steigergeld voor dat jaar verrekend worden.

Artikel 14. (aanpassing en wordt naar de toekomst toe art. 13) Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit, na verrekening van mogelijk nog openstaande schulden, overgemaakt worden aan een vereniging waarvan het doel met dat van de huidige vereniging overeenstemt, of door de Algemene vergadering wordt aangewezen,

---

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

'iérnim.ert " hInnrr, 4," " " " " 9444e.leed,11".4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van "Sodipa Watersport" vzw heeft in overeenstemming met art. 8 van de statuten  tot bestuurder benoemd voor een termijn van drie jaar, die op vraag van de verkozen bestuurders kan ingekort worden, op de Algemene vergadering van 1 december 2013

Benoeming:

Mevrouw Blocloc Marina, Schaepvonderlaan 6, 2520 Ranst

(*Berchem 24/07/1963)  rijksregistemummer 63.07.24-386.72

Mevrouw Deroef Jeaninne, Westermoer 16,2160 Wommelgern

(*Antwerpen 10/08/1953)  rijksregistemummer 53.08.10-478.03

Herbenoeming:

Heyntjens Lucas

- Labens Johan

Nauwelaers Leopold

- Vergauwen Dirk

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot,

Voorzitter Labens Johan

Secretaris: Deroef Jeaninne

Penningmeester Heyntjens Lucas

Labens Johan, voorzitter.

Coördinatie van de statuten, aangepaste tekst met alle wijzigingen, zoals vanaf heden van toepassing.

Artikel 1: De vereniging voert de benaming "Sodipa Watersport" (afgekort SWS).

Deze benaming zal steeds gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"

Artikel 2. De zetel is gevestigd in Antwerpen, Binnenvaartstraat 37 C (gerechterlijk arrondissement Antwerpen), de zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats, als gevolg van een beslissing van de algemene vergadering, welke eveneens administratieve zetels kan oprichten.

Artikel 3. De vereniging kan actief zijn op alle gebieden van de recreatieve pleziervaart, het beheer van jachthavens, wateroppervlaktes en het uitbaten van een clublokaal op het land of in een schip ten voordele van de vereniging, evenals in de aanverwante sectoren

Artikel 4, De vereniging mag hiertoe roerende en onroerende goederen bezitten, kopen, verkopen, huren, verhuren, boeken en geschriften uitgeven en verspreiden en aile gewenste verrichtingen uitvoeren die bij haar deel aansluiten.

Artikel 5. Verzamelde financiële en materiële middelen zullen aangewend worden voor de uitbouw van de eigen organisatie of voor het ondersteunen van projecten en organisaties, actief binnen de zelfde sectoren, hiertoe aangeduid door de Algemene Vergadering.

Artikel 6. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie bedragen. Het aanvaarden of uitsluiten van effectieve leden wordt door de Algemene vergadering beslist

Het jaarlijks lidgeld mag niet meer dan 1000 E bedragen.

De Raad van Bestuur mag ook toegetreden, steunende, ere-, familie- partner- en bijleden aanvaarden. Deze zijn geen "lid" in de zin van de wet, hun rechten en plichten worden geregeld door net reglement van inwendige orde, opgesteld door de Raad van Bestuur. Zowel de nieuw opgenomen leden als het reglement van inwendige orde moeten worden voorgelegd aan de Algemene vergadering.

Voor eensluidend uittreksel Antwerpen, 2 december 2013

MOD 22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

Artikel 7: De algemene vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in de wet. Zij vergadert minstens' éénmaal per jaar, zij wordt bijeengeroepen en functioneert in overeenstemming met de wet

Zij mag besluiten nemen buiten de agenda. De effectieve leden kunnen zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen op de vergadering. De ardus gemandateerde personen mogen slechts maximum twee andere effectieve reden vertegenwoordigen.

Effectieve en toegetreden leden, evenals derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de algemene vergadering een afschrift verkrijgen, ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 8; De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie effectieve leden door de Algemene vergadering voor ten hoogste drie jaar benoemd en te allen tijde door haar afzetbaar. Na het beeindigen van hun mandaat zijn de bestuurders henrerkiesbaar.

Artikel 9: De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder machtiging van de Algemene Vergadering in aile gerechtelijke en buitengerechterlijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort.

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen van enige bijzondere machtiging of beslissing moeten doen blijken.

Voor aile verrichtingen tegenover Banken en Spaarkassen tot een bedrag van 2500 E volstaat de handtekening van voorzitter, secretaris of penningmeester. Bij verrichtingen van hogere waarde dienen telkens tenminste twee van hoger vernoemde verantwoordelijken samen te tekenen,

De Raad mag zijn bevoegdheden overdragen aan een of meer bestuurders alsook aan derden, mits akkoord van de Algemene vergadering.

Artikel 10: Noch de leden van de Raad van Bestuur, noch de leden van de Algemene Vergadering kunnen hoofdelijk en/of financieel aansprakelijk gesteld worden bij schuldenlast van de VZW, behalve bij duidelijk wanbeheer of bij onwettelijke handelingen,

Artikel 11; Elk jaar voor het einde van de maand maart geeft de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap over het beleid in het afgelopen jaar.

Artikel 12:Bij het aanvaarden van nieuwe leden, in welke vorm ook, kan voorrang worden gegeven aan personeelsleden of personeelsleden op rust van de stat Antwerpen, het Antwerps Havenbedrijf en het OCMW van Antwerpen, indien dit in het belang van de vereniging is.

Het lidmaatschap geld telkens per kalenderjaar en wordt automatisch voor het volgend jaar verlengd, behalve indien het lid of de Raad van Bestuur, hier een eind aan stelt. Bij beindiging van het lidmaatschap voor het volgend jaar moet men de andere partij hier voor het einde van de maand september van op de hoogte brengen, dit kan per aangetekend schrijven, per mail met leesbevestiging, of door overhandiging van een geschrift tegen ontvangstbevestiging. Bij een ontslag vroeger dan het einde van een kalenderjaar kan het niet gebruikte deel van het steigergeld voor dat jaar verrekend worden.

Artikel 13: Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit, na verrekening van mogelijk nog openstaande schulden, overgemaakt worden aan een vereniging waarvan het doel met dat van de huidige vereniging overeenstemt, of door de Algemene vergadering wordt aangewezen.

Artikel 14: Voor al wat door deze statuten niet wordt geregeld, is de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor- ie behoudeb

aan het

Belgisch

Staatsblad

07/05/2012
ÿþ M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

UhlI IIIII2085IIIIIII366IIIIIIIIIIII

RECHTDA~ iK

KOOPHANDEL

14 14- 2092

ANTgefiSPEN

Ondernemingsnr : 879.794.552

Benaming

(voluit) : Sodipa Watersport

(verkort) : SWS

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Binnenvaartstraat 37C, 2000 Antwerpen.

Onderwerp akte : Aanpassing statuten en aanstelling bestuur.

De algemene statutaire vergadering van 2012 keurt zowel werkings- als financieel verslag over 2011 en voorgaande ais de begroting voor 2012 goed en ontheft de bestuurders van hun verantwoordelijkheid over de voorbije periode.

De statuten worden als volgt aangepast:

- Voor alle verrichtingen tegenover banken en spaarkassen tot een bedrag van 2500 E volstaat de handtekening van voorzitter, secretaris of penningmeester, Bij verrichtingen vn hogere waarde dienen telkens ten minste twee van hogervemoemde verantwoordelijken samen te tekenen.

Raad van Bestuur:

De algemene vergadering van Sodipa vzw heeft in overeenstemming met art. 8 van de statuten tot bestuurder herbenoemd voor een termijn van drie jaar, ingaande op de vergadering van 12 april 2012, Hopstaken Louis, Labens Johan en Heyntjens Lucas.

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

- Voorzitter. Hopstaken Louis

- Secretaris: Labens Johan

- Penningmeester: Heytjens Lucas

Voor eensluidend afschrift,

Antwerpen, 13 april 2012

~

abens Johan

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik Q vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/03/2015
ÿþMOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

h

ICI

Ondernemingsnr : 879.794.552

Benaming

(voluit) : Sodipa Watersport

(verkort) : SWS

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Binnenvaartstraat 37 C, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Aanpassing Raad van Bestuur.

De algemene statutaire vergadering van 11 februari 2015, op wettelijke wijze bij elkaar geroepen en in voldoende aantal aanwezig of vertegenwoordigd keurt het financieel en werkingsverslag over 2014 goed en

ontheft hen van hun verantwoordelijkheden als bestuurders over het jaar 2014, tevens aanvaard de algemene vergadering het ontslag als bestuurder van:

De heren Heyntjens Luc, Nauwetaers Leopold en Vergauwen Dirk en ontslaat hen van alle verdere: verantwoordelijkheden als lid of als bestuurders over het voorbije werkjaar en naar de toekomst toe.

RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van "Sodipa Watersport" vzw heeft in overeenstemming met art. 8 van de statuten -- tot bestuurder benoemd voor een termijn van drie jaar, die op vraag van de verkozen bestuurders kan ingekort worden, op de Algemene vergadering van 11 februari 2015

Benoeming:

Mevrouw Van Roy Marie-Rose Angele, Vorsenkweekstraat 11, 2100 Antwerpen-Deume

(*Antwerpen 15/03/1956) -- rijksregistemummer 56.03.15-580.70

De heer Deckx Freddy, Schaepsvonderiaan 6, 2520 Ranst

(*Antwerpen 11106/1962)  rijksregistemurnmer 62.06.11-413-19

Herbenoeming:

- Labens Johan

- Deroef Jeaninne

- Blockx Marina

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot,

Voorzitter : Labens Johan

Secretaris-Penningmeester: Deroef Jeaninne

Voor eensluidend uittreksel Antwerpen, 27 februari 2015

Deroef Jeaninne, sec

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

--Rechtbank van koophandel

Antwerpen

10 KWi 2015

afdell& ri t Se ~i werpen

Ilijtágën"bijiièï Ué1giscfiStaatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SODIPA WATERSPORT, AFGEKORT : SWS

Adresse
BINNENVAARTSTRAAT 37 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande