SOLANUM

Association sans but lucratif


Dénomination : SOLANUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.314.528

Publication

30/12/2014
ÿþMo02.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 7 DEC. 2014 ;

afdelinlripen

Ondernemingsar : 833.314.528

Benaming

(voluil! : vzw Solanum

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zinkhoeveiaan 15, 2610 Wilrijk, België

Onderwerp akte : Adreswijziging, wijzing Raad Van Bestuur

Op 15 december 2014 verandert het adres waar de vzw zetelt naar Pluvierstraat 13, 2050 Antwerpen,' gerechterlijk arrondissement Antwerpen.

Vanaf 15 december 2014 neemt Penningmeester Aamout Ecker, gedomicilieerd Spastraat 27 te 1000 Brussel, geboren 17/07/1989 te Leuven ontslag uit de Raad Van Bestuur.

De Algemene Vergadering benoemt tot bestuurder Liesbeth Damen, gedomicilieerd Pluvierstraat 13 te 2050, Antwerpen, geboren 20/07/1983 te Wilrijk als Penningmeester. Dit zal ingaan vanaf 15 december 2014 en voor; onbepaalde duur.

Hendrik De Rycker,

Voorzitter

lilliR111W111iw1u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik vermelden ; Recto : ilaarrt en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Ua~an " Maain an hanrttaLaninn

27/02/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

bchouden aan het Belgisch

Staatsblad

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

131.:(A-1 li ;.;f IN i % KOOPHANDEL

1 4 12- 2012

" 12046157* ANi"V ffl,..PEN

Ondernerningsnr 833.314.528

Benaming

{voluit) (verkort) .

Rechtsvorm " Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Lange Herentalsestraat 72, 2018 Antwerpen, België

Oririerwern akte : Adreswijziging Solanum vzw

op 13 februari 2012 verandert het adres waar de vzw zetelt naar Zinkhoevelaan 15, 2610 Wilrijk, gerechterlijk arrondissement Antwerpen.

Michael Meulyzer

Secretaris

Solanum

Op de laatste blz. van f.ul<: vermelden Recto : rlaarn en hoedanigheid van de Instrurnenter.?nde notaris, hetzli'Idn de perso(a)n(en) bevoegd c>e vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

ileYen h[oam c.Yx hsneWSGr.ninn

11/02/2011
ÿþ,.. n+an 2.2

ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter_grif ie



RECHTBANK

KOOPHANDEL

Q 1 FR 2011

ANTWERPEN

Griffie

*11023717+

III

Voc behot aan Belgi StaatE

Ondememingsnr : 833. . 3 1 4. 5 28

Benaming

(voluit): Solanum

" (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lange Herentalsestraat 72, 2018 Anwterpen

Onderwerp akte : oprichting vzw Solanum

De ondergetekenden:

1) Frederik Meulyzer, gedomicilieerd Lange Beeldekensstraat 130 te 2060 Antwerpen, geboren 19.10.1983: te Wilrijk

2) Koenraad Ecker, gedomicilieerd Spastraat 27 te 1000 Brussel, geboren 15.05.1986 te Brugge

3) Hendrik De Rycker, gedomicilieerd Dodoenstraat 14 te 2140 Antwerpen, geboren 20.10.1983 te Wilrijk

4) Lander Van den Noortgate, Victor Jacobslei 34 te 2600 Berchem, geboren 03.09.1983 te Wilrijk " .

Zijn overeengekomen op 21.01.11 om, in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniginge zonder winstoogmerk Solanum op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam Solanum.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te Lange: Herentalsestraat 72, 2018 Antwerpen, in het gerechterlijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Brussels, Waals zowel ais: buitenlands, ter bevordering van culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij zich eveneens tot: doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, uit te geven, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens en activiteiten van: allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.: Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met; het doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezelijken van haar doet nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle: eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen,, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- ais in buitenland. Zij kan, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en. vertegenwoordigers uitrenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De vereniging bestaat uit effectieve leden." De' oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. Als lid ken tot de vereniging toetreden elke: natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen die door de raad van bestuur als zodanig; worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van: bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk'

verzoek van toetreding. . ." .

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(er) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verse : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

Art. 6. De bijdragen van de leden zijn vrij.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis aan geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat een lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 8. Elk werkend lid kan de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigen tegenover derden. Hij kan individueel handelen.

Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921. Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat.evenwel eenlid houder mag zijn van.meer dan

één volmacht. "

Art. 10. Er moet minstens één algemene vergadering per jaar gehouden worden, dit in de loop van het eerste semester van het jaar. Een uitzonderlijke vergadering kan elk moment bijeengeroepen worden op vraag van de raad van bestuur of van één vijfde van de effectieve leden.

Art. 11. Iedere vergadering vindt plaats op de dag, uur en plaats vernield op de convocatie. De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur door middel van gewone briefwisseling of e-mail ten minste 8 dagen voor de dag van samenkomst. De agenda wordt vermeld in deze convocatie.

Art. 12. Elk werkend lid heeft gelijk stemrecht.

Art. 13. De president van de algemene vergadering is altijd het oudste bestuurslid aanwezig op deze vergadering. De besluiten worden genomen door de meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden of hun vertegenwoordigers, behalve als de wet er anders over beslist.

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzegging en verlies van het lidmaatschap.

Art. 16. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering onstslagen worden.

Art. 17. In geval van vakantie tijdens het mandaat, kan een plaatsvervangend bestuurslid worden benoemd door de algemene vergadering. In dit geval vervult hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Art. 18. Elk bestuurslid kan de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigen als juridisch vertegenwoordiger of als journalistiek waarnemer. Hij kan individueel handelen.

Art. 19. De raad van bestuur komt samen en beslist volgense de vorm die zij besloten heeft welke leden individueel of collegiaal kunnen handelen, volgens de regels die vooraf en gezamenlijk bepaald zijn.

Begrotingen, Rekeningen

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Ontbinding, vereffening

Art. 21. In geval van ontbinding worden de activa, na uitzuivering van de schulden, overgedragen aan een goed doel of aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden.

Overgangsbepalingen

Art. 22. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 21 januari 2011 tot 31 december

2011.

MOd 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 23. De stichtende leden benoemen als bestuurders:

Hendrik De Rycker, gedomicilieerd Dodoenstraat 14 te 2140 Antwerpen, geboren 20.10.1983 te Wilrijk als Voorzitter

Michael Meulyzer, gedomicilieerd Kruishofstraat 16 te 2020 Antwerpen, geboren 19.12.1980 te Wilrijk als Secretaris

Aamout Ecker, gedomicilieerd Spastraat 27 te 1000 Brussel, geboren 17.07.1989 te Leuven als Penningmeester

Gedaan te Antwerpen op 21.01.11.

Vcº%or-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik 0 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOLANUM

Adresse
ZINKHOEVELAAN 15 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande