SOLASCRIPTORA, AFGEKORT : SOSC

Association sans but lucratif


Dénomination : SOLASCRIPTORA, AFGEKORT : SOSC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.426.041

Publication

12/07/2011
ÿþMOD 2.2

(177)(ii~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

fl

liliJ1.111,1111M10111

vi beh' aai Bef Staa

RECHTBANK

KOOPHANDEL

3 0 JUNI 2011

AN -FeeeRPEN

Ondememingsnr : " " 8 37 . 4 2 6. 0 4 1

Benaming

(voluit) : Solascriptora vzw

(verkort) : Sosc

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Duisteeg 22 - 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Akte van oprichting

" De algemene stichtingsvergadering van 15.06.2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de onderstaande statuten unaniem te aanvaarden.

Op de stichtingsvergadering zijn de volgende personen (stichters) aanwezig:

Ndekila Bilolo, Statielei 19 - 2140 Borgerhout, geboren te Kasoma, op 10.02.1955, nationaliteit Kongo, rijksregisternummer 55021054335;

Luwau Kisema, Duinsteeg 22 - 2060 Antwerpen, geboren te Kinshasa, op 29.05.1962, nationaliteit België, rijksregisternummer 62052948975;

Kisoto Kasiam, Bert Verlacktstraat 6/201 - 2140 Borgerhout, geboren te Kinshasa, op 04.01.1976, rijksregisternummer 76010431997;

Lubondo Kaima, Duinsteeg 22 - 2060 Antwerpen, geboren te Kinshasa, op 07.03.1963, nationionaliteit Belg, rijksregisternummer 63030756485;

Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1. De vzw wordt genoemd Solascriptora vzw, afgekort Sosc . Al de akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort "vzw".

Artikel 2. Haar sociale zetel is gevestigd te 2060 Antwerpen, Duinsteeg 22, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De vereniging behoudt zich het recht haar activiteiten, vaste, regelmatige en sporadische, eiders te organiseren dan in de maatschappelijke zetel.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

- Christelijke muziek ontwikkelen en bekendmaken.

- Christelijke werken toegankelijk maken en ruchtbaar maken.

- Christelijke activiteiten via promotie kanaliseren.

- Integratie van christelijke artiesten bevorderen, zowel in omgang, als bij de media, uitgevers en labelmaatschappijen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Bevorderen van verkoop van christelijke muziek of aanpalende terreinen.

-het opzetten van sociaal-culturele acties voor een maatschappelijke integratie en participatie;

-het opzetten van religieuze activiteiten, zowel lokaal, bovenlokaal, nationaal als internationaal met gelijkaardige partnerorganisaties;

-kloofoverbruggende activiteiten met allochtone en autochtone individuen en organisaties in het kader van ontmoeting, dialoog, religie, toegankelijkheid en dienstbetoon;

-opzetten en bevorderen van de interculturele en religieuze dialoog op basis van wederzijds begrip en tolerantie;

-jongeren begeleiden, versterken en informeren naar Vlaams burgerschap door jeugdwerk, onderwijs, tewerkstelling en andere.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur en kan te allen tijde worden ontbonden.

Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 5.

Artikel 6. Kunnen lid worden van de vereniging:

- individuen, feitelijk gegroepeerde individuen (meer dan 1) die de statuten en het intern reglement onderschrijven, als effectieve leden met stemrecht, zoals de stichtende leden;

- natuurlijke personen als toegetreden leden in de hoedanigheid van externe deskundigen brede zin; deze zijn niet stemgerechtigd.

Artikel 7. Voor hun toetreding richten de nieuwe leden een schriftelijk verzoek tot de raad van bestuur die beslist zonder verhaal over de kandidaat. De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging mits een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur. Het ontslag van de leden treedt echt in werking na een termijn van 3 maanden. Deze termijn begint te lopen vanaf de datum waarop het ontslag werd ingediend.

Artikel 8. Elk lid kan maximum één vertegenwoordiger afvaardigen naar de algemene vergadering.

Artikel 9. De leden zijn een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd; deze bedraagt minimaal ê 50,00 per jaar. De

raad van bestuur bepaalt de omvang en de modaliteiten van het lidgeld.

Algemene vergadering

Artikel 10. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht.

Artikel 11. De algemene vergadering alleen heeft de bevoegdheid te beslissen over:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid of leden;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Over de wijziging van de statuten, het wijzigen van het doel van de vereniging, het ontbinden van de vereniging of de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk kan de algemene vergadering alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging van de statuten of de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk kan worden besloten, tenzij met een meerderheid tweederde der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. Het doel van de vereniging kan enkel gewijzigd worden met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De beslissing tot ontbinding van de vereniging kan enkel genomen worden met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, en desgevallend, bij afwezigheid door de ondervoorzitter. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het verlangen.

De leden, de toegetreden leden alsook derden die bewijzen er een rechtmatig belang bij te hebben, kunnen op de zetel inzage nemen van de bescheiden.

Een algemene vergadering kan gehouden warden wanneer ten minste eenvijfde van de leden erom verzoeken of wanneer de raad van bestuur dit wenselijk acht.

Artikel 12. De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen om, op voorstel van de raad van bestuur, over de begrotingen en rekeningen te beraadslagen. De algemene vergadering vergadert en neemt haar beslissingen overeenkomstig hetgeen in de artikelen 5,6,7,8,12,20 en de volgende van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

Raad van bestuur

Artikel 13. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, voor minstens 2 jaar benoemd door de algemene vergadering, herbenoembaar, en te allen tijde door haar afzetbaar. De raad van bestuur is bij machte werkgroepen, stuurgroepen, commissies en dagelijkse besturen in te richten wanneer deze het wenselijk acht. De stichtende leden maken van nature uit deel uit van de Raad van bestuur.

Artikel 14. De raad van bestuur bestaat uit minstens 3 leden en maximum 12 en kiest onder zijn leden een

voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 15. De raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide bevoegdheden en oefent alle machten uit, behoudens die door de wet expliciet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 16. De raad van bestuur kan te allen tijde een of meer van zijn bevoegdheden aan een of meerdere personen van zijn leden ot aan derden overdragen of derden machtigen hetwelk zal opgenomen worden in het intern reglement. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen (interne reglementen) uit die deze nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Met algemene stemmen wordt door de algemene vergadering van 15.06.2011 de raad van bestuur voor minstens twee jaar als volgt samengesteld:

Onmiddellijk vergaderend in raad van bestuur, kiezen de bestuurders met algemene stemmen, en voor een

periode van twee jaar de vernoemde personen in hun vermelde functie:

Ndekila Bilolo, Statielei 19 - 2140 Borgerhout, geboren te Kasoma, op 10.02.1955, nationaliteit Kongo, rijksregisternummer 55021054335, in de hoedanigheid van Penningmeester;

Luwau Kisema, Duinsteeg 22 - 2060 Antwerpen, geboren te Kinshasa, op 29.05.1962, nationaliteit België,

rijksregisternummer 62052948975, in de hoedanigheid van Voorzitter;

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Kisoto Kasiam, Bert Verlacktstraat 6/201 - 2140 Borgerhout, geboren te Kinshasa, op 04.01.1976, rijksregisternummer 76010431997, in de hoedanigheid van Secretaris;

Artikel 17

De raad van bestuur is in de mate van het mogelijke een afspiegeling van de algemene vergadering.

Artikel 18

De raad van bestuur mandateert de voorzitter om alle formaliteiten te vervullen en handelingen te stellen in de naam van de vereniging zonder toestemming dan deze opgenomen in dit artikel om de dagelijkse werking van de organisatie te waarborgen en de werking te binden. Zonder limitatief te zijn, zijn deze handelingen van administratieve, financiële, juridische, boekhoudkundige, technische en logistieke aard. De voorzitter is gemachtigd in deze alleen te handelen. Verder machtigt de Raad van bestuur het stichtende lid Lubondo Kaima, Duinsteeg 22 - 2060 Antwerpen, geboren te Kinshasa, op 07.03.1963, nationionaliteit Belg, rijksregisternummer 63030756485 met dezelfde bevoegdheden vernoemd in art. 18. Ook zij kan rechtsgeldig en alleen handelen.

Bijzondere bepalingen

Artikel 19

De werking behoudt zich het recht andere aftakkingen, afdelingen en andere op te starten, zowel in het binnenland als in het buitenland; doch al deze zijn onderworpen aan de richtlijnen, statuten en intern reglement van de onderhavige vereniging.

Financiële bepalingen

Artikel 20

Het staat de werking vrij om middelen te vergaren via fondsen, dotaties, giften, subsidies, inkomsten, commerciële activiteiten  zolang deze geen winstbejag nastreven  om de dagelijkse werking van de organisatie te waarborgen.

Artikel 21

Het boekjaar start op de 01 ste januari van het jaar en eindigt op de 31ste december van het jaar, met uitzondering van het eerste boekjaar; deze neemt een aanvang op 15.06.2011.

Slotbepaling

Artikel 22

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de achtereenvolgens toegepast:

' - de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot de vzw's, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake;

- het huishoudelijke reglement (intern reglement);

- per analogie de regels voor de personenvennootschappen;

Interpretatie- of toepassingsproblemen worden geregeld op het niveau van de raad van bestuur.

Opgemaakt te Antwerpen, in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, ieder erkent een exemplaar ontvangen te hebben op datum van 15.06.2011.

Luwau Kisema, Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOLASCRIPTORA, AFGEKORT : SOSC

Adresse
DUITSEEG 22 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande