SOLIDELTA

Association sans but lucratif


Dénomination : SOLIDELTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 474.383.844

Publication

08/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II CII Il Uh Il l Il

*iiioaaso*

be

a

B St~

Ondernemingsnr : 474.383.844

Benaming

(voluit) : Solidelta vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Provinciesteenweg 363

2530 Boechout

Onderwerp akte : Statuutwijziging

De statuten werden aangepast en gewijzigd door goedkeuring van de onderstaande gecoördineerde versie,

op de algemene vergadering van 18 mei 2011

Art. 1

De vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht onder de benaming "Solidelta vzw" op 10 januari 2001.

Art. 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd aan de Provinciesteenweg 363 te 2530 Boechout; en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Binnen het gerechtelijk arrondissement. Antwerpen kan de zetel door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur verplaatst worden.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel, vanuit een vrijzinnige inspiratie, het coordineren en bevorderen voor zijn leden; van het onderzoek en de studie van de wetenschappelijke, sociale, culturele, morele en filosofische achtergronden van de maatschappij en mede daardoor helpen tot betere zelfkennis te komen.

Solidelta vzw wil zich inzetten voor de minder begunstigde medeburgers door te werken aan meer solidariteit en cohesie in de samenleving.

Zij kan haar steunacties richten, zowel naar individuele personen of gezinnen in een noodsituatie, als naar welke verenigingen ook met een humanitair doel en organisaties die langs vorming en onderwijs aan samenlevingsopbouw werken.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging kan de betrekkingen verzorgen met de overheden, instanties en verenigingen om dit doel te verwezenlijken.

Art. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur doch zij kan te allen tijde ontbonden worden door

beslissing van de Algemene Vergadering.

Art. 5

De jaarlijkse bijdrage van de effectieve leden en de toegetreden leden wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

De leden kunnen vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Deze inbrengen of stortingen zijn steeds definitief verworven voor de vereniging.

Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen enkel recht op de; goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Zij moeten de vereniging, binnen de twee weken na hun ontslag, schorsing of uitsluiting, alle goederen terug. bezorgen die zij in hun bezit hebben en die aan de vereniging toebehoren.

Art. 6

§1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. Toegetreden leden hebben dezelfde rechten en plichten als de effectieve leden, maar zij kunnen geen bestuursfunctie uitoefenen.

§3. Behalve de rechten en plichten van de leden die voorzien zijn door de wet, kan de Algemene Vergadering in een huishoudelijk reglement bijkomende rechten en plichten vastleggen.

Art. 7

De eerste effectieve leden zijn de stichters. Om als effectief of toegetreden lid opgenomen te worden, moet men door twee leden worden voorgesteld en door de Algemene Vergadering met 4/5e van de uitgebrachte stemmen worden aanvaard.

Art. 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de

hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 9

De Algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve en de toegetreden leden.

Art. 10

De bevoegdheid van de Algemene Vergadering bestaat uit:

- al wat de wetgeving op de vzw.'s haar voorbehoudt zijnde:

-De wijziging van de statuten

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-De goedkeuring van de begroting en de rekening

-De ontbinding van de vereniging

-De uitsluiting van een lid

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

- al wat in deze statuten daaraan is toegevoegd.

Art. 11

Alle leden worden per gewone brief, fax of elektronische post opgeroepen tot deelname aan de Algemene Vergadering, minstens acht kalenderdagen vooraf, met vermelding van de dagorde, dag, uur, plaats van de vergadering.

Art. 12

Het werkingsjaar evenals het boekjaar valt samen met het kalenderjaar en loopt van 1 januari tot 31 December. De wettelijk verplichte jaarlijkse Algemene Vergadering heeft plaats voor 31 maart volgend op het afsluiten van het werkingsjaar. Voor de overgangsperiode 2005/2006 loopt het boekjaar éénmalig van 1 oktober 2005 tot 31 december 2006.

Art. 13

Behalve wanneer het anders voorzien is door de wet of deze statuten, worden alle beslissingen genomen met absolute meerderheid van alle uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter doorslag. Om geldig te kunnen vergaderen moeten minstens drie leden effectief aanwezig zijn op de Algemene Vergadering. Indien minder leden aanwezig zijn, dient een tweede Algemene Vergadering te worden opgeroepen.

Art 14

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en

aan alle leden bezorgd wordt uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

Art. 15

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie effectieve leden. Boven dit minimum, wordt het aantal bestuurders váár elke verkiezing door de Algemene Vergadering vastgesteld. Het aantal bestuurders kan nooit méér bedragen dan de helft van het aantal effectieve leden.

Art. 16

De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering met volstrekte meerderheid van alle

uitgebrachte stemmen, voor een termijn van drie jaar. Zij zijn herkiesbaar.

M002.2

Luik B - Vervolg

Wordt een mandaat van bestuurder vacant, voor het einde van de termijn, dan mag de Raad van Bestuur in de voorlopige vervanging van deze bestuurder voorzien, tot aan de eerstvolgende statutaire Algemene Vergadering die dan een opvolger kiest.

Art. 17

De bestuurders, na verkozen te zijn door de algemene vergadering, duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Twee van hen hebben handtekeningsbevoegdheid wat officiële documenten betreft.

Elk van deze drie laatsten kan, samen met de voorzitter, de vereniging binden ten aanzien van derden, tot aan een maximumbedrag voor het geheel der transacties per werkingsjaar, dat jaarlijks door de Algemene Vergadering wordt vastgelegd.

Voor hogere bedragen moet de Algemene Vergadering telkens eerst zijn akkoord geven. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 18

Al wat niet door de wet of deze statuten voorbehouden wordt aan de Algemene Vergadering en noodzakelijk of nuttig is voor het bereiken van het doel van de vereniging, valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 19

§1. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter op zijn initiatief, of ten laatste twee weken nadat drie bestuurders het schriftelijk gevraagd hebben.

§2. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

§3. Indien blijkt dat de Raad van Bestuur niet in aantal is om geldig te beslissen, dan wordt binnen de week een nieuwe bijeenkomst belegd waarop alle afwezigen schriftelijk uitgenodigd worden, met minstens dezelfde agendapunten. Deze tweede vergadering beslist in elk geval geldig over deze punten.

Art. 20

Het toezicht op de rekeningen van de vereniging wordt toevertrouwd aan twee toezichthouders, verkozen

door de Algemene Vergadering met absolute meerderheid van uitgebrachte stemmen.

Wordt een toezichthouder verkozen die zelf geen lid is van de Algemene Vergadering, dan is een 4/5e

meerderheid vereist.

Art. 21

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het patrimonium toegewezen aan één of meerdere organisaties of verenigingen waarvan het doel zoveel mogelijk dat van de huidige vereniging benadert. Deze verenigingen of organisaties worden door de Algemene Vergadering die beslist over de ontbinding van de vereniging aangeduid.

Art. 22

Voor iedere beschikking die niet voorzien is in voorgaande statuten, wordt verwezen naar de wetgeving op

de verenigingen zonder winstoogmerk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan liet Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SOLIDELTA

Adresse
TER RIVIERLAAN 71 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande