STERKE MENSEN!

Association sans but lucratif


Dénomination : STERKE MENSEN!
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.153.001

Publication

09/02/2012
ÿþMOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lIIt 1II uiii~iu~u~i~ii~uu

" 120396]3*

2 7 -el- 2C12

.-. .. . -. . . " .Vcn .. .i van

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sterke Mensen!

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Brusselsepoortstraat 8

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte

De ondergetekenden

1. Meurs Veerle

3. Perneel Judith

4. Spoelders Serge

5. Amghar Amel

6. Cleiren Christianne

Verklaren hierbij een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de stuten de volgende zijn:

TITEL I : naam, zetel, doel duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Sterke mensenr, vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

De vereniging heeft haar zetel te 2800 Mechelen, Brusselsepoortstraat 8, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De zetel en het secretariaat mogen naar elk ander adres in Vlaanderen of Brussel worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur met melding aan de algemene vergadering.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel om de interactie en de verstandhouding tussen personen of groepen uit verschillende (sub)culturen en van verschillende gezindheden tot stand te brengen of te bevorderen door middel van het organiseren van, het participeren aan, het samenwerken met of het faciliteren van culturele projecten of activiteiten in de breedst mogelijke zin van het woord, van voordrachten, debatavonden, vergaderingen, studiedagen, events en media- of promotionele acties, en met dat maatschappelijk doel rechtstreeks of onrechtstreeks een specifieke of de brede bevolkingsgroep te sensibiliseren. Deze opsomming van mogelijke activiteiten is slechts van aanwijzende en geenszins van beperkende aard.

Tevens kan de vereniging diensten of instellingen oprichten, beheren, uitbaten en alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel betrekking hebben.

Artikel 4

De vereniging heeft een pluralistisch karakter, werkt samen met personen en organisaties met een open en democratische ingesteldheid en respecteert de filosofische, ideologische en religieuze overtuigingen, in zoverre ze de hierna vermelde verdragen niet schenden. Bovendien onderschrijft de vereniging het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind.

Artikel 5

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

TITEL Il: leden

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt minimum drie

Artikel 7

Om lid te worden, moet men zijn aanvraag richten aan de algemene vergadering. Als voorwaarde dient men zich te engageren om de doelstellingen van de vereniging te helpen verwezenlijken. De algemene vergadering aanvaardt de nieuwe leden.

Artikel 8

De leden zijn geen financiële bijdrage verschuldigd en staan niet borg met hun eigen goederen voor de

verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9

Het ontslag en de uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald volgens artikel 12 van de wet van 27

juni 1921

TITEL I Il: de algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Alle leden hebben stemrecht en ieder effectief lid beschikt over één stem. Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid van de algemene vergadering. Elk lid kan ten hoogste over één verklaring van volmacht beschikken.

Artikel 11

De algemene vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur, het uitsluiten van een lid, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de kwijting aan de bestuurders, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en desgevallend de benoeming en afzetting van een commissaris, het bepalen van zijn bezoldiging en het verlenen van kwijting aan laatstgenoemde.

Artikel 12

De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per kalenderjaar voor het goedkeuren van de " rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. De leden van de algemene vergadering worden met dat doel twee weken voor de vergadering per gewone brief of email, waarin ook de agenda staat, uitgenodigd.

Artikel 13

In gewone gevallen kan de algemene vergadering besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met een statutenwijziging of een vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden als twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Met betrekking tot een statutenwijziging is een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, tenzij het gaat om een wijziging van het doel, waarvoor een vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist is. Met betrekking tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging is een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. Het besluit tot uitsluiting van een lid kan enkel worden genomen met een twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 14

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Zowel de leden als elke belanghebbende derde kunnen de notulen op eenvoudige vraag inkijken op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

TITEL IV: raad van bestuur

Artikel 15

De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Kandidaat-bestuurders worden op voordracht van de algemene vergadering benoemd door de algemene vergadering. Een bestuurder is ten allen tijde afzetbaar door een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. Een ontslagnemend bestuurder zal dit kenbaar maken met een ondertekend schrijven.

Artikel 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders worden verkozen voor een mandaat van drie jaar. Na het verstrijken van de duur van het mandaat zijn er nieuwe verkiezingen. De bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter.

Artikel 18

In geval van een vacature tijdens een mandaat wordt een vervangend bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Eiij voltooit in dat geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Wanneer door vrijwillig ontslag het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het in artikel 15 gestelde minimum, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 19

De raad van bestuur benoemt twee gemachtigden voor het vereffenen van de rekeningen.

Artikel 20

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en is bijgevolg bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur dient er bovendien over te waken dat de doelstelling van de vereniging ten allen tijde verwezenlijkt worden in de werking van de vzw. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid gezamenlijk uit.

Artikel 21

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Artikel 22

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen mei een gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt. De leden en elke belanghebbende derde kunnen de notulen op eenvoudige vraag inkijken op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 23

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd

door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 24

De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen van een huishoudelijk reglement.

TITEL V: rekeningen en begroting

Artikel 25

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI: onroerende goederen

Artikel 26

De vzw heeft de mogelijkheid om onroerende goederen te verwerven en/of te beheren om zijn

maatschappelijke doelen te verwezenlijken of om ze beter te kunnen nastreven.

TITEL VII: slot, ontbinding, vereffening

Artikel 27

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars. Ze

bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 28

Bij ontbinding van de vzw zal hei actief na aftrek van het passief ier beschikking gesteld worden van één of meerdere organisaties met een gelijkaardig doel, aan ie duiden door de algemene vergadering of bij ontstentenis van een besluit van de Algemene Vergadering, aan te duiden door de vereffenaar(s).

Artikel 29

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

+ , t

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Overgangsbepalingen

De algemene vergadering gehouden op 24 januari 2012 heeft tot bestuurders benoemd

1. Meurs Veerle

2. Pemeel Judith

3.Spoelders Serge

4. Amghar Amel

De bestuurders hebben aangelsteld:

Voorzitter: Pemeel Judith

Opgemaakt te Mechelen, 24 januari 2012

Meurs Veerle

Coordonnées
STERKE MENSEN!

Adresse
BRUSSELSEPOORTSTRAAT 8 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande