STICHTING CAPARGUS

Association sans but lucratif


Dénomination : STICHTING CAPARGUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.156.923

Publication

16/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111

" iaxassni*



NEERGELEGD

-5 JULI 2012

GRIFFIentfii:éiTsANK win i vrlrlpp.4h!!"c1 t., pna-e,,.,r, r.,

_.,,, .~ ~..W~, i .,,...i..:.. v

Ondernemingsnr : g 7 /%5 c! e 3

Benaming

(voluit) : Stichting Capargus

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kiezelweg 6 - 2560 BEVEL

Onderwerp akte : Oprichting

I. OPRICHTING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

HEDEN, 1 mei 2012,

TE BEVEL

ZIJN OVEREENGEKOMEN:

1.De heer Geert Deckers, Kiezelweg 6, 2560 Bevel,

met rijksregisternummer 840805-205.10

2.Mevrouw Sarah Ceulemans, Kiezelweg 6, 2560 Bevel,

met rijksregisternummer 851228-208.45

3.De heer Steven Lorenzo De Wilder, Kiliaanstraat 8/3, 2570 Duffel,

met rijksregisternummer 840825-187,10

4.Mevrouw Raja El Grafel, Plankenbergstraat 58/4b, 2100 Deume,

met rijksregisternummer 860327-434.01

Genoemde comparanten zijn bijeen om een onderhandse akte op te maken van de statuten van een

Vereniging Zonder Winstoogmerk onder de benaming

STICHTING CAPARGUS die zij verklaren te willen oprichten zoals volgt.

li STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vereniging zullen lulden als volgt:

TITEL I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR.

Artikel 1 - Naam

Er wordt een Vereniging Zonder Winstoogmerk opgericht onder de benaming

STICHTING CAPARGUS

Artikel 2 - Zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 ) ' j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Kiezelweg 6, 2560 Bevel. De zetel mag overgebracht worden naar een andere plaats door beslissing van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 3 - Doei

Het doel van de vereniging luidt als volgt:

-Het promoten en ondersteunen van kennisoverdracht In de breedste zin van het woord;

-Het ondersteunen van initiatieven om aan een zo groot mogelijk publiek de kans te bieden om een gezond en productief leven te leiden;

-Het ondersteunen van innovatieve ideeën ter bevordering van de algemene welvaart en welzijn;

-Het organiseren, initiëren en begeleiden van projecten ter bevordering van kennisoverdracht, het

verbeteren van de levenskwaliteit en de(re-)integratie van kansengroepen;

-Promotie van wetenschappelijk onderzoek in de breedste zin van het woord door ondersteuning op logistiek

en financieel vlak;

-Bevordering van initiatieven van menslievende en natuur erende aard door steun te bieden op logistiek en

financieel vlak.

Artikel 4  Activiteiten en Duur

De VZW kan alle activiteiten inrichten, steunen of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De vereniging kan winstgevende activiteiten ontwikkelen, in zoverre de opbrengsten daarvan volledig zullen warden bestemd voor de realisatie en/of ondersteuning van het maatschappelijk doel met inachtneming van de eventuele wettelijke bepalingen terzake.

De VZW wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

TITEL II, LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Artikel 6

Enkel de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering en hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 voorzien.

De raad van bestuur beslist autonoom over het al dan niet aanvaarden van nieuwe werkende leden. Deze laatste kunnen enkel op voordracht van twee werkende leden aan de raad van bestuur worden voorgedragen.

Het intern reglement van de vereniging preciseert de wijze waarop deze voordracht dient te gebeuren, en de geldende toetredingsvoorwaarden.

Artikel 7

Bij hun toetreding tekenen de werkende leden een verklaring, waarin zij bevestigen kennis te hebben genomen van de statuten van de vereniging en ermee akkoord zijn. Deze verklaring vormt een onderdeel van het ledenregister.

Artikel 8

De vereniging moet ten allen tijde minstens drie werkende leden tellen, Het aantal werkende leden is beperkt tot honderd, er is geen beperking voor het maximaal aantal toegetreden leden.

Artikel 9

Toegetreden leden mogen deelnemen aan de activiteiten, ingericht door de vereniging, Zij hebben toegang tot en mogen gebruik maken van de infrastructuur en de faciliteiten die in het kader van deze activiteiten door de vereniging ter beschikking worden gesteld. Verdere voorwaarden tot lidmaatschap, alsook de rechten en plichten van de toegetreden leden worden vastgesteld in het intern reglement.

Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Binnen de categorie van toegetreden leden kan de raad van bestuur tevens ereleden en steunende leden in de vereniging opnemen. Deze hebben, zoals de gewone toegetreden leden, geen zitting of stemrecht in de algemene vergadering, maar kunnen door de raad van bestuur bepaalde voordelen of privileges worden toegekend. De specifieke rechten en plichten, voorwaarden tot toetreding en eventueel toegekende voordelen worden door de raad van bestuur bepaald.

TITEL III. LIDGELD  WERKING  VERGOEDINGEN

Artikel 11

Toegetreden leden betalen jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag door de raad van bestuur wordt bepaald en opgenomen in het intern reglement. Voor gewone toegetreden leden mag dit bedrag niet hoger zijn dan 500 ¬ ,

Artikel 12

Van de werkende leden wordt geen lidgeld gevraagd. Zij zijn er echter toe gehouden zich actief in te zetten voor en mee te werken aan de activiteiten van de vereniging.

Elk werkend lid zat zich derhalve jaarlijks minimum 10 uur ter beschikking stellen voor het uitvoeren van de taken ter bevordering van het maatschappelijk doel van de vereniging. De taken zullen worden verdeeld en toegewezen door de raad van bestuur, die daarbij zoveel mogelijk rekening zal houden met de mogelijkheden, kennis, ervaring en persoonlijke wensen van de leden.

Artikel 13

Alle communicatie van de vereniging naar de werkende leden zal gebeuren via e-mail en/of telefoon. Alle werkende leden zijn er toe gehouden te beschikken over, of tenminste bereikbaar zijn via, een actief e-mail adres of telefoonnummer.

Artikel 14

r

De raad van bestuur kan, maar is daartoe niet verplicht, een forfaitaire onkostenvergoeding toekennen aan de werkende leden die de taken vervullen bedoeld onder artikel 12. Indien toegepast, mogen deze vergoedingen in geen geval het karakter van `verloning` aannemen en worden zij derhalve beperkt volgens de wettelijk bepalingen i.v.m. de onkostenvergoedingen door vrijwilligerswerk.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft alle bevoegdheden opgesomd in de wet van 27 juni 1921.

Artikel 16

Jaarlijks wordt een "gewone" algemene vergadering van de werkende leden gehouden. Deze behandelt uitsluitend zaken waarover met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden kan worden gestemd en heeft volgende vast agenda:

- goedkeuring van de begroting en rekening

- kwijting aan de bestuurders

- benoeming en ontslag van de bestuurders en opvolgers

- varia

Onder varia kunnen alleen voorstellen worden opgenomen die geen of slechts beperkte invloed hebben op de interne werking, de werking naar de buitenwereld toe, en de financiële toestand van de vereniging. In voorkomend geval beslist de raad van bestuur of aan deze voorwaarden is voldaan.

De gewone algemene vergadering zal doorgaan op de maatschappelijke zetel van de vereniging, jaarlijks op de laatste vrijdag van de maand mei om 14.00 uur.

Artikel 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Maa Z2

Door ondertekening van de in artikel 7 genoemde verklaring, bevestigen de werkende leden voor de duur van hun lidmaatschap te zijn uitgenodigd op deze jaarlijkse algemene vergadering en op de hoogte te zijn van de plaats, datum en agenda.

Artikel 18

Een verslag van de algemene vergadering zal steeds ter beschikking zijn op de maatschappelijke zetel.

Artikel 19

Buiten de jaarlijkse statutaire algemene vergadering kan een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen op initiatief van de raad van bestuur, of indien één vijfde van de werkende leden daar om verzoekt.

Artikel 20

Een buitengewone algemene vergadering wordt samengeroepen ais er beslist moet worden over een of meerdere voorstellen, die een ingrijpende wijziging inhouden of zouden kunnen inhouden van de organisatie en/of werking van de vereniging, en in alle gevallen waarvoor de wet op de vzw's een uitzonderlijke meerderheidsregering voorziet (wijziging statuten, uitsluiting van een lid, ontbinding).

Artikel 21

Alle werkende leden worden op de buitengewone algemene vergadering uitgenodigd, uiterlijk acht dagen voor deze plaatsvindt. De oproeping vermeldt de plaats, datum het uur van aanvang en de agenda.

Artikel 22

De agenda van de buitengewone algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van bestuur. Alle werkende leden kunnen bijkomende punten laten opnemen mits het voorstel daartoe uiterlijk twee weken voor de vergadering bij de raad van bestuur wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden.

Artikel 23

Indien niet geldig kan worden gestemd omdat een onvoldoend aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is dan wordt binnen de drie maanden, doch niet vroeger dan na vijftien dagen, opnieuw een buitengewone algemene vergadering gehouden, waarop de agendapunten, waarover op de eerste algemene vergadering niet geldig kon worden gestemd, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen zullen worden aangenomen of verworpen.

Artikel 24

Een verslag van de buitengewone algemene vergadering zal ter inzage liggen op de maatschappelijke zetel.

Artikel 25

Elke algemene vergadering zal voorgezeten worden door de voorzitter van de raad van bestuur of een door hem aangeduide plaatsvervanger. Indien de voorzitter niet aanwezig is en geen plaatsvervanger werd aangesteld, wordt een waarnemend voorzitter aangeduid door de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 26

De algemene vergadering is geldig samengesteld indien minstens één lid van de raad van bestuur en twee werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 27

De voorzitter van de algemene vergadering beslist in welke volgorde de agendapunten worden behandeld.

Artikel 28

Ingeval een voorstel een gelijk aantal voor- en tegenstemmen haalt, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 29

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2,2

Elk werkend lid mag zich op een algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gevolmachtigde derde. Deze gevolmachtigde hoeft niet zelf werkend lid van de vereniging te zijn, maar kan slechts één lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid mag maximaal drie andere leden vertegenwoordigen.

TITEL V, DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 30

De raad van bestuur, hierna afgekort "RVB", is samengesteld uit ten minste drie en maximum negen leden.

De leden worden voor onbepaalde tijd benoemd door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Behalve bij overlijden of ontslagname eindigt hun mandaat enkel bij ontheffing door de algemene vergadering.

Artikel 31

Gelijk met de bestuursleden benoemt de algemene vergadering één of twee opvolgerbestuursleden. Een opvolger maakt geen deel uit van het bestuur, maar heeft de opdracht en aanvaardt de taak om. Indien door overlijden of ontslagname het aantal bestuurders zakt tot onder het minimum vastgesteld in artikel 31, onmiddellijk tot het bestuur toe te treden ter vervanging van het weggevallen lid en dit minstens tot de eerstvolgende algemene vergadering, waarna hij door de algemene vergadering wordt bevestigd of op eigen verzoek door een andere kandidaat worden vervangen.

De resterende leden van het oorspronkelijk bestuur herverdelen in deze situatie de taken, functies en verantwoordelijkheden.

Artikel 32

Enkel werkende leden kunnen in de raad van bestuur worden opgenomen. Hun kandidatuur wordt door ten minste één vijfde van de werkende leden bij de RVB voorgedragen, waarna op de volgende algemene vergadering hun benoeming bij gewone meerderheid van stemmen wordt bevestigd of afgewezen.

Indien één of meerdere geldige kandidaturen worden ingediend bij de RVB reeds uit het maximum van vijf leden bestaat en geen van de zittende bestuursleden ontslagnemend is, dan duidt de algemene vergadering bij stemming een nieuw bestuur aan, waarbij de vijf met het hoogste aantal stemmen worden benoemd. Individueel moeten deze vijf geen gewone meerderheid van stemmen behalen.

De RVB moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Artikel 33

De RVB verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. In voorkomend geval en indien de statuten of het intern reglement die niet anders bepalen, wordt de voorzitter automatisch geldig vervangen door ofwel, in eerste lijn, de penningmeester, ofwel, in tweede lijn, door de secretaris. Een eventueel vierde of vijfde lid van de RVB kan de voorzitter niet vervangen tenzij mits specifieke volmacht van deze laatste.

Artikel 34

De RVB heeft alle bevoegdheden, die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering of een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Enkel de voorzitter en de ondervoorzitter van de RVB hebben handtekeningbevoegdheid om de VZW te verbinden t.a.v derden.

Artikel 35

De RVB voert het dagelijks bestuur van de vereniging. De raad kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een van haar leden of aan een derde, en diens bevoegdheden bepalen. Indien de RVB geen gebruik maakt van deze mogelijkheid, wordt de vereniging tegenover leden en derden wettelijk vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 36

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

N,OD 2.2

De RVB komt minstens viermaal per jaar bijeen, op uitnodiging van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, of op een datum, vastgesteld in gezamenlijk overleg. Indien de raad wordt opgeroepen op uitnodiging van de voorzitter. worden de uitnodigingen minstens vijf dagen voor de vergadering verstuurd.

Bovendien kan de RVB geldig vergaderen bij elke willekeurige gelegenheid, wanneer alle leden van de raad van bestuur aanwezig zijn en zich unaniem akkoord verklaren om de samenkomst ais geldige bestuursvergadering te erkennen.

Artikel 37

De RVB kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 38

De besluiten van de RVB worden neergeschreven In de notulen, die op het secretariaat Ier inzage liggen.

Artikel 39

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921

TITEL VI. DIVERSEN

Artikel 40

Elk jaar stelt de RVB de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Artikel 41

Wijzigingen aan de statuten wordt geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Artikel 42

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Artikel 43

Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

WAARVAN AKTE,

opgemaakt te Bevel op datum van 1 mei 2012, op negen bladzijden, in zoveel exemplaren als er comparanten zijn en met een extra exemplaar voor de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel.

NA VOORLEZING PARAFEREN COMPARANTEN IEDERE BLADZIJDE EN TEKENEN ZIJ DEZE AKTE:

De Raad van Bestuur, bestaande uit:

M0D 2,2

Luik B - Vervolg

Steven Lorenzo De Wilder

Kiliaanstraat 813

2570 Duffel

25/08/1984

Voorzitter

Geert Deckers

Kiezelweg 6

2560 Bevel

05/08/1984

ondervoorzitter Raja EI Grafel Plankenbergstraat 5814b 2100 Deurre 27/03/1986 Penningmeester

Sarah Ceulemans

Kiezelweg 6

2560 Bevel

28/12/1985

secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

" bEho`urden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STICHTING CAPARGUS

Adresse
KIEZELWEG 6 2560 BEVEL

Code postal : 2560
Localité : Bevel
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande